Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

A ja właśnie uważam, że w tych trochę dłuższych włosach... jest mu lepiej ;)
Gabriel, szalony... bałabym się wyjść z domu ;) Mam nadzieję, że nic złego nie zrobi Wojtkowi.
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Na oficjalnej stronie PM jest genialne video z najlepszymi scenami z serialu (z wszystkich 5 lat): komedia, intryga, akcja, miłość, dramaty, czyli to co widzowie kochają w tym serialu, wszystko to pokazuje, że to prawdziwa polska opera mydlana, na miarę tych amerykańskich: :P

Naprawdę POLECAM!: http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/ (wystarczy kliknąć w to video).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oglądacie nadal PM? :P

Bo ja oczywiście tak i obecne odcinki ogólnie nie są złe. :)

Podoba mi się przede wszystkim postać doktora Michała Stasiaka - kibicuję mu nawet, żeby był z Majką, chociaż i tak wiem, że nawet jeśli będą razem, to chwilowo, bo Paweł i Majka zawsze prędzej czy później do siebie wracają. :roll: Natomiast co do pary Paweł i Magda, to generalnie niezbyt przepadam za Magdą i jeśli chodzi o Pawła i Magdę razem to jestem bardziej na nie... :roll:
Oprócz wątku Marysia/Paweł/Michał/Magda podoba mi się też "wątek lesbisko - męski", czyli wątek pięknej Kai i Artura. :P Oczywiście tak jak sądziłem scen lesbijskich, choćby nawet pocałunków, nie ma się co spodziewać, w jakimkolwiek polskim serialu jak na razie raczej ich nie doczekamy. Chociaż w tym klubie chyba Kaja i Dora się pocałowały, ale było to tak zrealizowane, że jedna z nich stała tyłem do widzów, także niczego lepszego nie zobaczyliśmy... :roll: Ale mniejsza o to, tak poza tym to ta Dora mnie tak wkurza :x , chciałbym, żeby Artur był z Kają. :P
Pochwalę jeszcze sceny młodzieżowe, fajny pomysł z tym baseballem , ogólnie lubię tę całą paczkę Ola/Błażej/Daria/Adam/Sabina/Marcin. :)

Za to na NIE wątki: Rafał/Kinga - to już nieco nudne i Rafał zrobił się wkurzający oraz wątek Lucyna/Bartek, ona wg mnie nie jest zbyt ładna i raczej nie pasuje do Bartka, no i ogólnie nieciekawy ten wątek.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

A mi się nie podobają wątki z tą Kają i Arturem :P . Dziwna jest :P . Dobrze,że Ola nie jest w ciąży i została we Wrocławiu ;) . Bardzo fajna scena , gdy ojciec po nią wyszedł :) . Błażeja tez lubię. Zgadzam się z Tobą, że teraz u Kingi i Rafała praktycznie nic się nie dzieje... Wglten gościu nie przypadł mi do gustu i moim zdaniem nie pasuje do Kingi.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Gabra-Sheila pisze:A mi się nie podobają wątki z tą Kają i Arturem . Dziwna jest
No może i trochę dziwna, wydaje się być taką "zimną rybą", tutaj znowu daje się Arturowi całować, potem każe Dorze go przeprosić, ciężko ją rozgryźć... Ale na razie ją lubię i wg mnie jest całkiem ładna. :P
Gabra-Sheila pisze:Dobrze,że Ola nie jest w ciąży i została we Wrocławiu . Bardzo fajna scena , gdy ojciec po nią wyszedł
O, zapomniałem o tym wspomnieć. Fajna ta scena, ojciec w końcu okazał trochę więcej serca, ale rozumiem, że tak się gniewał za to kłamstwo o ciąży. Ogólnie dobrze, że to już chyba koniec tego wątku, bo jak na PM to trochę się już ciągnął, dodam jeszcze, że Ola miała super sny z tą ciążą. :lol:
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Ostatnio widziałem urywki "Pierwszej miłości" i jestem w szoku. Marysia przespała się ze Stasiakiem i ciągle o nim myśli i wolałaby być z nim niż z Pawłem, super :: bow ::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mikiks pisze:Ostatnio widziałem urywki "Pierwszej miłości" i jestem w szoku. Marysia przespała się ze Stasiakiem i ciągle o nim myśli i wolałaby być z nim niż z Pawłem, super
Dokładnie. :D Ten wątek teraz należy do moich ulubionych. "Święta" Majka zdradziła w końcu Pawła i teraz to przed nim ukrywa, mało tego nie żałuje tego i chce chyba być ze Stasiakiem! :D
Mimo iż lubię parę Paweł i Marysia to uważam jednak, że są już nieco nudni razem i przyda im się chwila odpoczynku od siebie, a nawet chciałbym żeby Marysia była w związku w końcu z kimś innym niż Paweł, czyli z Michałem, który jest fajną postacią. :D
Tak więc kibicuję związkowi Marysia/Michał Stasiak. :wink:

Tylko Pawła mi jednak trochę żal, on z Magdą zaliczył tylko jeden namiętny pocałunek i prawie się z nią przespał, Majka była od niego lepsza... :lol:
Mikiks

