Sally Spectra i spółka

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

B@r twoje próby odwrócenia uwagi od tego tragicznego wypadku są raczej marne :lol:

Darla jest najukochańszą postacią w MNS, najnormalniejszą. A teraz leży cala we krwi przez jakąś pseudo-doktorkę, która nawet umrzeć nie potrafi. Niech tylko Sally i Clark się dowiedzą, że to ona za tym stoi...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ty masz jakąś obsesję. Mogę równie dobrze powiedzieć, że Twoje przejawy fanatyzmu i próby obarczenia Taylor są nudne i marne tak samo jak zarzuty w stosunku do mnie. :ziewam:

Darla od zawsze dla mnie zamulała, jej świetne czasy to jej początki w Modzie gdy żył jeszcze Saul... Potem się wypaliła i już totalnie mi podpadła jak przespała się z Thornem. Po akceptacji Macy nawet kibicowałem jej i Thorne'owi, ale ta para była taka nudna, że jeśli Darla umrze, to na dzisiejszy stan odcinków w ogóle nie odczuję jej braku. Kiedyś tak, dzisiaj nie.

Najbardziej z gangu Spectry tęsknię za Macy i Grantem. :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Cały gang to już w sumie tylko Clarke,Sally,Darla i fajnie było ich zobaczyć razem na tym przyjęciu Alexandrii. Darla nie miała wiele ciekawych wątków, ale to jej nic nie ujmuje i zawsze jak już coś miała to była bardzo ciekawa i fajna! Żal mi jej było gdy przespała się z Thorne'm, niczym wtedy nie podpadła! Była podpita i myślała że Macy nie chce Thorne'a.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

B@r pisze:Najbardziej z gangu Spectry tęsknię za Macy i Grantem.
O tak, Grant był jedną z moich ulubionych postaci. :wink: Jeszcze C.J.'a mi brakuje, szkoda że tak jakoś się odciął od rodziny... :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zastanawialiśmy się w dziale spoilerowym jak przekazać niespoilerowcom tę ważną informację, ostatecznie po drobnej konsultacji z wiwi, jak widzę Damians ogłosił wczoraj w SB, że dzisiejszy pierwszy odcinek jest ważny ze względu na Sally. Myślę, że po emisji odcinka można już spokojnie ogłosić wszem i wobec, że dziś zobaczyliśmy na TVP1 ostatni odcinek "Mody na sukces" ze ś.p. Darlene Conley. :( Tak więc nigdy już więcej nie zobaczymy na naszych ekranach Sally, w której rolę przez wiele lat fantastycznie wcielała się Darlene Conley.

Odcinek pochodzi z 29 listopada 2006 roku, Darlene zmarła jak wiemy 14 stycznia 2007, a więc jakiś czas po emisji odcinka i po jego nakręceniu. Pamiętam jak wówczas czytałem w moim pierwszym zakupionym numerze "Świata Seriali" z grudnia 2006, że Darlene ma wrócić na plan sagi o Forresterach w lutym 2007, niestety nie udało się, przegrała walkę z rakiem. :(

Możemy się jedynie cieszyć, że aż przez ponad 3 lata po jej śmierci mogliśmy ją jeszcze oglądać na TVP1. W dzisiejszym odcinku ukazano nawet takie symboliczne pożegnanie Sally, która wraz z Forresterami opuściła firmę.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Śmierć Darlene Conley to wielki cios dla "Mody na Sukces", była wspaniałą aktorką, która stworzyła niezapomnianą kreację Sally Spectry, jednej z najbardziej charakterystycznych postaci soap oper.
Jej ostatnia scena w serialu wyszła przygnębiająco, Darlene już ledwo co chodziła i Hunter musiała ją podpierać, żeby się nie przewróciła i szła dalej. :(
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ale aktorka miała dosyć ładne pożegnanie, praktycznie cala serialowa rodzina razem w jej ostatniej scenie. Fajnie, że jeszcze Stephanie tak ładnie jej podziękowała i doceniła ją. Jak Sally wypowiedziała ostatnie słowa w serialu "Dziękuję", to autentycznie dostałem gęsiej skórki. Scenarzyści nawet nie zdawali sobie sprawy, jakie te jej ostatnie słowa były znaczące.

A jeszcze w następnej scenie w sali konferencyjnej przez sekundę było ją widać, jak siedzi.

