Amber Moore

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Boldfanka

Amber Moore

Post autor: Boldfanka »

Od początku wejścia tej postaci do serialu zaczęły się wydarzenia dyskusyjne pod względem etycznym.
Okazała się małą, podstępną i nielojalną spryciarą:

1. Udając przyjaciółkę Sheili podglądała ją i śledziła oraz namawiała do powrotu do L.A. żeby załapać się przy niej i wejść w wymarzony wielki świat. Zburzyła spokój Sheili, która może pogodziłaby się w końcu z oddaniem Jamesowi dziecka.

2. W L.A. w domu Sheili nadal udając jej przyjaciółkę zaczęła spiskować z Jamesem i Maggie (obydwoje z ciężkimi psychozamii, chorzy ludzie) i okazała krańcową nielojalność.

3. Po całej aferze spadła na cztery łapy i wkręciła się sprytnie do domu Forresterów gdzie zaczęła "działalność" od okradania Brooke (biżuteria), grzebania w jej szafach itp.,itd.

4. Wciągnęła naiwnego, dobrego chłopaka w podejrzane kontakty , w podejrzanej dzielnicy przy wykupywaniu zastawionej bransoletki, do tego wyciągając od niego pieniądze.

5. Spowodowała wypadek Ricka namawiając go do ścigania się z CJ'em. Chłopak przez to stał się częściowym inwalidą tracąc jedną nerkę.

Jedynym dobrym czynem, gdy ruszyło ją wreszcie sumienie i gdy przekalkulowała sobie, że po śmierci Ricka znowu będzie musiała szukać fartu i frajerów gdzie indziej - było oddanie nerki.

6. Kolejny wyskok to romans z Raymondem i pójście "na całość" dla kariery.

Co dalej będzie wyprawiała to spoilerowcy wiedzą, a ja się domyślam.
Nawet ta jej obecna ciąża też jest podejrzana i dziecko może być zarówno Raymonda jak i Ricka.

Nie podoba mi się ta osóbka :evil: Głupota jej nie usprawiedliwia. Jest znane powiedzenie, że lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znależć. Głupota jest czasem bardziej niebezpieczna niż samo zło.
A według mnie Amber jest i głupia i zła (podstępna, nielojalna, złodziejka itp)
Może w przyszłości nawróci się na dobrą drogę, ale pewnie pod wpływem tego, że dostanie dobrze w tyłek.

Przepraszam fanów Amber za tę surową ocenę, ale nie lubię od początku tej paskudnej dziewuchy.

8)
Ostatnio zmieniony 2010-05-29, 00:39 przez Boldfanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wszystko co przedstawiłaś to znane mi fakty, ja jednak dostrzegam jeszcze jej dobre serce i mimo to wszystko wzbudza ona u mnie jakąś sympatię oraz sprawia że bohaterowie odnajdują się w całkiem nowych często interesujących scenach. No i Amber czasem nam coś zaśpiewa więc fajnie że jest :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Roxi

Post autor: Roxi »

Chociaż jestem zadeklarowaną fanką Brooke odmawiam jej racji w sprawie wyrzucenia Amber (choć najpierw to Eryk przesadził, tyle lat nie zajmował się dziecmi, a tu nagle staje w obrnonie "cnoty syna" i nieodpowiednia zmotywawał byłą żonę) Amber trafnie powiedziała: "a jak pani się uganiała za Rigde`m...". Oddanie nerki to WIELKIE poświęcenie...
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Myślę, że Boldfanka ma sporo racji. Mnie też ta postać trochę drażni - głównie mimiką twarzy ;) Ale mam nadzieję, że w przyszłości trochę się to zmieni. Prawda jednak, że Amber daje podmuch jakiejś świeżości i rozbudowuje serial o wątki młodzieżowe. Przynajmniej tyle.
Awatar użytkownika
Roxi

Niezaleznie od tego ile ktoś ma wad, oddanie nerki to WIELKI I SZLACHETNY GEST - przecież organizm nowej nie wytworzy. A wtedy wady i słabości itp. są już bez większego znaczenia.
Awatar użytkownika
Boldfanka

Roxi, wypowiedź Amber do Brooke według Ciebie trafna, według mnie była bezczelna.
Brooke "uganiała się" za Ridge'em gdy oboje już byli dorośli, wykształceni i samowystarczalni.
Nikogo nie narażali na kłopoty - mamusia i tatuś nie musieli ich utrzymywać i opiekować się nimi i ewentualnie ich dzidziusiem.
Trafne natomiast było stwierdzenie Brooke, że Amber to mała flądra.
I to nie taka mała - według mnie to duża flądra.
Zresztą CJ wygarnął jej dobrze na co naraziła Ricka, siebie i całą rodzinę.
Muszę jeszcze dodać, że ja nie potępiam dziewczyn i nie uważam, że one są wszystkiemu winne. Przecież ja z przekonań jestem prawie feministką :lol:
Ale potępiam skrajną głupotę, którą reprezentuje ta rozkoszna panienka.
Mam nadzieję Roxi, że Cię nie uraziłam, ale na usprawiedliwienie muszę wyznać, że nikt poza Taylor tak mnie mocno nie denerwuje w tym serialu jak Amber.
Ale Taylor przynajmniej jest ładna, a ta mała beznadziejna (te jej miny :roll: )
Pozdrawiam serdecznie :: bow ::
Awatar użytkownika
Alice

