Plebiscyty i konkursy

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

DeaconFan pisze:No dobrze jest ta główna czwórka. Ale to Stephanie, a nie Ridge, czy Brooke jest na pierwszym miejscu w czołówce i to jest dla mnie jakiś wyznacznik tego że jest główną postacią
No bo jest starsza i jest pniem rodziny. Dziwne ,że tego nie można pojąć :lol: . No chyba, że się uważa Stephanie za miss, ale nawet Bell nie odważył się na tego typu wątki w serialu. Poza tym to nie jest żaden wyznacznik. :lol:
DeaconFan pisze:Ukrywanie prawdy o ojcostwie Ridge'a i cały trójkąt Massimo/Stephanie/Eric, udawany zawał, udar, przejęcie FC... Mało?
Ale co, mam teraz analizować każdy z tych wątków , ponieważ nie możesz uznać wyników konkursu :?: :lol: ::plask wczolo:
DeaconFan pisze:Jak to w jakim? Moim zdaniem powinno być jakieś ograniczenie, tzn. zasada że ktoś wygrywa np. trzy razy i potem nie bierze udziału w kolejnych plebiscytach. Jak taka Brooke będzie cały czas wygrywać to dla niektórych to może być monotonne i przewidywalne, zero zaskoczenia - zero przyjemności w głosowaniu, zero emocji itp.
To także nie ma nic do rzeczy. To jest pewna myśl i pomysł ale nie ma nic wspólnego z wątkiem o którym mówimy. Skoro wszystkich to tak nudzi to czemu wyniki są jakie są :?: Aby tobie zrobić nazłość. :?: :zeby:

Jeżeli chcesz aby bohater który wygrał 3 razy przestał brać udział w tym konkursie napisz to. Może Dawidek rozpocznie debatę i zasady konkursu się zmienią. Zawsze lepsza taka dyskusja niż ta , która teraz trwa. ::krzyw::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Robi pisze:No bo jest starsza i jest pniem rodziny. Dziwne ,że tego nie można pojąć . No chyba, że się uważa Stephanie za miss, ale nawet Bell nie odważył się na tego typu wątki w serialu. Poza tym to nie jest żaden wyznacznik.
Kolejny raz mówię, że nie rozumiem takiego rozumowania. :lol: Sally też miała swoje lata, a była na samym końcu czołówki. To że Stephanie jest tym, jak to ująłeś, pniem rodziny też świadczy o tym, że jest główną postacią, bo jest pniem głównej rodziny w serialu. :)
Robi pisze:Poza tym to nie jest żaden wyznacznik.
Jak to nie? Czołówki, napisy innych filmów, seriali przedstawiają główne postaci/aktorów. Zazwyczaj główny bohater jest wymieniany jako pierwszy.
Robi pisze:Ale co, mam teraz analizować każdy z tych wątków , ponieważ nie możesz uznać wyników konkursu
Podałem tylko przykłady wątków Stephanie (jako głównej postaci serialu), spokojnie nic ci nie każe analizować. :lol:
Wyniki konkursu zaś uznaję, gdzie ja pisałem, że ich nie uznaję? Może jeszcze mi wmówisz, że uważam je za sfałszowane. :lol: Wyrażam tylko swoją opinię na ich temat. :wink:
Robi pisze:To także nie ma nic do rzeczy. To jest pewna myśl i pomysł ale nie ma nic wspólnego z wątkiem o którym mówimy.
Tak, oczywiście że to nie ma nic wspólnego z wątkiem. "Najlepsza postać MNS" - cały czas mówię o plebiscycie i dlaczego uważam Stephanie za główną postać serialu (Najlepsza postać MNS). :lol:
Robi pisze:Jeżeli chcesz aby bohater który wygrał 3 razy przestał brać udział w tym konkursie napisz to. Może Dawidek rozpocznie debatę i zasady konkursu się zmienią. Zawsze lepsza taka dyskusja niż ta , która teraz trwa.
Pisałem o tym nie raz przy okazji poprzednich plebiscytów. Niestety Dawidek albo jeszcze Oleg nie zmienił zasad konkursu. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Robi

