4400 (The 4400)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
emeralda

4400 (The 4400)

Post autor: emeralda »

Widze ze jestes na biezaco z serialem "4400" - mozesz podac strone tego serialu jesli jest. ogladalam 3 odcinki, czy jest ich wiecej? Po ich obejrzeniu szukalam strony, ale mi sie nie udalo, teraz widzac post mi sie znowu o nim przypomnialo
dzieki
Ostatnio zmieniony 2010-06-25, 23:53 przez emeralda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Chętnie Ci odpowiem chociaż to trochę nie pasuje do tematu, ale ponieważ wiadmości prywatne nie działają nie mam innego wyjścia :wink:
Właśnie zakończył się drugi sezon serialu 4400. Pierwsza seria ma 5 odcinków, druga 12 odcinków. Sezon 3 zostanie wyemitowany w lipcu 2006. To jest link do serialu: http://www.the4400.com/, więcej informacji możesz także uzyskać pod: http://www.tv.com/the-4400/show/23350/summary.html
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Sorki, że tak nie na temat dalej, ale weszłam na tą stronkę, którą podał Majkel i zaintrygowała mnie. Może ktoś powiedzieć trochę więcej o czym jest ten serial?
Awatar użytkownika
emeralda

tez nie o desperate...

Ogladalam 3 pierwsze odcinki.
W skrocie: W pewnym momencie w jednym miejscu pojawia sie grupa ludzi, ktorzy zagineli bez sladu w ciagu kilkudziesieciu lat. powrot do normalnego zycia nie okazuje sie taki latwy, swiat sie zmienil, rodzina starsza,;), pozy tam kazdy z nich ma tajemnicze niezwykle zdolnosci (np. czytanie w myslach). Ludzie obawiaja sie ich. Gdzie przebywali przez ten czas co ich nie bylo, co robili nie wiadomo....
Mniej wiecej o to chodzi, zeby za duzo szczegolow nie zdradzac, ogladalam 3 odcinki na Premiere (nie wiem czemu nie puscili 5), moze polska telewizja go pusci.
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

To jest opis ze stopklatki.pl:
"Wszyscy na ziemi są podekscytowani mijającą glob kometą, gdy nagle okazuje się, że zmienia ona trajektorię i może dojść do kolizji. Wybucha panika. Kometa jednak okazuje się być olbrzymią, świetlistą kulą, która po eksplozji pozostawia na ziemi 4400 ludzi. Kim oni są? Skąd się wzięli? Szybko wychodzi na jaw, że osoby te zaginęły w ciągu ostatnich 60 lat. Jedne bardzo dawno, inne kilka dni temu, ale wszystkie wyglądają tak, jak w dniu zaginięcia. Były gdzieś poza strefą czasu, bo nie miał on nad nim władzy. Ale ktoś na pewno miał! Tylko kto? Po kwarantannie wszystkie te osoby zostają wypuszczone do normalnego życia. Jednak czy mają szansę na normalność, tym bardziej, że każda z nich przejawia nieoczekiwane zdolności. Dwoje agentów: Tom Bishop i Diana Skouris zostaje wyznaczonych do zbadania tej dziwnej sprawy, głównie tego, co działo się z 4400 osobami przez te wszystkie dni, miesiące i lata.
"4400" to serial doskonały dla miłośników tajemnic, zagadek psychologicznych i nieoczekiwanych rozwiązań. Reżyserem serialu Scott Peters w rolach głównych występują Joel Gretsch, Jacqueline Mckenzie, Peter Coyote, Laura Allen. "
Serial jest właśnie emitowany na kanale Cinemax, ale ja polecam skorzystanie z zasobów internetu :wink:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Sugeruję stworzenie nowego tematu, dotyczącego tego serialu, a nie rozpisywanie się w tym :twisted:
Awatar użytkownika
wiwi

To już ostatni post nie na temat, obiecuję :) To ma taki trochę klimat jak "Z Archiwum X"? Oj, chyba się zabiorę za ściąganie :) Dzięki za informacje :)
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Skoro tyle postów dotyczących tego serialu się pojawiło to postanowiłem wydzielić odrębny temat, ale tak na przyszłość proszę, jak piszecie o innym serialu to może lepiej założyć nowy topic :D
A serial, nawet całymi sezonami można ściągnąć z http://www.mininova.org/sub/168
Ja nie ściągałem, ale niewykluczone, że po takiej reklamie, jaką tu przeczytałem, się kiedyś skuszę :P
Awatar użytkownika
wiwi

Też tam znalazłam, ale jakoś nie chciało mi zacząć ściągać a w DC++ poszło od razu. Na razie ściągam 2 pierwsze odcinki, by zobaczyć czy warto ściągać resztę, ale po takiej reklamie jaką zrobili Emeralda i Majkel sądzę, że skończy się na obu seriach :)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wiwi, jak Ci się ściagnie i obejrzysz to podziel się z nami wrażeniami :wink:
Fajnie, jakby Polsat wykupił ten serial.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
wiwi

Na razie się ściąąąąągaaaa... I nie mogę się doczekać... Ale jak w końcu się uda, to na pewno się podzielę ;)
Awatar użytkownika
emeralda

Jako "przymusowa zalozycielka" poczuwam sie do "pewnej odpowiedzialnosci". Nie wiem jak innym, ale mi sie podobal serial, chociaz widzialam tylko 3 odcinki. Poza tym lubie seriale takie jak "Twin Peaks", "Archiwum X". Klimat calkowicie inny niz MNS. Poza tym aktorzy w zasadzie nieznani, z niczym sie nie kojarza. No i ta niesamowita atmosfera tajemnicy ....
Ja polecam ;)
Awatar użytkownika
wiwi

"Miasteczka Twin Peaks" nie widziałam, za to "Z Archiwum X" uwielbiam, więc pewnie bardzo będzie mi się podobało :) W DC++ jest mnóstwo odcinków do ściągnięcia :)

[ Dodano: 2005-10-16, 18:40 ]
Na razie widziałam pierwszy odcinek i jestem pod ogromnym wrażeniem! Super serial! Klimat trochę inny niż w "Z Archiwum X", ale naprawdę świetny. Film strasznie wciąga!
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wciągnął mnie pierwszy sezon i lecę dalej.
Polecam.
A ty wiwi też oglądasz? :wink:
Awatar użytkownika
wiwi

Ja już obejrzałam :) Czekam teraz na trzecią serię ;)
ODPOWIEDZ