Już chyba kiedyś coś takiego było na Polsacie tylko, że pod innym tytułem.Damians pisze: TV 4 - Kłamczuch - uczestnicy mają wskazać kłamczucha ukrytego wśród nich. Prowadzi Krzysiu Ibisz.
Teleturnieje
Na Polsacie był Kłamca prowadził Ostaszkiewicz, który podkłada głos do Wielkiego Brata i tam kłamcą była osoba, która zmyśliła historyjkę na co potrzebuję pieniądze i trzeba bylo Kłamce wyelimininowac przed finałem, w tym programie Kłamcuchem jest osoba, która będzie miała na swoim telebimie wszystkie poprawne odpowiedzi i jeśli Kłamczuch odpadnie to na jego miejsce zostanie wybrana nowa osoba i to wyświetli się na jej monitorze, czyli zawsze będzie jakiś Kłamczuch, może też się zmienic jak Kłamczuch orginalny odpadnie, a tam Kłamca mógł odpasc i nie było kłamcy.A tak to formuły podobne, ciekawe czy w Kłamczuch tez będzie możliwe naradzanie się na kogo głosowac w pokoju sekretnym.Goku pisze:Już chyba kiedyś coś takiego było na Polsacie tylko, że pod innym tytułem.Damians pisze: TV 4 - Kłamczuch - uczestnicy mają wskazać kłamczucha ukrytego wśród nich. Prowadzi Krzysiu Ibisz.
Natomiast jeśli chodzi o finały to w Kłamcy to dwójka graczy wybierała czy bierze połówe czy całosc( i tak jest dwójka wybierze połowe wtedy dostana po połowie, jeśli jedna całosc druga połowe wtedy ten co wybrał całosc dostaje całosc a drugi nic, jesli obaj całosc nikt nic nie dostanie) Natomiast w Kłamczuchu wygrywa osoba, która przekona do siebie publicznosc, że nie jest kłamczuchem ( bo zawsze ktos jest)
Start 4 września 20.00 Tv4, może zerknę
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Czy ogląda ktoś "Familiadę"? Ja czasami zerkam, bo w tym czasie raczej nie ma nic lepszego od tego. Ale uważam że teleturniej jest żenujący i zdecydowanie już dawno powinni go zdjąć z anteny. Chyba będzie leciał tak długo, jak długo pan Strasburger będzie żył. Ostatnio wprowadzono pewne "ulepszenie" i teraz mogą grać już nie tylko rodziny ale np. "Przyjaciółki", "Studenci" czy "Dwudziestolatki"
Jeśli chodzi o teleturniej, których już od dawna nie ma w telewizji, to pamiętam "Idź na całość", który leciał na Polsacie i prowadził go Zygmunt Chajzer. Najbardziej zapadły mi w pamięć te bramki, które się odsłaniały i tam coś było, np. samochód.
Lubiłem też "Chwilę prawdy", którą również prowadził Chazjer, tylko że w TVN-ie. Niestety wywalili go za reklamę Vizira.
I już dość niedawno leciał teleturniej "Grasz czy nie grasz", który też prowadził Chajzer. Ten był trochę bez sensu, z tym wybieraniem walizek i propozycją "banku" ale mimo to mi się podobał.
Jeśli chodzi o teleturniej, których już od dawna nie ma w telewizji, to pamiętam "Idź na całość", który leciał na Polsacie i prowadził go Zygmunt Chajzer. Najbardziej zapadły mi w pamięć te bramki, które się odsłaniały i tam coś było, np. samochód.
Lubiłem też "Chwilę prawdy", którą również prowadził Chazjer, tylko że w TVN-ie. Niestety wywalili go za reklamę Vizira.
I już dość niedawno leciał teleturniej "Grasz czy nie grasz", który też prowadził Chajzer. Ten był trochę bez sensu, z tym wybieraniem walizek i propozycją "banku" ale mimo to mi się podobał.
-
Dawidek
- Administrator
"Familiady" nie oglądam od kilku lat. znudziła mi sie po prostu. Widziałem kiedyś tunezyjska wersję tego teleturnieju. Prezentowała się lepiej, niż nasza.
