Skins

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Kamil

Skins

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Szokujący Brytyjczyków, serial młodzieżowy XXI wieku. Moim zdaniem bardzo przerysowany, bo wszystko kręci się wokół imprez i seksu, ale fajnie obejrzeć, tak dla odmiany, to co trudno znaleźć w polskie telewizji :)

Obrazek

Zwiastun serialu
Zwiastun 2 sezonu

Bohaterowie:
* Tony Stonem (Nicholas Hoult) – hedonista – kobieciarz czytający filozofię.
* Sid Jenkins (Mike Bailey) – nieszczęśliwy prawiczek, jego przyjaźń jest nadużywana przez Toniego.
* Michelle Richardson (April Pearson) – dziewczyna Tony'ego i obiekt westchnień Sida.
* Cassie Ainsworth (Hannah Murray) – wrażliwa emocjonalnie dziewczyna zakochana w Sidzie.
* Chris Miles (Joseph Dempsie) – skomplikowane "zwierzę imprezowe", któremu w oko wpadła nauczycielka psychologii.
* Maxxie Oliver (Mitch Hewer) – kochający dobrą zabawę młody gej.
* Jal Fazer (Larissa Wilson) – inteligentna dziewczyna z aspiracjami muzycznymi.
* Anwar Correll (Dev Patel) – Muzułmanin, który stwierdza, że jego wiara i styl życia do siebie nie pasują.
* Abigail Stock (Georgina Moffat) – nowobogacka.
* Kenneth (Daniel Kaluuya) – jasno wyrażający swoje myśli przyszły gangster.
* Effy Stonem (Kaya Scodelario) – siostra Tony'ego, jedyna osoba, która go obchodzi.

Obrazek
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Skoro szokuje Brytyjczyków, to przeciętny Polak chyba wykituje przy jego oglądaniu. ::loll::

Brzmi interesująco. Na jakiej stacji jest/będzie emitowany ? ::chytry::
Goku
x 2

Post autor: Goku »

GL Forever pisze:Skoro szokuje Brytyjczyków, to przeciętny Polak chyba wykituje przy jego oglądaniu. ::loll::
Jeśli za przeciętnego polaka bierzesz 70-latka z moherowym beretem na głowie to raczej tak ;) xD
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Skins można zobaczyć na brytyjskiej E4. Fajnie byłoby zobaczyć serial w Polsce, na razie oglądam odcinki zassane z internetu. Są nawet polskie napisy ;)
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Goku pisze:
GL Forever pisze:Skoro szokuje Brytyjczyków, to przeciętny Polak chyba wykituje przy jego oglądaniu. ::loll::
Jeśli za przeciętnego polaka bierzesz 70-latka z moherowym beretem na głowie to raczej tak ;) xD
No sorry, ale nawet przeciętny Polski nastolatek ma taką mentalność, jak 70 letnia Brytyjka. ;) xD Nie wiem czy ten serial nadałby się do Polskiej TV xD

Kamil: Dziękuję Ci za informacje. :D
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Kamil pisze:Skins można zobaczyć na brytyjskiej E4. Fajnie byłoby zobaczyć serial w Polsce, na razie oglądam odcinki zassane z internetu. Są nawet polskie napisy ;)
Można także zobaczyć Skins na BBC Entertainment (jakby ktoś nie wiedział, to kanał dostępny jest w Polsce w polskiej wersji językowej) Leci tam pod tytułem Kumple. Wersja z lektorem.
Goku
x 2

Oglądam właśnie drugi odcinek i jak na razie naprawdę mi się podoba :). Podoba mi się to, że jeden odcinek skupia się na jednej postaci, dzięki temu możemy lepiej tą postać poznać. Serial jest dużo bardziej realistyczny od takich "One Tree Hill" czy "The O.C.", ale może to dlatego, że po prostu życie w Wielkiej Brytanii jest bardziej zbliżone do życia w Polsce niż życie w USA.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Ogladałem kilka odcinków jakieś 2 lata temu, tutaj w Irlandii, kiedy dopiero co powstał chyba. Ale nie było to dla mnie jakies szokujące ::kwasny:: Nic, czego wcześniej nie było. Niby bardzo to w irlandzkiej i brytyjskiej tv reklamowali jako kontrowersyjne, ale chyba PRZEreklamowali.
Goku
x 2

Ja też nie wiem o co im chodzi z tymi niby kontrowersjami. Że ćpają i uprawiają sex w każdym odcinku? A czy to różni się czymś od tego co pokazują na MTV w tych wszystkich "Pamiętnikach Dziewicy" i.t.p.? ;). Już nie mówiąc o tym jakie opowieści czasem mogę usłyszeć na korytarzu w szkole. Tylko w ciągu zeszłego roku trzy drugoklasistki z mojej szkoły zaszły w ciążę. W tym roku jeszcze chyba żadna, ale myślę, że to tylko kwestia czasu ;). No i znam też mnóstwo osób z mojej szkoły, które ćpają(Co prawda tylko jeden z nich to mój kumpel, resztę "znam" tylko dlatego, że raz w życiu z nimi gadałem. Mój kumpel akurat tylko trawę jara, ale znam dziewczynę, która nie spała przez kilka dni, bo non stop na amfie była).

Jestem po trzecim odcinku i serial podoba mi się coraz bardziej :).
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ja też bardzo chciałem obejrzeć ten serial ale zawsze znajduje coś ciekawszego, może właśnie dlatego ,że opinie jakie otrzymuje o Skins są raczej kiepskie i to znów się potwierdza.
Nobody does it better
Goku
x 2

Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon i mogę stwierdzić jedno - Uwielbiam ten serial! A zakończenie pierwszego sezonu naprawdę... mocne! Właśnie zabieram się za 02x01 bo muszę się dowiedzieć co dalej! :mrgreen:
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Właśnie ściągam pierwszy sezon, ale obejrzę chyba dopiero po maturze, bo jak się wciągnę to może być kiepsko. ::jezyk:: Całe szczęście, że nie ma dużo odcinków.
Goku
x 2

Ja skończyłem już wszystkie 3 ;). Pierwsze dwa są genialne, a na trzeci nawet nie ma po co tracić czasu. Gdyby nie Effy to przestałbym oglądać 3. sezon po kilku odcinkach...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Zauważyłem ,że serial emitowany jest u nas na kanale BBC Enterteinment. Tylko czekam na powtórkę od 1 odcinka. Chyba warty polecenia serial?
Nobody does it better
Goku
x 2

Na BBC Enterteinment z tego co wiem leci już drugi sezon i chyba pierwszego już nie będą powtarzać. A od drugiego nie ma sensu zaczynać, ten serial trzeba oglądać od początku ;).
ODPOWIEDZ