DeaconFan pisze:Kolejny raz mówię, że nie rozumiem takiego rozumowania. Sally też miała swoje lata, a była na samym końcu czołówki. To że Stephanie jest tym, jak to ująłeś, pniem rodziny też świadczy o tym, że jest główną postacią, bo jest pniem głównej rodziny w serialu.
Ale w ogóle co to ma do rzeczy :?: Na pierwszych miejscach jest obsada która gra od samego początku według wieku, Najpierw para Stephanie&Eric ,a potem Brooke&Ridge. Nie rozumiem jak można z tego robić problem. Widzę, że nie którzy przezywają ten serial bardziej niż bohaterowie. ::krzyw::
DeaconFan pisze:Jak to nie? Czołówki, napisy innych filmów, seriali przedstawiają główne postaci/aktorów. Zazwyczaj główny bohater jest wymianiany jako pierwszy.
No tak , czytaj wyżej. Pierwsi to ci którzy grają najdłużej ,a najpopilarniejsi to co którzy wygrywają konkursu. Dorabianie do serialu filozofii jest jakimś nieporozumieniem ::kwasny::
DeaconFan pisze:Podałem tylko przykłady wątków Stephanie (jako głównej postaci serialu), spokojnie nic ci nie każe analizować.
Stephanie jest prawie w każdym wątku - dokoptowana ::loll::
DeaconFan pisze:Może jescze mi wmówisz, że uważam je za sfałszowane
To raczej ja czekam na takie zarzutu. Czy to ja podnoszę w tym temacie takie larum ,że Brooke wygrała ::loll::
DeaconFan pisze:cały czas mówię o plebiscycie i dlaczego uważam Stephanie za główną postać serialu.

Ja natomiast mówie o Brooke jako postaci która ciągnie ten serial i co się odzwierciedla w konkursach. Oczywiście także nie we wszystkich i nie zawsze , co pokazał także nasz konkurs. Więc emocje i nieprzewidywalność w tym konkursie jednak istnieje. 8)
DeaconFan pisze:Pisałem o tym nie raz przy okazji poprzednich plebiscytów. Niestety Dawidek albo jeszcze Oleg nie zmienił zasad konkursu.
To trzeba znówu wyjść z taką inicjatywą. To przynajmniej będzie jakaś merytoryczna dyskusja ze strony tych fanów , albo inaczej antyfanów Brooke , którzy wypowiadają się w tym temacie :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ech, Robi nie dogadamy się chyba. Dziękuję za dyskusję, którą kiedyś trzeba jakoś skończyć. :lol:
Robi pisze: Więc emocje i nieprzewidywalność w tym konkursie jednak istnieje.
Nie wyraziłem się poprzednio precyzyjnie, w innych kategoriach jakieś emocje i zaskoczenie są, ale w kategorii Najlepsza Postać i Najlepszy Aktor/aktorka (które chyba zresztą często są nierozgraniczane) nie ma żadnych. :roll:
Robi pisze:Ja natomiast mówie o Brooke jako postaci która ciągnie ten serial i co się odzwierciedla w konkursach.
Dla mnie jej wygrane w konkursach to nie żaden wskaźnik, że to główna postać, zwyczajnie to ulubiona postać, czy tam najlepsza wg niektórych forumowiczów w danym roku, ale nie jest powiedziane, że główna.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Robi

DeaconFan pisze:Nie wyraziłem się poprzednio precyzyjnie, w innych kategoriach jakieś emocje i zaskoczenie są, ale w kategorii Najlepsza Postać i Najlepszy Aktor/aktorka (które chyba zresztą często są nierozgraniczane) nie ma żadnych.
Kiedy Oleg zarządzał konkursem , istniała kategoria Najlepsza Twarz, od samego początku wygrywała Brooke ,jednak w ostatnim przeprowadzonym przez poprzedniego admina plebiscycie wygrała Taylor. Więc emocje są. Poza tym skoro Brooke nie wygrywa wszędzie , to znaczy ,że w końcu może nie wygrać nigdzie.
DeaconFan pisze:Dla mnie jej wygrane w konkursach to nie żaden wskaźnik, że to główna postać, zwyczajnie to ulubiona postać, czy tam najlepsza wg niektórych forumowiczów w danym roku, ale nie jest powiedziane, że główna.

Główne postaci to te z ,którą Bell się najcześciej fotografuje. Choć nie koniecznie są najważniejsze i najpopularniejsze , widać to np w rozbieżności popularności Ridge ,a Brooke. Między nimi jest przepaść.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Robi pisze:Choć nie koniecznie są najważniejsze i najpopularniejsze , widać to np w rozbieżności popularności Ridge ,a Brooke. Między nimi jest przepaść.
No właśnie o tym też piszę, popularność postaci na forum to nie żaden wyznacznik tego, czy jest to główna postać w serialu. :wink:
Awatar użytkownika
Robi

DeaconFan pisze:No właśnie o tym też piszę, popularność postaci na forum to nie żaden wyznacznik tego, czy jest to główna postać w serialu.
Racja ale akurat w przypadku Brooke się sprawdziło :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

DeaconFan pisze:
Dziwne rozumowanie. :roll: Sally też była w podeszłym wieku, a była na samym końcu czołówki. :roll:
Ostatnie miejsce to miejsce honorowe (przykład Amanda w Melrose Place, Alexis w Dynastii)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Adex-fan Brooke pisze:Ostatnie miejsce to miejsce honorowe (przykład Amanda w Melrose Place, Alexis w Dynastii)
Niby tak, ale Sally je jednak nie zawsze zajmowała, jak np. Rick je zajmował to takie honorowe raczej nie było, nie? :lol: :P
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wtedy cała czołówka była niedorobiona bo jeszcze bez podpisu nazwisk aktorów, potem zrobili ją porządnie, ale hej to nie temat o czołówce :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Pottermianiack - to, że KKL nie miała możliwości wykazania się w 2005 roku (poza kilkoma udanymi wyjątkami) to nie oznacza, że była ona nudna. To są dwa różne pojęcia.

