Post autor: Goku »

Po 1x07. Kolejny świetny odcinek! :mrgreen: To także mój ulubiony serial z obecnie przez mnie oglądanych! :: bow ::

Vicky nie żyje :shock: Była fajna jako wampir, ale przegięła atakując Elenę. No, ale naprawdę nie spodziewałem się jej śmierci. :shock:

Damon na koniec odcinka zrobił coś dobrego! :shock:

Ja chcę więcej Bonnie, bo jej wątek jest megaciekawy, a bardzo mało czasu jej poświęcają ::kwasny::

A tak w ogóle to chyba jednak wolałbym, żeby w tym momencie Elena była z Matt'em, a nie ze Stefanem.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Goku, masz rację! Serial cały czas trzyma w napięciu! Rozczarowałem się, że w ostatnim odcinku Vicky została uśmiercona! To skandal, bo ciekawe sceny i akcje wnosiła do serialu, szczególnie gdy Damon przemienił ją w wampirkę!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Po 1x08.

Lexi była super! :: bow :: Damon to dupek, jak on mógł tak ją załatwić? :/

Uwielbiam Bonnie! :serce: Ta scena z piórami była super. I ten jej "sen"! Moim zdaniem Elena powinna powiedzieć jej o wampirach.

Szkoda mi Caroline :(. Damon traktuje ją jak marionetkę... ::kwasny:: A ona pasuje do Matt'a :).
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Od poniedziałku (9 listopada) serial będzie emitowany w Polsce. Dziś w "To i owo" przeczytałem, że emisje serialu zaczyna nFilm (dostępny na platformie "n". Można przypuszczać, że w przyszłości się na TVN pojawi.

Post autor: DeaconFan »

Dawidek pisze: Można przypuszczać, że w przyszłości się na TVN pojawi.
Oby nie, bo znając życie puszczą go pewnie po 24, tak jak wiele innych świetnych amerykańskich seriali. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Ten serial jednak za bardzo mnie emocjonuje i ciągle zbija z tropu! Wydaje mi się, że już coś wiem, a tu nagle zwrot akcji i totalne wyprowadzenie z tropu. Obejrzałem dzisiaj hurtem dwa najnowsze odcinki i nie wiem jak wytrzymam teraz do nowego odcinka, który dopiero w piątek. :(

Cieszę się, że Stefan i Elena wszystko sobie wyjaśnili, bardzo ładna scena jak Elena wyznała mu miłość i po raz pierwszy się kochali, ale oczywiście sielanki nie może być za dużo i jak Stefan wyszedł po wodę, to Elena znalazła zdjęcie Katherine, która jest bardzo do niej podobna i wybiegła z domu, wsiadła w samochód i miała wypadek! :shock: W ogóle chyba potrąciła jakiegoś wampira, bo ten facet zaraz wstał i teraz zmierza w kierunku Eleny, więc ciekawy jestem co dalej, bo odcinek się skończył cliffhangerem.
W sumie spodziewałem się, że ten nowy nauczyciel jest wampirem i chyba to on przemienił w wampira Logana, ale w sumie po co? Żeby go zaraz potem zabić? :roll: Ten nauczyciel wydaje mi się dobry i prawy, ale zobaczymy co z nim będzie dalej.

W ogóle to co też mnie bardzo zdziwiło, to to, że Katherine nadal może żyć w tym grobowcu! Damon już był blisko żeby odkryć te grobowce i się na niej zemścić, ale Bonnie spaliła najszyjnik, a gdy teraz okazało się, że Logan zna jakiś inny sposób, to został zabity. Mam wrażenie, że Katherine pojawi się w finale 1 sezonu. ::chytry::

Ktoś jeszcze ogląda? Polecam! :D

Szkoda, że Goku ma tymczasowego bana bo nie mam z kim popisać o tym serialu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Kiedy VD wraca w USA do tv?

21 stycznia. Jest już promo - http://www.youtube.com/watch?v=vLKtETnT2xo ;).
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Wspaniały odcinek! Właśnie jestem po emisji! :D

Ale mi tego serialu brakowało!!!!

Miło oglądało się Elenę z Damonem pod wpływem %%! :D

Świetny odcinek!!! :D

Tak jak twierdziłem od początku - Alaric nie jest wampirem, a je tropi :D.

Dobrze, że Damon się zjawił, bo inaczej ten ktoś mógłby zaatakować Elenę. Wciąż nie wiadomo co to było :|.

Elena uratowała życie Damon'owi, ale szczerze, nie wiedziałem po której stronie być w tej scenie. Kiedy się dowiedziałem, że ten koleś to chłopak Lexi, miałem przez chwilę nadzieję, że zabije Damon'a :lol:.

Jeremy teraz pewnie zacznie interesować się wampirami, nie mając pojęcia, że jego siostra spotyka się z jednym :lol:.

Elena jest adoptowana! :shock:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Ej, a może to coś co chce zrobić krzywdę Elenie to Katherine?!

Po 1x12. Super odcinek! :)

Anna jest wampirem! :shock: W ogóle coraz więcej wampirów w Mystic Falls. Teraz jeszcze ten prawdopodobnie przyszły chłopak Bonnie.

Elena jest córką żony Alarica :shock:. Ciekawe, czy Alaric nie jest ojcem :lol:. Ale nie no, to raczej nie możliwe, w końcu Isobel była w ciąży w wieku 16 lat.

Fajnie, że Caroline i Matt są razem. To zdecydowanie ciekawsza para niż Elena&Stefan ::jezyk::.

