Hector Ramirez

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Robi pisze: To zalezy w jakim kontekście mówimy :lol: Jednak jest to ważny epizod odzwierciedlający postać Taylor. Poza tym jak pisałem Hector ( i Omar ) to także faceci nie do końca w pełni na umyśle. Choć z drugiej strony - powtórze z fanami Taylor - że Hector byłby dobrym kandydatem dla pani doktor.
Jeden wybryk jeszcze nie oznacza, że Hector jest chory na umyśle, każda postać w MNS zachowywała się kiedyś nienormalnie, a przynajmniej większość. Brooke próbowała udusić Stephanie, latała po Barbadosie jak opętana - czy ona też jest nie do końca w pełni sił umysłowych?
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Pottermaniack pisze:Brooke próbowała udusić Stephanie, latała po Barbadosie jak opętana - czy ona też jest nie do końca w pełni sił umysłowych?
A możesz w dyskusji nie dotyczącej Brooke jej nie przywoływać :lol: Ja rozumiem, że Brooke Logan to czołowa postać B&B i bez niej nie byłoby serialu, ale akurat w tym przypadku ona nie ma z tym nic wspólnego :lol: Choć powiem, że jest to znany argument na każdej bolączki - Brooke :twisted: To wygląda żenująca ale jak wolisz.
Pottermaniack pisze:Jeden wybryk jeszcze nie oznacza, że Hector jest chory na umyśle, każda postać w MNS zachowywała się kiedyś nienormalnie, a przynajmniej większość.
Słowa ,,chory'' nie użyłem. 8) Jest niepoczytalny swoich czynów, podobnie jak Morgan.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Robi pisze: A możesz w dyskusji nie dotyczącej Brooke jej nie przywoływać :lol: Ja rozumiem, że Brooke Logan to czołowa postać B&B i bez niej nie byłoby serialu, ale akurat w tym przypadku ona nie ma z tym nic wspólnego :lol: Choć powiem, że jest to znany argument na każdej bolączki - Brooke :twisted: To wygląda żenująca ale jak wolisz.
Napisałeś, że Hector nie jest do końca zdrowy umysłowo, na co odpisałem, że się nie zgadzam, i podałem przykład postaci, która najbardziej do ciebie przemówi, bo jesteś fanem Brooke. No, ale skoro tak bardzo cię razi wspominanie grzeszków Brooke, to mogę wymieć Stephanie, która też popełniła wiele rzeczy źle świadczących o jej zdrowiu psychicznym.
Dla mnie "chory" i "nie w pełni zdrowy na umyśle" to synonimy, użyłem go z braku lepszego, nie chciałem cię obrazić, więc spokojnie. ::jezyk::
Awatar użytkownika
Robi

Pottermaniack pisze:Napisałeś, że Hector nie jest do końca zdrowy umysłowo, na co odpisałem, że się nie zgadzam, i podałem przykład postaci, która najbardziej do ciebie przemówi, bo jesteś fanem Brooke. No, ale skoro tak bardzo cię razi wspominanie grzeszków Brooke, to mogę wymieć Stephanie, która też popełniła wiele rzeczy źle świadczących o jej zdrowiu psychicznym.
No ale to jest zabronione regulaminem gadanie od rzeczy nie na temat. Za to lecą ostrzeżenia. Ale, że jesteś z nami ,,od niedawna'' więc grzecznie przypominam. Już nie wspominając o tym, że to cię ośmiesza. Nie mam argumentów przeciw ,więc przytaczam inne prechistoryczne wątki z serialu.
Pottermaniack pisze:Dla mnie "chory" i "nie w pełni zdrowy na umyśle" to synonimy, użyłem go z braku lepszego, nie chciałem cię obrazić, więc spokojnie
Już nie wspominając, że czym innym jest ,,choroba psychiczna'' a czym innym ,,zakłocenia w czynnościach psychicznych'' :lol: Ale z drugiej strony nie wymagam od ciebie takiej wiedzy :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pottermaniack pisze:i podałem przykład postaci, która najbardziej do ciebie przemówi, bo jesteś fanem Brooke.
Nie pisz do Robiego jakby był dzieckiem że musisz mu na przykładzie jego ulubionej postaci tłumaczyć, mi to i tak wygląda że przywołujesz Brooke z kosmosu do tego tematu tylko dlatego że masz jakieś uprzedzenie do niej bo na pewnym etapie Taylor była dla niej jedną z rywalek...Co do Hectora to właśnie można uznać niepoczytalność a czy fanatyzm a nie miłość ma odnośnie Taylor to chyba sprawa dyskusyjna, mi go trochę żal że Taylor go nie doceniła a teraz zaryzykował dla niej całe życie a ona zbytnio o nim nie myśli tylko o własnym poczuciu winy i Thorne'u - i tu też ciężka sprawa bo jak Antygona ma dwa wyjścia, które zranią kogoś, jednak niestety Hector przesadził, Taylor aby ratować swoją moralność powinna przyznać się Thorne'owi, ale obecnie sytuacja potoczyła się tak że jak Hector zginie to Taylor może go doliczyć do swojej listy trupów z wypadku bo to jednak ona go odkopnęła z ogniem w pokoju pełnym chemikaliów.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Dyskusja o Hectorze w temacie o Hectorze to naruszenie regulaminu? ::chytry::
Adex-fan Brooke pisze:
Pottermaniack pisze:i podałem przykład postaci, która najbardziej do ciebie przemówi, bo jesteś fanem Brooke.
Nie pisz do Robiego jakby był dzieckiem że musisz mu na przykładzie jego ulubionej postaci tłumaczyć, mi to i tak wygląda że przywołujesz Brooke z kosmosu do tego tematu tylko dlatego że masz jakieś uprzedzenie do niej bo na pewnym etapie Taylor była dla niej jedną z rywalek...
Muszę mu tłumaczyć, bo on kolejny raz moich postów nie rozumie. A Brooke wymieniam, bo ma najwięcej na sumieniu i najłatwiej ją dopasować do sytuacji, proste. Jesteś trochę przewrażliwiony.
Ostatnio zmieniony 2010-01-27, 19:51 przez Pottermaniack, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robi

