Programy rozrywkowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Heh, nie exception tylko exemption ;) Jest tak jak pisze Mikiks, bo w australijskiej wersji też tak było - w finałowym odcinku są trzy osoby: agent i dwóch uczestników. Szkoda, że w tym odcinku tylko jedno zadanie było. Ciekawe by było to drugie... głupio, że odmówili ::kwasny::
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Nie znam na tyle angielskiego, a exception znaczy wyjątek, więc myślałam, że to to.
Czyli jeśli w finale ma być trzech zawodników, a sezon ma pewnie 10 odcinków (?), to jeszcze raz powinni zaproponować pieniądze, tak jak wzięła je Ali.
A drugiego zadania nie wykonali, bo Mark się naburmuszył i ich podpuścił, choć potem twierdzili, że wymyślili to razem, a przecież np. Alex nawet się ubrał w ten swój strój konkwistadora.
A co myślicie o Paulu i jego zachowaniu w busie? Tak do końca nie wiem nawet, o co się kłócił z Clay'em... (może ktoś wie i mógłby mi wyjaśnić?) A Mark oczywiście tylko cicho siedział, nie bronił swojego sprzymierzeńca (są w sojuszu z Clay'em), tylko pisał w dzienniku megaistotne uwagi... (przydatne zwłaszcza jeśli jest agentem ::jezyk:: ) ::plask wczolo:
Wydaje mi się, że Paul ma taki kłótliwy charakter, że on raczej nie gra (kiedyś się też wydarł na Nicole; ona do niego tak fajnie wtedy powiedziała "I love you Paul" :serce: ).

Ale się wciągnęłam w ten program... ::krzyw::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Zaraz zaraz, a jeśli grupa wcześniej wyeliminowała agenta to w finale była trójka graczy tak?
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Ale jak można wyeliminować agenta? No bo eliminatorem jest test, a wiadomo, że agent będzie miał wszystko dobrze...
Awatar użytkownika
wiwi

Hehe, w jednej z australijskich edycji i to się zdarzyło, że agent odpadł... ale wrócił ;) Już nie pamiętam o co dokładnie poszło w tym busie, ale Paul wszystkich prowokuje ;) Mimo tego i tak go lubię :) Szkoda, że pełno kobiet już poodpało i została ta, która mnie najbardziej wkurza. A co do ilości odcinków to nie wiem ile ich ma być. W australijskiej wersji było na pewno więcej niż 10, bo tam odpadali, potem wracali i w ogóle zamieszanie było ;)
- dobrze
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Hehe, w jednej z australijskich edycji i to się zdarzyło, że agent odpadł... ale wrócił
Jak to ? :P Możesz to dokładniej opisać? Jak agent mógł odpaść ? :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Widzę, że ta australijska edycja jest jakaś dziwna...Chyba, że regulamin programu przewiduje podobne niespodzianki.

Widziałem wszystkie 3 edycje, jakie pokazywał TVN i nie było takich sytuacji, że agent odpadał w środku zabawy. I każda edycja miała chyba 10 odcinków. Co do powrotu uczestników, którzy odpadali wcześniej - to owszem, pojawiali się oni później, ale gościnnie. Z tego co pamiętam, wszyscy uczestnicy danej edycji pojawiali się na ostatniej kolacji, gdzie ujawniano agenta i przedstawiano zwycięzcę. W finale były zawsze trzy osoby i było jedno zadanie - decydujące.
Pamiętam, że w trzeciej edycji TVN tak kierował akcją w ostatnich minutach, że ja wiedziałem, kto odpadał w na początku następnego odcinka. ::loll:: Dopiero pod koniec zmieniono taktykę.

Polskie edycje były realizowane we Francji, Hiszpanii i Portugalii. A gdzie były australijskie i amerykańskie wydania?
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Beja, zupełnie już nie pamiętam jak wyglądał Agent od kuchni ale dzięki za przypomnienie, ja myślałem ,że uczestnicy eliminowali sie nawzajem... Szkoda ,że TVN nie robi 4 edycji.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Też uważam, że Mark jest Agentem. Jeszcze bardziej się w tym utwierdzam. Szkoda, że prawie wszystkie kobiety poodpadały.Ale produkcja może sobie ustawiac kto ma odpasc. Np jakby w teście słabo wypadli Nicole czy Paul a są barwnymi osobami to zawsze mogę powiedziec, że liczył się czas i wtedy odpada małobarwna Kristen.
Fajne zadania znowu byly. Ale chyba w tej edycji mają dośc mały budżet, ale i tak dobrze go gospodaruja , bo stawiają przede wszystkim na psychike ludzi , a nie na zdolności fizyczne.

