Zainspirowany zarzutem jednego z użytkowników, postanowiłem zmienić avek z nieśmiertelnej "Sailorki" na postać z kreskówki "Lady Georgie". To taka przyjemna historia rozgrywająca się w Australii i Anglii (rok 1845) o dwóch braciach którzy obaj po uszy zakochują się w swojej przybranej siostrze. Anime obfituje w wiele nagich scen (które w Europie wycięto) a także brutalności - np. podcinania sobie żył, katowania więźniów czy też kontrowersji po tym jak owa siostra ma dziecko z jednym z braci, który ginie rozstrzelany ale wychowuje je na końcu z drugim.
Ot, jak widzicie - taka przyjemna historyjka dla dzieci poniżej lat 24.
Swoją drogą do oglądnięcia skłonił mnie sam opis "dwaj bracia zakochani w jednej kobiecie - blondynce".
Zawsze strasznie chciałem zobaczyć jak wyglądałaby animowana wersja Brooke.
A jako ciekawostkę podam, że oryginalne imię bohaterki - Georgie - w Hiszpanii zmieniono na ... Barbara, co sprawia, że cały serial "na kilometr zajeżdża klimatem telenoweli".
Ciekawe jakby tak mieli spolszczyć "Toma i Jerry" na "Tomka i Jarka".
Swoją drogą, oglądacie czasem jakieś animowanki? Czy raczej pozostajecie wierni serialiskom?
A jako ciekawostkę podam, że oryginalne imię bohaterki - Georgie - w Hiszpanii zmieniono na ... Barbara, co sprawia, że cały serial "na kilometr zajeżdża klimatem telenoweli".
Swoją drogą, oglądacie czasem jakieś animowanki? Czy raczej pozostajecie wierni serialiskom?
Ja też czasem oglądam. Fajnie jak są tam takie maratony odcinków WM.Tomala pisze:Ja oglądam "Włatców móch" i "South Park" na MTV.
A z innych anime to jeszcze kiedyś ubóstwiałem "Beyblade" i "Yu-Gi-Oh".
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Mi się Włatcy znudzili... Ale South Park nigdy mi się nie znudzi
Tylko to tłumaczenie na MTV słabe, wolę na kompie pooglądać. A widział ktoś nową kreskówkę twórców Włatców pt. "1000 złych uczynków" na TV4? xD Moim zdaniem lepsze od WM 
Lubię też anime, ale nie uważam, że Anime to kreskówki, więc tu o nich nie napiszę xD
Zgadzam się! Gdzie się podziały "Laboratorium Dextera", "Chojrak Tchórzliwy Pies", "Krowa i Kurczak", "Johnny Bravo" i inne świetne kreskówki? Obecnie gorsze badziewie niż na CN można znaleźć tylko na MiniMini(i się dziwić, że dzieci coraz głupsze są...)DeaconFan pisze:A jak patrzę na choćby CN na te nowe, bardzo dziwaczne, komputerowe kreskówki to...od razu przełączam na inny kanał.
Lubię też anime, ale nie uważam, że Anime to kreskówki, więc tu o nich nie napiszę xD
O, to to już leci? Muszę looknąć niedługo na to koniecznie.Goku pisze:A widział ktoś nową kreskówkę twórców Włatców pt. "1000 złych uczynków" na TV4? xD Moim zdaniem lepsze od WM
O, no właśnie! Te kreskówki też lubiłem oglądać.Goku pisze:Gdzie się podziały "Laboratorium Dextera", "Chojrak Tchórzliwy Pies", "Krowa i Kurczak", "Johnny Bravo" i inne świetne kreskówki?