Pottermaniack pisze:Dyskusja o Hectorze w temacie o Hectorze to naruszenie regulaminu?
Barbados z Brooke i Stephanie dusząca Logan kablem to wątek na ten temat :lol:
Ale skoro nalegasz na ostrzeżenie to Dawidek z mniejszą czy większą przyjemnością ci je wlepi, tak jak kiedyś mi :wink:

PS: Może mi ktoś powiedzieć ile to miesięcy yyyy lat od dołączenia postaci Hectora do obsady B&B :P
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Robi pisze:
Pottermaniack pisze:Dyskusja o Hectorze w temacie o Hectorze to naruszenie regulaminu?
Barbados z Brooke i Stephanie dusząca Logan kablem to wątek na ten temat :lol:
Ale skoro nalegasz na ostrzeżenie to Dawidek z mniejszą czy większą przyjemnością ci je wlepi, tak jak kiedyś mi :wink:

PS: Może mi ktoś powiedzieć ile to miesięcy yyyy lat od dołączenia postaci Hectora do obsady B&B :P

Hector dołączył do obsady jakoś w pierwszej połowie 2004 roku. Skoro teraz mamy koniec wakacji 2006. Oznacza, że mamy przyjemnosc oglądania jego postaci 2,5 roku.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

A od kiedy przywoływanie przeszłości dla poparcia swoich argumentów jest karalne? :roll:
Masz dziwny zwyczaj straszenia, że komuś należy się ostrzeżenie. To nie do ciebie należy osąd, kto złamał regulamin, tylko do Dawidka. No i akurat ty jesteś ostatnią osobą, która może wytykać innym błędy, skoro sam masz tyle ostrzeżeń.
Awatar użytkownika
Robi

Sexi Ricky pisze:Hector dołączył do obsady jakoś w pierwszej połowie 2004 roku. Skoro teraz mamy koniec wakacji 2006. Oznacza, że mamy przyjemnosc oglądania jego postaci 2,5 roku
Dzięki. Ale tutaj ja się bije w pierś, źle napisałem. Chodzi mi o to ile lat minęło od tych wydarzeń, które przywołuje Pottermaniack do momentu pojawienia się Hectora.
Adex-fan Brooke pisze:obecnie sytuacja potoczyła się tak że jak Hector zginie to Taylor może go doliczyć do swojej listy trupów
I pomyśleć, że on ją kochał/kocha :lol: A tak na poważnie, Hector powinien dać sobie na luz, skoro Taylor chcę zachować resztki godności powinien na to jej pozwolić. Ona jak widać się strasznie męczy z tym co zrobiła - i słusznie - więc gdy wyjawi prawdę chociaż Thornowie to może ten nie wezwię porucznika Bekera, tylko zachowa to w tajemnicy dla siebie.
Pottermaniack pisze:A od kiedy przywoływanie przeszłości dla poparcia swoich argumentów jest karalne?
Z tego co pamiętam od powstania forum. Po to aby nie powstał burdel, jest dany wątek i w nim piszemy na temat. Dla jasności czym innym jest przywołanie jakiejś sytuacji ,a czym innym jest wracanie do jakiegoś wątku z przeszłości nie mającego nic wspólnego z obecnym stanem i na tej podstwie używania argumentów.
Pottermaniack pisze:Masz dziwny zwyczaj straszenia, że komuś należy się ostrzeżenie. To nie do ciebie należy osąd, kto złamał regulamin, tylko do Dawidka. No i akurat ty jesteś ostatnią osobą, która może wytykać innym błędy, skoro sam masz tyle ostrzeżeń.
Mnie ciągle straszą ostrzeżeniami i co z tego. Oczywiście że nie do mnie należy osąd, a do Dawidka i tak napisałem ( szkoda że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to zapewne rozwiązałoby wiele twoich problemów ). Mam ostrzeżenia właśnie za złamanie tego punktu regulaminu ( o czym kilka postów temu pisałem ), więc jestem doświadczony i teraz próbuje ciebie od tych czynów powstrzymać. :zeby:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zapętlacie się coraz bardziej w tej dyskusji. :D Ostatecznie nie wiadomo o co chodzi. :D

