Programy rozrywkowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

No, w zeszłych edycjach zawsze mówił o nogach, w tej chyba ni razu o tym nie wspomniał :lol:
A Edytka wyglądała dzisiaj, jak pani profesor, ekspert, zawodowy juror :zeby:
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Jeszcze fajny był tekst Krzyśka, że każdy czeka na występy Joasi Liszowskiej aby zobaczyc przede wszystkim jak będzie wyglądała ::rad:: Albo przy ogłoszeniu wyników. "Joasiu popatrz na Agnieszkę" :mrgreen:
A Rudi jak to Rudi ma ratowac sytuację,on ocenia ogólny wyraz artystyczny :P

Jestem ciekaw jak poradziła by sobie Natasza gdyby wzięła udział, pewnie już by jej nie było :P Więc dobrze, że wybrała Taniec.
Co do Agnieszki i Joasi to można miec nadzieję, że jak odpadnie jedna z nich w półfinale ( ich pojedynek przesunął się o całe 4 tygodnie) to fani obu się zjednoczą i będą głosowac na tą, która została
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

Nie wiem, czy ktoś tu ogląda Kocham Cie Polsko. Jedne gwiazdy tam się ośmieszają, inne błyszczą, ale dzisiaj szczególnie zainteresowała mnie Kazimiera Szczuka, która raczej nie pojawia się w takich programach.
A tu u na samym końcu u tej zimnej kobiety mieliśmy autentyczną, szczerą radość ::rad::
Tkk_Bolly

Już się n ie mogę doczekac dzisiejszych wykonań Agnieszki :mrgreen: Świetne piosenki ma do zaśpieania "Jest taki samotny dom" i ... "My heart will go on" tą drugą tylko w przypadki gdy zostanie. A zostac musi!

Jedyna nadzieja aby Lisza i Aga nie były zagrożone we dwie po tym odcinku, to to aby wszyscy byli bezpieczni, ale w sumie z jakiej racji? Oby Rinke coś wymyślił :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Wysłałem na Agę trzy sms-y, Aga musi dalej przejść! Chociaż wiele z jej ostatnich wykonań mnie denerwuje, bo oczekuję od niej jednak czegoś innego, to i tak pozostaje moją faworytką. O ile Budki Suflera zaśpiewa dobrze, to o piosenkę Dion się trochę martwię, żeby jej nie zepsuła. I jestem ciekawy oceny Edyty tego występu.

A w tym tygodniu uczyli się pod okiem Eli Zapendowskiej.

To jeszcze tylko za tydzień, za dwa i koniec!!! Nie wierzę :shock:
Tkk_Bolly

Świetnie, że Agnieszka wygrała z Patrycją. Wykonanie Agi piosenki Budki było jednym z jej lepszych jak nie najlepszym :!: z tych wszystkich, które wykonała w JOŚ, a wiekszosc piosenek śpiewa znakomicie, więc u mnie poprzeczkę ma postawioną wysoko. Piosenka z Titanica, też bardzo fajnie wyszła.
No, ale zagrożona z Liszą, no cóż to są zwycięzcy, którzy mają swoich fanów i jedno wykonanie niczego nie zmieni, nawet wszystkie wykonania w tej edycji (Krzyśka, Artura, Agi, Joasi) nie miały większego znaczenie, bo sądze, że smsy rozkładają się cały czas podobnie.
Liszowska też fajnie wypadła :D zwłaszcza "W taka róża takich cierń" ale wykonań Agi nic nie przebije i to ona powinna byc w finale(choc zasługują na to obie)

Karaoke to był twist :mrgreen: Bardzo fajnie to wypadło, wszyscy tacy zaskoczeni.. Zabawnie było ::rad:: Edyta Górniak miała dziś dobry humor, zachciało jej się usiasc między Krzyśkami i Ibisz w fotelu jurora twierdzący,że Respondek ma kwadratowy polski.
I Aga z Liszą chodzące w te i nazad tunelem gwiazd w pięknym długich sukniach :P

To był jeden z lepszych odcinów JOŚ jaki do tej pory był.