Ja też tak nie uważam, ale poza tym tematem chyba nie mu tu lepszego do pogadania o anime. Może ktoś by zrobił takowy?Goku pisze:nie uważam, że Anime to kreskówki, więc tu o nich nie napiszę xD
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Mam tak samo, przy czym WM praktycznie nie oglądałem, bo od razu było dla mnie nudneGoku pisze:Mi się Włatcy znudzili... Ale South Park nigdy mi się nie znudzi
W tym temacie praktycznie od poczatku pisaliśmy też o anime. A jakie ostatnio ciekawe widzieliście
Też się zgadzam. "Laboratorium Dextera" chyba jeszcze leci, ale "Chojrak" niestety nie a to było świetne. A Johny'ego Bravo powtarzają chyba późnymi wieczorami, bo widziałem pare razy.Goku pisze:Zgadzam się! Gdzie się podziały "Laboratorium Dextera", "Chojrak Tchórzliwy Pies", "Krowa i Kurczak", "Johnny Bravo" i inne świetne kreskówki? Obecnie gorsze badziewie niż na CN można znaleźć tylko na MiniMini(i się dziwić, że dzieci coraz głupsze są...)
"Włatcy Móch" totalnie mi się przejedli. Kilka lat temu byli super, ale makaron, który za bardzo się ciągnie nie smakuje do końca tak samo. Goku, masz rację "Dexter", "Krowa i kurczak", "Chojrak" to były najlepsze kreskówki z Cartoon.
Teraz to co serwują każdego dnia jest straszne... Już Jetix lepiej wypada.
Sexy Secret, ze specjalną dedykacją dla Ciebie, odnośnie tego tekstu o kreskówkach w innym temacie. Mam nadzieję, że ten serialik Ci się spodoba.
Mnie podoba się bardzo.
http://www.youtube.com/watch?v=7X4XNf_M ... re=related
Sexy Secret, ze specjalną dedykacją dla Ciebie, odnośnie tego tekstu o kreskówkach w innym temacie. Mam nadzieję, że ten serialik Ci się spodoba.
http://www.youtube.com/watch?v=7X4XNf_M ... re=related
Jak dla mnie na CN jedyne bajki które teraz nadają się do oglądania to te które są jeszcze pozostałościami po ramówce sprzed kilku lat czyli "Jam Łasica"(kiedyś to uwielbiałem xD), "Ed, Edd i Eddy" i "Bliźniaki Cramp". A no i oczywiście "Scooby-Doo". "Atomówki" też można niby zaliczyć, ale ja jakoś nigdy za nimi nie przepadałem xP. Jetixa w ogóle nie lubię. Szczególnie za to jak ocenzurowali tam "Naruto"! Jedno z moich ulubionych anime zostało przez to przerobione na bajeczkę w stylu "Pokemon"
Całkiem fajne są niektóre kreskówki na ZigZapie
A dokładniej "6 w pracy" i "Aparatka"(tą ostatnią oglądałem na MiniMaxie w dzieciństwie xDD).
A jeśli chodzi o anime to tak jak wyżej wspomniałem - obecnie głównie "Naruto" xD. Mam zamiar jeszcze w tym roku(nie obiecuję sobie konkretnego terminu, bo wiem, że i tak mi się nie uda xD) zacząć oglądać "Bleach", "GTO" i "Death Note". A no i mam zamiar skończyć "Naruto", żeby wreszcie wziąć się za "Naruto Shippuuden" wziąć. No ale wątpię, że mi się to uda, bo już od jakiegoś czasu mam taki jakby 'zastój'... Muszę przyznać, że portale na których można oglądać odcinki online są bardzo przydatne, bo jakbym miał wszystko ściągać to by mnie szlag trafił xD.
A jeśli chodzi o anime to tak jak wyżej wspomniałem - obecnie głównie "Naruto" xD. Mam zamiar jeszcze w tym roku(nie obiecuję sobie konkretnego terminu, bo wiem, że i tak mi się nie uda xD) zacząć oglądać "Bleach", "GTO" i "Death Note". A no i mam zamiar skończyć "Naruto", żeby wreszcie wziąć się za "Naruto Shippuuden" wziąć. No ale wątpię, że mi się to uda, bo już od jakiegoś czasu mam taki jakby 'zastój'... Muszę przyznać, że portale na których można oglądać odcinki online są bardzo przydatne, bo jakbym miał wszystko ściągać to by mnie szlag trafił xD.