Pogoda na miłość (One Tree Hill)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Pokochałam ten serial od pierwszego odcinka! :: bow :: Zdecydowanie należy do moich ulubionych :zeby: Oglądam go zresztą na bieżąco (w USA w każdy poniedziałek wieczorem emitowany jest nowy odc. sezonu 6.; jakieś w dni później jest dostępny do ściągnięcia :wink: ) i wciąż fascynuje mnie w takim samym stopniu :wink:

Moją ulubioną bohaterką jest Peyton :: bow ::
Czętso jest tak, że oglądając serial, dostrzegamy pewne podobieństwo bohaterów do nas samych, próbujemy się identyfikować z bohaterami. Tak jest u mnie w przypadku Peyton. Oglądając po kolei wszystkie sezony, z odcinka na odcinek, stwierdzałam, że mamy ze sobą wiele wspólnego.

Lubię też bardzo Nathan'a :serce: Zresztą nie ma chyba bohatera, którego bym nie lubiła ::jezyk:: Każdy wnosi coś fajnego do tego serialu ;) Nawet Dan, którego wszyscy nie cierpią ::jezyk::

(Jest ktoś na tym forum, kto ogląda na bieżąco OTH? :zeby: )
Goku

Post autor: Goku »

Ja jestem! :mrgreen:

[shadow=black]Ale ostatni odcinek był strasznie nudny... Nie wiem w ogóle po co pokazywali ten sen Lucasa ::kwasny:: Chad Michael Murray się nie nadaje do pisania scenariusza! Ciekawe tylko co się stało Peyton w tej ostatniej scenie.[/shadow]

Ja na początku serialu Peyton nienawidziłem. Ciągle tylko beczała i użalała się nad sobą. Dopiero w 5. sezonie ją polubiłem. Ja uwielbiam Brooke! Moją ulubioną postacią był jeszcze Nathan, ale teraz strasznie nudny jego wątek jest! [shadow=black]Tylko slamball był fajny :mrgreen: [/shadow] Lubię Haley, ale mogliby jej też jakiś ciekawszy wątek dać. Od początku nie lubiłem i nadal nie lubię Lucas'a. Za to Dan'a lubię :twisted: [shadow=black]A za to, że zabił nianię Carrie to powinien zostać ogłoszony bohaterem narodowym! ::loll:: Strasznie mnie to babsko wkurzało![/shadow]. Deb mnie wkurza, Mouth'a lubię, [shadow=black]Millie też, Gigi się za bardzo narzuca Mouth'owi, Sam jest nawet fajna, chociaż paskudna, Lindsay nie znosiłem i dobrze, że znikła, Julian jak na razie jest wg. mnie ok - na pewno lepszy od Lucasa.[/shadow]

[shadow=black]I wciąż czekam na powrót jednej z moich ulubionych postaci - Rachel. Gdzie ona jest? ::kwasny:: [/shadow]
Awatar użytkownika
kimberly1990

Ja po prostu kocham Peyton :serce: Lucasa zresztą też lubię i para Lucas i Peyton to zdecydowanie moje ulubione połączenie :serce:
Z początku denerwowała mnie Brooke, bo poza tym, że była przebojowa, to z początku strasznie pusta (no i przeszkadzała mi na drodze do szcześcia Lucasa i Peyton) ::jezyk:: Dopiero wraz z biegiem fabuły zaczęła się zmieniać i w sumie jest to postać, która uległa najwiękzej metamorfozie i którą szczerze obecnie lubię :wink:

Jeśli natomiast chodzi o aktualne odc. 6. sezonu:
[shadow=black]Fakt, że ostatni odc. nie był najciekawszy, aczkolwiek niektóre postacie strasznie pasują do takiej wojennej konwencji (np. Nathan i Haley świetnie się prezentowali) :zeby: Myślę natomiast, że odc. został stworzony jako zapowiedź czegoś, co się stanie Peyton. We śnie Lucasa Peyton ginie, a w rzeczywistości upada na podłogę i zgina się z bólu... Mam nadzieję, że w kolejnym odc. dowiemy się, co "dolega" Peyton. Wg fanów OTH są 2 opcje: ma raka (tak jak ej matka Ellie) lub jest w ciąży ( :zeby: ). Wolałabym jednak tę drugą opcję ::krzyw:: [/shadow]
Goku

