Guiding Light
-
Ryan Lavery
Zaraz, zaraz.. Kiedy zdejmowali "Passions" nikt nie mówił, że definitywnie skończy się "Days". W listopadzie czy październiku 2008 dopiero, powiedział Zucker na głos, że chce "NBC out of the daytime industry". Poszukaj w sieci wypowiedzi..
Brytyjczyków bym do tego nie mieszał, bo ich przemysł telewizyjny, ramówka czy mentalność są zupełnie inne. I dlaczego mówisz, że Amerykanie tego nie mają? Przecież, "Desperate Housewives" nie wzięło się z nikąd? Nadal ma rzesze wręcz miłośników... To samo z "Brothers and sisters", chociaż o tym za wiele nie wiem, bo nie oglądam.
Brytyjczyków bym do tego nie mieszał, bo ich przemysł telewizyjny, ramówka czy mentalność są zupełnie inne. I dlaczego mówisz, że Amerykanie tego nie mają? Przecież, "Desperate Housewives" nie wzięło się z nikąd? Nadal ma rzesze wręcz miłośników... To samo z "Brothers and sisters", chociaż o tym za wiele nie wiem, bo nie oglądam.
A to błąd, B&S polecamRyan Lavery pisze: To samo z "Brothers and sisters", chociaż o tym za wiele nie wiem, bo nie oglądam.
Moge poszukac twoich wypowiedzi kiedy tak pisałeś na tym forumRyan Lavery pisze:
Zaraz, zaraz.. Kiedy zdejmowali "Passions" nikt nie mówił, że definitywnie skończy się "Days". W listopadzie czy październiku 2008 dopiero, powiedział Zucker na głos, że chce "NBC out of the daytime industry". Poszukaj w sieci wypowiedzi..
Zupelnie inna, ale dlaczego nie mieszac i porównywac?Ryan Lavery pisze:
Brytyjczyków bym do tego nie mieszał, bo ich przemysł telewizyjny, ramówka czy mentalność są zupełnie inne.
A wlaśnie moim zdaniem tego nie mozna porównywac, DH jest rocznie 20 odcinków, a nie 200 i i jest emitowane ok. raz na dwa tygodnie, a nie codziennie. Zresztą ma już zaplanowany koniec przecież.No ale no właśnie z tymi końcami rożnie bywa.No ,ale moja wypowiedz z tego co czytałem, bo DH nie oglądamRyan Lavery pisze:
I dlaczego mówisz, że Amerykanie tego nie mają? Przecież, "Desperate Housewives" nie wzięło się z nikąd? Nadal ma rzesze wręcz miłośników... To samo z "Brothers and sisters"
Nie o taki gatunek mi chodzi, lecz taki jak nasze'opery" czy te w Wielkiej Brytani, że się tak powtórzę
-
Ryan Lavery
W polskich gazetach o tym pisali? W szoku jestem.Primok pisze:Bynajmniej z racji tego, że serial się kończy sporo ludzi w Polsce się o jego istnieniu dowie, bo informacja o zakończeniu jego emisji pojawiła się chyba już we wszystkich gazetach i na wszystkich portalach (i to nawet niekoniecznie tylko informacja).
- Marek Forrester
- Liason-fanka
-
Ryan Lavery
Hmm.. mimo, że serial już jest jedną nogą w grobie, to jego producenci robią wszystko co mogą, żeby jeszcze przyciągnąć ludzi przed odbiorniki.
I tym sposobem znowu kilka większych nazwisk wraca do serialu:
Rick Hearst, Peter Simon i Maureen Garrett negocjują swój ewentualny powrót (trochę mało na to mają czasu
)
Nancy St. Alban wraca jako Michelle Bauer
BethAnn Bonner (ex-Talia, OLTL) też właśnie dostała rolę w GL.
Paul Anthony Stewart wraca jako Danny Santos
plus do tego nowy "kolega" niedawno zatrudniony jako James. Będzie zabawnie przed samym końcem.
Swoją drogą, Baśka Bloom (szefowa CBS Daytime) spotkała się ze executive'ami od Y&R i B&B skonsultować gdzie ewentualnie możnaby wepchnąć Ginę Tognioni w któryś z seriali. Ponoć przeraża ją myśl, że może stracić taką aktorkę np. dla ABC.
Mogła pomyśleć, zanim "wyłączyła światło" dla "Guiding Light".
Rick Hearst, Peter Simon i Maureen Garrett negocjują swój ewentualny powrót (trochę mało na to mają czasu
Nancy St. Alban wraca jako Michelle Bauer
BethAnn Bonner (ex-Talia, OLTL) też właśnie dostała rolę w GL.
Paul Anthony Stewart wraca jako Danny Santos
plus do tego nowy "kolega" niedawno zatrudniony jako James. Będzie zabawnie przed samym końcem.
Swoją drogą, Baśka Bloom (szefowa CBS Daytime) spotkała się ze executive'ami od Y&R i B&B skonsultować gdzie ewentualnie możnaby wepchnąć Ginę Tognioni w któryś z seriali. Ponoć przeraża ją myśl, że może stracić taką aktorkę np. dla ABC.
-
Ryan Lavery
Ktoś jeszcze w ogóle ogląda oprócz mnie?