A te sceny z telefonem i z uciekającą Eleną takie bardzo w stylu "Krzyku". Widać, że Williamson za to odpowiada :zeby:.

Post autor: kimberly1990 »

Właśnie obejrzałam 1x14! :zeby: Genialny odcinek jak dla mnie :: bow :: :zeby:

Największy szok - Katherine żyje i chodzi sobie po świecie od ponad 100 lat, a bracia Salvatore nawet o tym nie wiedzieli :shock:

Super ogólnie była ta scena, kiedy Bonnie i jej babcia otwierały kryptę ::krzyw:: I potem te ciała wampirów w środku ::krzyw:: Brrrr, naprawdę dreszcz aż mnie przeszedł ::jezyk::

Trochę mi szkoda było Damona :cry:
Choć w sumie wolałabym, że Damon bardziej zainteresował się Eleną niż cały czas myślał tylko o Katherine ::jezyk:: Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się jakiegoś większego iskrzenia pomiędzy Damonem i Eleną :serce:
Damon jest bosssski :serce: I ten jego czarujący uśmieszek... ::krzyw:: :serce:
Zdecydowanie wolę go od Stefana ::jezyk:: :wink:

Też już obejrzałem 1x14. Naprawdę rewelacyjny odcinek, może nawet najlepszy :: bow ::.

Sceny w grobowcu były super :twisted:.

Nareszcie zaczęło się coś dziać w sprawie Elena&Damon! :mrgreen: Teraz Damon uświadomił sobie, że Katherine żyje i ma go gdzieś, ale Elena wygląda tak jak Katherine i zdecydowanie nie ma go gdzieś :P. Mogłaby Elena zdradzić Stefka z Damonem, a Stefan mógłby ich przyłapać i gdzieś zniknąć, bo jest strasznie nuudny... :ziewam:

Biedna Bonnie :cry:. Ciekawe czy na pogrzebie jej babki w końcu pojawi się jej ojciec, bo wygląda na to, że mu kompletnie zwisa, co robi jego córka :lol:.

Anna odzyskała matkę i teraz pewnie opuszczą miasto. Szkoda, bo nawet ją polubiłem i pasowała do Jeremy'ego.

A Jeremy wreszcie wie coś o wampirach! :)

Sceny z Matt'em i Caroline też są fajne, taki miły odpoczynek od scen pełnych akcji :D.

A tak w ogóle to od kilku odcinków mam wrażenie, że Tyler jest gejem :lol:. Serio, ta jego zazdrość o Caroline jest nieco dziwna xD.

I kolejny wampir wyszedł z grobowca :twisted:.

No i mamy kolejną przerwę, tym razem do 25 marca... :roll: To już oficjalne - ludzie z The CW to kretyni. Dobrze, że przynajmniej na koniec odcinka nie było żadnego cliffhangera, bo nie wiem czy bym wytrzymał.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Goku, mam identyczne przemyślenia jak Ty! Zdecydowanie najlepszy odcinek! :)

Strasznie mi szkoda Damona! Bardzo chciałbym żeby on był z Eleną bo jak sama stwierdziła "coś ich łączy", ale pewnie Stefan będzie z Eleną bo to z góry założone. Jedynie pocieszam się, że w książce Stefan znika na jakiś jeden tom, to może wtedy Elena chociaż będzie z Damonem? :) Między nimi jest niesamowita chemia i przyciąganie, pomiędzy Stefanem i Eleną czegoś takiego nie widać. Elena rozumie Damona jak nikt inny i on chyba ufa tylko jej. Świetna scena jak Elena zdecydowała się pójść do Damona i zdjęła naszyjnik, aby ten mógł sprawdzić wiarygodność jej słów, albo potem w grobowcu jak Damon był w szale, że Katherine tam nie ma. Gdyby nie Elena, to Damon by tam pewnie został, a tymczasem ona go tak ładnie poprosiła! :) To jej "please" było takie słodkie! :serce:
Później też ładna scena z braćmi Salvatore przy kominku. Chciałbym, aby bracia się kiedyś pogodzili. W sumie to cały konflikt jest przez Stefana. ::kwasny:: Teraz gdy w poprzednim odcinku Damon mu zaufał, to on znowu nawalił. Z drugiej strony oni ze sobą rywalizują, a jednak sobie pomagają, itp.

Czułem, że Katherine żyje, mimo że w książce nie doszedłem jeszcze do tego momentu! :zeby: Pewnie pojawi się na koniec 1 sezonu! Damon ją tak kocha... :(

Anna nie jest jednak taka zła jak się wydawało, bo chciała tylko odzyskać matkę, co jej się udało. Nawet się cieszę, że tak się to potoczyło, śmiesznie potem ta matka w czasach współczesnych wyglądała w sukni z XIX wieku. :lol: Jedynie szkoda mi tego kelnera, którym się posłużyła. No i Jeremy'ego, który ją pokochał i znowu się zawiódł, a jak widać jeszcze rany po Vicky się nie zagoiły.

Caroline trochę zmądrzała, w sumie fajną parę tworzą z Mattem! :)

Piękna muzyka leciała na koniec, gdy umarła babcia Bonnie. Swoją drogą wzruszyłem się wtedy. Goku, wiesz może co to za kawałek? :)
Ech, i teraz przyszło czekanie do marca! Dobrze, że już wiadomo, że po wakacjach będzie 2 sezon. Widać, że serial się przyjął. :D

EDIT:

Już wiem, że to była piosenka Leony Lewis- Run! :serce:
ODPOWIEDZ