[shadow=black]Mi się wydaje, że to nie jest ani ciąża ani rak. Wydaje mi się, że to jakaś niezbyt poważna choroba, a to promo następnego odcinka w którym jest mowa o raku wypuścili dla zmyłki i wyrwali ten fragment rozmowy z prawdziwego kontekstu ;) Prawdę mówiąc to ja bym wolał żeby Peyton miała raka niż była w ciąży, bo ciąże już mieliśmy dwie w OTH ;). Szkoda, że jeśli w następnym odcinku to się nie wyjaśni to chyba do stycznia będziemy musieli czekać na odpowiedź :/. Ehh wszystkie najlepsze seriale teraz będą przerwę miały - OTH, 90210... Mam nadzieję, że w DH przerwy nie będzie, bo jeśli by była to już nie miałbym co oglądać xD.[/shadow]
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Ja też oglądam na bieżąco, ja też, ja też!

I to mój absolutnie najbardziej ulubiony serial! Lepszy nawet od The O.C. :D

Ja Peyton i Brooke lubię w taki sam sposób. Aczkolwiek przy Lucasie wolałbym obecnie Brooke (kibicowałem jemu i Peyton, ale teraz są straaaasznie nudni! w ogóle Lucas mnie wkurzać zaczyna!).

Myślę, że Peyton jest w ciąży.

Niestety, ale 6 sezon jest jak na razie najsłabszy... I ta przerwa też mnie wkurza. Bo co ja będę oglądał, jak nie będzie nowych odcinków OTH i 90210 ? Ściągam Jezioro marzeń od 1 sezonu xD I Wam też polecam :)
Awatar użytkownika
kimberly1990

Bez sensu z tą przerwą, bo co ja będę oglądać :cry: Nie wytrzymam chyba do stycznia xD

[shadow=black]Też myślę, że z tym razkiem to taka zmyłka, fragment wyrwany z kontekstu ::jezyk::
Ale podobno reżyser OTH zapowiedział na początku emisji 6. sezonu, że któraś z bohaterek zajdzie w ciążę. Analizując: Brooke nie ma za bardzo z kim na razie xD, Millicent to bym raczej nie podejrzewała, bo ona nawet nie sypia z Mouth'em, więc to może być Haley (może będzie drugie dziecko? :D) albo Peyton. Bardziej stawiam na Peyton :zeby: [/shadow]

Co do wspomnianego przez mucha331 Jeziora Marzeń, to jest to jeden z moich najukochańszych seriali, pierwszy taki amerykański serial, który obejrzałam i mam do nieego ogromny sentyment :: bow :: Tak ogromny, że jakiś czas temu kupiłam na DVD wszystkie 6 sezonów (i wcale nie przeszkadza mi, że nie ma polskiej wersji językowej napisów) :zeby: i bardzo często wracam do tego serialu ::ok::
Tomala

Post autor: Tomala »

A ja czekam na emisję kolejnych sezonów w polskiej tv i nie mogę się doczekać :(
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Tomala pisze:A ja czekam na emisję kolejnych sezonów w polskiej tv i nie mogę się doczekać :(
Ja tak samo. Niby mam ściągnięte 3 i 4 serię, ale wolałabym w TV oglądnąć :roll:
Ale jak znajdę czas to chyba jednak się skuszę i oglądnę na kompie :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

[shadow=black]Wczoraj w "Na dobre i na złe" Marta (Kasia Bujakiewicz) miała takie podobne bóle jak Peyton ::chytry:: i okazało się, że jest w ciąży :mrgreen: Idąc tym tropem, wnioskuję, że Peyton też jednak może być w ciąży :zeby: Mam nadzieję... 8)[/shadow] Z niecierpliwością czekam do 5. stycznia 2009 :zeby: :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Kimberly, w pierwszym momencie po przeczytaniu Twojego posta, myślałem że Marta z "Na dobre i na złe" powiedziała, że ma takie same bóle jak Peyton z "Pogody na miłość" ::loll:: Dopiero po chwili zajarzyłem o o chodzi.
Goku

Nowe promo - http://pl.youtube.com/watch?v=affnwE4OqgQ :)

[shadow=black]Bardzo ciekawie się zapowiada nowy wątek Sam! (o ile nie zepsują tego tak jak wątku niani Carrie i Dan'a.)[/shadow]
Awatar użytkownika
kimberly1990

