Plebiscyty i konkursy

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Wyniki zadowalające chociaż Amber bym zepchnął o kilka miejsc(nie, że jej nie lubię, ale moim zdaniem 2. miejsce to za wysoko) ;). Taylor i Bridget też za wysoko. A Morgan mogłaby być wyżej. Ridge jest 13. :lol:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mam już dokładny pomysł na organizację takiego megaplebiscytu za rok. Ale pomysł zdradzę w odpowiednim momencie. ::chytry::

Co do wyników, to rzuca się w oczy jedna rzecz. Mianowicie to, że kobiety mają większe noty, niż faceci. Czołówka listy została zdominowana przez płeć piękną. One zdecydowanie zdeklasowały facetów. To tylko potwierdza moją tezę, że bohaterki serialu są większymi osobowościami, mają "to coś", niż faceci. :D
Nie spodziewałem się tego, że Erica dostanie jakieś głosy, lekkim zaskoczeniem dla mnie jest dobra pozycja Taylor (spodziewałem się, że będzie o 2-3 oczka niżej). :lol:
Mikiks

Post autor: Mikiks »

A konkretnie to: Morgan powinna być w pierwszej piątce co najmniej :P Bridget w pierwszej trójce :P Amber troche niżej i Sheila mimo wszystko też niżej (kiedyś była znacznie lepsza, szczególnie w wątku z Maggy). Ciekawe to z tym, że kobiety są wyżej. Ale w sumie racja, bo faceci są sami bezpłciowi (wyjątek np. Massimo).
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

W końcu było tak, że chętnych do głosowania było więcej, bo aż 26 :zeby:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dawidek pisze:Mam już dokładny pomysł na organizację takiego megaplebiscytu za rok. Ale pomysł zdradzę w odpowiednim momencie. ::chytry::
Dawidku, nie wybiegaj tak daleko w przyszłość, bo nie wiadomo co będzie z nami za miesiąc, dwa, a co dopiero za rok... ::jezyk::
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

A ja dałam najwyższą notę facetowi a nie kobiecie :P O, na przekór ;) Nick może nie wygrał, ale przynajmniej jest wyżej niż Ridżunio :mrgreen:
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

wiwi, ja co prawda 12 dałam kobiecie, ale 10 Nickowi :wink:
Oleg - jesteś bosssski - super się oglądało wyniki głosowania :serce: :: bow :: . Rewelacja!
Dawidku - oczywiste jest, że kobiety sa bardziej wyraziste, mają więcej do powiedzenia :lol: . W MnS mężczyźni biją rekordy mialkości :ziewam: :zmiesz::
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Dawidek
Administrator

Tym razem bez eurowizyjnego głosowania odbędzie się ta edycja "MnS Site Awards". Jak wczoraj sugerowałem, jest nieco zmian. Oto zasady tej edycji.

Kiedyś pisałem, że To wy będziecie mieli wpływ na kształt od początku do końca. Będą dwa etapy. Pierwszy będzie polegał na tym, że każda chętna osoba wyśle mi PW ze swoimi typami w poszczególnych kategoriach. maksymalnie 5 propozycji z każdej kategorii wejdzie do finału, który będzie odbywał się w sposób tradycyjny, w formie ankiet. Drugi etap będzie trwał dwa tygodnie - pierwszy - kilka dni. Kategorii związanych z "MnS" będzie 6 oraz 3 nie związane z serialem:
Najlepsza postać - kobiety walczą razem z mężczyznami,
Najlepszy aktor/aktorka - zgodnie z prawidłem, że aktor może być marny, a postać świetna i odwrotnie - tutaj także rywalizacja płci,
Najlepsza para - dozwolone są różne kombinacje, małżeństwa, związki, pary w interesach, rodzeństwo, itp. ,
Najciekawszy wątek - tu chyba nie trzeba wyjaśniać,
Największe rozczarowanie - aktor, postać, wątek, wydarzenie itp.
Najlepszy debiut - ta kategoria pojawi się dopiero w finałowym głosowaniu, ze względu na niewielki wybór.
Kategorie nie związane z "Modą na sukces":
Najlepszy polski serial - brane pod uwagę będą wszystkie seriale, emitowane w okresie wrzesień 2008 - luty 2009 - niezależnie od gatunku,
Najlepszy zagraniczny serial - takie same zasady jak powyżej,
Najlepszy program rozrywkowy - teleturniej, reality show, kabaret, muzyczny - okres czasowy taki sam jak w przypadku seriali.

