Nagrody filmowe i telewizyjne

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Hmm, moje typy, to:
Informacje - osobowość: Anita Werner
Aktorka: Katarzyna Zielińska (ale tylko dlatego, że nie ma z czego wybierać xD)
Publicystyka - program: Interwencja
Muzyka: Patrycja Markowska
Komentator sportowy: Maciej Kurzajewski
Kanał filmowy: 13th Street
Rozrywka - osobowość: Kuba Wojewódzki
Kanał popularno-naukowy i kulturalny: Discovery Channel
Program rozrywkowy: Mam talent! (też nie ma z czego wybierać ::kwasny:: )
Kanał sportowy: Eurosport
Serial codzienny: Na Wspólnej (żadnego nie oglądam, ale to ogląda moja mama ::jezyk:: )
Kanał dziecięcy: Cartoon Network
Serial cotygodniowy: Czas honoru (patrz wyżej, na "serial codzienny" ::jezyk:: )
Kanał informacyjny i biznesowy: TVN24
Aktor: Andrzej Młynarczyk

Ogólnie to moim zdaniem nie ma z czego wybierać ::cojest:: ::jezyk::
Tomala

Post autor: Tomala »

Moje typy:
Informacje - osobowość:
Anita Werner (ogólnie to i tak nie oglądam raczej programów prowadzonych przez nominowane osoby, a raczej tylko "Dzień po dniu" na TVN24)
Aktorka:
Julia Pietrucha (słaby wybór, ale niech jej będzie za rolę w "M jak miłość")
Publicystyka - program:
Sprawa dla reportera (żadnego z tych programów nie oglądam, ale ten oglądałem kiedyś)
Muzyka:
Agnieszka Chylińska (chyba moja ulubiona obecnie polska wokalistka)
Komentator sportowy:
Przemysław Babiarz (oglądam bardzo mało transmisji sportowych, ale jak już oglądam, to lubię jak on komentuje)
Kanał filmowy:
HBO (nawet nie mam HBO, ale wiadomo, że tam lecą najlepsze filmy)
Rozrywka - osobowość:
Kuba Wojewódzki (lubię go, ale czasem mnie wkurza)
Kanał popularno-naukowy i kulturalny:
National Geographic (rzadko oglądam ostatnio te kanały, ale ten jest najlepszy moim zdaniem)
Program rozrywkowy:
Mam talent! (tu nic nie trzeba pisać)
Kanał sportowy:
TVP Sport (wisi mi to, wybór przypadkowy)
Serial codzienny:
Na Wspólnej (oglądam od lat i nadal bardzo to lubię)
Kanał dziecięcy:
Disney Channel (lubię popatrzeć na te głupie serialiki ::loll:: )
Serial cotygodniowy:
Usta Usta (kiepski wybór w tej kategorii, a ten serial mimo, że oglądam to też mnie bardzo wkurza ostatnio)
Kanał informacyjny i biznesowy:
TVN24 (uwielbiam tę stację, chociaż niektórych dziennikarzy nie trawię)
Aktor:
Piotr Adamczyk (lubię go najbardziej z nominowanych, ale jakoś bardzo to go nie uwielbiam)

Coś bardzo szybko ogłosili w tym roku nominacje. Ogólnie to jak dla mnie w większości nie ma w czym wybierać. Szkoda, że nie ma w tym roku kategorii "Serial zagraniczny" ::kwasny::
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Również uważam, że nie ma w czym wybierać, większość pozycji nie oglądam a nazwiska mi są obojętne. W przypadku komentatora sportowego miałbym problem, bo lubię i Kurzajewskiego i Babiarza. Jedyna kategoria, w której nie mam żadnych wątpliwości to kanał popularno-naukowy i kulturalny. Bez wahania zagłosowałbym na Planete.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Faktycznie, nie ma w czym wybierać szczególnie w kategorii aktorka. ::kwasny::

Cieszę się, że gala wraca do TVP2. Ta transmisja w Internecie rok temu to była masakra... ::kwasny::

Moje typy:

Informacje - osobowość:
Krzysztof Ziemiec (lubię ten jego nowy program "Niepokonani" i lubię jak prowadzi "Wiadomości", z pozostałych lubię też Gugałę i Kraśko, ale czasem mnie irytują)