Oglądałem wszystkie edycje Agenta w Polsce. I jest szansa, że powróci Agent do Polski z 4-tą edycją

Dawidek
Ta 5. edycja z USA jest w Argentynie :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
wiwi

Ok, to opisuję jak to było z jedną z edycji australijskiego Agenta. Jak ktoś ma zamiar samemu obejrzeć to niech nie czyta;)

Na pewnym etapie gry, gdy odpadł jeden z uczestników, reszta dostała ofertę, że za ileś tam pieniędzy z puli (chyba 25 tys. $) mogą go przywrócić do gry. Wystarczyło, że jedna osoba wyraziła zgodę a głosowanie było tajne, każdy wyrażał swoją opinię sam na sam do kamery;) I tym sposobem po raz pierwszy osoba, która odpadła wróciła. Ale to nie był agent i możliwe było, że ta osoba nie wróci (gdyby wszyscy zagłosowali na "nie"). Jakiś czas później odpadła osoba, która była agentem i tym razem głos czy przywrócić ją do gry nie należał do grupy. Zadecydować miała osoba, która odpadła (przy czym w zamian za powrót zabierali z puli aż 50 tys.$, to całkiem spora suma była, bo w tej edycji za niewykonanie zadań potrącali kasę z puli i ogólnie zwycięzca dostał chyba ok. 110 tys. $;)). Tak więc chyba specjalnie wprowadzono tą pierwszą ofertę by przywrócić kogoś do gry, żeby potem nie było podejrzeń ;) A agent sam się wyeliminował, żeby odwrócić od siebie podejrzenia :) No i udało się, ja tej osobie kibicowałam, żeby wygrała ::plask wczolo: :mrgreen:
- dobrze
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mnie też wciągnąl ten amerykański Agent :) bardziej niż się spodziewałem, faktycznie trochę mało ekstremalnych zadań, tylko w 1 odcinku było ciekawe, ja obstawiam teraz że albo Mark albo Craig są agentami, w sumie nie lubię ich zbytnio, więc jeśli nie są mam nadzieję że odpadną, szkoda ze Kristen odpadła, chciałem by została bo głupio że teraz jest tylko jedna dziewczyna.
A myślałem że polskiego Agneta były 2 edycje? Już pozapominałem, kojarze tylko agenta Mirka i chyba agente z 1 edycji Agnieszkę?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku

Post autor: Goku »

Tak, w pierwszej polskiej agentem była Agnieszka, a program wygrała Liwia(której wtedy kibicowałem :)). Z tego co pamiętam wcześniej Agnieszka miała takie zadanie, żeby zgolić głowę na łyso i potem było pokazane jak idzie w kapturze i w ogóle, a potem zdjęła kaptur i normalnie miała włosy :/ xDD A w drugiej i trzeciej agenci mieli tak samo na imię xD

[Edit]

Znalazłem stronę o pierwszej polskiej edycji:

http://agent.tenbit.pl/index.php

A także stronę ze zdjęciami z drugiej edycji ;) :

http://3ddk.prv.pl/agent-tvn/fotostory/index.htm
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

TeleTydzień potwierdził nazwiska uczestników nowej edycji JOŚ, o których tu wspominałem :D
Super.
Awatar użytkownika
Dragon_Scale

Post autor: Dragon_Scale »

No więc ja jestem z okolic Rzeszowa i jak już napisałem wybieram się na casting do Fabryki Gwiazd 12 lipca . Od zawsze chciałem śpiewać , i usłyszałem od kilku osób ,że mam dobry głos więc chce się sprawdzić , bo casting sam mi przyszedł , a nie ja musiałem na niego wyjeżdżać heh:P Szczerze , nie wiem jeszcze co zaśpiewam , bo w sumie nie chce przecholować z trudnościa utworów ,ale jakoś z tego co mi Damians doradził to chyba wolałbym Edzie , bo jakoś lepiej widzę się w balladach diw takich jak ona czy np Mariah Carey czy Toni Braxton . W sumie to pewnie wybiorę TLC czy Ne-Yo , ewentualnie Ushera ...jak widzicie kocioł w mojej głowie :D Heh ale już mi marzenia o estradzie kwitną w głowie , a dodatkowo to przejście do nastepnego etapu byłby niezłym prezentem na 18-stce urodziny , bo oglądałem trzy edycje idola ,ale byłem jeszcze za mały chłystek , żeby startować ,także teraz albo nigdy ;)

Możecie mi coś doradzić ,repertuar raczej zagraniczny , coś w stylu RnB czy Soul , no i pop
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dragon, przede wszystkim życzę powodzenia :wink:

Co do repertuaru, to moim zdaniem lepiej chyba śpiewać po polsku. Polecisz kwadratowym angielskim lub francuskim, nikt Cię nie zrozumie i marzenie o karierze pryśnie ::jezyk:: A jak coś zapomnisz albo się pomylisz to już w ogóle będzie masakra... W polskich piosenkach za to na poczekaniu zastąpisz coś jakimś innym wyrazem lub nawet wymyślisz tekst ::jezyk::
Chyba, że pójdziesz w innym kierunku i zaśpiewasz Oczi cziornyje, zrzucisz futro i tak jak Grażyna Szapołowska - zamurujesz jury :zeby: ::jezyk:: Nie wiem, czy przejdziesz dalej, ale to, że pokażą Cię w TV będziesz miał zapewnione :zeby:

I wymyśl coś oryginalnego, bo jak zapewne pamiętasz z Idola zdarzało się, że tę samą piosenkę śpiewała przerażająca liczba osób, jury nie było zachwycone ::loll:: ::jezyk::

W sumie dobra byłaby Vondrackova, piosenka znana a zarazem oryginalna - Malowany dzban, a czeskiego i tak nikt nie zna, także nie zrozumieją błędów ::jezyk::

[ Dodano: 2008-07-07, 21:02 ]
Dodam jeszcze, że Zapendowska uwielbia Dżem. Ale to jest jednak specyficzna muzyka, żeby to śpiewać trzeba to rzeczywiście czuć :wink:
ODPOWIEDZ