Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Nie. Nigdy nigdzie nie widziałem niestety.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Adex, serial da się oglądać za pomocą darmowej aplikacji Ipla. :wink:

Ogląda ktoś jeszcze w ogóle ten serial? Bo ja tak i może skomentuję tu co nieco. :P

:arrow: ciąża Teresy - ciekawy wątek, ale nie wiem jak scenarzyści zamierzają go ciągnąć przez jakieś pół roku. :roll: Oby jednak Teresa przeżyła tę ciążę i urodziła pięknego, zdrowego Adama Żukowskiego. :)
:arrow: szaleństwo Pawła - koleś totalnie oszalał. ::kwasny:: ::plask wczolo: Szczytem było zepchnięcie tego faceta z balkonu. Nie wiem co scenarzyści chcą zrobić z tą postacią, co on będzie robił po raczej nieodwracalnej już utracie pracy w straży. Może wróci do pracy z Ryśkiem w jego nowym warsztacie, albo weźmie się za jakieś studia? :roll: Mimo wszystko, straż pożarna to było jego, że tak powiem, przeznaczenie. A teraz wszystko to stracił. Nie tylko ukochaną pracę, która zrobiła z niego bohatera, ale też i przyjaciół ze straży: Kamilę, Ludwika, Wicia... :( Chłopak totalnie się stacza. Jeszcze do tego ten alkohol... ::plask wczolo: Brakuje tylko tego, żeby w końcu podniósł rękę na Marysię (na Janka można powiedzieć, ze już podniósł). No i w dodatku to wszystko jakieś dwa tygodnie po wspaniałym ślubie Majki i Pawła na zamku Czocha. Czy ta para naprawdę nie może przez jakiś czas pożyć razem w spokoju? Tylko ciągle jakieś wypadki, porwania, amnezje... ::kwasny::
:arrow: Kinga/Filip/Edyta/Artur - ten wątek totalnie mi się nie podoba. Zacząłem nie lubić Edytę i Filipa. Są siebie warci. Niech wynoszą się z tego serialu i żyją sobie razem... tu chciałoby się powiedzieć "długo i szczęśliwie", ale w to nie wierzę, bo prędzej, czy później Filip zdradzi Edzię z kimś innym, to taki sam typ pod tym względem jak Artur. Sam kiedyś coś wspominał, że podobała mu się Sonia vel Kaja. ::kwasny:: No to skoro Edyta i Filip razem, to wypadałoby teraz Kinga & Artur, ale Artur to chyba nie facet dla Kingi, to nie jej przeznaczenie. Jak już pisałem, to ten sam typ faceta co Filip. Nie skory do żeniaczki, jedna kobieta to dla niego za mało... Przeznaczeniem Kingi był Kuba. Zawsze kochał ją i Tomka, nigdy z nikim jej nie zdradził... No, ale on już niestety nie żyje. :( Chyba aktualnie nie ma w serialu odpowiedniego dla Kingi faceta :( , chociaż nie... :P Bartek! :D On jest dość stały w uczuciach. I chyba nawet by do Kingi pasował. :)
:arrow: Emilka i Roman - nieciekawa para i cały ich wątek. Mimo iż bardzo lubię Jarka Jakimowicza, to coś jednak nie widzi mi się on w PM. Roman nie pasuje do tego serialu i na pewno nie do Emilki. :roll: Ona musi i powinna wrócić do Patryka. :)
:arrow: Patryk - nie radzi sobie coś jako nauczyciel. :? Powinien utemperować swoich uczniów i pokazać im kto tu rządzi. A z Błażeja jaki buntownik. ::plask wczolo: Patryk powinien pogadać o nim z jego ojcem, może on by coś poradził na to zachowanie młodego Króla. :wink:
:arrow: rodzinka Królów - podoba mi się ich wątek i oni sami. Najbardziej lubię chyba Olę. Jedyna całkowicie normalna osoba w tej rodzinie. Mam nadzieję, że zagoszczą w serialu na dlużej. :)
:arrow: Asłan - kolejna nowa postać. Wydaje się być spoko. "Człowiek z gwiazdą". Czyżby to on, jak mówi przepowiednia ( :lol: ) , miał być przeznaczeniem Marysi? Raczej wątpię. :roll: Nie pasują chyba do siebie.
:arrow: "kapitalne" pomysły na biznes Stefani :roll: - A już zaczynałem lubić tę postać... Dziewczyna jest wkurzająca na maksa i raczej mnie nie śmieszy, a tylko irytuje. Dobrze, że MiP pozbyli jej się już ze swojego mieszkania. Ja bym nie wytrzymał z nią ani chwili. Oby zniknęła z serialu na dobre. :wink:

No cóż... Chyba o nikim, ani o niczym nie zapomniałem. Ogólnie obecne odcinki raczej oceniam na minus, za dużo wkurzających mnie wątków (szaleństwo Pawła, romans Edyty i Artura, związek Emilki i Romana, pomysły na życie Stefani), a mało tych interesujących. Połowa postaci zaczyna mnie denerwować (najbardziej Stefani, która na szczęście chyba już zniknęła z serialu)... Poza tym coś mi nudą z deczka powiewa... Ogólnie, no nieciekawe te odcinki. W skali od 0 do 10 oceniam je na jakieś 4. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

PM to raczej serial odstający od pozostałych, swoimi kontrowersyjnymi wątkami i mocnymi powiązaniami. To co się dzieje z Pawłem to szok! Chłopak kompletnie oszalał, 800 odcinków czekałem na ślub jego i Majki a teraz żałuje ,że dziewczyna straciła przez niego tyle lat... Nie jest jej wart, nigdy nie był ale miłość jest ślepa! Oby Marysia znalazła kogoś odpowiedniego a Pawła rzuciła na zawsze!
Nobody does it better
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Widziałem tak przez przypadek jeden odcinek, dziwny ten Paweł ;p masakra :d Dwa tygodnie po ślubie go wkurza żona :D Ostro ;d może go ktoś podtruwa rtęcią jak Sheila kiedyś Stephani bo tak się zachowuje, jakby zwariował :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Obecne zachowanie Pawła może też wynikać z tej traumy po tym wypadku samochodowym z Arturem i Bartkiem, którą jeszcze niedawno miał. Chyba jakiegoś wstrząśnienia mózgu doznał wtedy, o ile dobrze pamiętam. I nawet wtedy jakieś dziwne zwidy miał i tego strażaka - Krystiana, a właściwie jego ducha znów zaczął widywać. Na czas ślubu to jakoś minęło, a teraz chyba znowu wróciło. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Po tym co napisał DeaconFan to cieszę się, że już od dawna nie oglądam tego serialu. Bo kiedyś oglądałem, jeszcze na początku. Wtedy PM była bardzo ciekawa.
Nienawidzę w serialach bohaterów, którzy ciągle zmieniają partnerów. A w PM jest ich aż trzech: Kinga, Artur i Bartek. Zgadzam się z DeaconFanem, że przeznaczeniem Kingi był Kuba. Wtedy jeszcze oglądałem serial, nie znałem żadnych spoilerów i się strasznie emocjonowałem. Dobry dla Kingi był też Przemek, ale rozstali się w bezsensowny sposób. Kinga zobaczyła jak się całuję z lekarką i już nie chciała mu wybaczyć, ale ludzie wybaczają sobie o wiele gorsze rzeczy.
Artur i Bartek to już mieli tyle dziewczyn, że nie potrafię wymienić nawet połowy. Najbardziej mi utkwiła w pamięci dziewczyna, którą Bartek spotkał w autobusie czy tramwaju i potem jej tak poszukiwał.
Niestety w każdym serialu jest taka postać, która skacze z kwiatka na kwiatek. Ale w PM jest ich za dużo. W MJM taką postacią jest Paweł, w NW Igor.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

