Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Same gwiazdy seriali TVP :mrgreen: Ja tam akurat się z tego cieszę :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Fajnie, że dalej są sceny w Holandii. Bardzo mi się ten kraj podoba, te rowery... ::rad:: Tylko Bożenka nie zgodziła się na ślub... :? No, ale rozumiem jednak jej powody...

Wątek Pawicy i jego bratanka też dość ciekawy, ciekaw jestem jak się dalej będą układały te relacje. :P

Ogólnie odcinki ostatnio naprawdę trzymają poziom - jest dużo gwiazd gościnnych (dzisiaj był Jacek Poniedziałek), ciekawe wątki, jest dużo moich ulubionych obecnie postaci (Iwona, Agata, Wojtek, Latoszek, Pawica, Sambor :) ) i super sceny w Holandii. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Sceny w Holandii, a w szczególności w Amsterdamie fantastycznie nakrecone :D . Uważam, że to dobry pomysł reżysera, by przybliżyć nam choć troszkę kulturę holenderską ;) . A język jest przetrudny! Jeszcze węgierski jest fatalny... :P
Niedawno Bożenka i Ruud siedzieli pod takim fajnym napisem amsterdam <- bardzo mi się podobał :zeby: . Szkoda,że nie wzięli wtedy ślubu :( . Oby wzięli tuż po tym, jak wrócą do Polski. Szkoda,że Marty teraz nie pokazują... Jestem ciekawa co u jej maluszków słychać ;D . A Kuba to niemal już nam zniknął... :roll: Sceny z Witkiem i Adamem nie są tak ciekawe . Ileż też można słuchać o problemach Wiki [której nienawidzę! :zmiesz:: ]
Goku

Post autor: Goku »

Oglądam zazwyczaj w piątki jak nie mam co robić, ale poza wątkiem Bożenki i Ruuda to tu nie widzę nic ciekawego. Wątki pacjentów są ostatnio ciekawsze niż lekarzy xP.

Wątek doktora Pawicy i odnalezionego bratanka w ogóle mnie nie interesuje.

Tak samo tej całej Wiki. Nie to, że jej nie lubię, ale wkurza mnie to, że jest czymś w rodzaju pupilki scenarzystów i jej pokręcony, nieciekawy wątek zajmuje większość czasu antenowego. :evil:

Większość starych bohaterów gdzieś wyparowała albo pojawiają się co jakiś czas tylko po to by wypowiedzieć kilka nic nie wnoszących kwestii ::kwasny::. Cieszę się tylko, że Leny jest tak mało, bo jej nienawidzę!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Goku pisze: Cieszę się tylko, że Leny jest tak mało, bo jej nienawidzę!
Leny ostatnio w ogóle nie ma! :roll: Zastanawiam się czy kiedyś w ogóle jeszcze wróci z tej Anglii i zejdzie się z Latoszkiem, bo tutaj już chyba na niego czyha Agata. ::chytry:: Chociaż, co do pary Witek/Lena to dawniej ich uwielbiałem, teraz od dawna już są mi razem obojętni, za dużo się wydarzyło, za długo już nie są razem... :roll: Nawet widziałbym jeszcze Witka, choć na moment, u boku Agaty, byle nie z Adą... :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Goku pisze:Wiki. Nie to, że jej nie lubię, ale wkurza mnie to, że jest czymś w rodzaju pupilki scenarzystów i jej pokręcony, nieciekawy wątek zajmuje większość czasu antenowego.
Dokładnie tak :twisted:
Wiktoria wkurza mnie do tego stopnia, że czasami mam ochotę przełączyć na inny kanał ::kwasny::
DeaconFan pisze:Leny ostatnio w ogóle nie ma
I bardzo dobrze :D
Cała gra wymuskanej Anity Sokołowskiej była niedowytrzymania :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

