Obrazek

(Nie chce mi się szukać opisu, bo ten na filmwebie nie jest prawdziwy, więc jak ktoś chce to niech poszuka ;))

Muszę przyznać, że wcale miałem nie oglądać tego serialu. Ale wysyłałem koleżance(fance serii książek) linki do ściągnięcia i także postanowiłem zobaczyć pierwszy odcinek. Skusiło mnie to, że scenarzystą jest Kevin Williamson("Krzyk", "Koszmar z Ulicy Wiązów", "Jezioro Marzeń"), a w roli głównej występuje Nina Dobrev("Degrassi - Nowe Pokolenie") :mrgreen: Poza tym byłem zawiedziony pilotem "Melrose Place" i chciałem zobaczyć jakiś inny serial.

Nie miałem zamiaru oglądać tego serialu i popełniłbym mega błąd, bo pilotem jestem zachwycony! :mrgreen: To wciąż obyczajowy serial młodzieżowy, ale z świetnym, mrocznym klimatem i wątkami fantasy :). Niby pojawiły się głosy, że podobny do "Zmierzchu", ale moim zdaniem jedyne co łączy te dwa seriale to nastolatki i wampiry, "Zmierzch" był dużo bardziej przesłodzony, tutaj jest dużo mroczniej :D.

P.S. W jednej z ról drugoplanowych gra Kayla Ewell(nasza zębatka, jak na ironię ta ksywka pasuje do tematyki serialu ::loll::)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Brandon Beemer zachwyca się tym serialem na Twitterze. Może też powinienem obejrzeć? :)
Goku, mogę prosić na PW o link do pilota?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: kimberly1990 »

Ja też obejrzałam pilotażowy, pierwszy odcinek i na razie uczuci mam trochę mieszane, bo jak dla mnie to wszystko tak jakoś "śmierdzi Zmierzchem" xD ::jezyk:: Główni bohaterowie tą całą swoją tajemniczością, wzajemnymi relacjami na początku itd. strasznie przypominają mi Bellę i Edwarda ::kwasny::

To, co mi się podoba to Ian Somerhalder (Damon) :serce: :zeby: znany oczywiście z LOST :: bow :: Kreacja tutaj jest oczywiście zupełnie inna, fajnie zobaczyć go w nowej roli :wink: oóle to on się strasznie zmienił ::jezyk:: Tzn. w LOST wyglądał tak jkoś inaczej... teraz tak jakby schudł z deczka... czy coś xD ::jezyk:: W każdym razie prezentuje się fajnie i bohater też mi się podoba, bo lubię czarne charaktery :mrgreen:
Podoba mi się też Jeremy, bral Eleny, bo jest taki ładniutki ^^ :serce:
A w ogóle to najbardziej podobała mi się muzyka :wink: Miło było usłyszeć ulubionych wykonawców takich, jak Placebo albo The Fray :mrgreen: :: bow ::

Generalnie nie mam jeszcze zbytnio zdania, bo po jednym odcinku ciężko cokolwiek stwierdzić, ale zobaczymy - obejrzę jeszcze następny, i może jeszcze następny odcinek i wtedy zdecyduję czy warto to oglądać ::jezyk:: :wink:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Świetny serial! Widać z czego zgapiała autorka Zmierzchu. :mrgreen: Książka "The Vampire Diaries" na któej podstawie jest serial wyszła w 1991 roku!

Fabuła kręci się wokół licealistki, która jest obiektem westchnień dwóch braci będących jednocześnie wampirami. Smaczku dodaje fakt, że jeden jest dobry, a drugi zły.
Na pewno będę oglądał dalsze odcinki!
Nasza Caitlin z B&B prezentuje się tu o wiele lepiej! :shock: :D
Tutaj trailer- http://www.youtube.com/watch?v=tCGBdpCvbzk
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Fifi »

Właśnie obejrzałam pilotażowy odcinek i spodobał mi się ::ok:: Jest to co lubię czyli trochę fantastyki :D
Napewno będę oglądać kolejne odcinki :wink:

Goku pisze:P.S. W jednej z ról drugoplanowych gra Kayla Ewell(nasza zębatka, jak na ironię ta ksywka pasuje do tematyki serialu ::loll:: )
Teraz to chyba z niej zrobi się "zębatka" ::chytry::
B@r pisze:Nasza Caitlin z B&B prezentuje się tu o wiele lepiej! :shock: :D
I napewno nie gra 'cnotki-niewydymki' ::jezyk::

Właśnie obejrzałam 1x02 :wink:
Odcinek moim zdaniem trochę słabszy niż pilot - tak jakoś mało akcji było ::jezyk::
I w ogóle jak dla mnie to trochę za szybko wszystko się dzieje pomiędzy Eleną i Stefanem (mam na myśli kwestię uczuć itd.) -precież oni się ledwo znają ::jezyk::
Tak jak poprzednio najbardziej podbał mi się Damon :serce: Super wygląda, ma fajny głos i w ogóle ciekawa postać :wink:

Post autor: Goku »

A mi drugi odcinek podobał się nawet trochę bardziej niż pierwszy :). Był taki bardziej klimatyczny, szczególnie ta scena na dachu! :: bow ::

Na chwilę obecną najbardziej lubię Elenę, Jeremy'ego i Bonnie, nie lubię Caroline(ciekawe co z nią teraz będzie jak ją Damon uchlał), nie znoszę Damon'a(chociaż Ian Somerhalder świetnie go gra!), a Vicky i Matt są mi obojętni. Za to Stefan jest strasznie nudny! Tylko przechodzi z miejsca na miejsce z tą swoją kamienną miną... :roll: Fajny jest ten jego wątek konfliktu wewnętrznego, gdy widzi krew, ale jest tego zdecydowanie za mało!
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Obejrzałem dzisiaj drugi odcinek i już mniej mi się podobał. Pierwszy był ciekawy. Teraz na szczęście Damon uratował odcinek, gdyby nie on to tak naprawdę nic by się nie działo.
Jak się nazywa postać grana przez Zębirez? :mrgreen: Też była niezła. ::cojest::

Goku pisze:Za to Stefan jest strasznie nudny! Tylko przechodzi z miejsca na miejsce z tą swoją kamienną miną... :roll: Fajny jest ten jego wątek konfliktu wewnętrznego, gdy widzi krew, ale jest tego zdecydowanie za mało!
Fakt, jego wewnętrzna walka jest najlepsza :twisted: Fajnie się tym wampirom twarz zmienia, jak widzą krew albo się wściekają :twisted:
Goku pisze:Jak się nazywa postać grana przez Zębirez?

Zębatka ma Vicky na imię ::jezyk::
Dla mnie ona jest tak paskudna ::jezyk:: Widziałam ją w MNS, The O.C. i teraz tu... Nie zachwyciła mnie ani razu :nie:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Kiedy jest 1x03?

Post autor: Fifi »

B@r pisze:Kiedy jest 1x03?
Dzisiaj :wink: . Z tego co wiem w USA serial jest emitowany w czwartki o 20.

Po 01x03. Nie wiem za bardzo co skomentować. Niby dzieje się tu dużo i szybko, ale strasznie mało istotnych wydarzeń, przez co akcja prawie w ogóle nie posuwa się do przodu. Może napiszę tylko to, że obecnie najbardziej interesujący jest dla mnie wątek Bonnie :).

Po 1x06. Świetny odcinek! :D Tyle się działo!

Elena wreszcie domyśliła się, że Stefan jest wampirem. Ciekawe co teraz :D.

Bonnie i jej moce były w tym odcinku świetne! Jej wątek jest genialny! :: bow ::

Nawet polubiłem Caroline. Jej wątek też jest fajny. :)

Damon zabił Zach'a :shock: I znowu zaatakował Vicky :shock: Mam nadzieję, że tym razem ona umrze, bo mnie wkurza. To jak traktuje Jeremy'ego... ::plask wczolo:

I szkoda mi ciotki Eleny :(. Ten facet tylko ją wykorzystuje ::kwasny::.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Chyba chodziło Ci o 1x05, bo 1x06 był wczoraj! :D

Naprawdę, po najnowszym odcinku nie mogę się doczekać następnego! Ten serial jest teraz moim ulubionym!

Nie spodziewałem się, że to Katherine stoi za sprawą, że Damon i Stefan są wampirami! :shock:

Kolejny szok odcinka to przemiana Vicky w wampira! Dwa razy podczas tego odcinka nabrałem się, że ona umarła i było mi już szkoda, a tu taki szok! Ona nawet pasowałaby do Damona!

No i Stefan postrzelony na koniec odcinka, Damon go ratuje! :D

Masz rację, numery mi się pomyliły. Teraz jestem po 1x06. Odcinek rewelacyjny! :mrgreen:

Fajnie, że Elena w końcu dowiedziała się całej prawdy o Stefanie :).

Super, że pokazali nam te retrospekcje! Dobrze było zobaczyć wreszcie Ninę Dobrev w jakiejś innej roli, bo tu i w "Degrassi" gra bardzo podobne postaci :). I też mnie to zaskoczyło, że Damon i Stefan są wampirami przez Katherine. :shock:

Vicky jest wampirem! :D To już wiadomo dlaczego wzięli do tej roli zębatkę. Nawet polubiłem Vicky w tym odcinku. Ta scena tańca była świetna! :lol:

Damon uratował Stefana :shock:

To chyba najlepszy odcinek do tej pory :). Tylko szkoda, że nie było w nim Bonnie :(.
ODPOWIEDZ