Szpilki na Giewoncie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r

Szpilki na Giewoncie

Post autor: B@r »

Polsat startuje jesienią z nowym serialem z Magdą Schejbal w roli głównej.
Jest to historia wielkomiejskiej dziewczyny z Warszawy, pracującej w agencji reklamowej, która na skutek niezbyt wybrednych awansów szefa, musi wyjechać ze stolicy i zostaje przerzucona do malutkiego oddziału tej firmy w Zakopanem" - przybliża fabułę szefowa Polsatu Nina Terentiew Wirtualnym Mediom.
"Bohaterka najpierw z całego serca nienawidzi góralszczyzny i tęskni do życia w stolicy. Sytuacja zmienia się, gdy spotyka na swojej drodze pewnego GOPR-owca" - dodaje Terentiew.
Emisja w czwartki o 22. Jestem ciekawy tej produkcji. ::krzyw::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku

Post autor: Goku »

A ja nie jestem ciekawy. Nie lubię tego typu seriali. To jak "Ranczo" spotyka "Blondynkę" i zamieszkują w "Domu nad Rozlewiskiem" :lol:. Jedyny plus jest taki, że tu przynajmniej jest Zakopane, a nie jakaś totalna wiocha jak w tych trzech, które wymieniłem powyżej.
Goku

Zapowiedź: http://www.youtube.com/watch?v=004Ayp2Q-rk

Muszę przyznać, że to wcale nie wygląda tak źle jak mi się wydawało. Bardziej niż te trzy tandety, które wymieniłem w poście wyżej, przypomina mi to "Men in Trees". Zobaczę pierwszy odcinek i ocenię :). Trochę głupia pora emisji, ale rozumiem dlaczego - w końcu "Hotel 52" ma najwyższą oglądalność z programów Polsatu, więc najbezpieczniej wcisnąć nowy serial po nim ;).
Goku

Odcinek się jeszcze nie skończył, ale już skomentuję, bo wyłączam komputer.

Jak na razie serial jest naprawdę fajny! :D Błyskotliwe dialogi, czasem zabawne, a czasem nawet dość ostre(jak ten o orzeszkach) :twisted:. Kontrast między główną bohaterką, a góralami też wypada zabawnie. No i Magda Schejbal w roli głównej! :serce: Szkoda tylko, że taki dobry serial ma tak beznadziejny tytuł...

Oglądał ktoś?
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

A ja się kompletnie nie zgadzam... w ogóle mnie nie wciągnęło, drętwi bohaterowie, drętwo udawana gwara góralska, drętwa Schejbal... W "Kryminalnych" ją uwielbiałem, ale tutaj kompletnie mi ona nie pasuje. Pewnie obejrzę jeszcze z ciekawości następny odcinek, ale jak na razie jakieś 3/10.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Goku pisze:Szkoda tylko, że taki dobry serial ma tak beznadziejny tytuł...
Myślałem, ze napiszesz, że szkoda, że... leci na Polsacie :lol:

Jak będę miał czas będę zerkał, ale jakoś szczególnie mnie nie wciągnął.
A Magda Schejbal - tu wielkie zaskoczenie - w końcu gra naturalnie, w Kryminalnych jej nie znosiłem, przez nią przestałem oglądać ten serial :P
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Magda Schejbal to wielkie nieporozumienie. Jest okropną aktorką, urodą też nie zachwyca.
Ale w swoim mniemaniu jest 8 cudem świata, widziałam kiedyś odcinek Kuby Wojewódzkiego w którym była gościem i nadziwić się nie mogłam, jak można być tak zapatrzonym w siebie.
Bezndziejna jest, pod każdym względem.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Goku

Moim zdaniem Magda Schejbal jest przeciętną aktorką(tak jak cała reszta z polskich seriali :P), ale za to jest jedną z najładniejszych aktorek w Polsce. Pod tym względem przebija wszelkie Żmudy-Trzebiatowskie, Kamińskie i Brodziki.

Ja tam wciąż oceniam serial pozytywnie, pod koniec odcinka jeszcze zaskoczył mnie fakt, iż chłopak Ewy, niby taki w niej zakochany, zdradza ją z jej przyjaciółką :shock:.

A tak w ogóle - serial zanotował dobry debiut, oglądało go 2,79 mln osób i był liderem w swoim paśmie. Miał też lepszą oglądalność od emitowanego wcześniej odcinka "Hotelu 52" - http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ud ... 52-slabiej
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

To jedyna premiera, którą dodałem do zestawu seriali przeze mnie oglądanych. W sumie serial zrobił na mnie pozytywne dialogi (choć mozna go porównac do Men in trees, do którego nie dorasta do pięt) Również uważam, że Magda Schejbał średnio się nadaje do tej roli,ale myslałem, że wypadnie gorzej. Tu idealnie by się nadawała Magda Walach. Ogólnie cała obsada kiepsko dobrana, cieszy jedynie Joanna Orleańska, ktora jak się okazało będzie grała b*tch skoro jej bohaterka ma romans z facetem swojej przyjaciółki

Duża widownia spowadowana dobrą zapowiedzią i chęcią zapoznania się z serialem przez widzów, ale myśle, że po tym odcinku sporo widzów odpuści.

A i tytuł jest prześwietny. Oddaje fabułe serialu w intrygujący sposób. Za tytuł należy się uszanowanie

A Goku lubisz Schejbał pewnie bo to TVNowska gwiazda. :P
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Goku

Drugi odcinek zdecydowanie słabszy niż pierwszy. Mniej zabawny i nudnawy. Ale będę oglądał dalej, może się jeszcze rozkręci :).
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ja mam zupełnie odmienne zdanie. Nowy odcinek bardziej klimatyczny.Poczułem " Men in trees" . Już widać, chemię między Ewą i góralem. W ogóle Ewę polubiłem i zmieniam zdanie i uważam, że M.Schejbał jest dobrze obsadzona. Poza tym już wątki się poszerzyły, Ewy już nie ma w każdej scenie. Świetne teksty z kuwetą :lol: Zabawne potyczki między Ewą ,a redaktor naczelną :lol: I ubóstwiam Anielę ::rad::
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Mnie też wczorajszy odcinek zachęcił do dalszego oglądania ;) Może nawet tą Schejbal zdzierżę jakoś :P
Goku

Ogląda ktoś jeszcze? Bo ja wciąż oglądam i serial bardzo mi się podoba! :D

Ale ta Eliza mnie wkurza! Ona jest jakaś nienormalna! :evil: Nie wiem czemu ona się tak uwzięła na Ewkę ::kwasny::.

Spodziewałem się tego, że Artur jest gejem i w końcu wyszło to na jaw :). Ciekawe czy dostanie jakiś większy wątek.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

We wczorajszym odcinku nudy jak cholera! Dawno już tak się nie wynudziłam. Nie podobało mi się co panowie zrobili w biurze,można się było tego spodziewać,ale niesmak pozostaje.

Końcówka fajna! :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wogóle nie podoba mi się ten serial, nie oglądam go :|
Obejrzałem sobie pierwszy odcinek, później fragmenty i kompletnie mnie nie wciągnął :roll:
Może jestem źle nastawiony przez paskudną Magdę Schejbal, ale naprawdę mnie nie zaciekawił :twisted:
ODPOWIEDZ