"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

1274 już, ale uważam że to nadal malutko i czy w ogóle ktoś taką petycją się przejmuje? Wątpię, lepiej poza nią wysyłajcie maile.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ja jestem zbulwersowany, wysłałem tyle maili tu i tam, i nie dostałem żadnej odpowiedzi od nikogo ::kwasny::
agasb11

Post autor: agasb11 »

Już w programie na marzec MNS jest o 14:30 :( :(
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Słuchajcie! W środę po południu zamierzam wystosować specjalną wiadomość do władz TVP wraz z Naszą Petycją. Proszę Was o pomoc w sformułowaniu treści tegoż maila, który mam zamiar wysłać w Naszym imieniu.

BTW Do tej pory podpisano się ponad 3 tysiące razy... :)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Ja to na Twoim miejscu stworzyłbym prezentację multimedialną, albo chociaż jakieś statystyki ile mln zł. stracą zmieniając porę emisji MnS. Wydaje mi się , że to przemyśleli. Jak wiadomo TVP nie narzeka na nadmiar pieniędzy więc tylko mln zł. mogą ich przekonać do zmiany decyzji, a nie petycja podpisana przez 3 tys. osób.

BTW szacunek za upór.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

TVP poinformowała dziś o zmianie godzin emisji serialu. W trakcie seansu pasek pojawił się aż sześciokrotnie. Nigdy nie spotkałem się z tym, by wiadomość o zmianie pory emisji "MnS" pojawiała się z tygodniowym wyprzedzeniem.
Paradoksalnie, to dobrze, że TVP1 dała taki komunikat. Większość widzów najprawdopodobniej nie wiedziała, że do takiej zmiany dojdzie. Teraz jak ludzie się dowiedzą, to część z nich zaatakuje TVP. pójdą w ruch maile, telefony, tradycyjne listy. Można spodziewać się tego, że TVP zaleje fala apeli o przywrócenie starej godziny emisji. Pytanie, czy da to jakiś efekt.

Przewiduję następujący scenariusz. Czy się on sprawdzi, to pokaże przyszłość. Przez kilka tygodni będziemy musieli radzić sobie z tą wczesną porą emisji. Jeśli TVP zobaczy, że "Bonanza" i "Z refleksem", który ma być o 16.40, będą miały słabe wyniki oglądalności, to będzie duża szansa na powrót do starej sytuacji. Jest jeszcze jeden szczegół - "Bonanza" ma 66 odcinków, po jej zakończeniu "MnS" mogłaby się przenieść na jej miejsce, na godzinę 15.50 i 16.15. Doszłoby do tego, na moje oko, w maju. Miejmy nadzieję, że TVP się szybciej wycofa z tych zmian.

Maile, tradycyjne listy są nadal wskazane. Sam zastanawiam się nad wysłaniem drugiej wiadomości, ale z podaniem podstawy prawnej z KPA, by na nią odpowiedzieli.
Czy ktoś z Was kontaktował się z TVP telefonicznie w tej sprawie?
Jak ostatecznie wygląda sprawa z petycją, pod którą podpisało się ponad 3300 (???) osób?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

No właśnie, ciekawe co będą emitować po zakończeniu "Bonanzy"? Mi by nawet pasowała emisja MnS od 15:50. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Faniedantego, możesz podać adres twojej strony, boldbb, a także plebiscytu bbcamera2010, obu gazet o MNS i napisać, że wbrew pozorom MNS ma wielu młodych fanów, którzy stracą przez wcześniejszą emisję serialu.

