Post autor: Tomala »

Dobrze, że Taylor się w końcu opamiętała.
Shane mnie strasznie wkurza. Dokładnie tak samo jak Deacon na początku swojej bytności w serialu. Po prostu mnie do szału doprowadza takie gadanie "Może zrobię, a może nie zrobię, zastanowię się..." :evil:
Bardzo mnie też wkurzała pani prokurator. W ogóle prokuratorzy mnie denerwują. Zawsze są tacy wredni, czerpią wielką przyjemność z posadzania ludzi. Jak oglądam "Sędzię Annę Marię Wesołowską" to tak samo mnie wkurzają.

Post autor: ***Lala*** »

No coś Ty Tomala ja tam lubię prokuratorów i też czasem oglądam Annę Marię i mnie nie wkurzają :wink: Ale żeby nie było off topu...to mega mnie wkurza juz Taylor tym swoim przyznawaniem się do winy (bo prawda jest taka,że nie można jej obiektywnie przypisać winy)to był wypadek a cierpiętnictwo Taylor i samobiczowanie się jest po prostu bez sensu.Taka prawnicza uwaga..wydaje mi się ,że nawet jak zapadł teraz wyrok to nie trzeba byłoby robić takiego cyrku w sądzie tylko odwołać się do sądu wyższej instancji,podając za przyczynę odwołania pojawienie się nowych faktów w sprawie i zeznań nowego swiadka istotnych dla rozstrzygnięcia sprawy i sąd wyższej instancji zapewne by tą apelację przyjął,gdyż wyszłyby na jaw nowe fakty istotne dla rozstrzygnięcia sprawy a nieznane sądowi pierwszej instancji w chwili orzekania. Ale to jest MnS i musi być napięcie :)
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

***Lala*** masz rację co do tej apelacji. Wydaje mi się też, że Stephanie skorzystała z furtki, że sędzia formalnie nie zamknął postępowania, mimo, że ogłosił wyrok. Gdyby doszło do zamknięcia - wtedy konieczna byłaby już apelacja. Amerykańskie prawodawstwo jest odmienne niż nasze i być może nie jest to wpadka.
Bardzo dobrze, że Taylor wycofała się z przyznania się z najpoważniejszego zarzutu. Bo on wcale nie jest tak oczywisty, jak zarzut utrudniania postępowania czy jazdy po pijanemu.
Adrx - wydaje mi się, że Thorne pełni rolę oskarżyciela posiłkowego, stąd to zaproszenie do pokoju sędziego.
Bardzo fajnie, że pojawili się wszyscy, Felicii faktycznie zabrakło, choć wie o sprawie. Cieszę się, że zjawił się również Thomas. :lol:
Shane ratuje skórę Taylor, ciekawe czy teraz zażąda wdzięczności. Faktycznie, on jest trochę a la Deacon. :)

Post autor: Adex-fan Brooke »

A tak w ogóle ta pani oskarżycielka to prawniczka Chantal nr 2 z Pokoleń ;) Wyglądała tam na dodatek tak samo.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Robi »

***Lala*** pisze:No coś Ty Tomala ja tam lubię prokuratorów i też czasem oglądam Annę Marię i mnie nie wkurzają Ale żeby nie było off topu...to mega mnie wkurza juz Taylor tym swoim przyznawaniem się do winy (bo prawda jest taka,że nie można jej obiektywnie przypisać winy)to był wypadek a cierpiętnictwo Taylor i samobiczowanie się jest po prostu bez sensu.Taka prawnicza uwaga..wydaje mi się ,że nawet jak zapadł teraz wyrok to nie trzeba byłoby robić takiego cyrku w sądzie tylko odwołać się do sądu wyższej instancji,podając za przyczynę odwołania pojawienie się nowych faktów w sprawie i zeznań nowego swiadka istotnych dla rozstrzygnięcia sprawy i sąd wyższej instancji zapewne by tą apelację przyjął,gdyż wyszłyby na jaw nowe fakty istotne dla rozstrzygnięcia sprawy a nieznane sądowi pierwszej instancji w chwili orzekania. Ale to jest MnS i musi być napięcie
Studentka prawa,a nie udaje Bóg wie kogo i piszę przejrzystym językiem :wink:
Poza tym zgadzam się.
A i jeszcze jedno , podobała mi się scena jak sędzia wezwał Storma , panią prokurator i Thorne do siebie, a Stephanie uznała, że jej syn nie ma z tymi nic wspólnego i to ona powinna pójść. Wtedy sędzia kazał jej czekać i powiedział, że nią zajmie się później :lol:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Fajne i bardzo ciekawe były te sceny w sądzie. Też lubię jak jest tyle postaci w jednej scenie. No i pojawił się też dawno niewidziany Thomas. Do tego porucznik Baker i ci dziennikarze zajmujący się głównie modą.
Podobało mi się wejście Stephanie i Shane'a na salę, śmiesznie że tak pod rękę, jak babcia z wnukiem. :lol:

A jeszcze tak sobie pomyślałem, że szkoda, że nic nie wspomnieli o ojcu i bracie Taylor.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:A tak w ogóle ta pani oskarżycielka to prawniczka Chantal nr 2 z Pokoleń ;) Wyglądała tam na dodatek tak samo.
Adex masz racje ! Ja nie skojarzyłem na początku ::plask wczolo: Widocznie aktorka pasuje do roli prawnika:)

Post autor: agasb11 »

mailo pisze:
Adex-fan Brooke pisze:A tak w ogóle ta pani oskarżycielka to prawniczka Chantal nr 2 z Pokoleń ;) Wyglądała tam na dodatek tak samo.
Adex masz racje ! Ja nie skojarzyłem na początku ::plask wczolo: Widocznie aktorka pasuje do roli prawnika:)
Nic się nie zmieniła, super wygląda :)

Robi,skąd wiesz że studentka prawa :P Dzięki za miłe słowa :)
Uważam,że dziś Jackie zaatakowała w zbyt ostrych słowach Królową i ta miała prawo ją spoliczkować.Uwielbiam Felicię za jej celne uwagi-czy ty w ogóle robisz coś umyślnie? 8) Biedna Bridget..jak usłyszałam Felicię to naprawdę sobie pomyślałam,że Bridget rzeczywiście nie kieruje się żadnym celem w swoim życiu.
Mam nadzieję,że Brooke rzuci w końcu "marynarza" :lol:

Post autor: Adex-fan Brooke »

Super że wreszcie doszło do starcia między Jackie i Stephanie, czas najwyższy :) A Felicia fajnie podsumowała Bridget m.in. "wszystko zostaje w rodzinie" - to co ostatnio się działo w tych zawirowaniach miłosnych to nawet jak na ten serial przeszło granice i wyszło śmieszne, Brooke byłaby głupia gdyby nagle znowu dała szansę Nickowi, który wyraźnie ma jakieś zaburzenia z tym co gada kogo kocha i komu co obiecuje, musi wreszcie ponieść konsekwencje i zostać sam tak jak to sam pływał całe życie - hmm może dlatego że całe życie pływał gdzieś sam dopiero na starość odkrył sprawy seksu i ciągle kopuluje jak ma okazję. :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Adex a mi się własnie wydaje,że wtedy jak pływał to kopulował z kim popadnie i stąd te stare "przyzwyczajenia" :lol:

Post autor: Robi »

***Lala*** pisze:Robi,skąd wiesz że studentka prawa Dzięki za miłe słowa
Ty miałaś wcześniej na tym forum inny nick , dość podobny do obecnego. Wtedy Cię informowałem jak z niektórymi osobami na forum należy rozmawiać ( dyskusja z Abecem w temacie Polityka ) i a także żebyś zaczynała zdania z wielkiej litery ( bo wtedy władza była wyczulona na tym punkcie ). :wink:

Ja tam uważam, że Jackie dobrze zdefiniowała charakter Stephanie. Już kiedyś inne osoby to powiedziały i może dlatego Cesarzowa tak ostro zareagowała.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Robi, też jestem wyczulony na nieużywanie polskich znaków i wielkich liter - działam jednak dyskretniej. :lol:

Bardzo mi sie podobała konfrontacja Stephanie kontra Jackie. :twisted: Rozbawiła mnie ta rozmowa. Pożądanie Ridge'a - nie tylko Taylor tak myśli/myślała. :D Świetne to było. :mrgreen: Jackie myśli podobnie. :lol:
Mam nadzieję, że Brooke rzuci oby facetów. Zasłużyli sobie na to. Ona też. :twisted:
Celne riposty Felicii potrafią zbić z tropu. Ona ze swoją buntowniczą i niezależną osobowością powinna zastąpić Monikę Olejnik. ::loll:: Spodziewałem się większego wybuchu złości i żalu do Bridget. Tymczasem kolacja przebiegła bardzo spokojnie. :wink:

Post autor: Tiril »

Prokuratorzy czerpią przyjemność z osadzania ludzi, ponieważ rzutuje to na ich karierę. Wszystkie wygrane sprawy to dla nich plusy, to ich praca, poprzez to odnoszą sukces.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: Tomala »

Pierwszy odcinek nagrałem sobie na VHS i obejrzałem po drugim :lol: Jeśli chodzi o jakość to poczułem klimat lat 90-tych ::loll:: Ale nie jest tak tragicznie i tak będę teraz robił. Nie mam wyboru.

Bardzo ciekawie się dzisiaj zadziało. Niesamowita była scena kiedy Jackie wypadła przez balustradę. I wcale mi jej nie żal. Sama się o to prosiła. Stephanie kazała jej wyjść, poszła sobie na górę, a Jackie za nią, zaczęła szarpaninę i ma za swoje. Widać, że Stephanie ma poczucie winy, ale każdy by na jej miejscu miał, nawet gdyby nie był winny w najmniejszym stopniu. Chociaż trochę zawiniła, bo wiedziała, że zaraz za Jackie jest barierka i popchnięcie jej w tamtą stronę może być niebezpieczne.
ODPOWIEDZ