Na Dwójce leci w piątki około 19 teleturniej "Dzieciaki górą". Czteroosobowa drużyna dorosłych musi pokonać siódemkę mądrych dzieciaków w wieku 9-15 lat, by wygrać kasę. Całkiem przyjemnie sie ogląda ten program. Prowadzi Tomasz Kammel.
Na Dwójce leci w piątki około 19 teleturniej "Dzieciaki górą". Czteroosobowa drużyna dorosłych musi pokonać siódemkę mądrych dzieciaków w wieku 9-15 lat, by wygrać kasę. Całkiem przyjemnie sie ogląda ten program. Prowadzi Tomasz Kammel.
- Marek Forrester
Właśnie dzisiaj się uśmiałem oglądając to:Marek Forrester pisze:Uwielbiam oglądać na Pulsie od poniedziałku do piątku o 19:00 "Czy jesteś mądrzejszy od 5-to klasisty?"Dzieciaki są niesamowite i pytania bardzo ciekawe.
- Marek Forrester
Oglądaliście wczoraj Milionerów? Świetny był ten facet, który grał w zeszłą niedzielę i wczoraj i wygrał ostatecznie pół miliona. Już w zeszłym tygodniu, po skończeniu programu podejrzewałam, że on może daleko zajść, bo był niesamowity! Miał ogromną wiedzę, odpowiadał na pytania natychmiast, nie denerwował się i nie dał się zamotać Hubertowi.
Uważam, że to było niesprawiedliwe, że miał takie trudne pytanie za milion, podczas gdy tamta dziewczyna - Paulina bodajże - kilka miesięcy temu miała dużo prostsze. Szkoda, że nie wygrał miliona, ale był po prostu rozsądny - nie miał pewności co do odpowiedzi, więc zrezygnował. Chyba nieprędko trafi się następny tak świetny zawodnik...
Uważam, że to było niesprawiedliwe, że miał takie trudne pytanie za milion, podczas gdy tamta dziewczyna - Paulina bodajże - kilka miesięcy temu miała dużo prostsze. Szkoda, że nie wygrał miliona, ale był po prostu rozsądny - nie miał pewności co do odpowiedzi, więc zrezygnował. Chyba nieprędko trafi się następny tak świetny zawodnik...
- kimberly1990
Zgadzam się, facet miał niesamowitą wiedzę. Mógł być pierwszym w Polsce, który wygra milion, no ale cóż... bez ryzyka nie ma zabawyBeja pisze:Oglądaliście wczoraj Milionerów? Świetny był ten facet, który grał w zeszłą niedzielę i wczoraj i wygrał ostatecznie pół miliona. Już w zeszłym tygodniu, po skończeniu programu podejrzewałam, że on może daleko zajść, bo był niesamowity! Miał ogromną wiedzę, odpowiadał na pytania natychmiast, nie denerwował się i nie dał się zamotać Hubertowi.
Pytanie miała strasznie proste xDBeja pisze:tamta dziewczyna - Paulina bodajże - kilka miesięcy temu miała dużo prostsze.
Myślę, że po prostu stres zroił swoje i wolała się wycofać
-
Ryan Lavery
Też widziałem ze dwa odcinki ale stwierdziłem, że niektórzy występujący tam dorośli wykazują się taką skandaliczną niewiedzą, że jednak zrezygnowałem z dalszego oglądania. Teraz oglądam "Koło fortuny" i "Jeden z dziesięciu". Rzadko zdarza mi się zerknąć na "Jaka to melodia?". Na Polsacie chyba już nawet nie ma teleturniejów, ale oni zawsze mieli najgorsze.Marek Forrester pisze:Uwielbiam oglądać na Pulsie od poniedziałku do piątku o 19:00 "Czy jesteś mądrzejszy od 5-to klasisty?"Dzieciaki są niesamowite i pytania bardzo ciekawe.
Mnie ostatnio zadziwił uczestnik w Milionerach, który odpowiedział na pytanie z czego składa się trioda, że z trzech spółgłosekRyan Lavery pisze:Też widziałem ze dwa odcinki ale stwierdziłem, że niektórzy występujący tam dorośli wykazują się taką skandaliczną niewiedzą, że jednak zrezygnowałem z dalszego oglądania.