Pomoc domowa (The Nanny)/Niania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Aktorka, która grała "Pomoc domową" przyjedzie do Polski. Wystąpi w sobotnim "Dzień dobry TVN" i w "Rozmowach w toku" 29 października.
http://film.interia.pl/telewizja/serial ... an,1191592
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Nie źle :) ona jest super! Nie ma to jak oryginał, aczkolwiek wyjątkowo dobrze A. Dygant gra te rolę. Ale szok że polska wersja to totalna kopia, niedawno oglądałem odcinek oryginalny z Eltonem Johnem, w polskiej wersji była to Maryla Rodowicz i wszystko było identyczne, także dialogi!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Oglądałem dzisiaj "Pomoc domową" na TVN7 i w jednym z odcinków była spora wzmianka o "Żarze młodości". Fran i inni mówili o różnych bohaterach, ale ja zapamiętałem tylko Nikki i Ashley :) Ale wszystkie odcinki, które dzisiaj widziałem, już widziałem w polskiej wersji :o
Mam pytanie:
W którym odcinku "Pomocy domowej" wystąpiły Hunter Tylo i Maggie z MNS? Chciałbym go obejrzeć, a nie chce mi się śledzić dokładnie tego serialu co sobotę, a w dodatku jest emitowany po 5 odcinków pod rząd.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Raczej w późniejszych :P
Ale niedługo odcinki z Lesley Anne Down :serce:
Tomala

A kogo ona tam grała?
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Kobietę która powierzyła Fran swoje perły :wink:
U nas grała ją Krystyna Janda :)
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

:nie: Kojarzę odcinek o którym mówisz, ale w nim nie zagrała LAD.
Sceny z odcinka z nią są u mnie na yt, także z Hunter Tylo i Seanem Kananem.
Tomala

Wczoraj zakończono zdjęcia do 9. serii "Niani", która będzie ostatnia. Lubię ten serial, aczkolwiek nie oglądam nałogowo tylko z doskoku. Dobrze, że TVN nie będzie go przeciągał w nieskończoność. A ostatnio lubię popatrzeć sobie na "Pomoc domową" a TVN7.
Goku

Post autor: Goku »

A ja słyszałem, że nie planują na razie zakończenia "Niani" i że ma być co najmniej 10 serii... Hmm... Zobaczymy...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Hmm, biorac pod uwage, ze Niania jest oparta na amerykanskim oryginale to pewnie zrobia maksymalnie tyle odcinkow ile miala "The Nanny" :D
Tomala

Oglądałem w sobotę "Pomoc domową" i było fajne nawiązanie do MNS. A mianowicie Nails zapytał się, chyba Fran czy nagrała mu "Łysego i piękną" - The Bald And The Beautiful ::loll::
Leciały wtedy odcinki 106-110, chyba z 1997 roku. Nie orientuje się ktoś czy już był ten odcinek z Hunter Tylo, czy dopiero będzie?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tomala, ja też oglądałem w sobotę te cztery odcinki i śmiałem się z tego tytułu, ale nie skojarzyłem, ze to o MNS :mrgreen:

A wieczorem oglądałem, naszą Nianię, i jednak nasza jest lepsza - przede wszystkim postać Karoliny jest dwa razy lepsza od oryginału, Tamara Arciuch jest rewelacyjna ::rad::
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Nasza Niania jest dużo lepsza od oryginału. O tym , że jest bdb świadczy to , że Sony zgłosiło chyba rok czy 2 lata temu naszą Nianię do jakiegoś konkursu serialowego. Nie wiem tylko jaka to była kategoria.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Goku

Post autor: Goku »

Ja zawsze uważałem, że nasza "Niania" jest lepsza do momentu gdy zacząłem oglądać te maratony odcinków na TVN7 :). Ostatnio doszedłem do wniosku, że oryginał rzeczywiście bardziej mnie śmieszy. Co prawda w naszej wersji Teresa i Apolonia są dużo lepsze niż ich pierwowzory, ale m.in. panna Babcock jest dla mnie dużo bardziej charyzmatyczną i zabawniej odgrywaną postacią niż nasza polska Karolina(mimo, że Tamara Arciuch w tej roli jest genialna!), to samo z Miles'em, dziećmi i panem Sheffield'em, o samej Fran już nawet nie wspominając. A no i oczywiście Val! Nasza Jolka jest beznadziejna i nie warto jej nawet porównywać do świetnego oryginału.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bez żartów! Aktorzy z oryginału są najlepsi! Przede wszystkim mama i babcia Fran są lepsze no i sam głos oryginalnej Fran, ale polska podróba też jest dobra, tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