Jeśli miałbym osobiście wybrac, kto nie powinien wejśc do finału to zdecydowanie Chamski, Bajorem szczelił sobie samobója.

Teraz trzeba się spiąc i załatwic Adze Włodarczyk finał, szkoda, że kosztem Liszy :(
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Dla mnie odcinek nie był aż taki porywający, widać tylko, że nadchodzi finał finałów, zostali najlepsi z najlepszych (dobrze, że bez Laury, bo ona wg mnie nie zasłużyła na miano zwycięzcy V edycji). Wszystkich bardzo lubię, ale kibicuję jednak bardziej facetom, ale nie wiem któremu bardziej... No i też mam dylemat na kogo stawiać, na Agę, czy na Liszę... Bardziej lubię Liszowską, ale Agnieszka dzisiaj lepiej śpiewała, chyba najlepiej ze wszystkich dzisiaj...
Niech wygra najlepszy. :P

Patrycja - szkoda, że odpadła, ale widać był na nią czas - i tak zaszła bardzo, bardzo daleko. :D :: bow ::

A i super pomysł z karaoke. :lol: Najbardziej rozbawił mnie Krzysiek, a najlepiej zaśpiewała Agnieszka. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

A mnie odcinek porwał, już bardzo dawno nie było czegoś takiego. To ta "magia" tego programu, w którą dałem się wciągnąć ::rad::

Po raz pierwszy od baaaaaaaardzo dawna pod wpływem jakiegoś wydarzenia dostałem gęsiej skórki :shock: Kiedy Aga śpiewała piosenkę Jest taki samotny dom, dokładne, jak zaczęła śpiewać w czasie śpiewu chórku, ten moment był niesamowity, a ta piosenka wyszła jej genialnie. Kreacja i styl wykonania trochę podobny do Kocham Cię życie, znowu było to coś, co jest w Agnieszce najlepsze i najpiękniejsze, śpiewała naturalnie, swoim głosem, zgadzam się Bolly, że to było jedne z najlepszych wykonań jej, jedno z najlepszych wykonów w historii JOŚ, odleciałem na tej piosence ::loll:: ::rad:: :serce:
Piosenka z Titanica - pozytywne zaskoczenie, poradziła sobie z tą trudną piosenką :D
A karaoke zaśpiewała najlepiej ze wszystkim, zaczęła mocno swoim naturalnym głosem, tak, jak śpiewała zawsze w pierwszej edycji, to było genialne!! W tej edycji zaczęła coś kombinować z głosem ( mówiła też tym w wywiadzie dla ipla ) i niestety, ale moim zdaniem wyszło to na niekorzyść. Sprawdziło się świetnie w piosence Ich Troje, czy Moniki Brodki, ale nie w Nic nie może przecież wiecznie trwać, czy To nie tak jak myślisz.

Aga trochę przekombinowała swój wokal i dlatego ludzie tego niedocenianą, jest zagrożona - już trzeci raz. Chce pokazać coś, czego nie może pokazać i to jest złe. Ta nauczyciela śpiewu mnie denerwuje, Aga powinna ćwiczyć z kimś innym.

Lisza zrobiła to, czego się obawiałem, czyli przesłodziła piosenkę Edyty Geppert ::kwasny:: Powinna to zaśpiewać surowo, dramatycznie, sukienkę miała świetną, ale te czerwone światełka, bardzo krótkie wykonanie, bardzo szybkie tempo trochę popsuły efekt. Edyta w komecie powiedziała dokładnie to samo, co ja mówiłem, też liczyłem na to, ona przebije samą sienie, zaśpiewa to lepiej od Niech żyje bal, ale niestety nie udało się. Co nie zmienia faktu, że ogóle wyglądało to bardzo ładnie, bardzo się cieszę, że w końcu usłyszałem w JOŚ tę piosenkę. Ale jak już napisałem, wymagałem od niej czegoś większego.

