Pamiętniki wampirów (The Vampire Diaries)
Już wiem czemu ta piosenka Leony mi się tak podoba! Zauważyliście, że w momencie gdy przestaje śpiewać to jest to ta sama melodia, co była w Modzie często w scenach z Caroline?
Np. tu ta piosenka w Modzie jest od 47 sekundy- http://www.youtube.com/watch?v=JyjwEdT2 ... re=related
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Jako, że Goku i kimberly oglądają (a oni lubią te seriale co i ja!
), a ja mam teraz ferie, zacząłem oglądać ten serial.
Jestem po 3 odcinkach i nadal jest mi strasznie Zmierzchowo. Stefan to dla mnie Edward, a Elena - Bella. I nic na to cholerstwo poradzić nie mogę
Całe szczęście, że jest Damon, bo ostatnio w serialach mało czarnych charakterów męskich, a jego postać jest naprawdę fajnie zrobiona. Podoba mi się jeszcze postać Bonnie 
Tak mi się przypomniało, jak przed laty komentowałem tu z Abec'em "Miasteczko Point Pleasant" o jeszcze mroczniejszym klimacie (w ogóle polecam innym
. To były czasy 
Jestem po 3 odcinkach i nadal jest mi strasznie Zmierzchowo. Stefan to dla mnie Edward, a Elena - Bella. I nic na to cholerstwo poradzić nie mogę
Tak mi się przypomniało, jak przed laty komentowałem tu z Abec'em "Miasteczko Point Pleasant" o jeszcze mroczniejszym klimacie (w ogóle polecam innym
- kimberly1990
Mnie też na początku było Zmierzchowo, przez pierwsze kilka odcinków, ale później cała historia zaczęła się rozkręcać i w sumie mocno się różni od Zmierzchu (W "Pamiętnikach Wampirów" przede wszystkim wątek miłosny nie jest aż tak bardzo wysunięty na pierwszy plan ak w "Zmierzchu"; tutaj jest o wiele więcej równie interesujących wątków
)
Poza tym warto oglądać dla samego Damona
PS. Co do książki to ostatnio przecyztałam 6 tomów - serial duuuużoooo lepszy

Poza tym warto oglądać dla samego Damona
PS. Co do książki to ostatnio przecyztałam 6 tomów - serial duuuużoooo lepszy
Jestem po 1x06 i jest fajnie. Nawet bym powiedział, że coraz fajniej 
Moim zdaniem serial nie jest jakiś mega wybitny i osobiście wolę One Tree Hill, 90210 czy Plotkarę, no ale wciągnąłem się i na pewno będę oglądał dalej
Wkurza mnie Vicky. I jakoś od 1 jej sceny w tym serialu czułem, że albo jest, albo stanie się vampire
Moim zdaniem serial nie jest jakiś mega wybitny i osobiście wolę One Tree Hill, 90210 czy Plotkarę, no ale wciągnąłem się i na pewno będę oglądał dalej
Wkurza mnie Vicky. I jakoś od 1 jej sceny w tym serialu czułem, że albo jest, albo stanie się vampire
Już jestem na bieżąco
Serial to bajeczka, ale niezwykle wciągająca
Taki mój mały bilans:
Najlepsza bohaterka: Elena
Najlepszy bohater: Damon
Najgorszy bohater: Stefan
Najlepsza para: Caroline&Matt
Najgorsza para: Elena&Stefan (oni chyba powinni być romantyczni, a są po prostu mdli
)
Najciekawsze relacje: Elena&Damon (scena przytulenia przez Elenę w ostatnim odcinku super!)
Jak na mój gust trochę za dużo już wampirów i zgonów, ale przynajmniej jest ciekawie. Przyznam, że serial mocno zaskakuje i aż chce się oglądać od razu kolejny odcinek. Na początku bardzo nie lubiłem zarówno Matta jak i Caroline, teraz uwielbiam ich oboje. Super pomysł z ich połączeniem!
Śmierć babci Bonnie niepotrzebna moim zdaniem, no ale cóż.
Liczę, że teraz Damon da sobie spokój z Katharine i zacznie walczyć ze Stefanem o Elenę
Taki mój mały bilans:
Najgorsza para: Elena&Stefan (oni chyba powinni być romantyczni, a są po prostu mdli
Najciekawsze relacje: Elena&Damon (scena przytulenia przez Elenę w ostatnim odcinku super!)
