Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Goku pisze:Nie chciałbym widzieć propozycji TVP i Polsatu ;) . TVP pewnie nakręciłoby taką reklamówkę z prezenterką, która tłumaczyłaby co jest co i zachęcała, jak to w przerwach na TVP bywa, a Polsat nakręciłby reklamówkę pełną latających słońc lub strzałek, do tego taką półamatorską jak z lat 90' lub jak reklama Sante. Nie lubię oprawy audiowizualnej Polsatu, bo jest taka tandetna i za mało nowoczesna i nie chciałbym oglądać reklamówki w tym stylu ;)
Goku, takie reklamówki, czy raczej zapowiedzi jesiennych propozycji TVP ma już chyba od 3 lat, jeszcze za czasów Kammela to było.
A mnie chodzi o to, że TVP i Polsat powinni nakręcić reklamówkę na wzór TVN-u, nie jak z lat 90' czy z prezenterami...
TVP2 już robi coś w tym kierunku, przykładem są zapowiedzi Barw Szczęścia, które bardo mi się podobają :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja też chciałbym, żeby TVP i Polsat zrobiły takie reklamówki na wzór TVN-u, ale na pewno byłyby one dużo gorsze. Ale i tak mogliby je zrobić.
Co do oprawy graficznej Polsatu to mi się ona właśnie podoba. Jest inna niż tych wszystkich stacji. Tylko czasem nie rozumiem sensu tych scenek, np. całująca się para młoda :lol: Rozumiem jeszcze gdyby to było przed zapowiedziami komedii romantycznych, ale to jest kiedykolwiek.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Odpowiadam na pytanie z "Newsów ze świata seriali". TVP rusza z nową ramówką 31 sierpnia. Wśród zmian są: "Celownik" o 17.20 - więc nie będzie się gryzł z "MnS". "Tematu dnia" w ramówce nie widzę. Teleturnieje Dwójki jak "Koło fortuny" i "Jeden z dziesięciu" o 18 a nie jak wcześniej o 19.05. W związku z tym pasma regionalne pozostają jak w wakacje, czyli od 17.30. Bez zmian z "Na dobre i na złe" - pierwszy odcinek w piątek 4 września. (przeczytane na tvp.pl)

TVN z nową ramówką rusza 5 września. (informacja pochodzi od Plejady.pl) Jedną z zmian będzie odmieniona "Uwaga" (nic już nie uratuje tego programu, coraz rzadziej to oglądam). Tak naprawdę TVN nie robi ramówkowej rewolucji, programy będą emitowane o tych samych porach jak przed wakacjami.

Ogólnie rzecz biorąc żadna z ogólnopolskich stacji nie robi rewolucji. Nie mam pojęcia, kiedy startuje jesienna ramówka Polsatu.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Rewolucji może nie, ale na TVP1 będzie zamieniona pora emisji Plebanii i Jakiej To Melodii, podobno z powodu Brzyduli, która jest emitowana o 17:55 i stanowiła zbyt dużą konkurencję dla Jakiej To Melodii. :wink:
Tomala

Dawidek pisze:Ogólnie rzecz biorąc żadna z ogólnopolskich stacji nie robi rewolucji. Nie mam pojęcia, kiedy startuje jesienna ramówka Polsatu.
Szkoda, lubię rewolucje. Rok temu było sporo zmian.
Dawidek pisze:Teleturnieje Dwójki jak "Koło fortuny" i "Jeden z dziesięciu" o 18 a nie jak wcześniej o 19.05. W związku z tym pasma regionalne pozostają jak w wakacje, czyli od 17.30.
Nie podoba mi się to. Lepiej było jak pasma regionalne były o 18.00. Myślę, że tym teleturniejom też nie wyjdzie to na dobre. A co w takim razie będzie na TVP2 o 19.?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dawidek pisze:Rewolucji może nie, ale na TVP1 będzie zamieniona pora emisji Plebanii i Jakiej To Melodii, podobno z powodu Brzyduli, która jest emitowana o 17:55 i stanowiła zbyt dużą konkurencję dla Jakiej To Melodii.
Bez przesady, widzowie Brzyduli i JTM to nie te same osoby. A poza tym JTM miała większą oglądalność od Brzyduli :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A mnie interesuje kiedy zaczyna się nowa ramówka Polsatu. A przede wszystkim kiedy startuje u nas 4 seria "Skazanego na śmierć"? :D Orientuje się ktoś?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
benekcl

Post autor: benekcl »

DeaconFanie, gdzieś czytałem, że pierwszy odcinek czwartej serii już 6 września, w Niedzielę. :D Tylko niestety nie wiem o której godzinie, ale pewnie o 20, tak jak zawsze było. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

benekcl pisze:DeaconFanie, gdzieś czytałem, że pierwszy odcinek czwartej serii już 6 września, w Niedzielę. Tylko niestety nie wiem o której godzinie, ale pewnie o 20, tak jak zawsze było.
To fajnie. :D Dzięki za odpowiedź.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Teleturnieje Dwójki jak "Koło fortuny" i "Jeden z dziesięciu" o 18 a nie jak wcześniej o 19.05.
Beznadziejna, chcą je chyba zabić, że takie rzeczy robią, "Jeden z dziesięciu" leciał o 19 odkąd pamiętam.
Przyłączam się do pytania, co o 19 ?
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

O 19 będą różne programy, kabarety, koncerty, filmy, seriale, koszykówka. Wszystko po trochu.
Przy okazji dodam, że bez zmian będą "Barwy szczęścia" i "M jak miłość". Będzie też 5 sezon "Dr House'a" w środy i czwartki o 20.40.

Źródło: TVP
Tomala

Dawidek pisze:Będzie też 5 sezon "Dr House'a" w środy i czwartki o 20.40.
W sumie dobrze. Wolę 2 dni po jednym odcinku niż 2 odcinki pod rząd jednego dnia. Tylko jest jeden problem - w środy będzie się pokrywać z Kiepskimi. Wybiorę House'a a Kiepskich może będą powtórki, a jak nie to trudno.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

A Kiepscy nie będą o 20?
Tomala

Mikiks pisze:A Kiepscy nie będą o 20?
Właściwie nie wiem. Różnie z tym bywało, czasem byli o 20. czasem o 20.30 a czasem po 2 odcinki od 20.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Złotopolscy przeniesione po 11 latach to dopiero rewolucja. Od tej pory premierowe odinki w poniedziałki i wtorki o godz. 18.30. Powtórki tak jak do tej pory w soboty i niedziele o 14.30. Podobnie robią jak rok temu z Na dobre i na złe, które w tym sezonie o tych samych porach(?). Widownia jak wiadomo rozbije się na pół, bo obie pory są przystępne. Tylko nie mogę ustalic czy start będzie w pn. 31 sierpnia jak większosci seriali.

W tym sezonie na pewno będe oglądał sprawdzone hity

Klan
Złotopolscy
Samo Życie
Barwy Szczęścia

Jak Oni Śpiewają
Taniec z Gwiazdami

Obejrzę odcinek Grzeszni i bogaci i ocenię i przymierzam się do zaczęcia M ja miłosc i to tyle z polskiej tv :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
ODPOWIEDZ