Naznaczony

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Naznaczony

Post autor: DeaconFan »

Jestem świeżo po emisji pierwszego odcinka! :D

I co mogę powiedzieć - bardzo mi się podobało! Niesamowita realizacja scen, jakiej w Polsce jeszcze chyba nie było.
Klimatyczna muzyka, tajemnicze historie, wątki, postaci i przede wszystkim pan Nieznajomy. :) Elementy mistyczne i fantastyczne - czyli coś co uwielbiam i co jest w polskich serialach bardzo rzadko spotykane. :P
No i te plenery!

Dobra gra aktorów, mimo że Adamczyka, Dereszowskiej, Wróblewskiej, Grabowskiego chwilami można mieć już dosyć. :wink:

Tego właśnie oczekiwałem po tym serialu, dostałem nawet więcej, na pewno będę nadal oglądał. :P

Jakie są inne opinie??

Aha, oczywiście ludzie na FilmWeb już narzekają... ::kwasny:: Bo polskie, znaczy gorsze. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Ja też oglądałam i też mi się spodobał, pomimo, że to nie jest mój ulubiony gatunek. Będę oglądać dalej.
Niezłe były sceny plenerowe - Bałtyk wyglądał jak jakiś ocean z filmu amerykańskiego. ::jezyk::
Dla spostrzegawczych - dojrzał ktoś Julię Kamińską (serialową BrzydUlę) w serialu? ::chytry:: Zagrała tam epizod przed dostaniem roli w BrzydUli.
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Mnie też spodobał się ten serial i będę oglądać. Jest taki tajemniczy i lubię Adamczyka :wink:.
Tylko wkurza mnie Julia Wróblewska, wszędzie jej pełno tak jakby w Polsce nie było innego dziecka do grania ::kwasny::
Beja pisze:Dla spostrzegawczych - dojrzał ktoś Julię Kamińską (serialową BrzydUlę) w serialu? Zagrała tam epizod przed dostaniem roli w BrzydUli.
Ja widziałam, a spostrzegła ją moja mama :mrgreen:. Zagrała dziewczynę. która rysuje serduszko w zeszycie do matmy :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też lubię Adamczyka, Dereszowską trochę mniej, a Julki faktycznie jest ostatnio bardzo dużo w tv i w ogóle wszędzie.

Tutaj niesamowity dłuższy zwiasun kolejnych odcinków, oczywiście zawiera spoilerowe sceny, będzie się działo! :D

http://www.naznaczony.org/newsy-o-seria ... l#comments
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Spodziewałem się czegoś innego, ale i tak serial bardzo mi się spodobał. :D Na pewno będę oglądać dalej.

Sceny na Bałtyku były niesamowite! Naprawdę, twórcom należy się ogromny szacunek. Wypadek Afgańczyka też nieźle zrealizowany.

Nieznajomy średnio mi się spodobał. Wie o winach tego matematyka, który ma zapewne ciekawą przeszłość.

Kiedy kręcili serial, to była moda na Wróblewską jeszcze. :roll: Teraz kreują ją na cudowne dziecko polskich seriali i kina.

Kiedy reklamowali Naznaczonego w Świecie Seriali, to na zdjęciu była Tamara Arciuch. Może zagra tam jakąś rolę?
Tomala

Post autor: Tomala »

A ja niestety nie oglądałem. Z chęcią bym popatrzył, ale nie mam na to czasu. I tak oglądam już za dużo seriali.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Pottermaniack pisze: na zdjęciu była Tamara Arciuch. Może zagra tam jakąś rolę?
Zagra, ale chyba gościnnie w jakimś innym odcinku.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Miałem nie oglądać, ale kawałek oglądałem i nawet ciekaw serial. Nareszcie coś mi bliskiego, czy Bornholm :mrgreen: Bo zazwyczaj, to tylko Kanary, Mauritius itd.

Też mam już dosyć tej Wróblewskiej, czy jak ona tam się zwie, za dużo tego dzieciaka wszędzie.

A serial był kręcony jeszcze przed ciążą Dereszowskiej.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie mogłem obejrzeć drugiego odcinka z powodu wyjazdu. Mam nadzieję, że uda mi się go jeszcze skądś ściągnąć, skoro za darmo się nie da obejrzeć. :wink:
Awatar użytkownika
Damians

W sumie taki sobie, pierwszy był lepszy.
Chyba że warto zobaczyć dla Respondka, który zagrał tam chyba rolę swojego życia :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Nie oglądałem końcówki drugiego, ale ogólnie odcinek całkiem niezły. :) Nieznajomy coraz bardziej zaczyna mnie interesować. Świetna była scena, kiedy mówił Respondkowi ( imienia postaci nie zapamiętałem :P ) o jego córce, kim była, jak zginęła. Pościg "wujka" też dobry, ciekawie pokazali sen Tadeusza.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Już jestem po 2 drugim odcinku, który zresztą obejrzałem online na tej stronce: http://4lol.pl/naznaczony-odcinek-02/ :D

Odcinek już nie tak ciekawy jak pierwszy, ale wart uwagi. :)
Tak jak napisał Damians, Respondek w końcu mógł się aktorsko wykazać i naprawdę mu się to udało. :D Mariusz Drężek w roli Radka też mi się podobał - zresztą podoba mi się każda rola tego zdolnego aktora. :)
Wątek Kralów nudniejszy, czekam na więcej informacji o Nieznajomym, ciekawe co ten redaktor o nim wie.

Poza tym trochę głupio, że każdy odcinek to inny wątek i historia, w pierwszym był Grabowski, w drugim Respondek, nie lubię takiego czegoś, dobrze że chociaż wątek Kralów jest kontynuowany. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ale akcje w trzecim odcinku!! :shock: Oglądał ktoś??

Takiego serialu w Polsce jeszcze naprawdę nigdy nie było!
Horror/Thriller/s-f w jednym...
Awatar użytkownika
Damians

A mnie ten odcinek kompletnie zanudził.
Dopiero pod koniec jak "pokonała go" gaśnicą, a on spał do basenu, to coś się działo.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Ja na początku tego odcinka myślałam głównie o tym, czy nie skończyć oglądać tego serialu, ale końcówka mi się spodobała i poza tym stwierdziłam, że się wciągnęłam, więc oglądam dalej. ::jezyk::
Nie jest to mój ulubiony serial, wolę np. Wyspę Harpera, ale wciąż nie mogę się nadziwić, że jest to polski serial, bo na taki nie wygląda.
ODPOWIEDZ