Na kocią łapę

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tkk_Bolly

Na kocią łapę

Post autor: Tkk_Bolly »

"Na kocią łapę" to współczesny serial obyczajowy, który w lekki, komediowy sposób przedstawia perypetie uczuciowe Marty i jej kolegów po fachu - ukazuje formalne i nieformalne związki łączące lekarzy weterynarii. Ale pokazuje też codzienną pracę w lecznicy weterynaryjnej; praktykę lekarską, zaangażowanie i troskę o zdrowie małych i dużych pacjentów. Wraz ze znakomitymi twórcami tego serialu, Pawłem Karpińskim i Marcinem Strzeleckim oraz w doborowej obsadzie aktorskiej opowiemy nie tylko o miłości między ludźmi, ale także o miłości ludzi do zwierząt. Akcja rozgrywa się Anatolinie - willowej dzielnicy na obrzeżach wielkiego miasta (Warszawy), gdzie wokół jednej lecznicy dla zwierząt skupia się życie czterech rodzin. W każdym odcinku poznamy też inną, wzruszającą historię psa i kota, które trafią do tej kliniki weterynaryjnej, pod fachową opiekę pracujących tu lekarzy. Poznajemy Julka Lubczyka (Marcin Kwaśny), sympatycznego doktoranta weterynarii, jego psa Tostera oraz mamę Annę (Elżbieta Zającówna). Marta Puchalska (Magdalena Wójcik) odprowadza swojego młodszego syna, Rocha, do przedszkola. Nie jest to łatwe zadanie, ale z odsieczą przychodzi jej Sabina Motylak (Joanna Sienkiewicz), właścicielka tej placówki. Andrzej Poznański (Waldemar Błaszczyk), mąż Gabrysi (Monika Dryl) - dziennikarki, występującej w popularnym tanecznym show - jest niezadowolony, że prasa brukowa znów napisała o niej i jej partnerze z parkietu. W drodze powrotnej do domu Marta potrąca suczkę. Psem natychmiast zajmuje się przejeżdżający tamtędy Julek i zabiera rannego psa do lecznicy, w której pracuje jako lekarz. Ze względu na koszty leczenia tego zwierzęcia menadżer tej kliniki weterynaryjnej - Andrzej protestuje, ale ambasadorowa Krystyna (Ewa Wencel), stała bywalczyni, decyduje się je pokryć. Po chwili robi to również Marta, która przyjechała za Julkiem. Andrzej od razu poznaje w Marcie swoją miłość z okresu studiów. Tymczasem w sklepie zoologicznym "Iguana", należącym do Anny, zakupów dokonują Helena (Dorota Kamińska) i Edward (Cezary Morawski) Poznańscy, rodzice Andrzeja. Widać, że właścicielkę łączy coś z profesorem Poznańskim i wydaje się, że jest długoletnia, zażyła znajomość. Z pracy w kancelarii prawnej wraca Artur (Paweł Delag), mąż Marty. Ma pretensję do żony, że nie mógł się z nią skontaktować telefonicznie przez cały dzień. Jest przystojnym mężczyzną i dobrym ojcem dla obu synów, ale wyjątkowo apodyktycznym człowiekiem. Czy Marta kiedykolwiek zdecyduje się uniezależnić od niego?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Start 4 września 19.30
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Obsada ciekawa, wątki życiowe, wiec serial może być ciekawy...
Ale niestety, ja na niego na pewno nie znajdę czasu.
"dziennikarki, występującej w popularnym tanecznym show"
::loll:: Mogli już dać w śpiewającym show, przynajmniej mogliby wymienić nazwę ::jezyk::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Nie, ja nie jestem przekonany do tego serialu, Polsat lepiej niech zostawi SŻ bo pewnie w grudniu znów wrócą do emisji 5 odcinków w tygodniu bo czuje ,że kolejny serial który się nie sprawdzi. Lubię koty ale nie aż tak żeby ogladać serial o weterynarzach ::jezyk::
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Marek Forrester pisze: Polsat lepiej niech zostawi SŻ bo pewnie w grudniu znów wrócą do emisji 5 odcinków w tygodniu bo czuje ,że kolejny serial który się nie sprawdzi.
Z tego co się orientuję to serial ma formułę sezonową i I sezon ma 13 odcinków bodajże, więc SŻ wróci do 5 odcinków na poczatku października.
Tomala

Post autor: Tomala »

Mnie też się wydaje że ten serial to kolejny niewypał Polsatu. Nie potrafię policzyć ile tych niewypałów było. Niby "Tylko miłość" będzie emitowane po wakacjach ale ten serial chyba nie ma zbyt dużej oglądalności i jest taki odpychający. I to jest typowa opera mydlana a te w polskim wykonaniu nie są zbyt dobre. Do polskich oper mydlanych ja zaliczyłby właśnie "Tylko miłość", "Samo życie", "Pierwszą miłość".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Zgadzam się z Tobą Tomala. Te 3 seriale idealnie pasują do miana soap opery! "Tylko miłość" niby nie opera a jeden sezon ma 38 odcinków, właśnie ta polska numeracja jest taka dziwna.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Tylko miłosc to raczej nie opera tylko telenowela i wszystko za tym przemawia, od października będzie mieli drugą Brzydulę.
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

A mnie się "Tylko miłość" podoba. :D Nie śledziłem tego serialu wcześniej, ale teraz są na Polsacie chyba powtórki i chętnie oglądam, fragmentami. :zeby: Interesuje mnie postać Sylwii.
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

O tak, postać Sylwii jest genialna, ogólnie wątek tak charakterystycznej kobiety z pazurem a właściwie czarny charakter to żadkość w polskich serialach.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Marek Forrester pisze:O tak, postać Sylwii jest genialna, ogólnie wątek tak charakterystycznej kobiety z pazurem a właściwie czarny charakter to żadkość w polskich serialach.
Sylwia jest niesamowicie sexowna. :serce:
If you can't beat them, join them...
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Proponuję powrócić do właściwego tematu. ::chytry::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Temat się ożywi w czwartek zapewne :)
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Muszę przyznac, ze dosc nieśmiało podeszlem do tego serialu, ale zupełnie niepotrzebnie. Po pierwsze wątek weteryjny nie zdominował serialu , jest tak jak powinno byc (czyli takie cos jak gezata Samo Życie, tu jest klinika), nie przywiązuje się zbytniej uwagi do zwięrząt, robią tylko za tło.Co najważniejsze gwiazdorska obsada.Zamierzac dalej ogladac
Nina powiedziała, że tuż za pierwszą serią poleci kolejna i cos mi się wydaje , że to sie zatrze i bedzie to kolejna opera a nie serial podzielony na sezony. Zobaczymy
ODPOWIEDZ