Jak na mój gust trochę za dużo już wampirów i zgonów, ale przynajmniej jest ciekawie. Przyznam, że serial mocno zaskakuje i aż chce się oglądać od razu kolejny odcinek. Na początku bardzo nie lubiłem zarówno Matta jak i Caroline, teraz uwielbiam ich oboje. Super pomysł z ich połączeniem!
Śmierć babci Bonnie niepotrzebna moim zdaniem, no ale cóż.
Liczę, że teraz Damon da sobie spokój z Katharine i zacznie walczyć ze Stefanem o Elenę
Jak dla mnie:
Najlepsza bohaterka: Bonnie
Najlepszy bohater: Jeremy
Cała reszta identycznie jak u muchy
. Chociaż ja nawet cieszę się, że Elena&Stefan są tacy mdli, bo dzięki temu ich wątku tak naprawdę nie ma i serial nie jest jakimś durnym love story tak jak "Zmierzch"
.
A co do Damona - za każdym razem, gdy już zdążę go polubić, on robi coś, co sprawia, że cała moja sympatia do niego znika. Najgorsze było zdecydowanie zabójstwo Lexi!
Najlepsza bohaterka: Bonnie
Najlepszy bohater: Jeremy
Cała reszta identycznie jak u muchy
A co do Damona - za każdym razem, gdy już zdążę go polubić, on robi coś, co sprawia, że cała moja sympatia do niego znika. Najgorsze było zdecydowanie zabójstwo Lexi!
- kimberly1990
Tak długo czekałam na koniec przerwy w emisji i kolejny odcinek, a tymczasem 1x15 mnie rozczarował
Odcinek był dla mnie chyba najgorszy ze wszystkich dotychczasowych
Był najzwyczajniej w świecie nudny
W ogóle nie ciekawi mnie ten wątek z matką Eleny
Za to cały czas czekam na jakieś gorące sceny Eleny i Damona
Chyba tylko jego obecność uratowała ten odcinek
Aha, no i jeszcze pojawienie się matki Matta (który też jest słodki
), którą gra Mellinda Clarke (o ile się nie mylę), czyli dobrze nam (a przynajmniej niektórym) znana Julie z The OC

Odcinek był dla mnie chyba najgorszy ze wszystkich dotychczasowych
Za to cały czas czekam na jakieś gorące sceny Eleny i Damona
Aha, no i jeszcze pojawienie się matki Matta (który też jest słodki
A mi się odcinek podobał
. Może nie działo się tyle co zwykle, ale było ciekawie
.
Mnie wątek matki Eleny ciekawi i jestem w szoku, że jednak żyje
.
Damon mnie wkurzył, gdy zostawił Alarica na pewną śmierć. Dobrze, że Alaric miał ten pierścień.
Matka Matta też wkurzająca. W ogóle nie lubię tej aktorki. I nie lubię The O.C.
I śmieszy mnie to, że matka ma kompletnie gdzieś to, gdzie się podziewa jej nastoletnia córka
. Ciekawe czy kiedyś dowiedzą się co tak naprawdę stało się z Vicky?
Nie było Bonnie!
Mnie wątek matki Eleny ciekawi i jestem w szoku, że jednak żyje
Damon mnie wkurzył, gdy zostawił Alarica na pewną śmierć. Dobrze, że Alaric miał ten pierścień.
Matka Matta też wkurzająca. W ogóle nie lubię tej aktorki. I nie lubię The O.C.
Nie było Bonnie!
- kimberly1990
No właśnie! Zapomniałam dodać, że dużym minusem tego odcinka była nieobecność Bonnie, którą bardzo lubię
A co do moich "statystyk" na dzień dzisiejszy, to powtórzę za muchą331:
Najciekawsze relacje: Elena&Damon

A co do moich "statystyk" na dzień dzisiejszy, to powtórzę za muchą331:
Najciekawsze relacje: Elena&Damon
Po 1x16. Odcinek taki sobie
.
Ta podwójna randka była naprawdę nudna i niepotrzebna
.
Sporo tych wampirów wyszło z grobowca, myślałem, że tylko ten jeden, który był pokazany w poprzednich odcinkach
. Ale dzięki temu też następne odcinki zapowiadają się ciekawie
.
Jeremy'emu odbiło. Po co on chce zostać przemieniony?
I znowu nie było Bonnie!
