A ja pamiętam wszystkie edycje większości RS ., bo śledziłem je z wielkimi emocjami

W Dwóch Światach trzecie miejsce zajął podobno Wojtek Łuszczykiewicz, aktualny lider zespołu Video.
Co do Wyprawy Robinson, mam mieszane uczucia, w Survivor stosują tweesty ale sa one " w miarę" sprawiedliwe, także jak ktoś ucierpi to tylko za sprawą przypadku, jednym słowem losowo jak np Lidia w Survivor17. Natomiast w Wyprawie Robinson ewidentnie naginali zasady, jak np pierwsza rada po połączeniu, nagle zwycięzca walki o imunitet nie ma prawa głosu (i głosy rozkładają się 4:4), i na następnej radzie już może głosowac(!) podejrzewam, że gdyby wygrała osoba z byłego przeciwnego szczepu to osobą mająca imunitet miałaby głos podwójny (i głosy rozkłożyłyby się 5:5) Mam nadzieję, że chociaż wiwi wie o czym mówię

Wiwi wiesz
Plus zero jakiekolwiek strategi ze strony uczestników, Amerykanie oglądający te 20 edycji wiele się nauczyli i na prawdę są mega ciekawe rady plemienia .
Ps. Wiwi jutro finał Survivora i chyba też Reunion.TAR zastopowałem, ale wrócę do tej końcówki sezonu.
Jeszcze odnoście ostatnich odcinków Survivor.
Russell fatalnie postąpił godzac się na eliminację Candace(jedynej osoby, z którą miałby szanse wygrac w finale), a także Danielle, której eliminacja nic nie dała, chyba tylko tyle, że narobił sobie kolejnych wrogów w jury.
Na eliminacji Danielle i Candace najbardziej skorzystała Jerri łapiąc się aktualnie do finałowej trójki. Bardzo mądre decyzje podejmuje, bardzo często takie jakie ja bym podjął i jednocześnie nikt jej nie obwinia o poszczególne odeścia uczestników.Jerri zasługuje na wygraną. Zaslugują też Parvati i Sandra. Bardzo dużo taktyki, które przybliżają je do zwycięstwa. Russell robi jakieś ciekawe ruchy, no właśnie, ale one są nietyle ciekawe to z punktu strategi poprostu głupie. Jedyny plus za radę kiedy oddal HII Parvati-eliminacja Tysona. Ale wszystkie inne to niestety porażka
Głosy w finale mają się rozłożyc 5-4-0 z tym, że jeden juror(ten piąty głos) nie chciał powiedziec na kogo zagłosował , przeczytawszy to przestałem czytac info odnoście zwycięzcy. Więc zobaczymy