Soap opery z innych państw

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Ryan Lavery

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ryan Lavery »

Brytyjskie soaps, też nawiedza kryzys. Jedna z gazet poinformowała, że ITV rozważa sprzedaż najstarszej brytyjskiej soapki "Coronation Street". Do tej pory ten sam kanał skancelował już dwie "Heartbeat" i "The Royal" natomiast "The Bill" zredukowano z dwóch do jednego odcinka na tydzień. Również inna soapka, "Emmerdale" ma zmienić swoje studio nagrań na.. tańsze.
Ryan Lavery

Firma trudniąca się wydawaniem prasy kolorowej (w tym 11 tytułów), w tym magazynami "Soap Opera Digest" i "Soap Opera Weekly" na terenie USA, właśnie ogłosiła bankructwo.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

:shock: :shock: :shock:
No nie... Czyli SOD i SOW znika...
Nobody does it better
Tomala

Post autor: Tomala »

Ale szok :shock: A często się w artykułach w ŚS o MNS powoływali na to pismo.
Ryan Lavery

Tomala pisze:Ale szok :shock: A często się w artykułach w ŚS o MNS powoływali na to pismo.
Taa.. nie zdziwiłbym się że SS dowiedział się o istnieniu tych magazynów dzięki naszemu forum :lol:. A o tym czy te gazetki znikną czy też nie, jeszcze nie wiadomo. :wink: W ogóle chyba w dobie internetu, nadszedł czas dość trudny dla wszelakiej prasy. :D
Ryan Lavery

Hollywood Reporter podał dziś informację, że ABC zleciło wykreowanie nowego programu talk show Aishy Tyler. Program ten miałby zagościć w ramówce daytime, w którym ABC aktualnie emituje swoje trzy seriale. Tym samym padło stwierdzenie, że jest to pewnego rodzaju "opowiedź" na nową propozycję CBSu, która zastąpi "Guiding Light". Po prostu ABC chce stworzyć program konkurencyjny dla nowego programu CBS. Tym samym padła wiadomość, że jedna z soapek przynajmniej już w najbliższych miesiącach może pożegnać się z widzami, tymbardziej, że zarówno AMC jak i OLTL zaliczyły tzw. "all time new lows" w zeszłym tygodniu i wciąż lecą w dół z oglądalnością, natomiast GH drastycznie spadł kilka tygodni temu i powolutku wspina się na nowo w górę. Ponoć Frons - szef ABC Daytime, który od lat chciał tworzyć konkurencję dla CBS-u, rozważa możliwość pozbycia się jednego ze swoich seriali...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Frons niech sie goni!! Nie znosze goscia, bo on nie znosi Liason i po czesci przez niego scenarzysci tak teraz fanow tej pary torturuja... Jak mi zabierze GH albo OLTL to mu krzywde zrobie! LOL

A tak na serio to na szczescie na temat GH ani OLTL nic nie slyszalam specjalnie, wiec mam nadzieje ze zostana. AMC nie ogladam, wiec mi wszystko jedno! Ale jak mi zabiora GH i OLTL to nie recze za siebie ::kwasny::

A co do gazet to nie jest powiedziane ze SOW i SOD skoncza swoj zywot. W koncu ktos sie pewnie zainteresuje ta firma i byc moze kupi czy cos i zostawi niektore tytuly. Sie okaze...
Ryan Lavery

Liason-fanka pisze:Frons niech sie goni!! Jak mi zabierze GH albo OLTL to mu krzywde zrobie! LOL

A tak na serio to na szczescie na temat GH ani OLTL nic nie slyszalam specjalnie, wiec mam nadzieje ze zostana. AMC nie ogladam, wiec mi wszystko jedno! Ale jak mi zabiora GH i OLTL to nie recze za siebie ::kwasny::
AMC mnie z lekka irytuje. Już ponad rok Annie "ma odbicia od normy", Kendall rozstała się z Zach'em i wróciła do Ryan'a co jak dla mnie jest tak wymuszone, że aż sztuczne. Co do OLTL, mimo, że Gigi zaczęła mnie irytować, a Marty najchętniej bym udusił, to jednak nie chciałbym żeby mi ich zabrano. Tymbardziej, że po roku czasu przekonałem się do Cole'a i przez ten cały wątek z narkotykami, zacząłem nieco inaczej na niego patrzeć. Oczywiście nie pochwalam tego, ale jego wątek był naprawdę realistyczny. Jess/Bess/Tess jak zawsze jest dla mnie wielką atrakcją, więc ją wręcz uwielbiam. Ale ostatnio czytałem, że Erica Slezak ma już tak dość scenariusza, że rozważa pożegnanie z serialem. To akurat mnie martwi. The View na pewno nie zdejmą, bo to świetne show i lubię nawet posłuchać "mądrości" Elizabeth Hasselbeck i pośmiać się z niej. Joy Behar też uwielbiam. :D

