Skoro takie akcje są dla ciebie żenujące to jak możesz ogladać "Modę na sukces" (gdzie min Taylor urodzi dzieckow Brooke w wyniku pomyłki )?Beja pisze:.mailo pisze:W ciagu 5 odcinków wydarzyło się chyba więcej niż przez rok w "Brzyduli"
Akcje w serialu moim znajomym wydają się śmieszne, ale dla mnie są żenujące - np. omyłkowe zapłodnienie czy zakonnica-hakerka.
Majka
mailo, no właśnie już nie oglądam Mody - właśnie kończę odwyk.
Nie oglądam od jakiegoś miesiąca - nie wyrabiałam się z nadrabianiem, zamieniłam Modę na inne seriale.
Grażynki też nie włączę, bo nie szukam codzienności.
Właściwie to nie wiem, jak nazwać to, czego szukam - serial musi mieć to coś.
A Majkę oceniam dość krytycznie, żeby potem zostać pozytywnie zaskoczona, co mam nadzieję, że się wydarzy.
I dodam coś pozytywnego - nadal podoba mi się czołówka i jeszcze fajnie gra Marietta Żukowska i Joanna Osyda wydaje się sympatyczna.
Grażynki też nie włączę, bo nie szukam codzienności.
Właściwie to nie wiem, jak nazwać to, czego szukam - serial musi mieć to coś.
A Majkę oceniam dość krytycznie, żeby potem zostać pozytywnie zaskoczona, co mam nadzieję, że się wydarzy.
I dodam coś pozytywnego - nadal podoba mi się czołówka i jeszcze fajnie gra Marietta Żukowska i Joanna Osyda wydaje się sympatyczna.
Zgadzam się Beju, ze czołówka jest fajna "miła, lekka i przyjemna"
Ja tak samo jak ty mam nadzieję, ze serial zaskoczy a aktorzy się rozkręcą. Jak pisałem, są tam prawie same nowe twarze, więc nic dziwnego, że jeszcze nikt sie nie wyróżnia jak w "Brzyduli" (tak jak wspomniałaś np o Wioli).
Ale biorąc pod uwagę same wydarzenia i wątki, to nie mogę zrozumieć jak niektórzy piszą , że serial jest nudny
Naprawdę zastosujcie jakąś skalę porównawczą do innych seriali (tego typu oczywiście). Dopiero 5 odcinków a naprawdę sporo się wydarzyło. Dialogi mogą się wydawać sztuczne, ale to dlatego, że każda rozmowa ma jakis cel, wnosi jakieś informacje o wydarzeniach i bohaterach. Ja to akurat lubię, bo nie ma jakiegoś gadania o pogodzie i gotowaniu, które nic nie wnosi. "Brzydula" trochę bazowała na komiźmie słownym i sytuacyjnym, bo po obejrzeniu kilku odcinków, to swierdziłem, że jeśli chodzi o wydarzenia to mało się dzieje, intrygi sa niemiłosiernie rozciagnięte w czasie itp. Co nie zaprzecza temu, że serial miał swój klimat, ale zupełnie inny niż "Majka".
Ale biorąc pod uwagę same wydarzenia i wątki, to nie mogę zrozumieć jak niektórzy piszą , że serial jest nudny
Wiem, ze moze nie na temat ale co się stało? Sesja? Mam nadzieję, że wrócisz do ogladania, ostatnio są ciekawe akcje.Beja pisze:mailo, no właśnie już nie oglądam Mody - właśnie kończę odwyk.Nie oglądam od jakiegoś miesiąca - nie wyrabiałam się z nadrabianiem, zamieniłam Modę na inne seriale.
Po kolejnychodcinkach mogę stwierdzić, że serial dalej mi się podoba. Wiem , że wątki są jak na polskie realia nietypowe, ale to jest według mnie zaletą, że nie ma tej nudnej codzienności. Najfajniejsze jest chyba to, że jest tam spory wysyp "czarnych" charakterów:
- Stefan
- Ola
- Grażyna
- Wiktor
- Dagmara
Ojciec Michała też wydaje się dwuznaczny, na razie niezbyt pozytywny. A wiadomo, że "czarne" charaktery zawsze sa w serialach najciekawsze, więc jest to duży plus. Po kolejnych odcinkach postacie stają się bardziej ludzkie i zarysowane. Mają swoje wady, zalety i słabości. Kaśka ma być chyba postacia trochę komiczną (ten jej wątek odchudzania itp). Dobry był ostatnio tekst Oli do dzieci:"Niech wasi rodzice, pijaki, wezmą się do roboty". A ona to niby pracuje??
Pojawił sie też wątek ojca Majki, który ich zostawił. Może to być nawet ciekawe jakby wrócił. Nie lubie tego kolegi Majki ze studiów Konrada - taki błazen.
Jeszcze raz chciałem podkreślić realizację i dopracowanie poszczególnych scen. Nie widać tu czegoś co nazywam "polska scenografią" (na szybkiego skonstruowanie jakiś pomieszczeń prawie że z kartonów i ogólnie biednie). Najfajniejsze miejsce to chyba taras w firmie, skąd widać panoramę Krakowa. Mam w ogóle nadzieje, że będzie więcej scen w terenie i że pokażą więcej miasta.
Kilka fotek bohaterów:
MAJKA