W przypadku kategorii "modowych" brane są pod uwagę wyłącznie odcinki z 2004 roku w USA, czyli te, które pokazywała Jedynka przez ostatnie pół roku.
Każda chętna osoba wysyła jedno PW ze swoimi typami w minimum 6 kategoriach.
Każda kategoria - maksymalnie 5 typów (większa ilość dyskwalifikuje głos w danej kategorii). Kolejność przedstawiania swoich propozycji - obojętna, ponieważ każdej propozycji zostanie przyznany jeden punkt. Nie będę przyjmować poprawek - więc zanim wyślecie mi wiadomość, dobrze się zastanówcie. PW powinien mieć tytuł "MnS Site Awards" lub jasno sugerujący, że chodzi o plebiscyt. Po zakończeniu całego głosowania zostaną podane dokładne wyniki zarówno pierwszego, jak i drugiego etapu.

PW proszę jeszcze nie wysyłać - dam dokładną informację w jakich terminach będzie pierwszy etap. Głosy przed i po terminie nie będą brane pod uwagę.
Jakieś wątpliwości - proszę pytać. Kolejne tego typu plebiscyty mogą być jeszcze inaczej zorganizowane.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Czekam na dalsze info ale mam problem z kategorią z największym rozczarowaniem.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Tylko problem, że uwzględniamy tylko wydarzenia od wakacji do końca roku, a nie pamięta się już dokładnie, co przez ten czas się działo :lol: :P

Bo np. ślub Macy, jej śmierć, to już rok 2004, czy jeszcze 2003?? Podobnie Brooke w garnku, Ridge w piecu i ostatnie sceny z Sheilą?? ::kwasny:: ::kwasny::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wszystko o czym napisałeś Damians to sceny z 2003 roku,
rok 2004 to dokładnie odcinek z porodem Darli :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Damians pisze:Bo np. ślub Macy, jej śmierć, to już rok 2004, czy jeszcze 2003?? Podobnie Brooke w garnku, Ridge w piecu i ostatnie sceny z Sheilą?? ::kwasny:: ::kwasny::
Damians, wszystko to to rok 2003.
Rok 2004 to m.in.: ciąża Brooke, czyli cały wątek sekretu ojcostwa R.J.'a, czworokąt Amber/Thomas/Cailtin/Rick, para Samantha/Hector, Deacon/Jackie, paraliż Massimo, cały wątek Thorne'a i Spectra Couture, odejście J. Finnigan, E. Harrison w roli Bridget, teraz A. Jones, ślub Ridge'a i Brooke, na który wtargnęli pijani Nick i Stephanie, Nick i Felicia... :wink:

EDIT: No i jak dodał Mareczek, pierwszy odcinek z tego roku to chyba narodziny Alexandrii. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Z tego, co pamiętam, to akcje z Sheilą były jeszcze w 2003 roku. 2004 zaczął się we wrześniu z tego co pamiętam i zaraz na początku pojawiła się Catlin. Kilka osób z forum będzie miało na ten temat o wiele większą wiedzę i lepszą pamięć.

Jako, że mamy już 2005 rok w serialu - zaczynamy MnS Site Awards. Pierwszy etap - PW - zaczynamy teraz i potrwa on do soboty 7 marca do godziny 18.00. Głosy, które wpłyną po terminie nawet o 18.02 w sobotę) nie będą brane pod uwagę. Każdej osobie napiszę PW, czy głos został przyjęty. Proszę o nie przedstawianie swoich typów w trakcie zarówno I jak i II etapu, by nie wpływać na głosowania innych osób. Dopiero po zakończeniu całej zabawy będzie można komentować wyniki.

"MnS Site Awards" uważam za otwarty.
Awatar użytkownika
Damians

No tak, już sobie przypomniałem.
Jeszcze ślub Brooke i Nicka, Thorne'a i Darli, cały wątek Felicii...
Dawidek
Administrator

W związku z czasowym brakiem dostępności forum, przedłużam I etap "MnS Site Awards". Głosować można za ten do niedzieli 8 marca do godziny 20.00. Pozostałe zasady głosowania nie ulegają zmianom.
ODPOWIEDZ