Programy rozrywkowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tomala

Post autor: Tomala »

wiwi pisze:Ale i tak nic się nie umywa do Survivora :P Na TVN leciała kiedyś jedyna edycja trochę podobnego programu Wyprawa Robinson - oglądaliście?
"Wyprawa Robinson" była rewelacyjna! :D ::loll:: Wielka szkoda, że powstała tylko 1 edycja. Pamiętam, że kibicowałem Lidce - byłej Miss Polonia. A tej Kasi, która wygrała nie znosiłem.

Zapomniałem się wcześniej odnieść do "Dwóch Światów". Oglądałem tylko sporadycznie. Nie lubiłem tego za bardzo. A po tym programie był jeszcze jakiś reality show tylko nie pamiętam nazwy za bardzo. Coś mi się kojarzy, że to chyba były "Amazonki"?

Z "Baru" pamiętam jeszcze Ramonę. Nie pamiętam, która to była edycja, ale jej kibicowałem i już nie pamiętam czy wygrała.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

wiwi pisze:Potem chyba emitowali na innym kanale niż Polsat i dlatego przestałam oglądać, bo nie miałam tego kanału. Jednak Dwa Światy były ciekawsze - koncepcja była lepsza
Pierwsze V edycji emitował Polsat, dopiero VI i ostatnią tv4.
wiwi pisze:Ja oglądałam Dwa Światy Fajne to było Jeden dom bez żadnych wygód, musieli sobie sami mielić mąkę na chleb, doić krowę itp. a drugi pełen luksusu. A kasę zarabiano przebywając jedynie w tym ubogim domu
Też mi się podobała koncepcja tego programu. :) Szkoda, że tylko jedna edycja powstała. Ogólnie już nawet nie pamiętam dokładnie uczestników, kojarzę tylko, że wygrał jakiś łysy Tomek chyba (któremu zresztą kibicowałem) i w finale była też jakaś dziewczynka i pamiętam też jakiegoś Witka. :lol:

A "Wyprawę Robinson" pamiętam, oglądałem nieregularnie, ale fajny program. Pamiętam, że wygrała jakaś Kasia i że uczestnikiem był też Vito Casetti - Włoch mieszkający w Polsce, występujący w programie "Europa da się lubić" oraz prowadzący w TVN potem jakieś programy.
Tomala pisze:Nie pamiętam, która to była edycja, ale jej kibicowałem i już nie pamiętam czy wygrała.
Coś kojarze tę Ramonę. Ale nie wygrała na bank, bo pamiętam wszystkich zwycięzców.
Dla przypomnienia:
1 edycja - Adrian
2 edycja - Eric
3 edycja - Maciek
4 edycja - Mirka
5 edycja - Ewelina
6 edycja - Thomas.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

A ja pamiętam wszystkie edycje większości RS ., bo śledziłem je z wielkimi emocjami :wink: W Dwóch Światach trzecie miejsce zajął podobno Wojtek Łuszczykiewicz, aktualny lider zespołu Video.

Co do Wyprawy Robinson, mam mieszane uczucia, w Survivor stosują tweesty ale sa one " w miarę" sprawiedliwe, także jak ktoś ucierpi to tylko za sprawą przypadku, jednym słowem losowo jak np Lidia w Survivor17. Natomiast w Wyprawie Robinson ewidentnie naginali zasady, jak np pierwsza rada po połączeniu, nagle zwycięzca walki o imunitet nie ma prawa głosu (i głosy rozkładają się 4:4), i na następnej radzie już może głosowac(!) podejrzewam, że gdyby wygrała osoba z byłego przeciwnego szczepu to osobą mająca imunitet miałaby głos podwójny (i głosy rozkłożyłyby się 5:5) Mam nadzieję, że chociaż wiwi wie o czym mówię :mrgreen: Wiwi wiesz ::chytry::
Plus zero jakiekolwiek strategi ze strony uczestników, Amerykanie oglądający te 20 edycji wiele się nauczyli i na prawdę są mega ciekawe rady plemienia .

Ps. Wiwi jutro finał Survivora i chyba też Reunion.TAR zastopowałem, ale wrócę do tej końcówki sezonu.

Jeszcze odnoście ostatnich odcinków Survivor.

Russell fatalnie postąpił godzac się na eliminację Candace(jedynej osoby, z którą miałby szanse wygrac w finale), a także Danielle, której eliminacja nic nie dała, chyba tylko tyle, że narobił sobie kolejnych wrogów w jury.