No, nie jesteście jedynymi, którzy nie lubią Wiktorii. :lol: :P Ja także jej wręcz nie znoszę, dziwię się temu Przemkowi co on w niej widział i jak z nią tyle czasu wytrzymywał. :roll: Ale i za nim też trochę nie przepadam... :roll: Z rezydentów najbardziej lubię Agatę. :D
Awatar użytkownika
Kokoszka

Post autor: Kokoszka »

Agata jest fajna, ale trochę taka zbyt grzeczna, ułożona, ja tam nie lubię ideałów.
Przemek to taki facet bez charakteru, laluś, nie lubię go, najbardziej drażni mnie w nim jego hipokryzja...i to, że po 4 latach związku z dnia na dzień przerzucił się na inną, która go teraz nie chce hahaha. :lol:
Wiktorię lubię, bo mimo tego swojego charakterku ma coś, co mnie do niej ciągnie...no i przystopowała jeśli chodzi o Iwonę. ;)
To w gruncie rzeczy dobra dziewczyna, tylko, że ostatnio widzieliśmy ją raczej w negatywnej odsłonie, ale te tendencje się chyba powoli będą zmianiać. :)
Jeśli nie rozumiesz woni, esencja Cię nie zadowoli...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Kolejny odcinek bardzo fajny. :)

Na szczęście nie było tak dużo Wiktorii, ale oczywiście jak już się tylko odezwała, to miałem ochotę przełączyć na inny kanał. Dobrze, że wyjechała do tej Hiszpanii, może przynajmniej w następnym odcinku jej nie będzie. 8)
A mała Blanka to się chyba jednak wdała w Wiki nie zabierając tego albumu od Iwony i coś tam dopisując. Szkoda mi się zrobiło Iwony.
Byli także Zosia i Kuba! :D
Kuba kręcił znowu sceny do tego swojego programu, babka chciała od niego autograf. :lol:
Zosia natomiast nie podobała mi się jako ten cały koordynator, nie wiem co sądzić o tym całym projekcie z bólem. Wolałem Zosię jako zwykłego anestezjologa.
Przypadek medyczny także bardzo ciekawy i fajnie poprowadzony.
Pojawił się też ojciec Wójcika zwany "Seniorem". :lol: Szkoda, że nie pokazali jak śpiewał. :wink:
Wspomnę jeszcze o Bożence. Dobrze jej "mamusia" mówiła, że Ruud to prawy i porządny człowiek i nie powinna się wahać, żeby za niego wyjść. Oby jak najszybciej się zeszli ze sobą. :wink:
Goku

Post autor: Goku »

Aż się zdziwiłem, było więcej Burskich niż Wiktorii! :D A Blanka zachowała się naprawdę podle w stosunku do Iwony :/. Super był w tym odcinku wątek tego pacjenta i jego syna!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ruud miał udar. :shock:
Bardzo mi go szkoda, oby szybko z tego wyszedł, zwłaszcza, że NDINZ jest emitowane tylko raz w tygodniu i nie ma gwarancji, że w następnym odcinku w ogóle pokażą ten wątek. :roll:
No i Bożenka jak troskliwie się nim opiekowała. Dotychczas ta para dostarczała do serialu takich elementów komicznych, ale ostatnio mają dość rozbudowany wątek, co zresztą bardzo mi się podoba. :wink:

Poza tym średnio ciekawy wątek pacjenta i generalnie nic ciekawego. Na plus, że nie było Wiktorii. :P W ogóle nie było nikogo z rezydentów.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ile dzisiaj było Olgi Bończyk :shock: :D ::rad:: :serce:
I bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie, że nadal jest ona w czołówce, która to zresztą przeszła lekki lifting, po raz pierwszy dziś zobaczyłem tę czołówkę.