Ale to on ją upokorzył, Marysia powinna go zostawić, w końcu on stwarzał wrażenie, że byłby sobie super szcześliwy z tą całą Magdą, gdyby mu się życie inaczej ułożyło i że żałuje, że tak się nie stało, no to teraz niech ma :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tak, czy owak, wg mnie jedno jest pewne, Marysia i Paweł prędzej, czy później do siebie wrócą, w ogóle cud, że Marysia w końcu związała się z kimś innym niż Paweł. :)
Wszystko to jest jednak takie przewidywalne, tak jak MiP się w końcu zejdą, tak samo Kindze nie wyjdzie z Rafałem i znajdzie sobie kolejnego faceta, potem następnego itd. Emilce nie wyjdzie z Wojtkiem, a Patrykowi z Renatą i może znowu Emilka i Patryk będą razem. Artur zaliczy jeszcze wiele podbojów miłosnych, a Bartek wiele zawodów, Marek może ponownie będzie miał okazję zdradzić Teresę... :lol:
Mikiks

Ale super, Marysia brnie w romans :D :D Ktoś zna jakieś spoilery ?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mikiks pisze:Ktoś zna jakieś spoilery ?
Oczywiście, że ja znam. :P
Z takich ciekawszych rzeczy to niedługo ma być bójka Magdy i Marysi, i Magda dowie się, że Majka ma romans. Potem niestety Majka postanowi rozstać się ze Stasiakiem i będą mieli przykrą rozmowę, a Magda będzie im robić z ukrycia zdjęcia. Michał będzie chciał wyjechać z Wrocławia, a Paweł zacznie podejrzewać żonkę o zdradę...

Co do innych wątków to niedługo czeka nas konfontacja Patryk vs mąż Renaty, Daria będzie chciała popełnić samobójstwo, będą także nowe wątki dla Stefani i Jana oraz dla Błażeja...

A z długoterminowych spoilerów to w TT wyczytałem, że (duży SPOILER!!) Paweł podejrzany o morderstwo trafi do aresztu! Tam spotka dawnych wrogów, którzy będą chcieli wyrównać z nim rachunki i się zemścić. Przy okazji tego wątku w końcu do serialu wracają jakieś stare twarze, czyli Manuel (Wojciech Medyński) i były policjant Rudny (Wojciech Majchrzak), który dawniej próbował zabić Majkę, a potem miał wątek ucieczki z więzienia z Mikołajem - tym kochankiem Teresy. :wink: Obaj siedzą teraz w tym samym areszcie co Paweł!
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

uuuuuuuuu to będzie się działo....
Jestem ciekawa za kogo morderstwo Paweł będzie podejrzany? Czyżby Stasiaka? Jakiś zew pomszczenia zszarganego honoru żonki? :mrgreen:

A co się stało, że do Patryka przykleiła się straż miejska i co chwilę dostaje mandaty za byle co? Może macza w tym palce mąż tej nauczycielki z którą ma romans? Może coś podejrzewa i zaczyna się mścić... 8) A może to sprawka tej uczennicy, która wyznała Patrykowi miłość? Może ma kogoś z rodziny/znajomych w straży? Hmmmmmm.......... podejrzana sprawa :twisted:

Już się nie mogę doczekać jak wyjdzie na jaw romans nieskazitelnej Marysi, bo prędzej czy później to nastąpi... tylko niepotrzebnie miesza w to Kingę, którą stawia w beznadziejnej sytuacji..
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ja też myślę, że może Stasiak zginie, ale to raczej nie z ręki Pawła, a Paweł będzie głównym podejrzanym. Może żona Stasiaka go zabije? Mało o niej wiemy, a może jest jakaś psychiczna? To tylko moje spekulacje i jednak szkoda by mi było gdyby Stasiaka uśmiercono, bo ogólnie lubię go i aktor jest fajny (pamiętam go z roli ks. Adama w "Plebanii" :mrgreen:) ... :roll:
A może zginie jakaś nowa postać, albo szef Pawła?

Co do Patryka, to spoilery mówią, że (jeśli nie chcecie wiedzieć, nie czytajcie dalej) to mąż Renaty - policjant mści się w ten sposób na kochanku żony. A wie o zdradzie właśnie od Darii - zakochanej w Patryku uczennicy. :P I nie wiem czy wiecie, ale mąż Renaty już się kiedyś pojawił w serialu - to ten facet co prowadził śledztwo z Mroczkiem w sprawie porwania Artura przez gangsterów. Też nazywa się Tomczak, tak jak właśnie Renata.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzisiaj niezłe było to spotkanie Bartka i Lucyny w mieszkaniu A&B. Najpierw te rady Artura, a potem błyskawiczne przygotowania Bartka. :lol: Zobaczymy jak to się skończy, bo z tą Lucyną to nic nie wiadomo, ostatnio była dla Bartka zimną rybą. :P
No i jaka akcja z Marysią i Pawłem w tym fitness klubie. :lol: Kinga teraz pewnie da kuzynce popalić za to, że znowu ją musiała tak kryć przed mężem. Nie mogę się doczekać, aż Paweł o wszystkim się dowie. :P
Fajne sceny także z Mroczkiem/aspirantem i Patrykiem. Mroczek jakiego cwaniaka zgrywał. :lol:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Odcinki "Pierwszej miłości" są świetne, zresztą od dawna to chyba najlepsza polska soap opera (lubię bardzo też Majkę, ale to raczej gatunek telenoweli)! Ostatnio strasznie irytuje mnie Majka. Jest taka rozmemłana i nie może się zdecydować czego naprawdę chce- miota się od Pawła do Stasiaka. Osobiście wolałbym aby była ze Stasiakiem, bo za Pawłem nie przepadam. Osobiście to najbardziej lubię Kingę za jej zdecydowanie i stanowczość oraz Artura. Szkoda mi Patryka bo jest w beznadziejnej sytuacji. Swoją drogą on w tej szkole wygląda jak jeden z uczniów, a nie nauczyciel. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