Klub Szalonych Dziewic

Post autor: Goku »

Obrazek

Bohaterki serialu to przyjaciółki ze szkolnych lat: Daria (Dominika Łakomska), Joanna (Monika Buchowiec), Karolina (Anna Przybylska) i Magda (Anna Dereszowska).

W przyjaźni są sobie niezwykle oddane, wierne i szczere. Ich rytuałem są cotygodniowe spotkania w pubie, gdzie przy ulubionym drinku - Szalona Dziewica - rozmawiają bez zahamowań o facetach, seksie i codziennych zdarzeniach.

Każda z przyjaciółek dąży do realizacji własnej drogi życiowej, nawet jeśli zdarzają im się porażki, nie żałują podjętych wyborów. Ich odwaga i bezkompromisowość determinują relacje z mężczyznami, które w efekcie pozbawione są schematów i klasycznego myślenia o wspólnym życiu.

Paradoksalnie dziewczyny z serialu, tak jak wiele współczesnych kobiet, mają lepiej dobrane sukienki niż mężczyzn. Zarówno szczęście jak i ukochany są przecież w obecnym świecie trudne do zdobycia i jeszcze trudniejsze do utrzymania.

Serial oparty jest na holenderskim formacie „ROZENGEUR & WODKA LIME”, emitowanym z sukcesem w latach 2001-2006 na antenie RTL 4.

Oficjalna strona: http://ksd.plejada.pl/

Po pierwszym odcinku serial bardzo mi się podoba! :) Jak na razie najbardziej lubię Magdę, ale to pewnie dlatego, że w ogóle lubię Dereszowską, a poza tym w pierwszym odcinku było jej zdecydowanie najwięcej ;). Oglądał ktoś?
Awatar użytkownika
Tim
Awatar użytkownika

Post autor: Tim »

Tak widziałem pierwsze 2 odcinki i mi się serial nawet podoba. Zobaczymy co będzie dalej. Trudno coś więcej powiedzieć. Najbardziej spodobały mi się postacie Karoliny i Magdy.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."

Post autor: Tomala »

Ja oglądałem.
Serial fajny i mam zamiar dalej oglądać, ale muszę przyznać, że jakoś bardzo na kolana mnie nie powalił, tak jak powalił mnie np. "Seks w wielkim mieście". Myślę, że się jednak rozkręci. Narazie najbardziej polubiłem Joannę. Podoba mi się gra aktorska tej aktorki i to jak się ubiera. Jednocześnie z klasą i elegancko, ale i tak na luzie i kolorowo ::rad:: Trochę irytuje mnie to ciągłe rozdzielanie ekranu, ale to taki szczegół.

Post autor: Damians »

Nie mam zamiaru tego oglądać, ale tylko powiem, ze to zdjęcie promujące kojarzy mi się z Desperatkami :P

Post autor: Beja »

Ja też obejrzałam już dwa pierwsze odcinki i też zamierzam oglądać dalej. :D
Podoba mi się bardzo muzyka no i ogólnie jest ciekawie, a nie tak drętwo i nudno jak w wielu polskich serialach.

Post autor: Monia »

Ja też widziałam pierwszy odcinek i zrobił na mnie dobre wrażenie. Był ciekawy. Z pewnością wciągnę się w ten serial :)
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:

Drugi odcinek lepszy od pierwszego :D.

Teksty w tym serialu są powalające ::loll::.

Mam wrażenie, że każdy odcinek skupia się na jednej z dziewczyn, bo w pierwszym odcinku było zdecydowanie najwięcej Magdy, a tu Karoliny :).

A tak w ogóle to rozwaliła mnie ostatnia scena, gdy Magda rozebrała się w biurze, a tamci ją kompletnie olali ::loll::.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Serial świetny, moje ulubione bohaterki to Magda i Karolina, chociaż w sumie każda bohaterka jest jedyna w swoim rodzaju i ma to coś. ::rad::
Wiadomo ile odcinków będzie liczyć 1 seria?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Tomala »

I co, ogląda ktoś jeszcze? Bo ja oglądam, ale w sumie nie wiem po co. Nie podoba mi się ten serial jakoś. Takie to wszystko jest tam sztuczne, przerysowane.
Wszyscy faceci w tym serialu są beznadziejni. Mikołaj - dzieciak, Jan - straszny egoista i ogólnie żenua ( :lol: ), mąż Darii (nie pamiętam imienia) taki nudny i ma gdzieś to, że Daria nie chce mieszkać w Karakułach. Joanna narazie miała tylko jednorazowe numerki.

Post autor: kimberly1990 »

Ja oglądam :wink:
Serial całkiem mi się podoba, ma coś w sobie :wink:
Moją ulubioną bohaterką jest Daria :mrgreen: W ogóle uwielbiam Dominikę Łakomską :serce: , widziałam ją raz na żywo w teatrze - jest bardzo dobrą aktorką :wink: :: bow ::

Na początku podobała mi się postać Karoliny, ale im dłużej oglądam ten film, to mam wrażenie, że Anna Przybylska gra w nim samą siebie ::jezyk:: I w ogóle to straciłam sympatię do tej bohaterki w momencie kiedy Przybylska zaczęła opowiadać tabloidom jak to Wesołowski kiepsko całuje ::kwasny:: Uważam, że to był cios poniżej pasa dla Kuby i dobrze, że on sam był w stanie obrócić to w żart i jakoś wyjść z klasą z tej niezręcznej sytuacji :wink:

Magda nie przypadła mi do gustu, bo ostatnio każda rola Dereszowskiej jest taka sama, tzn. jej bohaterki są do siebie podobne i wykonanie zawsze to samo, więc postać Magdy niczym nowym mnie nie zachwyciła ::jezyk:: Poza tym jej wątek z Janem kompletnie mnie nie interesuje ::jezyk::

Joanna jest całkiem fajna, choć na razie zbyt ciekawych wątków nie ma :wink:

Serial jak dla mnie jest taki... świeży :wink: Wprowadza coś nowego, świeżego i miło mi się go ogląda więc na pewno będę kontynuować :wink:

Ja lubię ten serial :D.

Przybylska wyjaśniła w Kubie Wojewódzkim ostatnio, że to co powiedziała o Wesołowskim to był żart, wyrwany z kontekstu przez tabloidy i ja jej wierzę, bo wygląda na inteligentną babkę i wątpię, żeby na serio tak powiedziała ;).

W dzisiejszym odcinku strasznie mi szkoda było Magdy, szczególnie przez to jak obrażona Karolina ją zaczęła traktować :(.

A Karolinie moim zdaniem odbiło, ledwo co poznała faceta, a tu już ślub :roll:.

Joanna i Daria niestety nie mają żadnych ciekawych wątków jak na razie i robią za tło Magdy i Karoliny ::kwasny::.

Post autor: kimberly1990 »

Widzieliście ostatni wtorkowy odcinek?

Był mega-smutny :(
Choć postać Karoliny ostatnio zaczęła mnie drażnić, to jednak jest mi jej szkoda :( W ogóle przkra ta cała sprawa z przeszłością Karoliny i jej rodzicami. Mam nadzieję, że jej małżeństwo z Mikołajem się teraz nie rozpadnie (i że nie okaże się, że to było małżeństwo tylko dla dziecka)...

Wkurza mnie mąż Darii ::kwasny:: Taka fajna babka a wyszła za takiego apodyktycznego faceta, który w dodatku nie umie się kulturalie zachować ::kwasny::
ODPOWIEDZ