"MnS" w Polsce
-
Dawidek
- Administrator
Ja mam dwie teorie w tej sprawie. Pierwsza - chcą zrobić ukłon w stronę widzów, którzy wyjada na wakacje, dzięki temu stracą mniej odcinków. Druga - umowa z CBS-em - umowa może stanowić, ile odcinków rocznie TVP może emitować. Prawdę mówiąc - to powinna być wewnętrzna sprawa telewizji ile odcinkóe serialu wyemituje - ale z drugiej - w umowie mogą być interesujące zapisy. Innych hipotez tez nie wykluczam.
Wieczorynki raczej powinny być o 19. Małe dzieci potrzebują takiej stabilizacji. Czytałem o pretensjach rodziców, że wieczorynki są skracane, albo emitowane nie o tej porze, o której powinny być. Moim zdaniem TVP źle ustawiła ramówkę. "Ranczo" - to jest powtórka i spokojnie serial mogliby dać o 16, a "MnS" powiedzmy o 17.20 - taka jest moja propozycja.
Moim zdaniem, we wrześniu wszystko wróci do normy - a raczej po Tour de Pologne.
Wieczorynki raczej powinny być o 19. Małe dzieci potrzebują takiej stabilizacji. Czytałem o pretensjach rodziców, że wieczorynki są skracane, albo emitowane nie o tej porze, o której powinny być. Moim zdaniem TVP źle ustawiła ramówkę. "Ranczo" - to jest powtórka i spokojnie serial mogliby dać o 16, a "MnS" powiedzmy o 17.20 - taka jest moja propozycja.
Moim zdaniem, we wrześniu wszystko wróci do normy - a raczej po Tour de Pologne.
To jest wewnętrzna sprawa TVP, ile odcinków emitują, CBS się tylko cieszy, że inne kraje dalej chcą kupować odcinki i chcą emitować MNS.
A skoro rok temu, czy dwa lata temu nie przejmowali się widzami, to nie będą tego robić nadal, przecież wszyscy wiemy, że TVP1 ma widzów głęboko w dupxx.
Na ten pomysł musiał wpaść ktoś bardzo nieinteligentny. Ja akurat nic nie widzę w tym zapodanym wyżej linku, ale powiedzcie mi, czy Ranczo ma być emitowane codziennie? Przecież niestarczy im odcinków na dwa miesiące, to może MNS w połowie wakacji wróci do normalnego stanu...
A Wieczorynki nigdy nie przesuną, przecież to oczywiste.
A skoro rok temu, czy dwa lata temu nie przejmowali się widzami, to nie będą tego robić nadal, przecież wszyscy wiemy, że TVP1 ma widzów głęboko w dupxx.
Na ten pomysł musiał wpaść ktoś bardzo nieinteligentny. Ja akurat nic nie widzę w tym zapodanym wyżej linku, ale powiedzcie mi, czy Ranczo ma być emitowane codziennie? Przecież niestarczy im odcinków na dwa miesiące, to może MNS w połowie wakacji wróci do normalnego stanu...
A Wieczorynki nigdy nie przesuną, przecież to oczywiste.
- Marek Forrester
-
SZKIELETOR
Dzięki MNS Jedynka w sobotnie popołudnia była liderem.
Średnia oglądalność - 29,2 proc. TVP2 i TVN daleko w tyle - 18,1proc i 12,3 proc.
A Polsat z hitowym programem Kasieńki Cichopek na ostatnim miejscu - 10,2 proc
W tygodniu tez zawsze Jedynka jest liderem - i to bez żadnej promocji MNS. A jakby tak zrobili reklamy, zaczęli promocję, to mogłoby być tylko lepiej. Kompletnie nie rozumiem tych ludzi z TVP.
Średnia oglądalność - 29,2 proc. TVP2 i TVN daleko w tyle - 18,1proc i 12,3 proc.
A Polsat z hitowym programem Kasieńki Cichopek na ostatnim miejscu - 10,2 proc
W tygodniu tez zawsze Jedynka jest liderem - i to bez żadnej promocji MNS. A jakby tak zrobili reklamy, zaczęli promocję, to mogłoby być tylko lepiej. Kompletnie nie rozumiem tych ludzi z TVP.
Na stronie http://www.dvbnews.pl/news/2201/tvp_wkr ... _dzwiekowe piszą, że być może niedługo na kanałach TVP będzie można oglądać zagraniczne pozycje w oryginalnej wersji językowej. Jest też szansa na pojawienie się napisów.
Byłbym bardzo zadowolony gdybym mógł również w telewizji a nie tylko i internecie oglądać MNS w oryginale i wsłuchiwać się w kwestie aktorów a nie Stanisława Olejniczaka (z całym szacunkiem oczywiście dla tego pana).
Oby ta wiadomość się sprawdziła!
Byłbym bardzo zadowolony gdybym mógł również w telewizji a nie tylko i internecie oglądać MNS w oryginale i wsłuchiwać się w kwestie aktorów a nie Stanisława Olejniczaka (z całym szacunkiem oczywiście dla tego pana).
Oby ta wiadomość się sprawdziła!
-
Dawidek
- Administrator
Uważam, że to dobry pomysł, pod warunkiem, że te wersje będą do wyboru. Nie chciałbym, żeby TVP zrezygnowała z lektora i dała napisy. W przytoczonym artykule pisze, że będzie to do wyboru - mam nadzieję, że to zostanie zrealizowane. Cyfra+ ma już pod tym względem doświadczenie, bo część filmów oferowana jest w dwóch wersji oryginalnej z napisami oraz z lektorem.