A skąd wziął się ten młody lekarz w kręconych włosach, który wygląda, jak gimnazjalista? :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Damians pisze:A skąd wziął się ten młody lekarz w kręconych włosach, który wygląda, jak gimnazjalista? :lol:
Widać nie oglądałeś zbyt dokładnie wcześniejszych odcinków, on był już przed wakacjami w kilku odcinkach. Marcin to nowy lekarz na ginekologii, faktycznie trochę młodo wygląda, ale aktor ma już 25 lat. I był też chyba w dwóch odcinkach jak na razie w nowym sezonie, on się kumpluje z innymi rezydentami. A spoilery mówią, że niedługo ma go być więcej, może się zakocha w Marcie? :P
I tak teraz lepiej wygląda, bo wcześniej miał te włosy o wiele dłuższe i ogólnie śmiesznie wyglądał :lol:
Damians pisze:I bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie, że nadal jest ona w czołówce, która to zresztą przeszła lekki lifting, po raz pierwszy dziś zobaczyłem tę czołówkę.
Czołówka jest co odcinek inna, postacie non stop się w niej zmieniają, w zależności od tego kto jest w danym odcinku i czyj wątek akurat jest. Ale stale są za to Zosia i Kuba Burscy. A tak np. dzisiaj byli Edyta, Monika, Jędras, Agata, Latoszek, bo akurat ich wątki były w tym odcinku, w kolejnym mogą być inni bohaterowie w czołówce. :wink:

Ogólnie dzisiaj bardzo fajny odcinek. :P

Ciekawy przypadek tej dziewczyny chorej na astmę i jej chłopaka palacza oraz przy okazji wrócił wątek Witka. Między nim a Agatą iskrzy, kibicuję im jako parze. Z Leną to chyba już nic nie będzie, gdzie ona miała oczy wychodząc za Edwardsa? ::kwasny::
Poza tym fajnie się oglądało sceny Marcin/Marta/Konica. Młody ginekolog się chyba zakochał w Marcie, a Konica chyba zazdrosny. :lol:
Jędras postanowił adoptować córkę Moniki i Brunona. Szkoda, że Krzysztof Pieczyński (Bruno) nie chce, choć na chwilę, wrócić do NDINZ. :roll: Dawniej był super postacią.
Poza tym ciekawe o co chodzi z panią Żak i tą radiolog...
::chytry::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Spoilery mówią, że Lena będzie miała raka i przyjedzie do Polski na leczenie. Jej przypadkiem zajmie się ten lekarz, który leczył Zosię :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzisiejszy odcinek fenomenalny! Chyba najlepszy w tym sezonie. :D
Cały czas działo się coś ciekawego.

Scena bójki w barze bardzo fajnie im wyszła. Przemek pokazał co potrafi :P , również Marcin się włączył. :lol:
Wiki wróciła. ::ysz:: Szkoda, że bez Wojtka i Blanki. Ale ogólnie dzisiaj była całkiem znośna. Już myślałem, że coś zepsuje podczas tej operacji po spożyciu alkoholu. No i widać, że chyba już się skumała z tą drugą wredotą, czyli panią radiolog. :twisted:
Sceny w tym areszcie też bardzo fajne. Dobre było jak ten dziwny, milczący koleś nagle nawrzeszczał na tych policjantów wzywając karetkę. :lol:
No i pojawił się też gościnnie lubiany przeze mnie aktor młodego pokolenia i syn Królikowskich - Antek. :)

Agata/Witek - bardzo mi się podoba ta para i nie ukrywam, że im kibicuję. :D Durna Lena niech sobie żyje z podstarzałym profesorem i robi karierę w Anglii... :roll:

Ana, Ruud i Bożenka też byli świetni. To trochę dziwne, że Bożenka tak szybko uczy się tych języków. Za to Ruud powoli dochodzi do siebie. Dobre było jak nagle zaczął wkurzony mówić po polsku w szpitalu.

Ogólnie odcinek bardzo fajny. :) Jędrasowie ostatnio nieco przynudzali, dobrze, że dzisiaj ich nie było.
ODPOWIEDZ