Szczerze powiedziawszy podoba mi się o wiele bardziej niż ATWT. Zobaczcie ile ludzi podpisało się już pod petycją. Można poczytać - ciekawe komentarze:
http://www.thepetitionsite.com/1/keep-g ... ght-on-air
Swoją drogą, zauważyłem, że James Spaulding ma moją fryzurę. Szkoda, że twarzy nie mam podobnej hehehe..

http://www.thepetitionsite.com/1/keep-g ... ght-on-air
Swoją drogą, zauważyłem, że James Spaulding ma moją fryzurę. Szkoda, że twarzy nie mam podobnej hehehe..

- Liason-fanka
-
Ryan Lavery
No, naprawdę obecne odcinki są ciekawe i zapowiada się jeszcze ciekawiej.
Natomiast co do ewentualnej kontynuacji, "insider" komentuje to narazie tak:
"People should expect an announcement in May".
Jeżeli jakimś cudem ocalą GL, to wyląduje albo na Lifetime albo na Oxygenie lub jeszcze innym. Na pewno nie będzie to SOAPnet.
"People should expect an announcement in May".
Jeżeli jakimś cudem ocalą GL, to wyląduje albo na Lifetime albo na Oxygenie lub jeszcze innym. Na pewno nie będzie to SOAPnet.
- Liason-fanka
-
Ryan Lavery
Niestety, "Guiding Light" nie otrzyma życia na kanale Lifetime:
Statement from Lifetime regarding "Guiding Light" Hello Guiding Light fans!
I’m Rebecca Cooper, Lifetime’s Community Manager. I have also been a GL fan for years and have enjoyed seeing all of you come to create such a vibrant community for GL fans to gather and chat about the characters, episodes, and storylines of the show.
Rest assured that we have heard you and have taken your feedback on our site very seriously. We made sure that the head of Programming at Lifetime Networks, JoAnn Alfano, was aware of your campaign and community that you’ve built on myLifetime.com. Here is what she had to say:
“Guiding Light is a television institution; it was my mother’s favorite show and was always on in our house when I was a kid. I am sorry to say, though, that Lifetime will not be adding daytime serials to its schedule.”
While we understand that this is disappointing news since we, too, are fans, we want to offer you a home to talk about Guiding Light for as long as you would like to congregate here. Lifetime continues to offer innovative programming and we hope that, while there is no replacement for “Guiding Light”, that you can still feel as though this is a place to share with your friends that you’ve made through this show. Thank you!
---------------------------------
Tym samym, TeleNext zapewnia, że nadal prowadzą rozmowy z potencjalnymi kupcami serialu - tym samym nie chcąc ujawnić co to za stacje. 1 maja odbyło się nawet spotkanie z aktorami odnośnie ewentualnej dalszej emisji serialu po 18 września b.r. A oto komunikat oficjalny od TeleNextu:
"We continue to explore all our options to find a new home for Guiding Light. At this point, we are not able to comment or speculate about any potential partnerships. Our conversations are ongoing and, in the interest of keeping them moving forward, we cannot offer any additional perspective. We will certainly communicate broadly if and when a decision is made about the future of the show. We thank all our loyal fans for their continued outpouring of support.”
Brian T. Cahill, Senior Vice-President of TeleNext Media, Inc.
Statement from Lifetime regarding "Guiding Light" Hello Guiding Light fans!
I’m Rebecca Cooper, Lifetime’s Community Manager. I have also been a GL fan for years and have enjoyed seeing all of you come to create such a vibrant community for GL fans to gather and chat about the characters, episodes, and storylines of the show.
Rest assured that we have heard you and have taken your feedback on our site very seriously. We made sure that the head of Programming at Lifetime Networks, JoAnn Alfano, was aware of your campaign and community that you’ve built on myLifetime.com. Here is what she had to say:
“Guiding Light is a television institution; it was my mother’s favorite show and was always on in our house when I was a kid. I am sorry to say, though, that Lifetime will not be adding daytime serials to its schedule.”
While we understand that this is disappointing news since we, too, are fans, we want to offer you a home to talk about Guiding Light for as long as you would like to congregate here. Lifetime continues to offer innovative programming and we hope that, while there is no replacement for “Guiding Light”, that you can still feel as though this is a place to share with your friends that you’ve made through this show. Thank you!
---------------------------------
Tym samym, TeleNext zapewnia, że nadal prowadzą rozmowy z potencjalnymi kupcami serialu - tym samym nie chcąc ujawnić co to za stacje. 1 maja odbyło się nawet spotkanie z aktorami odnośnie ewentualnej dalszej emisji serialu po 18 września b.r. A oto komunikat oficjalny od TeleNextu:
"We continue to explore all our options to find a new home for Guiding Light. At this point, we are not able to comment or speculate about any potential partnerships. Our conversations are ongoing and, in the interest of keeping them moving forward, we cannot offer any additional perspective. We will certainly communicate broadly if and when a decision is made about the future of the show. We thank all our loyal fans for their continued outpouring of support.”
Brian T. Cahill, Senior Vice-President of TeleNext Media, Inc.
- Marek Forrester
- Liason-fanka
-
Ryan Lavery
Nawet jeśli GL zostanie na antenie to na pewno nie jako serial codzienny. I w bardzo okrojonym formacie. Może i pociągnie te kilka miesięcy jak "PSNS" ale zniknie.. tak samo jak "Another World".Liason-fanka pisze:Dokladnie - nawet jezeli teraz jakis kanal przejmie to pewnie dlugo tam nie pociagnieA szkoda, bo jak Paul i Nancy wroca to bedzie mi zal jak sie skonczy GL