Pamiętniki wampirów (The Vampire Diaries)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Mi też bardzo się ten odcinek podobał, w końcu VD naprawdę wróciło do formy sprzed przerwy :D.

Bonnie jakoś dziwnie wyglądała :?. Ale fajnie, że wreszcie wróciła! :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Goku pisze:Bonnie jakoś dziwnie wyglądała :?.
Pewnie dlatego, że zmieniła fryzurę ::jezyk:: Wcześniej miała lekko kręcone włosy, a w tym odcinku miała wyprostowane i do tego z grzywką na czole :wink:
Ale liczy się fakt, że jest z powrotem w serialu :mrgreen:
Tomala

Post autor: Tomala »

DeaconFan pisze:Ściągać raczej nie mam czasu, może zacznę kiedyś ewentualnie oglądać w polskiej tv, bo to bodajże jest ciągle emitowane na AXN, albo na FoxLife, o ile się nie mylę?
Chyba na N Film HD to leci. Jakbym miał ten kanał to bym oglądał, ale na ściąganie tego nie starczy mi miesięcznego transferu :?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tomala pisze:Chyba na N Film HD to leci.
Dzięki za info. Nie mam na 100% tego kanału, więc na razie nic z tego. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

I kolejny dobry odcinek The Vampire Diaries (1x20) :: bow :: :mrgreen:

Fajnie, że pokazali dokładnie historię przemiany Stefana i Damona ::krzyw:: (nota bene: odbiega to trochę od pierwotnej wersji książkowej :wink: ) Jak widać Damon nie urodził się taką paskudą ( ::cojest:: :twisted: ), jaką jest teraz ::jezyk:: Nawet nie chciał się przemienić - to wszystko sprawka jego "świętego" braciszka, Stefana ::jezyk::

Hmm, podoba mi się w sumie też kierunek, w którym poszła znajomość Jeremy'iego z Anną. I wcale nie szkoda mi jej matki, bo dzięki temu Anna zostanie w Mystic Falls :zeby: Pewnie będzie szukała osoby, która zabiła jej matkę, żeby się zemścić, więc może być ciekawie ::krzyw::

Jedyne co mi się nie podobało w tym odcinku to wspaniały "powrót" pary Stefan i Elena na właściwy tor ::kwasny:: Myślałam, że choć na moment coś się zepsuję i nie będzie tak nudno, a tu klops ::jezyk:: I w ogóle to nie mogę zrozumieć, jak to możliwe, że Elena spędziła kilka nocy w domu Salvatere'ów i do niczego nie doszło między nią a Damonem (który jak zwykle był świetny w tym odcinku :serce: ) :cry: ::jezyk::

Minusem był też brak Caroline i Matta oraz Bonnie, ale za to była Emily :mrgreen: :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

(1x21)
Ha! Tak czułam, że Damon ma jednak w sobie jeszcze coś z człowieka i coś czuje do Eleny ::krzyw:: :zeby: Mam nadzieję, że twórcy nie zepsują teraz tego i że coś będzie na rzeczy... :serce: :zeby:

Po obejrzeniu zwiastuna 1x22 (finałowego odcinka) widać, że finał będzie super ::krzyw:: ::ok:: Can't wait! :zeby:
Goku

Mnie najbardziej zaskoczyło to, że John jest prawdziwym ojcem Eleny :shock:.

A Bonnie mnie wkurzyła :/.

Także czekam z niecierpliwością na finał :). Mam tylko nadzieję, że Caroline nie umrze, bo na to wskazuje promo :/.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ja już po finale! I jak ja teraz mam wytrzymać do września? :(

Katherine's back! :twisted: 8) Nie spodziewałem się takiego obrotu wydarzeń! Znaczy od początku serialu miałem wrażenie, że Katherine wróci dopiero w ostatnim odcinku przed wakacjami, ale akurat w pocałunek Eleny i Damona uwierzyłem! Katherine wtedy była zupełnie jak Elena... Nawet tak mówiła. Bo jak już nagle pojawiła się w kuchni to zauważyłem, że coś jest nie tak! Za to na początku odcinka jak Elena ubierała się na Bal Założycieli, to byłem pewny, że to flashback i widzimy Katherine, hehe :)

Szkoda, że Anna nie żyje... Biedny Jeremy. Teraz będzie wampirem? :twisted:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku

Wow! Finał był super! :: bow ::

Szkoda, że Anna nie żyje, ale cieszę się, że to nie Caroline :). Co prawda Caroline wciąż jest w szpitalu, ale wątpię, żeby umarła.

Powrót Katherine był świetny! :D Ale ja domyśliłem się, że to ona już gdy podeszła do Damona i zauważyłem, że nie ma naszyjnika z werbeną, którego Elena nie zdejmuje ;).

Jeremy będzie teraz wampirem :D.

I wyszło na to, że dobrze, iż Bonnie nie odczarowała tego czegoś. Zresztą w ogóle Bonnie była super w tym odcinku :D. Podobała mi się ta scena w której groziła Stefanowi :twisted:.

