Gra aktorska

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

A ja nienawidzę kiedy gra sceny rozpaczy, mam ochotę rzucić czymś w tv. Chyba dlatego, że stanowczo za często beczy ::rad::
Val

Post autor: Val »

Oto mój ranking dotyczący gry aktorskiej w B&B ;)

Najlepsza aktorka pierwszoplanowa:
Susan Flannery i Hunter Tylo.

Najlepszy aktor pierwszoplanowy:
Jack Wagner.

Najlepsza aktorka drugoplanowa:
Alley Mills i Tracey Bregman.

Najlepszy aktor drugoplanowy:
Antonio Sabato Jr.

Najlepszy ciemny charakter żeński:
Darlene Conley i Kimberlin Brown.

Najlepszy ciemny charakter męski:
Sean Kanaan.
anita42

Post autor: anita42 »

A moim zdaniem Hunter Tylo fatalnie ostatnio "gra". Rzuca się w prawie każdej scenie jakby miała gorączkę albo mrówki latały jej po ciele. Strasznie mnie to drażni :? Gra aktorska histeryczki. Świetnie to kontrastuje z tym, że niby jest psychiatrą ::rad::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Susan F. była dziś wspaniała w scenie jak zagrała że kłamie Ashley, w końcu aktorstwo to udawanie a tu musiało być podwójnie :D Bardzo mnie rozbawiły jej minki.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Val

Post autor: Val »

Susan ma ciągle te same miny, ale są one przezabawne, zwłaszcza gdy udaje, że nie wie o co chodzi, gdy coś nawywija ;)

Hunter Tylo ma wg mnie specyficzny sposób gry [chodzi o te rzucanie się, czy wymachiwanie, trzęsienie głową itd], jednym się to podoba, drugim nie ;)
Tomala

Post autor: Tomala »

Uwielbiam te miny Susan :D
Val pisze:Hunter Tylo ma wg mnie specyficzny sposób gry [chodzi o te rzucanie się, czy wymachiwanie, trzęsienie głową itd], jednym się to podoba, drugim nie
Mi się to podoba, bo w ten sposób pokazuje, że Taylor nie jest tylko taką spokojną panią doktor, ale potrafi też być totalnie rozchwiana emocjonalnie, wściekła itp.
Tomala

Post autor: Tomala »

A dzisiaj Lesli Kay popisała się fajną mimiką :D Jej miny jak patrzyła na Constantina i Phoebe były rozbrajające :lol:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Myślę, że bezapelacyjnie trzeba pochwalić Katherine Kelly Lang za rewelacyjną grę aktorską podczas gwałtu i zaraz po nim! Pokazała, że wie czym jest aktorstwo na naprawdę wysokim poziomie :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zgadzam się, tu nie tylko ona, ale i aktor grający Andy'ego znakomicie wcielili się w swoje trudne role. Ktoś na podforum o "MnS" na oficjalnym forum TVP skomentował, że scena gwałtu była "niezwykle naturalistyczna". Zgadzam się z tymi słowami, ten "naturalizm" był też zasługą pary aktorów, która znakomicie odegrała tę dramatyczną scenę.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mareczek pisze:Myślę, że bezapelacyjnie trzeba pochwalić Katherine Kelly Lang za rewelacyjną grę aktorską podczas gwałtu i zaraz po nim! Pokazała, że wie czym jest aktorstwo na naprawdę wysokim poziomie :D
Zgadzam się, zagrała rewelacyjnie.
Tak samo śiwetnie ostatnio Winsor i Susan w scenie kłótni matki z synem.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Scena gwałtu naturalistyczna? Kto z Was, którzy za taka ją uważają, wie jak wygląda lub zachowuje się kobieta gwałcona? Ta gra mogła być przekonująca, ale naturalistyczna? :roll:

Poza tym zauważyłam na tym forum trend na ciągłe wychwalanie odtwórców ról którzy mają pokazać emocje. Żeby zagrać rewelacyjnie (które to słowo jest bardzo często w użyciu tutaj) nie wystarczy mieć do zagrania scenę, trzeba faktycznie ją zagrać rewelacyjnie.
Choćby ostatnia kłótnia Stephanie z Thornem : Thorne jest bardzo kiepskim aktorem i nie jest to żadna chyba tajemnica, jest tak sztuczny i nienaturalny, że głowa mała, już nie raz to pokazał. Stephanie jest w tym fachu lepsza, ale rewelacyjna? Jest po prostu dobra, według mnie nie gra ponadprzeciętnie, nie wznosi się na żadne wyżyny, a już na pewno nie jest "rewelacyjna".
Nie wystarczy wystąpić w scenie z potencjałem, od tego gra nie robi się rewelacyjna.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Tiril znowu się zgodzę z tym co napisałaś. :) Może jak na Modę ostatnie sceny były ciekawie zagrane, bo aktorzy musieli pokazać trochę więcej emocji, niż zwykle, ale gra KKL mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła, jak zwykle zresztą. I żeby zaraz nie rozpoczęła się gadka, że to przez fakt, że nie lubię postaci którą gra, to mam podobne zdanie o HT a jeszcze gorsze o aktorce grającej Phoebe, przez którą postać ta jest mdła i nudna.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Joe pisze:jeszcze gorsze o aktorce grającej Phoebe, przez którą postać ta jest mdła i nudna.
Nie wiem, czy w MNS był ktoś bardziej sztuczny i nudny niż MacKenzie Mauzy :roll:
Awatar użytkownika
Spencer

Post autor: Spencer »

Według mnie talent i gra aktorska aktorów z B&B się niczym nieróżni od gry gwiazd dużego ekranu, nie zostali aktorami kategorii "A" tylko dlatego bo nie mieli dużych znajomości, to samo się tyczy talentu wokalistycznego np. Adrienne Frantz, dziewczyna ma naprawdę rewelacyjny głos i o niebo lepszy od tych niektórych żałosnych piosenkareczek które bez playbacku niewiele zdziałają ale są mega gwiazdami bo miały kogoś znajomego kto im bramę do sławy otworzył 8)
:twisted: BAD FELLOW & HOT STUFF 8)
Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz.
Żyj i nie przepraszaj za to że żyjesz. ;)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Zgadzam się Spencer, aktorzy z B&B z takim różnorodnym doświadczeniem i obyciem przed kamerą, spokojnie mogliby grać w wielkich produckjach.

Tiril, a jaka aktorka lub aktor grają wg ciebie "rewelacyjnie"?
ODPOWIEDZ