"Moda..." wychodzi z mody?

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Przyznam, że ze mną jest podobnie Oleg. Znając ogólnie wydarzenia mające miejsce w odcinkach emitowanych w Polsce łatwo mi opuścić odcinki, bo i tak wiem co dalej :( Przykre to, ale emocjonuję się bardziej tymi odcinkami z USA bo są "świeże". Jednak gdyby zabrakło odcinków na TVP1 to pewnie i tak bym to odczuła. Oby tak się nie stało... W ogóle w jakiś pesymizm tu wpadamy ;) Cieszmy się przynajmniej tym co mamy - chociaż jest 6 odcinków tygodniowo...
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

A ja oglądam tylko na TVP.
Bardzo przywiązałam się do aktorów i ich ról - są dla mnie jak bliscy znajomi (przecież to TYLE lat uczestniczymy w ich życiu).
Załuję, że nie jesteśmy na bieżąco, bo pewnie ciągle pisałabym listy z uwagami i "pogróżkami" na temat różnych idiotyzmów w scenariuszu.
Tych idiotyzmów jest coraz więcej, bo tak długi serial w końcu się wypala i na siłę tworzą kretyńskie intrygi i niepawdopodobne wątki.
Gdy moja inteligencja jest przez scenarzystów zbyt obrażana (tak też pisał kiedyś amerykański widz gdy kolejny raz Taylor ożyła) to chcę z tym oglądaniem skończyć, ale.......wracam znowu po jakimś czasie, żeby się dowiedzieć co słychać u starych znajomych.
Na tym polega magia tego serialu i mój nałóg. Ale bardzo żałuję, że sporo wiem co będzie w przyszłości (he,he przez Was).
A najbardziej wkurza mie ta "niezniszczalność" Taylor i wieczne cierpienia Brooke.
No cóż, oglądamy dalej. Pozdrawiam wszystkich nałogowiczów :lol: :? 8)
Awatar użytkownika
Ipo

Post autor: Ipo »

Oleg pisze:Jeszcze została też poruszona sprawa oglądalności serialu na TVP1. Nie wiem jaka jest, ale też jestem ciekawy... W każdym razie kiedyś "MNS" była często w pierwszej dzięsiątce oglądalności, przynajmniej na TVP1, ale teraz to wyniki raczej byłyby niepełne, bo, jak wiadomo lecą 2 odcinki te same dziennie, więc trzeba by było zsumawać liczbę widzów, a nigdzie tego raczej nie robią. Chyba.
Serial faktycznie coraz bardziej się nudzi widzom i oglądalnośc spada. Kiedyś serial oglądało ok 5 mln widzów, a w tej chwili z tego, co zauwazyłem odcinek ok 16 ogląda nie więcej jak 2 mln. To jest zupełnie naturalne bo wszystkie seriale po czasie tracą. Klan kiedy miał 9 mln, a teraz 3. M jak miłość bije wszelkie rekordy bo w ubiegłą zimę serial (jeden odcinek) oglądało 12 i pół miliona Polaków. Pewnie z czasem to się zmniejszy bo jak napisałem to naturalna kolej rzeczy, ze serial się widzom nudzi.
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Witaj Ipo w naszym przesymaptycznym gronie!!!! :)
Rzeczywiście tak zazwyczaj jest, że serial nudzi się widzom. Z MNS stało sie to dawno. Mimo to serial nadal ma wielu fanów. Wszystko przez naszą jakże miłą TVP, która "Bardzo" zabiega o promocję MNS :lol:
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Ipo, skąd masz dane o oglądalności MNS ?? Kiedyś szukałem na sieci tych danych i bez rezultatu :-/ Jakiś czas temu serwis Brief.pl podawał wyniki oglądalności ale od kiedy Moda "trochę podupadła" można ze świecą szukać tych danych :(
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To bardzo źle że teraz kiedy tak ciekawe odcinki oglądalność nie jest tak dobra jak kiedyś - przeraża mnie to podwójnie bo kiedy Czechom oglądalność podupadła przerwali niedawno
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Moda ma coś takiego w sobie,że chce się ją oglądać, mimo czasem naciąganych sytuacji.
To taka odskocznia od codziennych spraw, problemów. Te 20 minut dostarcza mi dużo relaksu. Z każdym odcinkiem jest się coraz bardziej ciekawym, co bedzie dalej. I jak się jest już w tym kolei, to nie da się z niego tak po prostu wyjść. Niektórzy oceniają B&B, a nie obejrzeli zadnego odcinka. Nie wiem, skad mają tak złe zdanie. Ale niech żałują co tracą.
U mnie Moda nigdy nie wyjdzie z mody!
Awatar użytkownika
Ipo

Post autor: Ipo »

Majkel pisze:Ipo, skąd masz dane o oglądalności MNS ?? Kiedyś szukałem na sieci tych danych i bez rezultatu :-/ Jakiś czas temu serwis Brief.pl podawał wyniki oglądalności ale od kiedy Moda "trochę podupadła" można ze świecą szukać tych danych :(
"Fakt" codziennie drukuje wyniki oglądalności i nie ma tam nigdy "Mody na sukces", a programy na postatniej 10 pozycji mają często ok. 2 mln widzow.
Awatar użytkownika
Roxi

Post autor: Roxi »

Ja "M jak Miłość" mimo takiej oglądalności nie oglądnełam ani jedego odcinka i nie mma najmniejszego pojęcia o czym jest ten serial, tylko tyle co tytuł sugeruje.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Może opinia o serialu byłaby inna gdyby ludzie mieli o nim wiedzę, byli związani sentymentalnie z bohaterami no i byli połapani w wydarzeniach a nie tylko narzekali ile to odcinków.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Roxi

Post autor: Roxi »

Ostatnio na zajęciach z Teorii literatury nauczyciel akademicki obśmiewał sie z M jak miłość.
A o Modzie na sukces to się wypowiadał nauczyciel akademicki profesor zwyczajny od histrorii języka polskiego (negatywnie), ale ja tam nic nie mówię, bo mam u niego piatkę z egz. także co tam;)
Awatar użytkownika
Kokoszka

Post autor: Kokoszka »

Ja to nawet lubię B&B, bo ogladam 3 odcinki rocznie, a i tak jestem na bieżąco ;)
Jeśli nie rozumiesz woni, esencja Cię nie zadowoli...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Zapewniam że skoro tak to nie jesteś na bieżąco i tracisz najlepsze.
Awatar użytkownika
Torpedzia

Post autor: Torpedzia »

Forrester pisze:Zgadza się Adex, TVP 1 od początku emisji tego serialu nigdy nie zrobiła nic w kierunku aby go bardziej wypromować. Niestety...
Czepiasz się. Po co promowanie? Ciesz się, że zrobili odcinek dwa razy na dzień. Jak przegapisz rano, to masz po południu. To jest naprawdę luksus... Kiedys tak nie było.... Cieszmy się.

:mrgreen:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Torpedzia pisze:
Forrester pisze:Zgadza się Adex, TVP 1 od początku emisji tego serialu nigdy nie zrobiła nic w kierunku aby go bardziej wypromować. Niestety...
Czepiasz się. Po co promowanie? Ciesz się, że zrobili odcinek dwa razy na dzień. Jak przegapisz rano, to masz po południu. To jest naprawdę luksus... Kiedys tak nie było.... Cieszmy się.

:mrgreen:
Zgadza sie to i tak dobrze. Pamiętam że był taki czas, gdzies przez pól roku (chyba jak Felicia pracowała dla Spectry) że emisja była TYLKO rano...
ODPOWIEDZ