MICHAŁ

- Stefan
- Ola
- Grażyna
- Wiktor
- Dagmara
Ojciec Michała też wydaje się dwuznaczny, na razie niezbyt pozytywny. A wiadomo, że "czarne" charaktery zawsze sa w serialach najciekawsze, więc jest to duży plus. Po kolejnych odcinkach postacie stają się bardziej ludzkie i zarysowane. Mają swoje wady, zalety i słabości. Kaśka ma być chyba postacia trochę komiczną (ten jej wątek odchudzania itp). Dobry był ostatnio tekst Oli do dzieci:"Niech wasi rodzice, pijaki, wezmą się do roboty". A ona to niby pracuje??
Pojawił sie też wątek ojca Majki, który ich zostawił. Może to być nawet ciekawe jakby wrócił. Nie lubie tego kolegi Majki ze studiów Konrada - taki błazen.
Jeszcze raz chciałem podkreślić realizację i dopracowanie poszczególnych scen. Nie widać tu czegoś co nazywam "polska scenografią" (na szybkiego skonstruowanie jakiś pomieszczeń prawie że z kartonów i ogólnie biednie). Najfajniejsze miejsce to chyba taras w firmie, skąd widać panoramę Krakowa. Mam w ogóle nadzieje, że będzie więcej scen w terenie i że pokażą więcej miasta.
Kilka fotek bohaterów:
MAJKA

MICHAŁ

- Adex-fan Brooke
Nie miałem okazji oglądać, więc nie mam zdania, ale czołówka dość fajna, chyba jako jedyna z polskich od razu kojarzy się z polską telenowelą
Kiedyś myślałem że nastały złe czasy w Polsce że przestały być popularne soap opery na rzecz telenowel różnego pochodzenia, ale teraz w sumie jeszcze gorzej bo robi się polskie 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adex obejrzyj, może ci sie spodoba:) Może przywołam trochę bohaterów:
LILKA
Majka ma jedną przyjaciółkę – Lilkę. Znają się od dzieciństwa. Razem chodziły do podstawówki, liceum i obie studiują na ASP. Na szczęście Lilka wybrała malarstwo, bo jak sama przyznaje, że gdyby obie studiowały na tym samym wydziale to byłoby to już trochę dziwne.
Mają odmienne charaktery. Lilka jest praktyczna, zasadnicza i twardo stąpa po ziemi. Nie do końca rozumie zachowania niepokornej Majki, ale jako jej najlepsza przyjaciółka akceptuje jej życiowe wybory, pod warunkiem że są mądre.
Ma w sobie duże ilości pozytywnego szaleństwa.
Jest chodzącą, będącą na każde zawołanie poradnią sercową Majki.