Ale już tak od kilku tygodni myślę, że Lisza zasłużyła na wygraną,m jeżeli nie Aga, to ona. Zasługuje na to bardziej od facetów, przede wszystkim od Respondka. Ona potrafi zaśpiewać wszystko - Rubika, Feel, Edytę Gepert, Glorię Gaynor, śpiewa piosenki stare, nowe, szybkie, wole - i wszytko to jej wchodzi, baba nie ma żadnych ograniczeń wokalnych!! A Respondek ładnie śpiewa tylko długie dźwięki, w krótkich kompletnie polega. I tylko takie piosenki, gdzie może wyć jak wilk ładnie śpiewa, na reszcie polega.

To co zrobiła Edyta podczas jego występu było świetne, gdy tylko zobaczyłem ławkę, wiedziałem, ze ona tam wyjdzie!!! I myślałem, ze zrobi to podczas występu, a ona usiadła tam po i mówi, ze chciała wyjść podczas wykonu, ale nie wyszła, żeby go nie peszyć, dokładnie przewidziałem sytuację :mrgreen: ::rad:: No ale tego, ze Ibisz ją będzie obejmował, a potem usiądzie w fotelu jurora zamiast niej i będzie oceniał Respondka nie przewidziałem :mrgreen: "Kwadratowy polski" wygrał ::loll:: ::loll:: ::loll:: Ale rzeczywiście, Respondek bardzo ładnie zaśpiewał Niemena.
A po pierwszej piosence Ibisz z Respondkiem weszli do budki telefonicznej, Edyta zaczęła niby do nich dzwonić z numeru 0 700, "to nie tak jak myślisz kotku", to było świetne :lol: ::loll::

Nie zgadzam się z Bolly. Chamski mi się dzisiaj po raz pierwszy od bardzo dawna podobał, właśnie w piosence Michała Bajora. Zrobił to fenomenalnie, na początku drżał mu głos i ledwo co powstrzymał łzy, a potem już pobeczał się, jak małe dziecko, kamera próbowała go złapać, ale on zasłaniał twarz. Szkoda, że nie śpiewał poprzez łzy, ale i tak przypomniał mi się wykon rozmazanej i zalanej łzami Olgi Bończyk śpiewającej do swoich zmarłych rodziców, wielkie emocje, prawdziwa, najprawdziwsza prawda, kocham takie coś! I zaśpiewał to tak dramatycznie, wręcz z pretensją, jury się czepiało, ale mnie się podobało. Szkoda, że Lisza tak nie zaśpiewała piosenki Geppert, właśnie takiej pretensji mi u niej zabrakło.

Karaoke było świetnym pomysłem, a wybieranie piosenek przez gwiazdy... :mrgreen:
Chamski w ogóle się zamotał, chciał coś innego, wybrał coś innego, chciał zmienić, ale zostawił to, podobnie Lisza, która na końcu zrobiła masakryczną minę, jak już musiała mieć piosenkę Bajmu ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: :zeby: A na scenie wyszło to świetnie, dobrze, że Respondek śpiewał jako pierwszy i rozluźnił atmosferę, bo jakby pozostali śpiewali pierwsi, to byłoby bardziej poważnie. Ale jak już napisałem, Aga zaśpiewała świetnie, lepiej od niektórych piosenek, do których przygotowywała się przez cały tydzień :lol: Lisza też dała czadu, szczególnie we fragmencie "żeby zachłysnąć się powietrzem", ona naprawdę prawie sie zachłysnęła powietrzem, czy śliną, czy tam nie wiem co miała w gardle ::cojest:: ::loll:: A później, jak pokazali to na powtórce, jej szczerość i otwartość i co najważniejsze - wielki dystans do siebie, mnie powala :: bow :: ::rad:: Lisza jest jedną z największych gwiazd JOŚ, jest divą tego programu, zasługuje na wygraną.