Na eliminacji Danielle i Candace najbardziej skorzystała Jerri łapiąc się aktualnie do finałowej trójki. Bardzo mądre decyzje podejmuje, bardzo często takie jakie ja bym podjął i jednocześnie nikt jej nie obwinia o poszczególne odeścia uczestników.Jerri zasługuje na wygraną. Zaslugują też Parvati i Sandra. Bardzo dużo taktyki, które przybliżają je do zwycięstwa. Russell robi jakieś ciekawe ruchy, no właśnie, ale one są nietyle ciekawe to z punktu strategi poprostu głupie. Jedyny plus za radę kiedy oddal HII Parvati-eliminacja Tysona. Ale wszystkie inne to niestety porażka

Głosy w finale mają się rozłożyc 5-4-0 z tym, że jeden juror(ten piąty głos) nie chciał powiedziec na kogo zagłosował , przeczytawszy to przestałem czytac info odnoście zwycięzcy. Więc zobaczymy
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

DeaconFan pisze:[Tak poza Barem, to przypomniało mi się, że wcześniej jeszcze oglądałem jedną i jedyną edycję "Dwóch Światów". Kojarzycie?
Tak ! Ten wokalista zespołu Video - to chyba ten Wojtek co brał tam udział (?) http://www.youtube.com/watch?v=ZHT7cYI6 ... re=related Jeszcze była tam taka przybita Jola, co ciagle miała depresję i płakała, strasznie przymulona. I jeszcze ten grubas, co byl taki pazerny na kasę (nie pamiętam jak mial na imię).

Co do uczestników baru to pamietam jeszcze Narine. ta to była pier...nięta :lol:
Goku

Post autor: Goku »

A ja nie znosiłem Baru. To był chyba najdurniejszy program w historii polskiej telewizji ::jezyk::.

A "Wyprawę Robinson" uwielbiałem i oglądałem całość chyba 2 razy ;). Przez cały czas kibicowałem Patrycji(zajęła II miejsce) - ona była naprawdę wysportowana i świetnie sobie radziła we wszystkich konkurencjach! :)

Świetny był też "Agent"! Oglądałem wszystkie trzy edycje, ale pamiętam tylko pierwszą :P.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

"Bar" był ciekawszy niż "Dwa światy" czy o tych gladiatorach i amazonkach (porażka Polsatu). Z reality showów to najlepszy był "Big Brother" (I edycja), "Agent" (I edycja) i "Wyprawa Robinson". Pamiętacie jeszcze takie coś jak "Ekspedycja"? :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
DeaconFan

mailo pisze:Tak ! Ten wokalista zespołu Video - to chyba ten Wojtek co brał tam udział
Wojtek Łuszczykiewicz z Video w "Dwóch Światach"? Faktycznie, coś mi świta, mógł tam brać udział. :) Ale wtedy jeszcze nie kojarzyłem oczywiście, że zrobi taką karierę jako wokalista Video. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo

DeaconFan pisze:
mailo pisze:Tak ! Ten wokalista zespołu Video - to chyba ten Wojtek co brał tam udział
Wojtek Łuszczykiewicz z Video w "Dwóch Światach"? Faktycznie, coś mi świta, mógł tam brać udział. :) Ale wtedy jeszcze nie kojarzyłem oczywiście, że zrobi taką karierę jako wokalista Video. :)
On już jak był w "2 Światach" to ciągle brzdąkał na tej swojej gitarce:) A oto dowód - http://www.youtube.com/watch?v=tGQlzKepAfU (widać tam też ta przybitą Jolę:D)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Świetne to video, dzięki. Dużo sobie przypomniałem odnośnie tego reality show. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

fandantego pisze:Pamiętacie jeszcze takie coś jak "Ekspedycja"? :D
Ja pamiętam :mrgreen: Bardzo lubiłem ten program. Pamiętam, że prowadził go Radosław Pazura.
"Agenta" też uwielbiałem. Z tym, że oglądałem głównie 1. edycję, kolejne już mniej regularnie. To to był strasznie ekscytujący program.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Mnie też się ostatnio przypomniało, że był taki program jak "Agent"! Ale był on tak dawno, żę pamiętam go właściwie jak przez mgłę (z grubsza kojarzę o co chodziło, ale np. ludzi którzy uczestniczyli ani trochę nie pamiętam) ::jezyk::
Fajnie by było, gdyby tvn (bo o ile pamiętam ta stacja to realizowała) wznowił "Agenta" albo jakiś program w tym stylu, bo to było naprawdę emocjonujące ::ok:: ::krzyw:: :wink:
Awatar użytkownika
mailo

W "Agencie" najciekawsze bylo to, kto jest agentem:) Chociaż zadania też były fajne, troche przypominające Amazing Race. A tej "Ekspedycji" w ogóle nie kojarzę.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Tkk_Bolly wiem o czym mówisz jeśli chodzi o Wyprawę Robinson. Dlatego napisałam, że trochę podobny do Survivora, ale wiadomo, że Survivor o niebo lepszy ;)