I to zakończenie! Ciekawe czy teraz Katherine przypadkiem nie porwie Eleny i nie będzie jej udawała ::chytry::.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Dokładnie - finał był genialny! ALE JAK MAM TRAZ WYTRZYMAĆ TAK DŁUGO BEZ VD I MOJEGO KOCHANEGO DAMONA? :cry:

Nie mogę cały czas przeboleć tej sceny, w której Damon pocałował Katherine ::kwasny:: Nie mogę przeboleć, że to naprawdę nie była Elena! :cry: Mam nadzieję, że teraz - po powrocie Ktherine - kiedy Damon ujawnił się ze swoimi uczuciai do Eleny, nagle mu się nie odwidzi i nie zcznie z powrotem świrować na punkcie Katherine ::kwasny:: ::jezyk:: bo wciąż marzy mi się romans Elena&Damon :serce: :zeby:

W ogóle Damon pokazał w tym odcinku swoją drugą twarz - tę ludzką, bardziej wrażliwą ::krzyw:: A ze względu na to, że wielbię Damona :serce: :: bow :: , kocham obie jego twarze :zeby: :mrgreen:

Co do powrotu Katherine: trzeba przyznać, że moment ujawnienia się miała niczym wejście smoka (mam na myśli paluszki Johna) ::jezyk:: ::krzyw:: Ale dobrze Johnowi, nie cierpiałam go ::jezyk:: Ciekawe, czy Katherine zdąży się zmyć zanim Elena wejdzie do kuchni, czy też nastąpi jakaś konfrontacja obu pań ::chytry::

Co do Jeremy'ego i jego przemiany, to nie byłabym taka pewna, czy na pewno przemiana się dokona, bo jeśli znajdą go zanim zdąży umrzeć, to może jeszcze mu zdążą w szpitalu robić płukanie żołądka ::jezyk:: Oczywiście nie twierdzę, że chciałabym, żeby tak właśnie było, bo zrobiłoby się ciekawie, gdyby Jeremy jednak się przemienił ::krzyw::
No i szkoda mi Anny, Jer zdeycdowanie nie ma szczęścia :(
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

I ja przyznam, świetny finał. No i to jest teraz mój ulubiony serial ;)

Jak myślicie - o co chodzi z Tylerem i jego ojcem?

Kimberly, ja też myślałem do końca, że to Elena pocałowała Damon'a, a tu lipa... Ale Jenna widziała ten pocałunek, więc jeśli powie to Elenie (bo pewnie Katherine się zwinie), to tamtej to da do myślenia...

Damon był genialny w tym odcinku!!! Najlepsza postać (pod względem charakteru, złożoności) ze wszystkich seriali jakie oglądam!
Awatar użytkownika
kimberly1990

mucha331 pisze:Jak myślicie - o co chodzi z Tylerem i jego ojcem?
UWAGA! TO MOŻE BYĆ SPOILER
Czytałam 6 części książki, na której "oparty" (w cudzysłowiu, bo tak naprawdę serial mocno się różni od książki - i jest moim zdaniem o niebo lepszy ::jezyk:: ) jest film i w książce Tyler jest wilkołakiem ^^ Prawdopodobnie w serialu jest tak samo :wink: ::jezyk::

Mnie zastanawia tylko jedno: czemu Damon się nie skapnął, że całuje Katherine i Elenę? ::chytry:: Bo wampiry chyba się w jakiś sposób wyczuwają... (no chyba, że się mylę ::jezyk:: ) Ale być może Damon był tak zauroczony i był w tak wiekim pocałunkowym szoku, że się nie zorientował ::jezyk:: Chociaż po pocałunku, kiedy Katherine zniknęła razem z Jenną za drzwiami, Damon dotknął ust i miał dziwną minę - być może stwierdził, że coś jest nie tak, tylko nie wpadł jeszcze na to, co konkretnie ^^
Awatar użytkownika
B@r

Skoro do 2 sezonu pozostało nam czekać przez wakacje, przeżyjmy to jeszcze raz!
Damon myśli, że całuje Elenę, podczas gdy to Katherine!
http://www.youtube.com/watch?v=qHCub1Bg_-4
W tle świetna piosenka Stateless- Bloodstream :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r

Nowe odcinki od 9 września! :D
Awatar użytkownika
B@r

Będzie gej w Vampire Diaries

Podczas spotkania z dziennikarzami TCA Press Tour producent Kevin Williamson przyznał, że chciałby, aby w serialu ''Vampire Diaries'' pojawił się homoseksualny bohater. Kto to będzie?

Prawdopodobnie nie będzie to Jeremy, Bonnie, Caroline, Matt ani Jenna. By nie wprowadzać zamieszania w miłosnym trójkącie, wykluczono także trójkę głównych bohaterów: Stafana, Elenę i Damona. Najprawdopodobniej w serialu pojawi się więc nowa postać - czytamy na Blastr.com. Williamson powiedział:
To jedna z tych rzeczy, które muszą się wydawać naturalne, niewymuszone. Nie chcę, żeby była to postać, którą wcześniej uważano za heteroseksualną. Chcę, by pojawiła się i była ważna, by był w tym jakiś cel.

Taki zabieg wpisuje się doskonale w politykę stacji CW, która została ostatnio uznana za najbardziej tolerancyjną stacją telewizyjną w USA.
Williamson dodał:
Trochę brakowało mi różnorodności w tym serialu, a to jedna z rzeczy w stosunku do których jestem skrupulatny - i nie chodzi mi tylko o homoseksualizm. Chcę, żeby w produkcji każda grupa była reprezentowana.

Warto zauważyć, że w serialu ''Jezioro marzeń'', nad którym kiedyś pracował Williamson jeden z bohaterów - Jack - także ujawnił swoją homoseksualną orientację. Teraz twórca chce poprowadzić podobny wątek w zupełnie inny sposób. Wiadomo, że nie będzie to wilkołak. Na razie jeszcze nie ma gotowego pomysłu na tę postać, może się okazać, że pojawi się lesbijka.
źródło- popcorner.pl

Gej wampir? Tego jeszcze nie było! :twisted:
ODPOWIEDZ