Pierwsza miłość
Faktycznie to głupota z tą pracą Majki w kwiaciarni, postanowiła rzucić studia, ale na razie wzięła chyba tylko urlop dziekański (żeby ojca uspokoić).
Też zwróciłem uwagę na reklamę Heyah, wcześniej już pojawiały się takie reklamy, jak np. przez kilka odcinków cała rodzinka Żukowskich chodząca na zakupy do Deichmanna, ostatnio zbliżenia na Kucharka w kuchni bohaterów, albo Mariusz pytający się Pawła czy chce emenemsów (i szybkie zbliżenie na ich paczuszkę).
Dzisiaj bardzo mnie zaś zaciekawiły szczególnie sceny w więzieniu! Otóż trafił tam Walczak i Pawłowi z pomocą Olafa (Mroczka) udało się spotkać z nim na widzeniu. Paweł chciał po prostu spojrzeć w oczy facetowi, który wrobił go w morderstwo. No i widok pobitego przez współwięźniów doktorka bezcenny. Aż mi się go szkoda zrobiło, mimo iż chyba nie czuje większych wyrzutów sumienia. A na koniec najlepsze, wraca do celi, a tam wkurzeni na niego... Brona i Szczawik - dawni kumple Pawła spod celi.
Poza tym podoba mi się też wątek młodzieżowy. Mikser na razie zapowiada się na fajną postać. Ostatnio nieźle przygadał Sabinie nazywając ją marną podróbką Paris Hilton.
A i zapomniałbym, przekomiczne sceny z Arturem i Renatą!
Też zwróciłem uwagę na reklamę Heyah, wcześniej już pojawiały się takie reklamy, jak np. przez kilka odcinków cała rodzinka Żukowskich chodząca na zakupy do Deichmanna, ostatnio zbliżenia na Kucharka w kuchni bohaterów, albo Mariusz pytający się Pawła czy chce emenemsów (i szybkie zbliżenie na ich paczuszkę).
Dzisiaj bardzo mnie zaś zaciekawiły szczególnie sceny w więzieniu! Otóż trafił tam Walczak i Pawłowi z pomocą Olafa (Mroczka) udało się spotkać z nim na widzeniu. Paweł chciał po prostu spojrzeć w oczy facetowi, który wrobił go w morderstwo. No i widok pobitego przez współwięźniów doktorka bezcenny. Aż mi się go szkoda zrobiło, mimo iż chyba nie czuje większych wyrzutów sumienia. A na koniec najlepsze, wraca do celi, a tam wkurzeni na niego... Brona i Szczawik - dawni kumple Pawła spod celi.
Poza tym podoba mi się też wątek młodzieżowy. Mikser na razie zapowiada się na fajną postać. Ostatnio nieźle przygadał Sabinie nazywając ją marną podróbką Paris Hilton.
A i zapomniałbym, przekomiczne sceny z Arturem i Renatą!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Tak? A ja zawsze sobie ciebie nieco inaczej wyobrażałem.Mareczek pisze:Bardzo go lubię
Jest do mnie trochę podobny
Też mam nadzieję, że Mikser na dłużej zagości w serialu, bo jest dużo fajniejszy od Adama i Marcina. A swoją drogą, coś Błażeja ostatnio nie widać...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Mąż Renaty został jako policjant przeniesiony do pracy w innym mieście i znalazł tam sobie nowe mieszkanie, rzucił Renatę, a ta musiała wyprowadzić się ze służowego mieszkania męża we Wrocławiu. Patryk najpierw znalazł jej nocleg u Artura, ale gdy ten zaczął ją uwodzić (dosłownie wchodząc jej do łóżka), zaczęli szukać innego lokalu. Patryk popytał przyjaciół i Marysia się zgodziła, bo przecież teraz mieszka sama. No i tak znalazła się tam Renata. Oczywiście tymczasowo.Tiril pisze:Dlaczego Renata mieszka u Marysi?
Kinga zobaczyła film z wieczoru kawalerskiego Rafała, na którym ten po pijaku powiedział, że tak naprawdę nie chce się żenić i niezbyt mu pasuje wychowywanie cudzego dziecka. Kingę to oburzyło, puściła mu ten film. Ten niczego nie pamiętał, ale sam przyznał, że nie jest jeszcze gotowy na ślub. Postanowili w zgodzie się rozstać. Rafał się wyprowadził, ale nadal pracuje z Arturem w ich firmie.Tiril pisze:I dlaczego Kinga już nie jest z Rafałem?
Jak dla mnie kiepsko rozwiązany wątek, wydawało się, że Kinga znalazła sobie w końcu jakiegoś fajnego narzeczonego, a tu znowu nie wyszło i pewnie jeszcze przed nią wiele miłosnych podbojów...
Chyba chodzi ci o "Lusię", jak rozumiem? To chyba takie zdrobnienie od "Lucyna".Tiril pisze:I dlaczego Bartek nazywa Lucynę jakims innym imieniem??
Ja jestem pewien, że mówił Lusia i to już nie pierwszy raz.Tiril pisze:Mówił Lusia?? Ja słyszałam "Gosia"...To chyba to 36 godzin na nogach bez ani minuty snu rzuciło mi się na uszy
Co sądzicie o ostatnich odcinkach?
Patryk ma syna! Mały jak na ok. 10-latka jest bardzo inteligentny i orientuje się doskonale w całej sytuacji, jak sam przyznał dobrze wie, że dzieci nie przynoszą bociany. Ogólnie go polubiłem i ciekawi mnie ten wątek, chociaż jest dość naciągany. Głupio, że wciąż nie pokazali tej matki Mirka - Iwony i tylko o niej mówią.
Poza tym dzisiejsze sceny z Grzegorzem i Mikserem super. Lubiłem Miksera do momentu, gdy zaczął być bezczelny (m.in. mówiąc do ojca Oli na "ty" oraz prowokując go do bójki, kompletnie nie szanując starszych). Grzegorz dał mu dzisiaj nauczkę.
Paweł zmienił fryzurę.
Ale dość dziwnie wygląda teraz, trzeba się będzie przyzwyczaić. Podoba mi się nowy wątek z nim i Sashą Strunin.
Za to nudy u Bartka i Lucyny, Artura i Bereniki oraz u Marka i Antka, którzy zakładają sklep z monetami.
W sumie trochę ciekawe są jeszcze sceny z Marysią i bratem Tomkiem (w tej roli Robert Gonera). Zakonnik ma ciekawe metody pomagania biednym i pokrzywdzonym.
Patryk ma syna! Mały jak na ok. 10-latka jest bardzo inteligentny i orientuje się doskonale w całej sytuacji, jak sam przyznał dobrze wie, że dzieci nie przynoszą bociany. Ogólnie go polubiłem i ciekawi mnie ten wątek, chociaż jest dość naciągany. Głupio, że wciąż nie pokazali tej matki Mirka - Iwony i tylko o niej mówią.
Poza tym dzisiejsze sceny z Grzegorzem i Mikserem super. Lubiłem Miksera do momentu, gdy zaczął być bezczelny (m.in. mówiąc do ojca Oli na "ty" oraz prowokując go do bójki, kompletnie nie szanując starszych). Grzegorz dał mu dzisiaj nauczkę.
Paweł zmienił fryzurę.
Za to nudy u Bartka i Lucyny, Artura i Bereniki oraz u Marka i Antka, którzy zakładają sklep z monetami.