Post autor: Alice »

Ja pamiętam jeszcze jeden dobry uczynek Amber. To ona przekonała Bridget do powrotu do domu. Mimo wszystko bardzo lubię tę postać, pewno dlatego że reszta obsady mnie ostatnio trochę znudziła. Przez Amber coś się działo kiedy trwała ciężka ciąża pani doktor, która się ciągnęła i ciągnęła. Oddanie nerki to moim zdaniem bohaterstwo, niewiele osób jest w stanie zrobić tak wiele dla drugiego człowieka (dodajmy obcego - niespokrewnionego).
Trzymam kciuki za Amber i za jej dziecko. Znając MNS czyje to dziecko dowiemy się pewno po porodzie.. eh mam tylko nadzieję, że ta ciąża nie będzie taka długa i ciężka jak pani doktor. Ciężkim i długim ciążom mówię Nie!
Psy mają właścicieli, koty służących...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Mnie interesuje wątek Amber tylko ze względu na Ricka :wink:
Amber wszystko tylko przekłada na pieniądzę i karierę.... Ależ Rick musiał trafić :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Nie wszystko - zobaczycie co dalej. :wink:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Fakt nie wszystko. Amber jest moją ulubioną postacią w MNS ( poza Grantem ). Bez niej byłoby bardzo nudno. I jestem pewien, że dużo osób jeszcze o niej zmieni zdanie. :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Roxi

Oczywiście, Boldfanko, ze mnie nie uraziłaś, rózwież serdecznie Cię pozdrawiam. Może kiedyś porozmawiamy praywatnie o Tarocie i ew. zdolnościach ponadzmysłowych ?

To prawda, ze Rigde i Brooke byli dorośli, ale Amber szukała u Brooke zrozumienia.
Dziewczynie w ciąży nie należy nic wytykać, dziewczyna w ciąży zasługuje na wsparcie (jej stres także może się odbić na dziecku). Bez ojca nie ma dziecka - to przede wszystkim.
Awatar użytkownika
Boldfanka

Hej Roxi, napewno pogadamy kiedyś sobie :)
A co do Amber, to nie znam jeszcze reakcji Brooke na jej ciążę. Nie czytam spoilerów (staram się), a na TVP to wie o tym tylko CJ.
Pozdrawiam 8)
Awatar użytkownika
Roxi

Mi się nie podobało to, co w ostatnim odcinku CJ powiedział Amber. Ona się zwróciła do niego jak do przyjaciela, a on jej tak nawtykał; choć przewżnie Cj jest wg mnie bardzo pozytywną, lojalną osoba. No i naprawi swój bład- najpierw będzie namawiał... a to przecież forum niespoilerowe.;)
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Według mnie Amber nie jest zła, mimo, że w pewnych momentach jest wręcz trochę chamska, to ma dobre serce, ale rozumu jeszcze mało. Uderzyło jej do głowy życie wśród elity.
Bardzo drażniła mnie na początku - na okrągło podniecała się, że Sheila miała nazwisko Forrester, że była żona Eryka, że znała Stephanie Forrester, Brooke Forrester itd. Głównie dzięki niej Sheila powróciła do Los Angeles, chociaż były duże szanse, że nie zjawi się tam więcej.
Ale plusuje mi oddaniem nerki dla Ricka, żałowała szczerze za swoje błędy, a takie poświęcenie jest bardzo piękne.
Ale żeby była kimś wyjątkowym to na pewno nie - nigdy nie pokona Steph, Brooke czy Taylor.
Pozdrawiam
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Roxi

Punkty przeciw Amber można uznać (choć ja bym znalazła tyle albo i więcej "za") z wyjątkiem fragmentu puntku trzeciego. Punkt drugi także jest problematyczny, ponieważ Amber została zapoznana z "dwiema stronami" Sheili i Maggie + James i potem była troche rozdarta, nie wiedząc, który racja jest właściwsza. To trudne do rozstrzygniącia nawet przez dojrzałego człowieka, niby matki, ale............................................

A fragment trzeciego nie do uznania to "że sprytnie wtargnęła do domu Forresterów" - ona po prostu znalazła tam pracę.
ODPOWIEDZ