Całe szczęście, że ta Bonanza ma tylko 66 odcinków ( lub niestety aż ), bo, jak mówi Dawidek, mogą wtedy przenieść MNS na lepszą godzinę lub starą. Mam tylko nadzieje, że nasza kochana telewizja nie da na miejsce Bonanzy Domu, Czterech Pancernych albo innego hitu sprzed lat. :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

fandantego pisze:Moi drodzy, ewidentnie są osoby bądź osoba, która zmienia nazwiska i miejscowości i podpisuje się kilkakrotnie w jednej chwili. Moim zdaniem to nie jest fair, ale nie mam możliwości moderacji petycji ;( Petycję wyślę do TVP w poniedziałek, 22 lutego. Liczę na Waszą pomoc w ułożeniu ciekawego tekstu do władz TVP, który zamieszczę wraz z petycją ;)

Na chwilę obecną 1244 podpisy.
Ta petycja chyba jest na nic, nie ma żadnej mocy, lepiej dzwonić i pisać do nich. Mam nadzieję że teraz zrobi to więcej osób jak już informują o tym. Ta zmiana jest bez sensu, zwłaszcza że w miejsce Mody jest stara Bonanza, to jakiś idiotyzm.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Ale moim zdaniem śmieszna jest jeszcze jedna rzecz. Jak leci ten pasek ze zmianą pory emisji "Mody...", to zaraz po nim jest informacja: 'Wszystkie odcinki do obejrzenia na modanasukces.tvp.pl' :| Ja to interpretuję tak, jakby oni się naprawdę spodziewali spadku oglądalności Mody i wcale ich to nie rusza. Automatycznie po inforamcji o zmianie pory emisji, odsyłają wszystkich zainteresowanych na stronę serialu, bo na bank wiedzą, że Mody nie będzie oglądało tyle osób, ile ogląda obecnie. Czyżby mieli naszą modę już kompletnie gdzieś :?: :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Też to tak interpretuję :| ale skoro za mało fanów głosowało w Tele Kamerach to są skutki. Pozostaje bombardowanie mailami.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dzisiaj ten pasek pojawiał się jeszcze częściej niż wczoraj. ::loll::

Fandantego, ja dodałbym jeszcze takie informacje jak, widownia serialu wg badań AGBNielsen Media Research, szacunkowy spadek widowni serialu o mniej więcej 1/3, zmniejszenie wpływów z reklam, napisałbym też o internecie - że nie wszyscy widzowie mają dostęp do Internetu, a ci którzy mają takie szczęście - to nie wszyscy mają tak szybkie łącze, by móc bezproblemowo oglądać materiały video. Ja jeszcze w mailu sprzed dwóch tygodni napisałem o przyzwyczajeniach widzów. Można podać sporo argumentów.
Tak jak radzi Pottermaniack - możesz dodać wszystkie strony o "MnS" - także nasze forum, konkurencyjne fora Kate, Robiego i innych.
Pytaniem jest czy TVP te argumenty weżmie pod uwagę.

Ja jestem w sprawie emisji "MnS" coraz większym optymistą. Spodziewam się tego, że TVP w ciągu kilku tygodni przywróci starą porę emisji, albo przesunie na 15.50, jeśli nie zdecyduje się na usunięcie lub zmianę godziny "Z refleksem".
jahek

Post autor: jahek »

Bonanza liczy razem 430 odcinków czyli za niecałe dwa lat Mns wróci na starą porę emisji :mrgreen:
STREFKA czyli Stephanie, Thorne, Ridge, Eric, Felicia, Kristen i Angela
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Wystosowałem odpowiedni list do władz TVP. Oto jego treść:

Witam serdecznie.
Piszę do Państwa z prośbą/apelem o niezmienianie godziny emisji serialu MODA NA SUKCES. Przez ponad 15 lat emitują Państwo ten amerykański serial o stałej godzinie. Teraz podjęta została decyzja o zmianie czasu emisji. Dlaczego? Zmiana godziny z 16:05 na 14:30 poniesie za sobą wiele protestów ze strony fanów serialu jak i nieunikniony spadek oglądalności. Obecnie MODA NA SUKCES gromadzi około 2,5 mln widzów (dane: AGB Nielsen Media Research). W tym czasie TVP1 jest najchętniej oglądaną stacją w Polsce. Dlaczego to zmieniać? Czy BONANZA poprawi wyniki oglądalności? Szczerzę wątpię. Fani są zbulwersowani zmianą pory emisji ich ulubionego serialu. Wiele ludzi w tym czasie, kiedy MNS będzie emitowana od 2 marca będzie w pracy, szkole… Nie każdy ma dostęp do Internetu, a ci, którzy mają nie zawsze mają zbyt szybkie łącze internetowe pozwalające na oglądanie serialu w Internecie. Czy tak traktuje swoich widzów Telewizja Publiczna? Nagabuje do płacenia abonamentu przy tym ignorując zewsząd docierające sygnały niezadowolenia swoich widzów? To w Państwa interesie powinna być wysoka oglądalność produkcji, która dostarcza Wam zyski z reklam. Jak wiemy serial oglądają przeważnie osoby starsze, które płacą abonament radiowo – telewizyjny. Co się stanie kiedy zignorujecie Państwo nasze apele? Spadną zyski z abonamentu, spadnie oglądalność produkcji stacji CBS, spadną zyski z reklam. Ta decyzja – o zmianie godziny emisji najpopularniejszej opery mydlanej (w Polce mimo wielu opinii cieszy się szerokim uznaniem i popularnością) – jest absurdalna. Czy to jeden z kroków do zaprzestania emisji tego serialu?
Wszyscy fani na wiadomość o zmianie godziny emisji MODY NA SUKCES ostro wzięli się do pracy. Zjednoczyliśmy siły i stworzyliśmy specjalną petycję, którą kierujemy do Pańtwa. Liczymy, że zostanie ona wzięta pod uwagę. Od 8 lutego 2010 roku podpisało się pod nią ponad 3640 osób! Oto link do petycji  http://proca.pl/pokaz/4176/sprzeciw_wob ... _na_sukces
W załączniku przesyłam również do Państwa wygenerowane wyniki Naszej Wspólnej Petycji (petycja.pdf).
Chciałbym również uświadomić Państwu – Władzom Telewizji Publicznej (kraju wolnego i solidarnego) jak wielką rzeszę fanów ma serial MODA NA SUKCES. Świadczy o tym m.in. ilość podpisów w wyżej wymienionej petycji. Serial MODA NA SUKCES w Polsce doczekał się własnych stron fanowskich, fanklubów, gazet internetowych, licznym kont w serwisach społecznościowych oraz for internetowych. Zamieszczam poniżej linki do kilku wybranych adresów, gdzie społeczność MNS jednoczy się od kilku dobrych lat:
Polska Strona Fanów Serialu MODA NA SUKCES : www.moda-na-sukces.blog.pl
Portal B&B SHOW : www.bbshow.kawiarenka.pl
Magazyn EyeOnFashion : www.eyeonfashion.kawiarenka.pl
Magazyn MODA NA SUKCES : www.mns.blog.pl
Forum MNS : www.forummns.pl
Plebiscyt B&B Camera 2010 : www.bbcamera2010.ocom.pl
Forum serialowej Brooke (Katherine Kelly Lang) : www.katherinekellylang.fora.pl
Forum serialu MODA NA SUKCES : http://modanasukces.boo.pl/Forum/

Tych stron, for i profili jest znacznie więcej. Wyżej zamieściłem najważniejsze i najistotniejsze. Czy wiecie Państwo, że te strony internetowe gromadzą dziennie po kilka tysięcy wejść?

Tak więc siła tego serialu w naszym kraju jest bardzo duża. Powyższy list wystosowałem wspólnie z innymi fanami i zapewne wszyscy z nich podpisują się pod moimi słowami. Bardzo proszę o rozpatrzenie naszej prośby/apelu i nie przenoszenie MODY NA SUKCES na godzinę 14:30 i 15:20. Mam również wielką nadzieję, że nie zostaniemy przez Państwa zignorowani i odpowiedzą Państwo na Nasz List.

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Jeżeli jej nie otrzymamy to skierujemy sprawę do innych władz w tym kraju.

Serdecznie pozdrawiamy,
Fani serialu MODA NA SUKCES.
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

fandantego pisze:
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Jeżeli jej nie otrzymamy to skierujemy sprawę do innych władz w tym kraju.

Serdecznie pozdrawiamy,
Fani serialu MODA NA SUKCES.
Do jakich władz? Może do premiera? ::cojest:: ::rad::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