Zagubieni (Lost)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
kimberly1990

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kimberly1990 »

Zgadzam się - 6x09 może być najlepszym odcinkiem tego sezonu ::krzyw:: :mrgreen:
Choć trzeba przyznać, że 6x08 (przynajmniej moim zdaniem) też był super :: bow :: Szczególnie scena, kiedy Claire napadła na Kate i potem dostała w twarz od Flocke'a :: bow :: ::jezyk:: Poza tym to był odcinek poświęcony Sawyerowi :serce: więc siłą rzeczy musiał być dobry 8) :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Nadal jestem w ciężkim szoku po 6x09 :shock: Wiele się wyjaśniło w tym odcinku, a poza tym BYŁ SUPER :mrgreen: Długo czekałam na historię Richarda i w końcu wiemy, kim naprawdę jest ::krzyw::
Trzeba pryznać, że nie miał lekkiego życia :(

Na samym początku odcinka, kiedy Richard powiedział do Jacka, że "wszyscy jesteśmy martwi" to pierwsza myśl jaka pojawiła się w mojej głowie to: "NIE! Tak być nie może! Nie mogą być martwi, tak jak Nicole Kidman z dzieciakami w "Innych" ::jezyk:: To by było najbardziej rozczarowujące rozwiązanie tej historii!" ::kwasny:: ::jezyk:: Na szczęście, co wynikło z dalszej części odcinka, "śmierć" i "piekło" było tylko przenośnią ^^
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Odcinek z Richardem był fajny, ale teraz jestem po 6x11 z Desmondem też niezły. Zwłaszcza, ze po niedoszłej katastrofie desmond jest współpracownikiem i "prawą ręką"Widmora. Poznał tez Penny na jakims stadionie a pamietam że pierwotnie poznał jaą chyba jak wychodził z tego klasztoru. Fajnie, ze Desmond jako pierwsza osoba przenosił się na chwilę pomiedzy dwoma równoległymi rzeczywisościami 9wcześniej chyba tez tak miał) i teraz w rzeczywistości "poza wyspą" chce odnaleźć wszystkich pasażerów (!)
Ta seria podoba mi się z tego względu, że przypominają lub przywracają postacie z przeszłości jak np Alex, Charlie była mowa o tej parze co ukradła diamenty i o Shannon. Pokazali na chwilę Boona, przypomnieli stare miejsca jak źrórła, Czarna perłę, ogród który uprawiała Sun, przypomnieli jak dr Arzt wybuchł (pamietam że przerazila mnie ta scena:). Brakuje mi tylko Any Lucii i Libby. Ale moze jeszcze....
Awatar użytkownika
kimberly1990

Następny odc. w dużej mierze będzie o Hurley'u, więc pewnie pojawi się też Libby (bo podobno aktorka wystąpiła w tym sezonie) :wink:
Awatar użytkownika
mailo
x 27

kimberly1990 pisze:Następny odc. w dużej mierze będzie o Hurley'u, więc pewnie pojawi się też Libby (bo podobno aktorka wystąpiła w tym sezonie) :wink:
To dobra wiadomość. Odcinki z Hugo są zawsze ciekawe. A na Ane Lucię chyba jednak nie ma co liczyć. Kolega mi powiedział, że ona wyleciała z serialu, bo podobno jeździła po pijaku na Hawajach jakimś jeepem (?) :lol: I uznano, że psuje dobry wizerunek serialu czy coś takiego. Więc pewnie nie powróci:/
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

mailo pisze:To dobra wiadomość. Odcinki z Hugo są zawsze ciekawe. A na Ane Lucię chyba jednak nie ma co liczyć. Kolega mi powiedział, że ona wyleciała z serialu, bo podobno jeździła po pijaku na Hawajach jakimś jeepem (?) :lol: I uznano, że psuje dobry wizerunek serialu czy coś takiego. Więc pewnie nie powróci:/

Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć, to powiem ci, że wiem ze sprawdzonych źródeł, że Ana Lucia pojawi się w jednym z ostatnich trzech odcinków, prawdopodobnie 6x16.
Ja ogólnie jestem mega spoilerowcem, czytam wszystkie spoilery, nawet te do ostatnich odcinków i gwarantuję wam, że będzie się działo!! :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo
x 27

DeaconFan pisze:
mailo pisze:To dobra wiadomość. Odcinki z Hugo są zawsze ciekawe. A na Ane Lucię chyba jednak nie ma co liczyć. Kolega mi powiedział, że ona wyleciała z serialu, bo podobno jeździła po pijaku na Hawajach jakimś jeepem (?) :lol: I uznano, że psuje dobry wizerunek serialu czy coś takiego. Więc pewnie nie powróci:/

Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć, to powiem ci, że wiem ze sprawdzonych źródeł, że Ana Lucia pojawi się w jednym z ostatnich trzech odcinków, prawdopodobnie 6x16.
Ja ogólnie jestem mega spoilerowcem, czytam wszystkie spoilery, nawet te do ostatnich odcinków i gwarantuję wam, że będzie się działo!! :D
To akurat chciałem wiedzieć ! Dzięki ! Z 2 strony musze uważać na twoje posty bo nie chcę wiedzieć za dużo:)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

mailo pisze:Z 2 strony musze uważać na twoje posty bo nie chcę wiedzieć za dużo:)
Spokojnie, ja bardzo ostrożnie zawsze zapodaję wszelkie spoilery, często oprócz białego koloru czcionki, wcześniej uprzedzam jeszcze np. że to naprawdę duży spoiler itp. Nauczony jednym ostrzeżeniem za to, że kiedyś nie zacieniowałem spoilerów w jakimś temacie (ale dałem duże oznaczenie, że to spoilery) postanowiłem być w tej kwestii ostrożny. :lol: :P
Ale chętnie odpowiem na jeszcze jakieś pytania niezorientowanych w spoilerach do Lost. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo
x 27

To moze napisz jeszcze czy wroci Michael i jego syn:)
Awatar użytkownika
kimberly1990

mailo pisze:To moze napisz jeszcze czy wroci Michael i jego syn:)
Michael będzie w następnym odcinku, bo jest w zwiastunie (gada coś chyba do Hurley'a). Tzn. to zapewne jego duch jest w zwiastunie, no ale sama postać mimo wszystko się pojawi :wink:
Co do Walta to nie wiem, ale kiedyś coś wspominali producenci, że z powrotem tego bohatera może być problem, bo aktorowi trochę się urosło :mrgreen: ::jezyk::
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Tak, Michael pojawi się w odcinku poświęconym Hurley'owi. Z Waltem jest problem ze względu na wiek aktora, tak jak pisze Kimberly, trochę mu się urosło, ale twórcy zapowiedzieli, że starają się by Walt jednak jakoś się jeszcze pojawił pod koniec sezonu...
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Uwaga, spoiler odnośnie jednej z postaci - Walta:
jest już potwierdzone, że 18-letni Malcolm David Kelley powróci do roli Walta w finałowym odcinku serialu - 6x18! :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

O, to fajnie, że zobaczymy jeszcze Walta :wink:
A w ostatnim odcinku widzieliśmy obiecany przez twórców "powrót" Michaela, no i super moim zdaniem były sceny między Hurley'em i Libby :serce: :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Bardzo mi się podoba jak w tym ostatnim 6 sezonie powraca wiele dawnych postaci, nawet tych nieżyjących. Pojawiają się na jeden odcinek, ale zawsze to coś. Mnie szczególnie ucieszył powrót Michaela, bo dawniej był jak dla mnie bardzo ciekawą postacią. Chciałbym także, żeby jeszcze wrócił Mr. Eko. :wink:

A jakie są teraz wasze ulubione postacie? Bo u mnie w tym sezonie przodują Desmond i Richard (super flashbacki w 6x09 :D), także Man in Black zwany również Flockiem wydaje się być bardzo ciekawą postacią (chociaż powinni pokazywać więcej Flocka w postaci Titusa Wellivera :P ). Bardzo lubię też Milesa i Franka, chociaż nie odgrywają wielkiej roli obecnie. A i szkoda mi Ilany, żałuje, że nie dostała własnego "centryka". :roll:
Awatar użytkownika
kimberly1990

U mnie ulubione postacie pozostają bez zmian: Sawyer :serce: , Ben :: bow :: , Desmond :: bow ::

Też podoba mi się to, że powracają (chociaż na moment) postacie, które nas opuściły w porzednich sezonach :wink: Najbardziej ucieszyła mnie jak na razie obecność Boone'a :serce: (w pierwszym sezonie trochę mnie wkurzał, ale po prostu uwielbiam Iana Sommerhaldera :serce: :: bow :: , więc na Boone'a przyjemnie mi się patrzy :zeby: ) i Libby w ostatnim odcineku :wink: Chciałabym aby pokazali też Anę Lucię :wink:
ODPOWIEDZ