Obejrzałeś już finał? Niestety ten spoiler, na który się niechcący natknęłam był prawdziwy (niech to szlag ;)). Już wolałabym, żeby Parvati wygrała niż Sandra, bo oczywiście wszyscy nienawidzili Russella, albo może nie tyle wszyscy (bo w wywiadach Amanda, JT czy Jerri podziwiali go jako stratega) ale pod presją grupy i po takim masowym wieszaniu psów w Ponderosie na Russellu wynik nie mógł być inny. Szkoda, że zgorzkniałe jury nie potrafi docenić zawodnika, chyba tylko Richard Hatch w pierwszym sezonie został sprawiedliwie doceniony, mimo że nie starał się być każdego przyjacielem ;) Co do finału to ciekawsza jednak jest formuła dwuosobowego finału... Jak są trzy osoby to nie ma takich emocji ;/ Russell dostał przynajmniej 100 000$, drugi raz z rzędu od widzów. Też miałam w tym udział, bo na niego głosowałam :) Mina zawiedzionego Ruperta była boska :P, ale dobrze mu tak, bo zachowuje się jak święta krowa, wyzywa Russella od śmieci a sam jak tylko nadarzyła się okazja chciał być z nim w sojuszu ;) Hipokryta jeden! Z odcinka podobała mi się końcówka finałowego konkursu, gdy Jerri, Russell i Parvati mieli zwycięstwo dosłownie na wyciągnięcie ręki ;) Reunion też było fajne i widać jak Jerri się udało zyskać sympatię w porównaniu do poprzednich sezonów! Ciekawe kiedy zacznie się Survivor Nicaragua? :)

A co do TAR to nie chcę Ci zdradzać kto wygrał, więc na razie nic nie piszę ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Zdradzic, wywalic i zostac za to znienawidzonym przez tą osobę to, którą się wyeliminowało to żadna sztuka (a to taktyka Russella), a zdradzic i nadal zyskac jej głos w finale to już zupełnia inna strategia i ta druga jest warta docenienia.

A ja się bardzo cieszę z wygranej Sandry. Świetna z jej strony finałowa rada, gdzie znakomicie podeszła jurorów, i pokazała się jako ta skrzywdzona i odtrącona przez herosów tym samym zdobyła już cztery głosy bohaterów + piąty Courtney i miała wygraną w kieszeni :D A tak na prawde to i tak ma ich głeboko w d*** jak przy eliminacji Ruperta powiedziała"kolejny raz głosuje na Ciebie a Ty i tak ponownie oddasz na mnie "milionowy głos""
Parvati na radzie mogła to wszystko inaczej rozegrac, i bardziej przedstawic sytuację z początku gry i skupic się na tym. Obie zasługiwały na wygraną, ale finałową radę Sandra miała lepszą.

Wiwi co Russell zyskął eliminując Danielle oprócz tego, że wiadomo było, że Danielle po takiej eliminacji bedzie mocno nastawiac jury przeciwko niemu? To nie są zagrania strategiczne...

Minus tego sezonu to dobranie Herosów. Nie powinni dawac Amandy, Cirie i Jamesa do jednego plemienia, bo z łatwością stworzą mocny sojusz jak tez się stało.
I tak Stephenie i Tom wchodząc do gry nie mieli żadnych szans
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Russell wywalił Danielle bo bał się, że jest z Parvati za blisko i we dwójkę pozbędą się jego ;) Na Sandrę głosowało zgorzkniałe jury w myśl zasady "kogo najmniej nienawidzę". Nie docenili graczy. Sandra w tym sezonie słabiutko grała. Nic nie pokazała, poza jednym odcinkiem gdzie przesunęła egzekucję Courtney o jedno oczko. Przez całą grę próbowała wywalić Russella a to on ją zabrał do finału :lol: Zresztą powinna pomyśleć i próbować go zostawić wiedząc, że jury go nie znosi i będzie jej łatwiej z nim wygrać. Parvati też się zagapiła. Gdyby pozbyła się Russella pewnie by wygrała, bo jury doceniało jej grę ale za bardzo utożsamiało ją z Russellem. Widać, że najlepszym strategiem był Russell - jak sobie zaplanował kto ma odejść ten odchodził. Wszyscy robili jak im zagrał i to tworzyło niezłe show :) Nie dziwne więc, że widzowie wybrali go na najlepszego zawodnika ;) Polecam fajne video z terapii małżeńskiej Russella i Parvati - fajnie, że dalej są w przyjacielskich stosunkach (nie to co Russell i Natalie z Samoa :twisted: ). Tutaj jest link do video http://popwatch.ew.com/2010/05/17/survi ... -villains/ I finałowa trójka wystąpiła też u Jimmy'ego Fallona :mrgreen: Jak będzie na youtube to podeślę link, bo było śmieszne ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
ODPOWIEDZ