Rudi mnie denerwuje, na początku fałszował jak pies, jego piosenka była w stylu disco-polo, a później wytykał uczestnikom nieczystości i "że wykonanie było zbyt biesiadne" ::loll:: A ciekawo, jak można określić jego wykonanie, trochę przewróciło mu się już w głowie od jurorowania. Wolałem go z poprzednich edycji, jak rzucał szóstkami za ładne nogi, oczy, czy kostium.

Tylko szkoda, że Edyta się nie popłakała, to byłoby idealne podsumowanie tego programu, ma jeszcze dwa odcinki, naprawdę liczę jeszcze na łzy w jej wykonaniu. I ciekawy jestem, co zaśpiewa w finale, na zakończenie JOŚ, w sumie śpiewała tam już tyle piosenek, praktycznie śpiewała wszytko co ma najlepsze, nie mam pojęcia, czym może nas zaskoczyć, żebyśmy jeszcze na koniec spadli z krzeseł. Raczej nic swojego, może coś Jackosna albo Ave Maria, to pasowałoby idealnie na koniec tego programu ::jezyk::

Jeszcze tylko dwa odcinki i to już będzie definitywny koniec, ale moja pamięć o JOŚ zostanie jeszcze na bardzo długo, wiele wykonań mam na płycie, ale i na mp3, to już mi zostanie, jako spuścizna o JOSIU. No i mam nadzieję, że kariery uczestników będą się rozwijały, Kazadi czy Chamski są młodzi, mają zdolności i warunki, mogą coś zdziałać w polskiej muzyce. Aga wydaje płytę, Olga Bończyk też, także nie jest źle :P

I powtarza się sytuacja, że znowu są nominowane drugi raz te same osoby ( ale ile już było takich przypadków xD ), kurcze, chciałby widzieć Agę w finale, ale Lisza również na to zasługuje. Myślałem, że w tym tygodniu będą zagrożeni już wszyscy, szkoda, że tak się nie stało. Za tydzień tak będzie.
Moja misja została spełniona, uratowałem Agę, a teraz zdaje się na los, nie wysyłam sms-ów i oszczędzam na finał, tam jak nie na Agę, to wyślę na Lisze, w ostateczności może na Chamskiego, żeby Respondek nie wygrał.

Matko Boska Forresterowska, ale się rozpisałem ::ke::
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Ogląda ktoś może X-Factor? Bo chętnie bym pośledziła, ale nie wiem gdzie :roll: . Ja znalazłam tylko jeden kanał na youtubie, ale tam są krótkie fragmenty, a nie całe odcinki :? .
Tkk_Bolly

Najlepszy scenariusz na dziś to odpada Joasia Liszowska. Artur Chamski oddaje swoje miejsce w finale Liszy (jak podobno zapowiedział) i na koniec Aga, Joasia i Krzysiek wszyscy bezpieczni.Ale jakoś mi się nie chce wierzyc w rezygnację Artura :roll: Nic dwa razy się nie zdarza

Trzymam kciuki za Agę, choc jak przegra z Liszą to się nic nie stanie wtedy będe dalej kibicował tej drugiej
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nie no jak Artur, albo ktokolwiek inny zrezygnuje to będzie porażka... ::kwasny::
Nie po to np. ktoś wysyła na niego smsy przez cały czas, żeby potem wszystko poszło na marne i oddawał komuś miejsce w finale. Ja rozumiem rezygnacja z powodu choroby, czy coś, ale nie coś takiego... :roll:

Dalibyście już spokój z tymi rezygnacjami, jedno odejście Laury wystarczy. :wink:
Poza tym jak już pisałem gdyby Agnieszka wygrała program poprzez rezygnacje innych uczestników to dla mnie to żadne zwycięstwo... :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Ooo pierwsze słyszę coś o rezygnacji Artura, jakiś miesiąc temu bym się pewnie z tego cieszył, ale po jego zeszłotygodniowym wykonie piosenki Bajora i zalaniu się łzami naprawdę polubiłem chłopaka i trochę szkoda by było. Kibicuję mu o wiele bardziej niż Respondkowi.

