Amber vs Brooke

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Wydaje mi się, że Amber trafiła w czułą strunę Brooke, czyli stosunek Stephanie do niej - być może przemyślała sobie tę rozmowę...
Brooke chyba mięknie, choć po rozmowie z Thomasem i uściskach też mi się tak wydawało, ale okazało się, że jedzie wygarnąć Amber.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Samo traktowanie jest podobne ,ale przyczyny tego są całkowicie inne. Kiedy Brooke studiowała i pracowała jako kelnerka ,to Amber porywała dzieci lub je wykorzystywała . Logan w jej wieku już coś osiągneła dzięki ciężkiej pracy, natomiast Amber dalej na dnie.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Racja, Amber bardzo dobrze przygadała Brooke, która była taka sama jak Amber. A teraz o tym zapomniała i zachowuje się tak samo, jak kiedyś Stephanie w stosunku do niej.
Kto jak kto, ale Brooke powinna Amber rozumieć najlepiej.
Brooke faktycznie świetnie wyglądała w tej czerwonej bluzce, a Amber to już w ogóle od paru odcinków nam kwitnie ::rad::

Adex, tez tak ja Ty lubię i Amber i Brooke :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-15, 20:09 ]
Robi pisze:Logan w jej wieku już coś osiągneła dzięki ciężkiej pracy, natomiast Amber dalej na dnie.
Przecież Amber była projektantką, odnosiła wielkie sukcesy. Ale wszystko się zawaliło, nie tylko z winy Amber.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Muszę się zgodzić z Adexem i Damianem :P
Bardzo lubię Brooke, ale do Amber też pałam sympatią :D
Obie oberwały nieźle od Stephanie, która w całej historii serialu tylko chodzi i poucza ::kwasny::
Teraz mam nadzieję że Brooke jakoś zrozumie Amber i (nikoniecznie) zaakceptuje jej związek z Thomasem :P (marzenia :roll: )
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Brooke w końcu może i by zaakceptowała ten związek, ale Ridge nigdy! :evil:
Awatar użytkownika
Robi

Damians pisze:Przecież Amber była projektantką, odnosiła wielkie sukcesy. Ale wszystko się zawaliło, nie tylko z winy Amber.
Ja mogę wymienić wiele sukcesów Amber , ale co z tego jak wszystko straciła :?: Była żoną Rick'a i Brooke ja wspierała w tym związku po pewnym czasie (w przeciwieństwie od Stephanie w stosunku do Brooke po pewnym czasie/latach ::chytry:: ) Amber nie uczy się na błędach i wołanie o pomoc do Logan , choćby dzisiaj jest hipokryzją . Natomiast Brooke także popełniła błąd ,że tam przyszła . Chyba stwierdzenie Stephanie , ze Thomas'owi jest potrzebna matka dotkneło Brooke.
Awatar użytkownika
Mareczek

Robi pisze:Ja mogę wymienić wiele sukcesów Amber , ale co z tego jak wszystko straciła
Ale większość straciła nie ze swojej winy, za jej niepowodzenia odpowiadają choćby Tawny, Erica, Sheila, Macy, Ridge ::ysz::
Ile razy ona coś zrobiła to zawsze ktoś jej przeszkodził, nie mówię, wiele razy popełniła błąd, ale równie wiele razy ktoś ją wrabiał (Sheila, Erica, Macy)
Awatar użytkownika
Robi

Tak biedna Amber wszyscy na nią się uwzieli. Forresterowie , rodzina , a nawet Stephanie która ją całe życie wspierała. Straciła dzieci , męża , rodzine , prace czy nawet honor i w końcu zauważyła to nawet ślepa Stephanie.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A ja jej bardzo współczuję. Straciła w życiu wiele osób które kochała, w tym trójkę swoich własnych dzieci, a niektórych rzeczy nigdy nie miała (np matczynej miłosci). I teraz na ślepo szuka jakiegoś oparcia, punktu zaczepienia i stara się odnaleźć sens w życiu. Co wcale nie oznacza, że związek z Thomasem jest rzeczą dobrą.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mareczek

