Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

O właśnie, Epoka Lodowcowa III, chciałbym obejrzeć :D

A w piątek na TVP1 leciała Teksańska masakra piłą mechaniczną, nawet fajny film.
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Ja też chciałbym zobaczyć Epokę Lodowcową III , ale wolę Transformersy. Dobrą komedię można zobaczyć na zwykłym dużym Tv korzystając z kina domowego efekty dźwiękowe takie same. Z kolei oglądać film akcji z taką ilością efektów specjalnych jaka jest w filmie Transformers 2 to nie ma porównania między oglądaniem filmu w domu , a w kinie.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A jak się nastawiacie na "Harry'ego Potter'a i Księcia Półkrwi"? Słyszałem, że ma być dużo wątków romantycznych i komediowych, a to przecież dość mroczna cześć sagi (zresztą moja ulubiona :P ). No i reżyser - pan David Yates - słyszałem wiele negatywnych opinii na jego temat (podobno zepsuł "Zakon Feniksa", którego ja jeszcze nie miałem okazji obejrzeć, a zobaczę jutro na HBO :) )... :roll:

W ogóle jeśli chodzi o filmy HP to nie jestem zbytnio ich fanem. :roll: Pierwsze trzy były niezłe. Gdybym nie czytał "Czary ognia" niewiele bym zrozumiał oglądając jej ekranizację. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Tim

Możliwe, że pójdę na film, ale to tylko z ciekawości. Trailery w miarę interesujące. Co do poszczególnych części sagi to w zasadzie nie pamiętam o czym była , która część.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tim pisze:Trailery w miarę interesujące.
Tak, zapowiada się świetnie. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Tim

DeaconFan pisze:
Tim pisze:Trailery w miarę interesujące.
Tak, zapowiada się świetnie. :P
No bez przesady. ::jezyk:: Wyżej wymieniony film Transformers miał lepszy trailer. Przynajmniej taka jest moja opinia na ten temat.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

DeaconFan pisze:A jak się nastawiacie na "Harry'ego Potter'a i Księcia Półkrwi"?
Ja się wybieram na pokaz premierowy :wink:
Wiele słyszałam zarówno złego i dobrego o HPiKP, ale ze względu na to, że bardzo lubię sagę o HP film chcę obejrzeć :wink: Wcześniejsze ekranizacje mi się podobały (pomimo mało pochlebnych opinii np. dla "Zakonu Feniksa"), a szczególnie Więzień Azkabanu :zeby: Poza tym lubię Ruperta Grinta :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Więzień Azkabanu to najlepszy z filmów jakie dotąd widziałem. :D Do tego dobrze dobrani nowi aktorzy: Gary Oldman jako Syriusz Black i David Thewlis jako Remus Lupin. :)
Awatar użytkownika
Tim

DeaconFan pisze:Więzień Azkabanu to najlepszy z filmów jakie dotąd widziałem. :D Do tego dobrze dobrani nowi aktorzy: Gary Oldman jako Syriusz Black i David Thewlis jako Remus Lupin. :)
Oczywiście mówisz tylko o filmach z serii "Harry Potter"?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tim pisze:Oczywiście mówisz tylko o filmach z serii "Harry Potter"?
Tak. :wink:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Także wybieram się na seans premierowy, ze znajomymi mamy już rytuał, że idziemy dokładnie w dniu premiery do kina Helios, bierzemy jak najwięcej ulotek, fotografujemy się z kartonowymi postaciami, zachowujemy bilety. :lol: Chociaż ekranizacje coraz bardziej odbiegają od książek, to i tak bardzo mi się podobają. :wink: Mam nadzieję, że jednak mroczny klimat KP pozostanie, a z Rona, Lavender i Hermiony nie zrobią ogłupionych hormonami nastolatków. :lol: I oby było jak najwięcej tytułowego księcia, którego odtwórca jest świetnym aktorem. :wink:
Awatar użytkownika
Tim

Pottermaniack pisze:Także wybieram się na seans premierowy, ze znajomymi mamy już rytuał,
Tylko na HP czy na inne filmy jak chodzicie to też na premiery.? Ja ostatnio jak chodzę do kina to wolę iść na seans przed 13 30 wtedy w Heliosie są bilety po 13 zł.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Tylko na HP.
Awatar użytkownika
DeaconFan

No i obejrzałem sobie już "Zakon Feniksa" na HBO 2. :wink:

Muszę powiedzieć, że klimatem znacznie się różni od poprzednich części. Widać, że przykładał do tego rękę już całkiem inny reżyser - David Yates, przez wielu krytykowany - ja jednak uważam, że na pewno nie spartolił tego filmu.
Wreszcie akcja nie jest zbyt szybka (a taka była moim zdaniem w "Czarze Ognia", gdzie mieliśmy przez chwilę Mistrzostwa Świata w Qudditchu, za chwilę atak śmierciożerców). Momentami była jednak mała zamuła. :roll: Na początku fajna akcja z Dudley'em i dementorami. :) Na plus też wątki komediowe, szczególnie z Filchem. No i finał filmu wyszedł naprawdę bardzo dobrze. :)

Na plus też nowi aktorzy grający takie postaci jak: Luna, Tonks (choć tej to było jak na lekarstwo), Kingsley, Bellatrix.
Do tego fajnie byłoby znów zobaczyć (mimo iż w epizodach) Davida Thewlisa (Lupin) i Brendana Gleesona (Moody). Poza tym świetną robotę odwalili też Gary Oldman (Syriusz) i Ralph Fiennes (Voldemort). :)
Za to nie podobała mi się aktorka występująca w roli Umbridge. Moim zdaniem źle dobrana. :roll:
Na minus - stanowczo za mało Malfoy'a, Snape'a, Ginny... :|

Ogólnie jednak film mi się podobał. Moja ocena: 7,5/10. :wink:
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Byłem dziś na "Bruno". Mój Boże... Denny film. A najwłaściwszym epitetem będzie przymiotnik od wulgarnego czteroliterowego rzeczownika na "c". Film o wymachiwaniu k****em przez Sachę Cohena. Przepraszam, ale tylko taki opis mi się ciśnie. Nie polecam, ale jak ktoś by mi powiedział, że ten film będzie taki denny, to bym chyba nie uwierzył i i tak bym poszedł. Takiej żeny się człowiek nie spodziewał. Będę unikał ewentualnych kolejnych wcieleń tego gościa.
ODPOWIEDZ