Wszyscy chyba w tym przemyśle dostali jakiegoś hopla począwszy od Fronsa, po Baśkę Bloom z CBS-u i Corday'a z NBC, który mało nie płakał ze wzruszenia, że ku czci rodziców będzie kontynuował Days, a sam doprowadził do tego, że chwilami ma się ochotę zasadzić mu pożądnego kopniaka. ::chytry::
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Jess/Bess/Tess to swietny watek!! Chociaz momentami mam juz dosyc Tess i Bess i wolalabym, zeby Jessica sama zaczela sobie radzic ze swoimi problemami. Nie zmienia to faktu, ze swietnie sie oglada Tess albo Bess :D A zreszta ja uwielbiam Bree Williamson, wiec kogo by nie grala to lubie ja ogladac :)

Co do Gigi to bardzo ja lubie, bo Farah Fath generalnie jest swietna, ale wkurza mnie ze nie moze po prostu Rexowi powiedziec prawdy o Stacy!! I przez to wszyscy w Lanview nienawidza Brody'ego, hehe :D

Mam nadzieje, ze jednak ABC nie podejmie az tak drastycznych decyzji jak zdejmowanie ktorejkolwiek z soapek z anteny. W sumie GH jest chyba najbezpieczniejsze, ale mam nadzieje ze i pozostale dwie jakos sie utrzymaja. OLTL jakby wywalili to naprawde tragedia dla mnie.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Nie wiem, czy to odpowiedni temat (ale lepszego nie znalazłem).

Najdziwniejsze wątki w historii amerykańskich oper mydlanych (można oddać głos na najlepszy), w tym m.in.: wampiry w "Port Charles", Kosmita w GH, opętanie przez diabła w DAYS, anioł w GL, księżna Diana w "Passions", z nowszych także wątek Kevina i Mary Jane z Y&R oraz... zmartwychwstanie Taylor w 2005 (B&B). :)

A wszystko to pokazuje, że B&B jeszcze bardzo, bardzo daleko do innych oper jeśli chodzi o "dziwaczność" wątków. :D

http://www.soapoperadigest.com/Wackiest-Plots.html

Ja zagłosowałem na przygody Revy z GL. :mrgreen:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Kosmita w GH ?????????? O czym Ty piszesz ???? Nie pomyliłeś soap oper ?
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Thorne pisze:Kosmita w GH ?????????? O czym Ty piszesz ???? Nie pomyliłeś soap oper ?
Nic nie pomyliłem, wejdź w link i sam zobacz. :)

Był to niejaki Casey. :wink:

Szczerze mówiąc, mnie się podobają tego typu wątki. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Grisza pisze:B&B cudowne
Żar młodości jest fajny ale od pewnego czasu za dużo tam kryminału no i świadczą o tym oglądalność która spada uważam że za 2 lata Moda na sukces wejdzie na 1 miejsce .
GH jest też kryminalne cały czas się zabijają lądują w szpitalach( choć to opera medyczna)
DOOL jest fajne ale nie dokońca kumam o co Hallo AMC jest super lubię to opere Ericka jest fajna . OLTL jest nudne żygowiny .... ATWT fajne ciekawe no a GL super melodia
Lubię też SB to ciekawa opowieść . Santa Barbara też była super to prawdziwa opera mydlana .
Przenoszę post Griszy tutaj, bo ten temat jest bardziej adekwatny.
Od kilku miesięcy regularnie przeglądam wyniki oglądalności soap oper w USA, biorąc to pod uwagę, to bardzo ciężko będzie "B&B" dogonić "Y&R" skoro ta druga soapka ma około 2 mln więcej widzów niż "MnS". Teoretycznie jest to możliwe, ale w takim przypadku "Y&R" musiałby mocno podpaść widzom, a "B&B" musiałby zrobić wiele by przyciągnąć nowych widzów i odzyskać starych. Nie wiem, co dzieje się aktualnie w USA, ale z tego co widać to "MnS" miała dosyć dobry sierpień, teraz nie jest już tak różowo. Ogólnie mówiąc, soap opery za oceanem tracą widzów, jesynie "Żar młodości" mniej więcej stoi w miejscu.
Wyniki oglądalności można śledzić tu: http://www.soapoperanetwork.com/ratings
Grisza

Post autor: Grisza »

Tak może masz rację ja oglądam teraz premierowe odcinki i żaru i Mody
Żar ma to do siebie ze jak zwykle ktoś kogoś zabił , trochę dramatu mało intryg , dużo ostrego seksu i przemocy jak już powiedziałem uważam że za nie długo czyli jakiś rok czy może 1,5 to może MNS dużo pójść w górę bo obecnie sprzyjają im dobre warunki.
Ostatnio zmieniony 2010-10-20, 23:18 przez Grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
Grisza :)
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Połowa postu to spoilery! Przeczytałeś regulamin? Mimo, ż◘e jesteś tu dosyć krótko, to chyba już powinieneś wiedzieć, że spoilery dotyczące "B&B" pisze się gdzie indziej. Jeszcze jeden taki wybryk i skończy się ostrzeżeniem! :evil:
ODPOWIEDZ