Polskie seriale komediowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Tim pisze:scena np. z beknięciem to katastrofa
Beknięcie i pierdnięcie to dwie najgorsze sceny odcinka ::plask wczolo: Ale i tak mi się serial podoba :lol:
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Mnie niestety nie bawi ten rodzaj humoru ukazany w odcinku, ale będę oglądać dalej, bo skoro to parodia oper mydlanych, to będzie ciekawa i zagmatwana fabuła. Potraktuję to jako ciekawostkę. :)
Podoba mi się czołówka, która jest wyraźnie stylizowana na Dynastię. :mrgreen:
A to postrzelenie było chyba parodią postrzelenia Taylor przez Sheilę w 2002 roku - czy może nadinterpretuję? ::jezyk::
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Beja pisze:A to postrzelenie było chyba parodią postrzelenia Taylor przez Sheilę w 2002 roku - czy może nadinterpretuję? ::jezyk::
Też miałem takie wrażenie, a te ujęcia uwydatniające biust tej Marion np. to w aucie to nawiązanie do Taylor i jej nieudanego biustu.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Donna23

Post autor: Donna23 »

No i przegapiłam.
Będą powtórki? :twisted: :twisted:
Tomala

Post autor: Tomala »

Na początek nieźle, ale rewelacji jeszcze nie ma. Narazie nie zupełnie bawi mnie taki humor, bo to coś nowego dla mnie, ale było kilka śmiesznych scen. Z "Nianią" też tak miałem, że na początku mnie nie śmieszyła, a potem bardzo. Myślę, że teraz będzie podobnie.

Mnie najbardziej rozwaliło całowanie ::loll:: I jeszcze dobre było jak Marjon się zsuwała z łóżka ::loll:: No i śmiesny tekst Rołz: "Manfred to diabeł wcielony. Nasza niewola dopiero się zaczyna" :lol:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Donna, można obejrzeć na Plejadzie. Ale chyba to jest płatne, jeśli się mylę, to niech ktoś za mnie poprawi.

Obejrzałem sobie z ciekawości pierwszy odcinek i ...zawiodłem się. Myślałem, że to będzie inne. Było kilka sytuacji, które mnie rozbawiły np. tyłówka serwisu informacyjnego, gdzie wszystkie funkcje pełni Rodźer Blejk. ::loll:: ::loll:: Im dłużej oglądałem, tym bardziej zdegustowany byłem. Strasznie sztuczne to jest, to już "MnS" wypada 1000 razy bardziej naturalnie. Zastanowię się, czy obejrzeć następny odcinek. Pierwsza ocena - bardziej żałosne, niż śmieszne. :?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Beja pisze:Mnie niestety nie bawi ten rodzaj humoru ukazany w odcinku, ale będę oglądać dalej, bo skoro to parodia oper mydlanych, to będzie ciekawa i zagmatwana fabuła. Potraktuję to jako ciekawostkę. :)
Podoba mi się czołówka, która jest wyraźnie stylizowana na Dynastię. :mrgreen:
A to postrzelenie było chyba parodią postrzelenia Taylor przez Sheilę w 2002 roku - czy może nadinterpretuję? ::jezyk::
Chyba nie znasz czołówki Dynastii? Nie była podobna, bardziej do Mody na sukces.
Serial średni, bardziej kiepski. Chyba 4 odcinki starczą
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zapomniałem skomentować czołówkę. Ona mi się kojarzy z "Plebanią". Prawie identyczny motyw. To było moje pierwsze i jedyne skojarzenie.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tim pisze:
Beja pisze:A to postrzelenie było chyba parodią postrzelenia Taylor przez Sheilę w 2002 roku - czy może nadinterpretuję? ::jezyk::
Też miałem takie wrażenie, a te ujęcia uwydatniające biust tej Marion np. to w aucie to nawiązanie do Taylor i jej nieudanego biustu.
Też przypomniała mi się ta scena postrzału :lol:

Tim, miałem napisać dokładnie to samo o tym biuście, najlepsza rzecz w całym tym przegiętym serialu ::loll:: Może to i nie była zamierzona parodia postaci Taylor, ale im to wyszło ::loll:: ::rad::

A to z beknięciem, jak rozwiało Śleszyńską, było świetne ::loll:: ::cojest::

Ogólnie serial żałosny, ale i może przez to śmieszny. Oglądam TzG, to i będę oglądał serial, ale jak skończy się TzG, to nie wiem, czy specjalnie będę na to przełączał, bo jakoś szczególnie mnie nie wciągnęło.

Denerwuje mnie tylko jedna rzecz - używanie nazwiska Forrester ::kwasny:: Powinni wymyślić coś podobnego, ale nie takiego samego ::kwasny::
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Siostra ryła wniebogłosy ze śmiechu na tym. :P Dla mnie to taka żenująca oprawka Mody. Dobre momentami, ale ile oni tych odcinków nakręcą ?
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Dawidek pisze:Donna, można obejrzeć na Plejadzie. Ale chyba to jest płatne, jeśli się mylę, to niech ktoś za mnie poprawi.
Tak, obejrzenie odcinka na plejadzie jest płatne. A powtórek w najbliższym tygodniu w TVN brak.
Adex-fan Brooke pisze:Chyba nie znasz czołówki Dynastii? Nie była podobna, bardziej do Mody na sukces.
Kojarzę czołówkę Dynastii, ale dla pewności właśnie obejrzałam ją na YT. Mnie chodziło o melodię, że jest podobna, a nie o zdjęcia. ;)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

A ja sie nawet smialem z tego. Humor jest raczej absurdalny wiec wiadomo , ze nie kazdemu sie podoba. To tak jak niektorzy sie smieja z Monty Paytona a inni nie.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mi się nawet podobało, tylko trochę sztuczne to takie i niezbyt mi się podoba gra niektórych aktorów. Najlepsi chyba Alfred i Manfred: szczególnie scena przy telefonie. :lol:
Poza tym jak mówi Tim, akcja dzieje się za szybko, bardzo krótkie scenki i zaraz takie błyskawiczne przejście do następnej. :roll:
Biust to może być parodia Taylor/HT, ale samej sceny postrzelenia nie porównywałbym ze sceną postrzelenia Taylor przez Sheilę, to raczej taki zamach zwyczajny był, no i to spowolnione tempo. :lol: A ta restauracja mi się skojarzyła z Cafe Russe.
Poza tym dobre było z napisami w dzienniku informacyjnym, Łijlam na łożu śmierci...

Czołówka i muzyka mi się podoba.

Ogólnie jak na razie serial oceniam pozytywnie, właśnie nie każdemu może się podobać taki rodzaj humoru, mnie się akurat nawet podoba. Na pewno zobaczę kolejny odcinek. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Spodziewałem się czegoś więcej, ale nie jest źle. :wink:

Scena przy telefonie była całkiem niezła. Alfred i Rołz są świetni. :mrgreen:

Z całego MNS sparodiowali tylko Hunter, a podobno to KKL i Moss są megagwiazdami. ::jezyk::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pottermaniack pisze:Spodziewałem się czegoś więcej, ale nie jest źle. :wink:

Scena przy telefonie była całkiem niezła. Alfred i Rołz są świetni. :mrgreen:

Z całego MNS sparodiowali tylko Hunter, a podobno to KKL i Moss są megagwiazdami. ::jezyk::
W czym sparodiowali Hunter? Ja widziałem przez chwilę bieg w stylu Brooke oraz miny w stylu Ridge'a.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