Ta podwójna randka była naprawdę nudna i niepotrzebna
Sporo tych wampirów wyszło z grobowca, myślałem, że tylko ten jeden, który był pokazany w poprzednich odcinkach
Jeremy'emu odbiło. Po co on chce zostać przemieniony?
I znowu nie było Bonnie!
- kimberly1990
Fakt, odcinek nie był jakiś rewelacyjny, ale dla mnie i tak fajniejszy niż 1x15
Podwójna randka podobała mi się z tego względu, że lubię ogląać sceny pary Matt & Caroline, a ten odcinek był w dużej części im poświęcony
Też myślałam, że tych wampirów mniej wyszło z grobowca, a tu taka niespodzianka - dom pełen wampirów
Jeremy'emu trochę chyba faktycznie odbiło, ale wątpię, żeby Anna go przemieniła
A swoją drogą: ona się chyba trochę w nim podkochuje ^^
No i Damon jak zwykle był taki seksowny w tym odcinku
Podwójna randka podobała mi się z tego względu, że lubię ogląać sceny pary Matt & Caroline, a ten odcinek był w dużej części im poświęcony
Też myślałam, że tych wampirów mniej wyszło z grobowca, a tu taka niespodzianka - dom pełen wampirów
Jeremy'emu trochę chyba faktycznie odbiło, ale wątpię, żeby Anna go przemieniła
No i Damon jak zwykle był taki seksowny w tym odcinku
- kimberly1990
Obejrzałam już 1x17!
W końcu (po 2 ostatich niezbyt porywającyh odcinkach) kolejny super odcinek!
Dużo się w nim działo
Przede wszystkim super była akcja ratowania Stefana
A Damon, Alaric i Elena naprawdę sprawdzili się jako drużyna
No i chyba po raz n-ty już wspomnę, że uwielbiam Damona
i jego relacje z Eleną
No i Stefan w końcu napił się krwi Eleny
I ma teraz problem
bo pragniene ludzkiej krwi powróciło
Mam po cichu nadzieję, że to trochę zepsuje wszystko pomiędzy nim i Eleną, a ta zbliży się z Damonem
Podejrzewałam, że Jeremy nadal myśli o Vicky i dlatego chce się przemienić
Choć w sumie to dziwne, że w ogóle cokolwiek pamiętał o dziwnym zachowaniu Vicky skoro Damon miał wszystko wymazać z jego pamięci
Ale znając Damona pewnie się za bardzo do tego nie przyłożył
Ciekawe jak dalej potoczy się jego znajomość z Anną, bo ona poczuła się chyba trochę zraniona...
Dużo się w nim działo
No i Stefan w końcu napił się krwi Eleny
Podejrzewałam, że Jeremy nadal myśli o Vicky i dlatego chce się przemienić
Ciekawe jak dalej potoczy się jego znajomość z Anną, bo ona poczuła się chyba trochę zraniona...
Słyszałem, że niedawno w tym serialu wystąpił gościnnie w jednym z odcinków Dax Griiffin (Shane z MnS). 
Tak poza tym to przyznam, że od jakiegoś czasu interesuję się tym serialem. Lubię tematykę związaną z wampirami (ale popularnego ostatnio "Zmierzchu" np. do tej pory jakoś nie widziałem). Ściągać raczej nie mam czasu, może zacznę kiedyś ewentualnie oglądać w polskiej tv, bo to bodajże jest ciągle emitowane na AXN, albo na FoxLife, o ile się nie mylę?
Tak poza tym to przyznam, że od jakiegoś czasu interesuję się tym serialem. Lubię tematykę związaną z wampirami (ale popularnego ostatnio "Zmierzchu" np. do tej pory jakoś nie widziałem). Ściągać raczej nie mam czasu, może zacznę kiedyś ewentualnie oglądać w polskiej tv, bo to bodajże jest ciągle emitowane na AXN, albo na FoxLife, o ile się nie mylę?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- kimberly1990
1x19 GENIALNY
Do teraz wciąż oglądam scene tańca Eleny i Damona
Dużo bardziej wyczuwa się między nimi chemię niz między Eleną a Stefanem
Mam nadzieję, że teraz, kiedy Stean jest na "odwyku" to Elena i Damon się do siebie w końcu zbliżą
No i w końcu była Bonnie, która pokazała, co jeszcze potrafi
Trochę szkoda, że teraz zepsuło się wszystko między nią a Eleną 
Do teraz wciąż oglądam scene tańca Eleny i Damona
No i w końcu była Bonnie, która pokazała, co jeszcze potrafi