Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Robi pisze: No Taylor już nie raz doradzała wielu członkom rodziny i nigdy to nie wychodziło na dobre.
Nieprawda. A np pomoc Tony'emu?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
grzegorz475

Post autor: grzegorz475 »

Wtedy to Tony zdajsie nie był jescze członkiem rodziny bo potem wziął ślub z Kristen jak wszyscy się pogodzili z sytuacją :P
Awatar użytkownika
Tiril

A co to za różnica czy byli po ślubie czy przed? Był jej narzeczonym. Idąc tym tokiem myslenia to dyskusja nie ma sensu, bo Stephanie też nie jest rodziną Taylor.
Sad but true
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Jest babcią jej dzieci, więc to raczej rodzina ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Tiril

wiwi pisze:Jest babcią jej dzieci, więc to raczej rodzina ;)
Nie, dzieci to z rodzina z Taylor, i rodzina ze stephanie, a one same wobec siebie rodziną nie są, zwłaszcza teraz, po rozwodzie.
Sad but true
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

A czy po rozwodzie rodzice przestają być rodziną? Wg mnie nie. Ze względu na dzieci już na zawsze pozostaną rodziną. Po prostu żyją oddzielnie...
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Tu chodzi o emocjonalne zaangażowanie. Osoby, które była od wielu lat związane ze sobą bardzo blisko nie są w stanie w 100% obiektywnie ocenić sytuacji, a tym bardziej pomóc komuś. No ale wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że jednak Taylor wyleczy Stephanie, a ta w końcu przestanie swoim synom wybierać kobiety do łóżka ::loll::
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Robi pisze:Ale już kiedyś radziła Stephanie jako lekarz i poniosła porażke, pacjentką była jej również Brooke i Ridge i także poniosła porażke. Dlaczego :?: Odpowiedź jest prosta. Z nimi jest bardzo związana ( i w ten pozytywny i negatywny sposób ) Bardzo ciężko jest w takim przypadku pomóc obiektywnie.
Nie tak dawno Taylor zbuntowała się przeciwko Stephanie, odkryła jej wady, więc może teraz potrafi odsunąć przywiązanie emocjonalne i jej pomóc., choć oczywiście pewne to nie jest. I jednak komuś z rodziny pomogła, choć twierdziłeś wcześniej, że nikomu.
Robi pisze:Zgadzam się. Uważam, że lepszą karą dla Stephanie byłoby więzienie. Natomiast inaczej na to patrzą członkowie rodziny. Gdybyś miał wybór, posłał byś swoją matkę do więzienia czy oddał firmę :?: Decyzja w takim przypadku jest bardzo trudna i niejednoznaczna , zależy to od wielu czynników .
Raczej groźba więzienia, bo to, że zostałaby skazana pewne nie jest. Sama sytuacja jest skomplikowana, nie ma jasnego wyboru - albo więzienie, albo firma. Jeżeli moja matka by twierdziła, że to wszystko było wypadkiem, i mogłaby to udowodnić za pomocą biegłych, na dodatek usilnie by mnie prosiła o niesprzedawanie firmy, prawdopodobnie bym jej posłuchał.
Robi pisze: Ale demagogia. ::loll:: Pasuje , nie mój poziom ::krzyw::
Zaślepienie Brooke i robienie z niej ofiary jest śmieszne, bo sama ona święta nie jest i krzywdziła Forresterów wiele razy. Zamiast obrażaniem mnie i udawaniem alfy i omegi zajmij się wymyślaniem kontrargumentów do dyskusji, jeśli możesz. ::rad::
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Pottermaniack pisze:Nie tak dawno Taylor zbuntowała się przeciwko Stephanie, odkryła jej wady
Długo ten bunt nie trwał :lol: choć to też świadczy, że Taylor jak chce to potrafi .
Pottermaniack pisze:Raczej groźba więzienia, bo to, że zostałaby skazana pewne nie jest. Sama sytuacja jest skomplikowana, nie ma jasnego wyboru - albo więzienie, albo firma. Jeżeli moja matka by twierdziła, że to wszystko było wypadkiem, i mogłaby to udowodnić za pomocą biegłych, na dodatek usilnie by mnie prosiła o niesprzedawanie firmy, prawdopodobnie bym jej posłuchał.
No właśnie sytuacja jest skomplikowana,a decyzja trudna. Jednak te decyzje podjęła cała rodzina, z prostego względu - wiedzą jaka Stephanie jest porywcza, więc wolą mieć matkę, którą kochają mieć przy sobie , na wolności ( w zamian za firmę ) niż mieć ukochaną firmę ( a Stephanie w więzieniu ) .
Pottermaniack pisze:Zaślepienie Brooke i robienie z niej ofiary jest śmieszne, bo sama ona święta nie jest i krzywdziła Forresterów wiele razy. Zamiast obrażaniem mnie i udawaniem alfy i omegi zajmij się wymyślaniem kontrargumentów do dyskusji, jeśli możesz.
Brooke byłaby ofiarą gdyby nie reagowała na intrygi Forresterów i jak potulne ciele na wszystko się zgadzała.
Po prostu nie mam ochoty pisać ciągle tego samego :lol: a moja ,,alfa i omega'' polega tylko na tym, że staram się stosować do regulaminu. Debatowanie jak to Forresterowie okradli Brooke, a ta w odwecie przejęła FC nie nadaje się do tego tematu. Być może brakuje ci argumentów ( o których tak ochoczo wspominasz ) więc sięgasz do przeszłości :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ostatnie odcinki to mistrzostwo ze strony aktorskiej Susan(Stephanie), bardzo fajne sceny dostała z Erykiem i teraz ciekawie jak wspomina dzieciństwo.
Fajnie że Brooke i Ridge znowu tworzą szczęśliwą rodzinkę. Nie rozumiem natomiast jak Nick ma kierować firmą FC bez Forresterów (znam dalsze odcinki, ale i tak nie rozumiem ;) ) Poza tym trochę zbyt potulnie wszyscy sprzedali cały swój majątek,dziedzictwo...to aż bardzo dziwne, dlatego reakcja Stephanie była dla mnie w pełni zrozumiała. Brooke ładnie się zjednoczyła z Forresterami i świetnie że chciała przekonać Nicka iż źle robi.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Trochę z innej beczki - zauważyliście, że ujęcia miasta przed sceną Nick/Stephanie były kręcone nocą, ujęcia z tyłówki po tej scenie także, ale za zbitymi witrażami - dzień! :D Dobrze że im tło przynajmniej nie falowało jak kiedyś przy scenach z mariny :)

