DeaconFan pisze:GL, nie wiesz może czy w tej soapce nadal jest ten diabelski chłopiec

Bo gdyby nadal był, to może ściągnąłbym sobie kilka odcinków tej soap opery.

Tak z ciekawości.

Nie wiem. Ściągnąłem sobie i przeglądałem urywkami odcinek z 25 kwietnia i było w nim jakieś dziecko, ale nie był to diabelski Will.
Co do wypowiedzi Pani Barbary.
Rażącym błędem jest informacja o rozpoczęciu emisji serialu - 1951 rok. Emisja w telewizji rozpoczęła się w 1952. Niby tylko jeden rok, ale razi (przynajmniej mnie). W 1951 roku zaczęła się regularna emisja słuchowiska "The Archers". Może wie także o istnieniu tego tasiemca i coś jej się pomyliło, zamotało.
Pani Barbara powiedziała też, że serial ma ponad 17 tysięcy odcinków. Nie wspomniała, że ma tyle razem z radiowymi i telewizyjnymi odcinkami, zresztą wygląda na to, że nie miała pojęcia (może już ma) o istnieniu radiowych epizodów.
Fajnie, że w Polskim świecie jest nieco więcej o Guiding Light. Dzięki informacji o istnieniu tego serialu, coraz więcej ludzi będzie wiedzieć, że MNS nie jest najdłuższym tasiemcem na świecie.
Błąd z nazwaniem serialu telenowelą niby też razi, ale mieszkamy w takim kraju, gdzie nagminnie myli się ją z soap operą, więc zdążyłem się już trochę do tego przyzwyczaić.
I jeszcze co do diabelskiego Will'a - nawet jeśli jeszcze jest w serialu, to już chyba nie rozrabia tak jak kiedyś. Ale mimo wszystko - zachęcam do oglądania GL !