Dynastia (Dynasty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Bardzo sie ciesze, jest nadzieja ,że TV4 wyemituje serial! Stawiają na dawne seriale, to dobre ,że stacja tak inwestuje w seriale BH90210 czy Saint-Tropez. Może przyjdzie pora na Dynastię :mrgreen:
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Święta w Dynastii! Polecam zobaczyć! :)
http://www.youtube.com/watch?v=1dzeHs99Cts
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tomala

Post autor: Tomala »

Oglądałem dzisiaj trochę tą "Dynastię" na TV4. Bardzo mi się podobała. Cóż za emocjonujący serial. Niestety nie obejrzałem całego, bo musiałem jechać do babci, na "poprawiny po świętach" ::loll:: Ale jutro 2. część więc już raczej obejrzę.
Marek, to samo pomyślałem że skoro Tv4 emituje/emitowało "Melrose Place","Saint Tropez" czy BH90210 to jest nadzieja że pokażą też "Dynastię".
Primok

Post autor: Primok »

Tomala pisze:Niestety nie obejrzałem całego, bo musiałem jechać do babci, na "poprawiny po świętach"
Jutro jest chyba powtórka przed południem :wink: .
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tak jest powtórka o 11.30 polecam! a jeszcze bardziej polecam 2 część a zarazem ostateczne zakończenie historii Carringtonów, bardzo ciekawe! :) W razie gdy ktoś przegapi również na następny dzień rano powtórka będzie. A potem po więcej informacji o serialu, aktorach (nowe ich zdjęcia itp.) i linki na przeróżne videa zapraszam na moje forum: http://www.dynastia.fora.pl

[ Dodano: 2008-12-28, 16:21 ]
Fajnie gdyby któraś stacja przypomniala całość serialu polskim widzom. Tłumaczenie na Tv4 było tragiczne, poskracali większość wypowiedzi i jeszcze przetłumaczono słowa Fallon, że Krystle i Alexis kupowały tę samą suknie na jej 20-stke zamiast na przyjecie w stylu lat '20
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Dzisiaj obejrzałem już do końca. Ależ to jest świetny serial. Jeszcze nigdy nic mnie tak szybko nie wciągnęło. Bardzo bym chciał, żeby jakaś telewizja powtórzyła "Dynastię" :P
Jaki jest adres mailowy TV4, bo chcę do nich napisać czy powtórzą "Dynastię"?
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

MarekForrester na moim forum (http://www.serialeimy.fora.pl) pisze serial o dalszych losach bohaterów kultowej "Dynastii". Zachęcam do czytania (wyemitował dopiero 1 odcinek) ;p
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

W TeleTygodniu został zamieszczony list z podziękowaniem wyemitowania Dynastii od Marka z Kalisza , czyżby to nasz forumowy Marek :?:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Tak to ja, szkoda ,że odpowiedź na moje pytanie o emisje serialu jest negatywna.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Marek Forrester pisze:Tak to ja, szkoda ,że odpowiedź na moje pytanie o emisje serialu jest negatywna.
Szkoda, ale super że to wydrukowali.
Najlepiej jakby wydali "Dynastię" na dvd tak jak "Świat wg Bundych" z gazetą.

A dziś smutna wiadomość
Zmarł Zach Pawers z "Dynastii" i "Dynastii Colbych" :(
[*]
Wiadomość z Onet:
Ricardo Montalban, urodzony w Meksyku aktor znany z "Dynastii" i roli pana Roarke'a w serialu "Wyspa Fantazji", zmarł w środę rano w swoim domu. Miał 88 lat.

Ricardo Montalban/ fot. AP
Przyczyna śmierci Montalbana nie została ujawniona.

Aktor był gwiazdą meksykańskich filmów, kiedy w 1946 roku zainteresowało się nim Hollywood. Dostał wówczas główną rolę w "Fieście" obok Esther Williams. Potem zagrał obok niej w "On an Island with You" i "Neptune's Daughter".

Jednak Montalban był najbardziej znany z roli tajemniczego pana Roarke'a, który w serialu "Wyspa Fantazji" prowadził wakacyjny ośrodek, w którym goście mogli spełnić swoje marzenia - zwykle za cenę trudnej życiowej lekcji. Serial był nadawany w latach 1978-1984. Aktor występował też w "Dynastii".

W latach 80. aktor zagrał czarne charaktery w filmach "Star Trek II: Gniew Khana" i "Naga broń: Z akt Wydziału Specjalnego".

Montalban grał także w teatrze, w tym na Broadwayu.

W 1951 roku doznał urazu kręgosłupa podczas kręcenia westernu "Missouri" z Clarkiem Gable'em. W 1993 roku stracił czucie w nodze. W wyniku badań okazało się, że miał mały krwotok w odcinku szyjnym. Po operacji doskwierał mu ciągły ból. Mimo to przyjął rolę w serialu "Z pomocą niebios".

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Szkoda Ricarda. Zach był świetny. [*]

Natomiast Stephanie Beacham ostatnio dołączyła do obsady "Coronation street". Ciekawi mnie jak ten show business musi być zakręcony, że gwiazdy które naprawdę wypłynęły popularnością na cały świat, kończą w podrzędnych serialach. A może po prostu nie stać producentów na to by zatrudnić aktorów takiego formatu.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Gordon Thompson podpisał kontrakt z NBC i Days of our lives gdzie pojawi się jako Walter, ojciec Wes'a. GT zagrał też w Sunset Beach i Santa Barbara.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Joan Collins(Alexis) obchodzi dziś 76 urodziny :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Natomiast Linda Evans(Krystle) wygrała ostatnio angielską edycję reality "Piekielna Kuchnia":
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ciekawe kiedy u nas pojawi się ten program, może TVN Style wyemituje serie z Lindą! Ja właśnie oglądam odcinek 9 z drugiego sezonu i żałuje ,że żadna z naszych stacji nie emituje serialu.
Nobody does it better
ODPOWIEDZ