Kurde, przestałem oglądać polskie odcinki Mody, a widzę że fajny wątek przeszłości Stefy się szykuje :) Ooo, niech żyje TVP1 :/
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Teraz jeszcze Bridget dała odczuć Nickowi, że źle robi. I bardzo dobrze, choć mogła być bardziej stanowcza.
Zastanowiło mnie to, dlaczego Eric udał się do Jackie. On chyba nie wie, albo i nie chce wiedzieć, że to ona wpadła na pomysł tej zbiorowej odpowiedzialności za to co zrobiła Stephanie.
Teraz zaczynam rozumieć, dlaczego Stephanie ta dziwnie zachowywała się w serialu. Nie będę teraz tego analizować, bo liczę jeszcze na dodatkowe informacje na temat jej przeszłości. :wink:
Smutne to było, jak wszyscy wychodzili z FC, gabinet Erica taki pusty. Mam dziwne wrażenie, że to koniec pewnej epoki. Zgadzam się z Tobą Adex, Forresterowie zbyt potulnie oddali firmę Nickowi.
Najbardziej dzisiaj nudzili Ridge i Brooke. :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To bardzo ciekawy wątek ze Stephanie nikt nie zaprzeczy że Taylor pomogła aczkolwiek niezbyt to profesjonalne pomagać komu z kim jest się tak bardzo powiązanym...
Niesamowite że matka starej Stephanie nadal żyje a o Pameli już słyszeliśmy kiedyś kilka razy, fajnie że ją wreszcie mamy na Tvp1 - aktorka oczywiście jest z seriali Cudowne lata i Dr Quinn. Nick jako ostry szef w FC z Clarke'm i Donną na czele jawi się marnie jako przyszły człowiek sukcesu, no chyba że nadal zdrowiejąca (wyjątkowo długo jak na ten serial) Jackie zdziała cuda. ogólnie dziwne że Jackie tak potraktowała bądź co bądź Eryka a on jej nie ma za złe.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Dzisiaj znowu kontynuowany jest wątek przeszłości Stephanie, dowiedzieliśmy się, że jej matka żyje, choć Królowa utrzymywała, że zmarła trzydzieści lat temu. Swoją drogą dziwnie jest myśleć o seniorce Douglas, że jest kimś ponad Stephanie, która przez wiele lat była najstarsza w rodzinie. Na dodatek została pokazana także młodsza siostra Douglas, Pamela.
Taylor znakomicie poradziła sobie z pomocą Stephanie, choć pacjentka nie chciała ujawnić swojej przeszłości i jej uznać, ta konsekwentie namówiła ją do rozmowy z matką.
Adex-fan Brooke pisze:Nick jako ostry szef w FC z Clarke'm i Donną na czele jawi się marnie jako przyszły człowiek sukcesu, no chyba że nadal zdrowiejąca (wyjątkowo długo jak na ten serial) Jackie zdziała cuda. ogólnie dziwne że Jackie tak potraktowała bądź co bądź Eryka a on jej nie ma za złe.
Śmieszna była scena, kiedy trzy czwarte pracowników firmy odeszło, Nick awansował kogoś z działu dystrybucji na jego szefa, a potem zaczął siać propagandę sukcesu, jakoby firma za jego rządów miałaby być lepsza, niż za czasów Forresterów. :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Świetny jest ten nowy wątek ze Stephanie i jej matką i siostrą. To ogólnie szokujące, że Stephanie ma jeszcze żywą matkę (ciekawe ile ona ma lat?). Świetna scena, jak pokazali ją pod koniec pierwszego odcinka obróconą tyłem do kamery. Ogólnie ciekawa historia, jedyna wzmianka o Pam jaką pamiętam, to to, że wyruszyła w jakiś rejs ze Stephanie (to było w 2001 roku jak pojawił się Massimo).
Jeszcze marzy mi się, żebyśmy kiedyś poznali brata Erica i dowiedzieli się czegoś więcej o nim.

Bardzo głupie jest to, że niemający żadnego pojęcia o modzie Nick przejmuje rządy w FC. I ogóle to już powinno być nie "Forrester Creations", a jakieś "Marone Creations". Zobaczymy czy osiągnie z takim zespołem jaki mu pozostał i z nowo zatrudnionym Clarke'm jakieś sukcesy... :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