Dzięki Goku za link :wink:

[shadow=black]Faktycznie ciekawie się zapowiada wątek Sam ::bojesie:: ::krzyw::
Fajnie, że Nathan (wynika to z tego promo) wróci do koszykówki :mrgreen: Uwielbiam oglądać go w akcji :serce: [/shadow]

Dostałam pod choinkę 1. sezon OTH na DVD (2. i 3. sezon kupiłam sobie już wcześniej) i moja mama zaczęła oglądać... ::ok:: Totalnie się wciągnęła :zeby: ogląda dzień w dzień, wszędzie, gdzie się da (jak tata okupuje TV to bierze laptopa i ogląda na kompie) xD :zeby:
Goku

[shadow=black]Już po 06x13 :)

No i wszystko jasne - Peyton jest w ciąży.

Nathan znowu będzie grał :). Ten koleś z jego drużyny jest jakiś popieprzony.

Wow. Gdyby nie Lucas to Julian straciłby film.

Nie ma to jak 'skuteczność' policji. Dobrze, że Brooke wzięła sprawy w swoje ręce. Sceny z Sam naprawdę trzymały w napięciu. Cieszę się, że zakończyli to tak szybko, a nie ciągnęli jak wątku Carrie i Dana. Brooke świetnie załatwiła tego psychola xDD.

Wątek Mii jest zbędny... Nie wiem po co ona jest w tym serialu... A taka Haley nie miała żadnego ciekawego wątku od dwóch sezonów...

Te sceny z Jamie'm i bratem Q też mnie wkurzały...

Millie i Owen - szkoda słów...[/shadow]
Awatar użytkownika
kimberly1990

[shadow=black]Bardzo się cieszę, że Peyton jest w ciąży i będą mieli z Lucasem dzidziusia :zeby: Choć znając scenarzystów, to pewnie będą jakieś komplikacje, bo nie było jescze sezonu, w którym Peyton nie przytrafiłoby się coś złego... ::kwasny::

Akcja z uwalnianiem Sam przez Brooke genialna! W 100% trzymała w napięciu! :: bow :: W ogóle świetna gra Sophii Bush w tych scenach ::ok:: :wink: [/shadow]
Goku

[shadow=black]Po 06x14 :) Fajny odcinek :)

Jestem VERY HAPPY z powodu Brooke&Julian! :D

Łóżkowa fryzura Sam wymiata! xD W ogóle Sam wymiatała w rozmowach z Brooke, Peyton i Julianem xDD.

Sceny Luke'a i Peyton z dzieciakami naprawdę zabawne xD.

Mia wreszcie nie była taka irytująca :) Chase'a zawsze lubiłem, więc może jeszcze z jego związku z Mią wyjdzie jakiś ciekawy wątek? :)

Millie i Mouth - nuuudyyy... Brooke zbyt szybko wybaczyła Millie.[/shadow]

[ Dodano: 2009-02-07, 01:39 ]
[shadow=black]Po 06x16 :) Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie! xDD

NARESZCIE! NARESZCIE! Nareszcie Haley ma jakiś wątek!!! :) Ta nowa dyrektorka jest straszna xDD. Zapowiada się wojna ;).

Sceny z castingu boskie. xD Teksty tego reżysera mnie rozbrajały xD. Ta aktorka co miała grać Peyton co się przespała z reżyserem była z wyglądu dużo bardziej do Peyton podobna niż ta co została wybrana xP.

Babka wzięła Peyton za aktorkę xD. Niezłe jaja z tą kołyską xD. A potem to zabezpieczanie domu xD.

"Teraz wiem jak się czują inni ludzie gdy chcą poznać mnie" xD. Brooke była świetna, ale ta aktorka która ją ma grać była boska! xDD I ta scena w samochodzie xD. Dobrze, że Brooke i Julian się pogodzili :).

Nathan nareszcie będzie grał :). I jakoś wcale nie było mi szkoda tego tępego kolesia co go trener wyrzucił.

Za to Fergiego mi szkoda :(.

Nowa praca Skillsa mnie rozbroiła xD.

Jamie był strasznie wkurzający w tym odcinku!

Czemu mam wrażenie, że w ostatnim odcinku sezonu będzie ślub Peyton i Lucasa? ;)[/shadow]
ODPOWIEDZ