Dr House (House M. D.)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

A ja pierwszego odcinka niestety nie oglądałam, ale drugi już tak. Podtrzymuję swoją opinię, że ta trzecia seria jest dziwna i mniej mi się podoba niż seria druga.
Tego aktora, który gra złego policjanta poznałam, bo on wcielał się w rolę jednego ze strażników więziennych w "Zielonej mili".
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Powie mi ktoś wszechwiedzący (spoilerowiec;p), czy przyjaźń Wilsona się skończy kiedyś , w którejś serii?
[shadow=black]SPOJLER :P : W piątej serii Wilson stwierdzi, że nigdy nie byli przyjaciółmi i że wyjeżdża i kończy prace w szpitalu. A będzie to po tym, jak w sumie w pewnej części z winy Hałsa zginie Amber, narzeczona Wilsona. Ale to tak bedzie przez około 6-8 odcinków. Potem się pogodzą.[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2008-12-19, 21:31 przez Mikiks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Beja

Większość moich znajomych oglądających ten serial kibicuje House'owi w jego konflikcie z Triterem, a ja nie. ::jezyk:: :evil: Wkurza mnie już Greg, po prostu nie znoszę takiego typu ludzi i naprawdę dziwię się, że jego koledzy z pracy go kryją, choć on tylko na nich najeżdża.
Zdziwiłam się też ostatnio, kiedy House'a nie było w pracy, że piątka lekarzy jest bezradna wobec pewnego problemu medycznego, który House rozwiązuje ot tak sobie... :roll:
Tomala

Post autor: Tomala »

Właściwie to ten konflikt już się skończył. Ale mam na jego zdanie podobną opinię jak Beja. House jest człowiekiem nie do zniesienia. Myśli że jest najważniejszy na świecie. A to jak uderzył Chase'a było już szczytem hamstwa. Na jego miejscu zeznawał bym na niekorzyść House'a. No ale w sumie House musiał wygrać bo bez niego nie byłoby serialu. Fajnie że TVP2 emituje po 2 odcinki. Podgonimy trochę w stosunku go USA.
Mikiks

A mnie najbarzdiej w tych odcinkach zdziwiło, że faktycznie House się pomylił, wtedy kiedy racje miał Chase, a jest on przedstawiany (Chase) jako ten najgłupszy. Ogólnie House powinien dostać bardziej po dupie, niech poczuje jak to jest, jak ktoś sie na niego uwezmie i to, co powiedział wtedy Cuddy było bardzo chamskie :|
Tomala

Wczorajsze odcinki "House'a" były świetne. Niemal jak w 1. sezonie :serce: Oba przypadki były mega interesujące. Pojawił się również świetny humor. Mam na myśli to jak House złapał Cuddy za dupę i powiedział: "To małe macnięcie dla człowieka ale wielka dupa dla ludzkości" ::loll:: Ten tekst mnie rozwalił.
Coś zaczęło się dziać między Cameron a Chasem. Fajnie. Świetna byłaby z nich para.
Goku

Post autor: Goku »

Ojj tak mi też się wczorajsze odcinki House'a się podobały! :) I naprawdę miały klimat pierwszego sezonu xD I mi się aż wakacje przypomniały xDD
Awatar użytkownika
Beja

Mnie też się oczywiście podobały, ale z pierwszym sezonem nie mogę porównać, bo go chyba nie oglądałam. I znowu po żmudnych diagnozach okazało się, że to "tylko" tasiemiec. :mrgreen: Jeśli chodzi o "raka" House'a, to od początku czułam, że on nie jest chory, tylko ich wrabia.

Nie wiecie czy dużo zostało jeszcze odcinków tego sezonu? I czy TVP2 zamierza od razu puścić sezon czwarty?

A ogląda ktoś House'a na AXN? Ja zerkam w czasie przerw w MnS, bo leci akurat o 16.00. Choć te odcinki leciały parę miesięcy temu na TVP2.
Tomala

Beja pisze:Nie wiecie czy dużo zostało jeszcze odcinków tego sezonu? I czy TVP2 zamierza od razu puścić sezon czwarty?
Ostatnio na TVP2 leciał 14. i 15. odcinek 3. sezonu. Niestety od przyszłego tygodnia znów będzie emitowane po jednym odcinku o 20.40. Nie wiem czy TVP2 zamierza od razu puścić 4. sezon, ale podejrzewam że tak, bo jak dotąd puszczali bez przerwy (jedynie w wakacje przerwali emisję, ale to oczywiste). Według moich obliczeń jeżeli żadne odcinki nie będą wypadały to 9. kwietnia zobaczymy 1. odcinek 4. sezonu.
A na AXN nie oglądam House'a bo sądzę że nie ma sensu przełączać na pare minut. To skandal że w telewizji nieogólnododstępnej są bardziej zacofani z odcinkami niż w ogólnodostępnej.
Awatar użytkownika
Beja

Tomala pisze:A na AXN nie oglądam House'a bo sądzę że nie ma sensu przełączać na pare minut. To skandal że w telewizji nieogólnododstępnej są bardziej zacofani z odcinkami niż w ogólnodostępnej.
Ale za to na AXN nowe odcinki są pięć razy w tygodniu, a na TVP2 były dwa, teraz będzie po jednym, więc AXN goni i powoli zbliża się do końca drugiego sezonu. Pewnie jeszcze w tym roku przegoni z odcinkami TVP2.
Tomala

Ale wydaje mi się że te odcinki już leciały wcześniej na AXN. A poza tym lecą o beznadziejnej porze, bo jednoczesnie z MNS, a tak ogólnie to godzina 16. nie jest idealną porą.
Mikiks

Na TVP2 wydaje mi się, że doszli już raz do końca drugiej serii a potem znowu puścili gdzieś od środka pierwszej i teraz leci już cięgiem. Pamiętam, że niektóre odcinki widziałem po 4-5 razy (dodając to co czasem na AXN mi trafiło)
Tomala

Mikiks pisze:Na TVP2 wydaje mi się, że doszli już raz do końca drugiej serii a potem znowu puścili gdzieś od środka pierwszej
Jestem prawie pewien że tak nie było. Rozpoczęli emisję we wrześniu 2007 i emitowali aż do wakacji nowe odcinki, ale sporo wypadało przez mecze, cały czas leciało raz w tygodniu więc nie ma takiej możliwości jak mówisz. Po wakacjach leciała jeszcze 2. seria.
Mikiks

Nie pamiętam dokładnie, wiec nie bede sie kłocił :) Wiem tylko, ze po iles razy widzialem odcinki z sezonow 1 i 2 a ogladalem tylko w TV, musialo mi sie z AXN pomyrdać :)
Sciagnalem sobie soundtracka z 3 sezonu = rewelacja :))) Szczególnie "I don't like Mondays" :P
benekcl

Post autor: benekcl »

xxx
Ostatnio zmieniony 2009-02-04, 22:52 przez benekcl, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