A w Klanie Agnieszka i Ola :mrgreen:

Zapomniałem powiedzieć ,że wątek czworokąta Kinga-Artur-Filip-Edyta ciekawy i nowoczesny i jestem ciekaw jak to się zakończy.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oj, Agnieszka i Ola z "Klanu" to pod tym względem chyba rekordzistki. Nie wiem, czy dałbym radę wyliczyć wszystkich ich partnerów. Nawet Brooke z MnS chyba aż tylu nigdy nie miała. :wink:

Tomala, ja bym Bartka nie zaliczył do tego typu postaci. Miał wiele dziewczyn, to prawda, ale zawsze miał chyba wobec nich poważne zamiary, nawet chciał się z niektórymi od razu po paru spotkaniach żenić (przykłady: Marta, Monika, chyba też Tatiana?) i co najważniejsze chyba nigdy żadnej z nich nie zdradził. On właśnie, jak sam wielokrotnie chyba powtarzał, po prostu nie miał nigdy szczęścia do kobiet. To one go rzucały, zdradzały. Choć była jedna warta go dziewczyna i moim zdaniem jego przeznaczenie w tym serialu - Tatiana. :) No, ale ona wolała niestety wyjechać, niż z nim nadal być. ::kwasny::

Mnie się wątek Artur/Kinga/Filip/Edyta jak już wcześniej pisałem, raczej nie podoba, bo zaczynam nie lubić postaci Edyty i Filipa. :roll: ::kwasny::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ja też nie przepadam za Edytą i Filipem ale wątek jest ciekawy, czuje ,że połączy Kinge i Artura - moim zdaniem też towrzą fajną parę tylko przez te kilka lat bardziej są przyjaciółmi niż parą.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też czuję, że ten wątek znów (bo oni na samym początku serialu byli parą, rozstali się z głupich przyczyn, potem jeszcze za czasów chyba Emasa, był z ich udziałem jeden epizodyczny pocałunek) połączy ze sobą Kingę i Artura. Tak sobie teraz myślę, że jakby tak Zosia nagle gdzieś tam zginęła za granicą, ten jej Sławek oddałby małą Stasię pod opiekę Artura, a ten związałby się z Kingą i razem z nich wychowywałby Stasię i jej synka - Tomka. :) To mogłoby zmienić Artura, w końcu stałby się odpowiedzialnym i dobrym mężem i ojcem. I mógłby jednak być z tą Kingą. Może tylko jego dziecko jest go w stanie jeszcze zmienić? :) Czuje, że jednak mogłaby być z A i K, taka supercouple. :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

A za kilka lat Stasia i Tomek będą parą ehhe i PM stanie się polską Modą :mrgreen:
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie sądzę, w PM raczej nie stosują SORAS, tylko czasem takie małe przeskoki czasowe np. "kilka tygodni później". :wink: Ale i tak PM jest chyba ze wszystkich polskich seriali, czy tam oper mydlanych, najbardziej podobna do MnS. :)
Tomala

Post autor: Tomala »

Zdecydowanie PM jest polską operą mydlaną. Bo np. MJM nazwałbym serialem obyczajowym.
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Moja znajoma pracuje przy scenariuszu PM i nawet reżyser często twierdzi, że "tak po*ebanych scen" jeszcze nigdy nie kręcił :twisted:

Szczerze mówiąc wolę PM od tych wszystkich M jak miłość, Klanów itp., bo ileż można oglądać takie nudy... tam przynajmniej dzieją się rzeczy "dość abstrakcyjne" ^^

Szkoda, że wątek polskiej Sheili - Sonii - dobiegł końca :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Wkrótce do serialu dołączy Rafał Mroczek i Karol Strasburger :->

W ogóle nie oglądam tego serialu, ale zerknę, aby zobaczyć Mroczka w nowej roli :-> :->
ODPOWIEDZ