Można porównywać jakąś postać, czy jakiś wątek związany z postacią omawianą w danym temacie, do innej postaci czy wątku. Choć bardziej wskazany byłby do tego inny wątek - sami ustalcie jaki. Karalne jest całkowite odejście od tematu, a takie przypadki już były. W tym przypadku, Hextoe, nie jest postacią odizolowaną od innych postaci, dlatego chcącniechcąc zawsze będziecie się odwoływać do innych postaci. Tylko musicie uważać, by nie wykroczyć całkowicie poza temat, np. będziecie rozmawiać o stanie psychicznym Brooke - bo od tego jest inny temat. Ogólne porównywanie czegoś lub kogoś nie jest naganne. Nie widzę w tym przypadku dużego off-topu. Ale radzę uważać. Jeśli zaczynacie niebezpiecznie off-topować to skierujcie rozmowę do właściwego wątku.

Żeby Was pogodzić to powiem, że każda z postaci, lub prawie każda w "MnS" ma jakies odchyłki. Miała Brooke, Taylor, teraz padło na Hectora. Każdy przypadek jest inny. Moim zdaniem porównanie Hectora do Brooke nie jest tu najwłaściwsze, ze względu na całkiem inny kontekst. Hector szaleje z miłości - chce się poświęcić, po za tym jest zdesperowany - bo straci pozycję, na którą sobie zapracował przez lata - jeśli wyda się cała prawda.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

To nie są żadne zaburzenia psychiczne! To jest desperacja, rozpacz i zabrnięcie w ślepy zaułek!
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Szkoda mi Hectora, chwilowo się pogubił w swoich poczynaniach i teraz przypłacił to wysoką ceną. Szokujące, jeżeli nigdy już nie odzyska wzroku, ale zawsze może się jeszcze pojawić np. wątek błędnej diagnozy lekarza, lub jakieś inne cudowne uzdrowienie. Zawsze trzeba mieć jakąś nadzieję...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Robi pisze:
Pottermaniack pisze:Masz dziwny zwyczaj straszenia, że komuś należy się ostrzeżenie. To nie do ciebie należy osąd, kto złamał regulamin, tylko do Dawidka. No i akurat ty jesteś ostatnią osobą, która może wytykać innym błędy, skoro sam masz tyle ostrzeżeń.
Mnie ciągle straszą ostrzeżeniami i co z tego. Oczywiście że nie do mnie należy osąd, a do Dawidka i tak napisałem ( szkoda że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to zapewne rozwiązałoby wiele twoich problemów ). Mam ostrzeżenia właśnie za złamanie tego punktu regulaminu ( o czym kilka postów temu pisałem ), więc jestem doświadczony i teraz próbuje ciebie od tych czynów powstrzymać. :zeby:
Nie ty wstawiasz ostrzeżenia, ale swoimi postami jakby dyktujesz Dawidkowi, kogo ma ukarać i za co. Myślę, że to dość jasno wynikało z mojego wcześniejszego postu, więc przyjmuję radę o uważniejszym czytaniu i kieruję ją także do ciebie, unikniemy przez to w przyszłości wielu nieporozumień. ::chytry::

A kończąc mały offtop i dyskusję, zgadzam się z postem Tiril. Dzisiaj było widać, że Hector jest normalny i jego zachowanie było spowodowane stresem i chęcią uratowania Taylor przed więzieniem.
Awatar użytkownika
Robi

Pottermaniack pisze:Nie ty wstawiasz ostrzeżenia, ale swoimi postami jakby dyktujesz Dawidkowi, kogo ma ukarać i za co.
Żeby jeszcze Dawidek mnie słuchał wtedy byłby to jakiś argument. :lol: 8) :wink: :mrgreen:

Biedny Hector. Jego ,,miłość'' pozbawiła go wzroku, powinien mieć nauczkę i więcej do takich kobiet się nie zbliżać.
Dobrze, że dzisiaj Taylor zobowiązała się pomóc Hectorowi. Widać, że ma wyrzuty sumienia do czego doprowadziła, szkoda, że po czasie. Teraz nie tylko Thornem i Alexandrą będzie się zajmować ale i strażakiem.
ODPOWIEDZ