KONRAD:
Kolega ze studiów Majki. Jest typem zdolnego ale bardzo zadufanego w sobie „artychy”. Pewny siebie aż do przesady, dąży za wszelką cenę do wyznaczonego celu.
Platonicznie podkochuje się w Majce, która niestety nie jest nim zainteresowana. Konrad nie przyjmuje jednak tej miłosnej porażki do wiadomości. Nie może zrozumieć jej obojętności i tego, że może ona kochać kogoś innego. Kogoś kto nie jest nim. Wysokie mniemanie o sobie sprawia że nie lubi przegrywać i w ostateczności jest zdolny zaszkodzić nawet Majce, jeśli to ma ocalić jego rozdęte ego.

LILKA
Majka ma jedną przyjaciółkę – Lilkę. Znają się od dzieciństwa. Razem chodziły do podstawówki, liceum i obie studiują na ASP. Na szczęście Lilka wybrała malarstwo, bo jak sama przyznaje, że gdyby obie studiowały na tym samym wydziale to byłoby to już trochę dziwne.
Mają odmienne charaktery. Lilka jest praktyczna, zasadnicza i twardo stąpa po ziemi. Nie do końca rozumie zachowania niepokornej Majki, ale jako jej najlepsza przyjaciółka akceptuje jej życiowe wybory, pod warunkiem że są mądre.
Ma w sobie duże ilości pozytywnego szaleństwa.
Jest chodzącą, będącą na każde zawołanie poradnią sercową Majki.

KONRAD:
Kolega ze studiów Majki. Jest typem zdolnego ale bardzo zadufanego w sobie „artychy”. Pewny siebie aż do przesady, dąży za wszelką cenę do wyznaczonego celu.
Platonicznie podkochuje się w Majce, która niestety nie jest nim zainteresowana. Konrad nie przyjmuje jednak tej miłosnej porażki do wiadomości. Nie może zrozumieć jej obojętności i tego, że może ona kochać kogoś innego. Kogoś kto nie jest nim. Wysokie mniemanie o sobie sprawia że nie lubi przegrywać i w ostateczności jest zdolny zaszkodzić nawet Majce, jeśli to ma ocalić jego rozdęte ego.

Świetny będzie jutrzejszy odcinek!
Matka Michała po rozmowie z matką Oli odkryje, że Ola przed laty usunęła dziecko Michała (jeszcze nie wiedziała wtedy, że Michał jest bogaty i pojechała do Szwajcarii). Oczywiście po tym pójdzie do Oli i jej to wygarnie, mówiąc też, że odnajdzie teraz tę klinikę, gdy nagle wejdzie Michał (Ola i jego matka tego nie zauważą!!!!), a Ola wyzna, że tak, usunęła ciążę ale to jej sprawa!!! Michał na szczęście to usłyszał!
Matka Michała po rozmowie z matką Oli odkryje, że Ola przed laty usunęła dziecko Michała (jeszcze nie wiedziała wtedy, że Michał jest bogaty i pojechała do Szwajcarii). Oczywiście po tym pójdzie do Oli i jej to wygarnie, mówiąc też, że odnajdzie teraz tę klinikę, gdy nagle wejdzie Michał (Ola i jego matka tego nie zauważą!!!!), a Ola wyzna, że tak, usunęła ciążę ale to jej sprawa!!! Michał na szczęście to usłyszał!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Fajnie, że Michał już wie, że jest ojcem dziecka Majki. Czekam teraz aż ją o tym poinformuje. Fajnie też, że Majka i Michał już są razem, w Brzyduli im to zajęło o 150 odcinków dłużej. 
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Zapomniałem napisać, ze ta konfrontacja byla super ! W ogóle starcia Olki z bohaterami fajnie się ogląda, a z ta ciotka Grażyna tworza zgrany duet. Mam pytanie bo chyba gdzieś przeoczyłem - co to za interes prowadzi Olka, to jakiś klub ?B@r pisze:Świetny będzie jutrzejszy odcinek!
Matka Michała po rozmowie z matką Oli odkryje, że Ola przed laty usunęła dziecko Michała (jeszcze nie wiedziała wtedy, że Michał jest bogaty i pojechała do Szwajcarii). Oczywiście po tym pójdzie do Oli i jej to wygarnie, mówiąc też, że odnajdzie teraz tę klinikę, gdy nagle wejdzie Michał (Ola i jego matka tego nie zauważą!!!!), a Ola wyzna, że tak, usunęła ciążę ale to jej sprawa!!! Michał na szczęście to usłyszał!![]()
A co myślicie o postaci Klary? ja myślałem na początku, że wniesie cos pozytywnego, bo jest oryginalna 9ta ekologia i w ogóle). Ale jak sie wydało, że to ona rozwieszała te ogłoszenia to wyszła na zwykłą histeryczkę:/:/:/ Fajnie zrobili też ten wieczorek pisarski Piotra.
Jako kolejny plus serialu mozna dodać, ze aktorzy są rewelacyjnie ubrani, a Marieta Żukowska to już w ogóle rewelacyjnie, aż miło popatrzeć.
Rodzina Majki:
RÓŻA
Babcia Majki. Jest twarda, harda i mocno stąpa po ziemi. Czuje się odpowiedzialna za rodzinę. Tym bardziej, że jej dzieci, nie ułożyły sobie najlepiej życia.