Chciałbym, żeby przeszła Aga, bo ją mam w mp3 i miałabym na pewno trzy nowe piosenki, tak mam pewną tylko jedną. Ale jak przejdzie Lisza, to też nie będzie źle, będzie automatycznie moją faworytką w finale.
A po za tym za tydzień i tak wszystkich usłyszymy.
I nastąpi wielki koniec, wielki kres JOŚ ::bojesie:: ::bojesie:: ::bojesie:: :| :( :P
Tkk_Bolly

Artur podobno tak powiedział w wywiadzie, ale nie wiem czy tym dla ipla czy innym, tak słyszałem czytając opinie widzów :wink: Moim zdaniem Artur nie zasługuje na finał, głos ma przeciętny, imidż też. Nie krytukuje go jakoś szczególnie, bo myślę, że w przyszłości mógłby śpiewac takie numery jak "No powiedz jak" http://www.kozaczek.pl/teledysk.php?idm ... ch%B3opacy nawet się dowiedziałem, ze to typ do ESC :lol: I dobrze, oby nie pojechał Pin za to, że się nazywają Pin. :roll: A Chłopacy, po sukcesie w Sopocie mogę liczyc na sympatię widzów przynajmniej polskich. Wracam do tematu . Właśnie widzę Artura w roli lidera takiego zespołu. Ale nie może się porywac na np Bajora czy Niemena, bo na to głosu nie ma, a w repertuarze Niemena dobrze spisał się Janusz Radek. A na finał Pojedynku Mistrzów zasługuję osoby, które mogę się z takim repertuarem zmierzyc czyli nie Artur.

Jeszcze jest możliwosc , że wkroczy Rinke przy ogloszeniu werdytku odnośnie naszych div :P .
Awatar użytkownika
Damians

Akurat o Januszu Radku wypowiedział się kiedyś jeszcze sam Niemen, to facet bez zaangażowania, bez emocji, bezmyślnie tylko kalkuje repertuar Niemena i na nim żeruje. Nie lubię teog faceta, ale to nie temat.

Chamski faktycznie, może i nie ma jakiegoś mocnego głosu, ale ma głos bardzo plastyczny, śpiewał kilka numerów musicalowych i wyszło mu to nawet dobrze. No i za ten płacz ma u mnie takiego plusa, ze muszę go teraz bronić :P

Już nie mogę się doczekać JOŚ!!!
Awatar użytkownika
Damians

I znowu tyle emocji, tyle wszystkiego, ale już nie będę pisał wywodów...

Agnieszka Włodarczyk mega mnie zaskoczyła w operze, zaśpiewała po prostu genialnie, prze genialnie!!! Dwie pozostałe piosenki również, śpiewa swoim świetnym, mocnym głosem. nie kombinuje w piosenkach, wróciła stara, dobra Aga z I edycji, a człowiek ma w końcu ciary!

Respondek dzisiaj zaśpiewał dwa razy tak czysto, przepięknie. Ogólnie go nie lubię, przypomina mi Nick'a z MNS, ale jak trafi na świetną piosenkę, to chce się zamknąć oczy i tylko słuchać.

Aga płakała, Lisza płakała, Chamski się dusił z emocji, Edytka filozofowała - szczególnie na końcu, gdy powiedziała, że człowiek powinien czuć się w życiu jak ryba w wodzie, a nie jak ryba w garnku z klejem :mrgreen: ::rad::

Za tydzień wielki koniec, koniec JOŚ, nie wierzę w to :(
ODPOWIEDZ