Ten czas tak szybko mija, dopiero co aktorka umarła, a my pisaliśmy, że jeszcze przez tyle lat możemy ją oglądać, a teraz i u nas jej juz nie ma :?
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Chyba dobrze , że jej ostatnia scena tak wyglądała. Niby wszyscy żegnali się z firmą, a aktorka żegnała się jednocześnie na zawsze z serialem. Smutno wyszło, ale postać Sally zawsze pozostanie w mojej pamięci. Chyba już druga kreacja nigdy się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Dziś z ekranów TVP zniknęła jedna z ikon tego serialu. Można powiedzieć, że pewien rozdział na zawsze został zamknięty. Już od najmłodszych lat jej kibicowałem i zawsze dawne odcinki Mody będę kojarzył właśnie z nią. Sally zawsze rywalizowała z Forresterami i często ku mojemu niezadowoleniu oni triumfowali. Jednak bywało i tak, nawet całkiem niedawno, że Ruda była na szczycie i te odcinki są dla mnie jednymi z najlepszych w serialu. Miała mnóstwo unikalnych scen, jak, np. obcinanie włosów Stephie, jezioro Como, pożegnanie z Macy, taniec z Massimo.

Właśnie tak zapamiętam tę postać: http://www.youtube.com/watch?v=dRsjm62rp1I I coś o czym na pewno nie zapomnę, to jej niesamowity akcent! :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zwróciłem dzisiaj uwagę na Sally, szczególnie jak ze wszystkimi wychodziła z gabinetu Erica. Zauważyłem, że Sally musiała korzystać z pomocy Taylor. Oglądając odcinek nie wiedziałem, że to ostatnia scena z udziałem Darlene. I ta data, 29.11., dla mnie symboliczna, bo w tym dniu mam urodziny. Zbieg okoliczności. Wielka szkoda, że tej aktorki już nie zobaczymy... :cry:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Joe pisze:Dziś z ekranów TVP zniknęła jedna z ikon tego serialu. Można powiedzieć, że pewien rozdział na zawsze został zamknięty. Już od najmłodszych lat jej kibicowałem i zawsze dawne odcinki Mody będę kojarzył właśnie z nią. Sally zawsze rywalizowała z Forresterami i często ku mojemu niezadowoleniu oni triumfowali. Jednak bywało i tak, nawet całkiem niedawno, że Ruda była na szczycie i te odcinki są dla mnie jednymi z najlepszych w serialu. Miała mnóstwo unikalnych scen, jak, np. obcinanie włosów Stephie, jezioro Como, pożegnanie z Macy, taniec z Massimo.

Właśnie tak zapamiętam tę postać: http://www.youtube.com/watch?v=dRsjm62rp1I I coś o czym na pewno nie zapomnę, to jej niesamowity akcent! :)
Dokładnie mam takie samo zdanie, Sally była jedną z charakterystycznych ikon serialu, jej brak odczuwa się już w tych odcinkach gdy tak przygasła, w miarę fajnie wyszła jej ostatnia scena, wielka szkoda że tak szybko zleciało podziwianie jej w tak wielu świetnych scenach. Na pewno o niej nikt łatwo nie zapomni.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Będzie mi strasznie brakowało Sally. Bezpowrotnie skończył się pewien etap w MNS. Mimo, że zawsze kibicowałem w jej pojedynkach w Forresterami tym drugim to i tak wielka szkoda, że już jej nie ma. Teraz 2. raz przeżywam jej śmierć, chyba nawet bardziej niż wtedy, bo wtedy miałem świadomość, że jeszcze tyle lat będzie na naszych ekranach. I te lata minęły...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzisiaj mieliśmy w końcu piękne pożegnanie Darlene Conley. Masa świetnych scen z jej udziałem i do tego przepiękna muzyka. Informację o śmierci aktorki podał John McCook (Eric). Warto też zwrócić uwagę na jej ostatnią scenę, gdy Sally mówi swoje ostatnie słowa odchodząc z FC wraz z Forresterami - "Dziękuję".
Szkoda, że dopiero teraz pojawiły się te sceny na TVP1, ale dobrze, że polska stacja ich nie wycięła. Warto pamiętać o Darlene.

Inna sprawa to los granej przez nią postaci. Ostatnio była na świętach u C.J.'a, a co się z nią teraz dzieje nie wiadomo...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Czy ktoś może zamieścić z tego video, lub dać link jeśli jest to już na forum? Bardzo mi zależy.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Szkoda, że tylko John mowił o śmierci Sally, powinni zrobić odcinek w pełni poświęcony Spectrze i każdy powinien powiedzieć parę anegdot o Darlene, tak jak kiedyś "Świat Seriali" w swoim artykule.
Kto jest wykonawcą piosenki, która leciała w tle scen z Sally? Tytuł to chyba "Wonderful world".
ODPOWIEDZ