ANNA
Mama Majki. Anna nie ma szczęścia w miłości, ciągle goni za młodością i poszukuje właściwego partnera, opierając się na ryzykownych kryteriach – „szarmancki, przystojny, czarujący”.

PIOTR
Brat Anny – matki Majki, wujek Majki, dla której jest bardziej starszym bratem – razem się wychowywali. Jest literatem, stąd jego romantyczna natura i wiara w prawdziwą miłość na którą czeka. Żyje wygodnie, trochę we własnym świecie, w bliżej nieokreśloną przyszłość odkładając dorosłe i odpowiedzialne życie. Jest typem zdolnego lenia o wielkim sercu. Często ładuje się w kłopoty, jednak wrodzony wdzięk sprawia, że z reguły udaje mu się wyjść z nich bez szwanku. Piotr jest ogromnym wielbicielem kobiet i ciągle szuka swojej idealnie dopasowanej drugiej połówki, ale jedyną kobietą, która tak naprawdę ma na niego wpływ jest babcia Róża

Jak na poczatku zaczałem ogladać serial to myślałem , że babcia Majki to jej matka a wujek to brat:) Akorzy młodo jakoś wyglądają.
Mailo, Ola jest zastępcą prezesa w tym klubie.
Zdecydowanie to moja ulubiona bohaterka, uwielbiam jej starcia z matką Michała! Ostatnio znowu było świetne ich spotkanie w szpitalu, jak Lucyna powiedziała Oli żeby nie mówiła do niej mamo i poinformowała ją, że Kazimierz przepisał jej firmę. W ogóle uwielbiam jak ona zwraca się do niej tak wyniośle per Aleksandro.
Grażyna mnie za to już strasznie wkurza, o ile intrygantka Ola jest świetna, o tyle Grażynie brak osobowości. Mariettę oglądałem też m.in. w Londyńczykach gdzie jej bohaterka była moją ulubioną.
Lubię też prawdziwą matkę Oli i ciekawe jest, że ona chyba się przyjaźni z Lucyną.
Heh, ja podobnie jak ty na początku myślałem, że Piotr to brat Majki.
Lubię też prawdziwą matkę Oli i ciekawe jest, że ona chyba się przyjaźni z Lucyną.
Heh, ja podobnie jak ty na początku myślałem, że Piotr to brat Majki.
Tak samo pomyslalem, moze to wina aktorki? Powiini dać kogos bardziej wyrazistego do tej roli. Marietta jest świetna w kazdym serialu. W "M jak miłosć" też się rozkręciła. Ale w "Majce" ma największe pole do popisu jako czarny charakter.B@r pisze:, o ile intrygantka Ola jest świetna, o tyle Grażynie brak osobowości. .
:
Z pewnością to wina aktorki, ja bym w tej roli widział np. Grażynę Szapałowską.
Mailo, fajnie, że też oglądasz ten serial bo mogę z kim o nim porozmawiać. Wkleiłeś ładne zdjęcie bohaterów, a masz może jakieś zdjęcia Oli?
Mailo, fajnie, że też oglądasz ten serial bo mogę z kim o nim porozmawiać. Wkleiłeś ładne zdjęcie bohaterów, a masz może jakieś zdjęcia Oli?