Robi pisze:Straciła dzieci
To chyba nie jest jej wina :roll:
A po śmierci Becky, wychowywała małego Erica do czasu, aż Macy się zachciało dziecka ::plask wczolo:
Robi pisze:męża , rodzine
Męża i rodzinę straciła najpierw przez Tawny, później prawie przez Sheile i Ericę, a na końcu przez Macy ::kwasny::

Robi pisze:prace.
Właściwie to możnaby powiedzieć że najpierw przez Tawny i Becky, a później przez Erice :zmiesz::
Awatar użytkownika
Robi

Mareczek pisze:To chyba nie jest jej wina
W przypadku pierwszego dziecka to jej wina. Mogła jechać do szpitala i urodzić jak ,,matka'' ale wolała walczyć o majątek i pozycje , dlatego wyjechała na pustynie , bo gdyby urodziła dziecko czarnoskóre w szpitalu , to Forresterowie dowiedzieliby się o zdradzie.
Mareczek pisze:A po śmierci Becky, wychowywała małego Erica do czasu, aż Macy się zachciało dziecka
Tu się zgadzam ,że to nie jej wina i jej broniłem w tym czasie. Uważałem ,że EricIII powinien zostać z nią.
Mareczek pisze:Męża i rodzinę straciła najpierw przez Tawny, później prawie przez Sheile i Ericę, a na końcu przez Macy
Rozumiem ,że w jej wypadku po porodzie była słaba i osłabiona , straciła dziecko z własnej winny , popadła w depresje ,a matka wyszła jej z pomocą. Ale to jej pomoc trwała ponad rok ,więc do tej pory powinna dojść do siebie panna Moore.
Mareczek pisze:Właściwie to możnaby powiedzieć że najpierw przez Tawny i Becky, a później przez Erice
Tak , przez kogo jeszcze :?: Do czasu uwiedzenia dziecka miała dobre stosunki ze wszystkimi , mogła poprosić o prace projektantki u Forresterów bądź o inną prace.

Ale nie dyskutujmy o przeszłości bo to i tak nic nie zmieni.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To że nie była w szpitalu to nie jest powód że umarło jej pierwsze dziecko! Przecież to było mówione przy stracie drugiego dziecka.
Amber i Brooke są podobne, ale trzeba pamiętać że tylko do pewnego stopnia.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Robi pisze:Ale nie dyskutujmy o przeszłości bo to i tak nic nie zmieni.
Dokładnie :wink:

Wracając do tematu, to jeszcze muszę dodać że tym razem popieram Amber,
jeśli Brooke znowu będzie przeciwko niej :P Poprostu lubię patrzeć na Thomas i Amber ::jezyk::
Awatar użytkownika
Robi

Adex-fan Brooke pisze:To że nie była w szpitalu to nie jest powód że umarło jej pierwsze dziecko! Przecież to było mówione przy stracie drugiego dziecka.
Amber dobrze wiedziała ,że nie ma nerki , dobrze wiedziaa ,że ma problemy z ciążą, również miała kilka zasłabnieć i każda odpowiedzialna matka miesiąć przed porodem pojechała by do klinki aby walczyć o dziecka . Ale ona tego nie zrobiła . Zmiast walczyć o dziecko , walczyła o majątek pozycje i nazwisko.

[ Dodano: 2009-01-15, 21:02 ]
Mareczek pisze:Poprostu lubię patrzeć na Thomas i Amber
Też mnie to trzyma przy duchu , jestem spoilerowcem , więc znam zakończenie , już nawet nie samego wątku czy związku co samej Amber 8)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Robi pisze:
Adex-fan Brooke pisze:To że nie była w szpitalu to nie jest powód że umarło jej pierwsze dziecko! Przecież to było mówione przy stracie drugiego dziecka.
Amber dobrze wiedziała ,że nie ma nerki , dobrze wiedziaa ,że ma problemy z ciążą, również miała kilka zasłabnieć i każda odpowiedzialna matka miesiąć przed porodem pojechała by do klinki aby walczyć o dziecka . Ale ona tego nie zrobiła . Zmiast walczyć o dziecko , walczyła o majątek pozycje i nazwisko.
Walczyła też o miłość Ricka za jednym zamachem, poza tym to wcale nie miało wpływu na śmierć dziecka mimo że tak wygląda
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