Widzę, że podział na fanów Brooke i fanów Taylor pozostanie do końca świata i jeden dzień dłużej. :D Niestety, wszyscy musicie się pogodzić z tym, że wyniki plebiscytu są takie a nie inne. Można je na różny sposób interpretować. To tylko zabawa. Mikiks ma rację, też zauważyłem te rozbieżności pomiędzy pierwszym a drugim głosowaniem.

Te wyniki świadczą o tym, że Brooke i KKL mają sporo zwolenników i trzeba to uszanować. Tak było też w poprzednich edycjach, świadczy o tym, że aktorka i postać są osobowościami. Może w następnych edycjach wyniki będą całkiem odmienne? Zależy to od akcji w serialu.
Odniosę się jeszcze do propozycji w "Sprawach forum", chodzi o propozycję by w ankiecie można byłoby wybierać więcej niż jedną opcję. Nie wiem, czy zastosuję tę zasadę w następnych edycjach - przemyślę to.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jakoś udało mi się przebrnąć przez tę dyskusję...
Bardzo sie cieszę, że Brooke znowu wygrała, w pełni na to zasługuje. Owszem, nie ma takich wypowiedzi jak Stephanie czy Sally - bo i dziwnie by wygalało, gdyby Brooke co chwilę używała nieziemskich metafor :roll:
To, że płacze, że cierpi to też jest gra, jednemu może to się podobać, drugiemu nie. Mimo tego, że mam całego wątku z Nick'iem dosyć od dana, to jednak wg mnie KKL dobrze odgrywa te sceny i przede wszystkim naturalnie.

I cieszę się z pary Thorne&Darla, może są nudni, ale ich lubię, tworzą najbardziej zgodne i oddane małżeństwo w historii MNS!
Awatar użytkownika
boldbb

Post autor: boldbb »

[center]Fani MODY NA SUKCES łączcie się! Dziś ruszył Wielki Plebiscyt B&B Camera 2010.
Wyłaniamy laureatów w 10 kategoriach i dajemy możliwość zdobycia ciekawych nagród!

Obrazek

To Wy jesteście tutaj jury! Od 9 lutego głosujecie na oficjalnej stronie plebiscytu w 10 kategoriach na swoich faworytów.
Wybieramy najciekawszą postać kobiecą i męśką, najlepszy wątek, scenę i scenerię, debiut, parę i metamorfozę.

Obrazek

Laureatów ogłosimy 23 marca, w 23. rocznicę pierwszej emisji MODY NA SUKCES.
Wśród głosujących losowo wybrane zostaną osoby, które otrzymają m.in. kubek z logo serialu,
album foto z bohaterami i scenami z MODY..., płyty z wybranymi odcinkami serialu, zestaw tapet na pulpit
i wiele, wiele więcej! Do zdobycia też nagrody niespodzianki!

Obrazek

Już teraz zajrzyj na www.bbcamera2010.ocom.pl i dowiedz się więcej o Pebiscycie.

Organizatorem Plebiscytu jest B&B SHOW, a współorganizatorem Polska Strona Fanów Serialu MNS.
Partnerzy: Forum MNS, Forum KKL, Forum B&B-MNS.
Patronat medialny sprawuje magazyn Eye on Fashion.
[/center]
Awatar użytkownika
boldbb

Post autor: boldbb »

B&B Camera 2010!

Nie tak jak wcześniej zapowiadaliśmy, 23 marca, ale już w niedzielę o 20:00 poznamy zwycięzców w 10 kategoriach w wielkim plebiscycie fanów "Mody".
Do zobaczenia na stronie bbcamera2010.ocom.pl. Relacja na bieżąco i Wielka Gala na Facebooku oraz na Youtube. Spodziewajcie się ciekawego i atrakcyjnego show ;) No to... świętujemy :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Obejrzałem sobie podsumowanie plebiscytu :D
Fajna prezentacja, ale wyniki już niekoniecznie :P
Tak, czy inaczej świetny pomysł i wykonanie - Gratuluję :mrgreen:
ODPOWIEDZ