Publicystyka - program:

Celownik (w sumie żadnego z tych programów zbytnio nie oglądam, ale czasem tam zdarza mi się po MnS rzucić okiem na Celownik)

Komentator sportowy:

Przemysław Babiarz (wahałem się między nim a Kurzajewskim, Kurzajewski jednak trochę mnie irytuje w roli showmana)

Rozrywka - osobowość:

Robert Górski (uwielbiam jego poczucie humoru, trudny wybór między nim a Kubą Wojewódzkim)

Program rozrywkowy:

Jaka to melodia (heh, pozostałych zbytnio nie oglądam, jedynie ten Stand Up, ale to totalna chała)

Serial codzienny:

Pierwsza miłość (tutaj nie ma u mnie wątpliwości, najlepsza polska opera mydlana! :D)

Serial cotygodniowy:

Hotel 52 (sporadycznie też oglądam Usta Usta, poza tym nic)

Aktor:

Piotr Adamczyk

Aktorka:

Julia Pietrucha (fatalny wybór, ale ona z nich wszystkich najładniejsza :P)

Muzyka:

Agnieszka Chylińska

Kanał filmowy:

HBO (nie mam aktualnie, ale miałem jakiś czas i tam są najlepsze filmy)

Kanał popularnonaukowy i kulturalny:

Discovery Channel

Kanał sportowy:

Polsat Sport

Kanał dziecięcy:

Disney Channel

Kanał informacyjny i biznesowy:

Polsat News
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Kitty

Post autor: Kitty »

Informacje - osobowość
Krzysztof Ziemiec

Aktorka
Małgorzata Braunek lub Magdalena Schejbal

Publicystyka - program
Interwencja lub Sprawa dla reportera

Muzyka
Za żadnym z nominowanych nie przepadam, więc nie wiem...

Komentator sportowy
Mateusz Borek

Kanał filmowy
Kino Polska

Rozrywka - osobowość:
Kuba Wojewódzki

Kanał popularno-naukowy i kulturalny:
Discovery Channel lub Planete

Program rozrywkowy:
Mam talent!

Kanał sportowy:
Polsat Sport

Serial codzienny
Nie wiem...

Kanał dziecięcy
Mini Mini

Serial cotygodniowy
Czas honoru

Kanał informacyjny i biznesowy
TVN24

Aktor
Cezary Żak

A nominacje do seriali zagranicznych? :(
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Słabe nominacje w tym roku. Nie rozumiem idei przyznawania Telekamer stacjom telewizyjnym.To już nie te czasy kiedy Telekamery były skupiskiem gwiazd.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tkk_Bolly pisze:Słabe nominacje w tym roku. Nie rozumiem idei przyznawania Telekamer stacjom telewizyjnym.To już nie te czasy kiedy Telekamery były skupiskiem gwiazd.
Dokładnie. W pełni się zgadzam. W ubiegłym roku Telekamery całkiem już straciły swój prestiż jak transmisję z gali można było oglądać tylko w Internecie. No i chyba od roku, albo dwóch nie są już zapraszani zagraniczni sławni goście. :roll: A z tymi stacjami telewizyjnymi to też niepotrzebne udziwnienie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

DeaconFan pisze: nie są już zapraszani zagraniczni sławni goście. :roll:
Tu akurat to dobra decyja, bo zapraszać osobę która zgodzi się przyjechać, dać nagrodę za ta zgodę to kpina, a nie prestiżowe nagrody, którymi niektórzy nie wiem czemu nazywają Telekamery.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nominacje do Oscarów :arrow: http://film.interia.pl/raport/oscary-20 ... 87924,7390
Osobiście bardzo kibicuję Helenie Bonhan Carter :serce:
Goku

Post autor: Goku »

Przewidywalne te Oscary strasznie. Kibicuję "The Social Network"(przede wszystkim Oscar należy się Fincherowi za reżyserię) i Natalie Portman ;).
Awatar użytkownika
Mareczek

Goku pisze:Przewidywalne te Oscary
Z roku na rok coraz bardziej :roll: :?
Goku pisze:"The Social Network"
Też chciałbym, żeby wygrał, ale chyba raczej nie ::kwasny::

Ale mam nadzieję, że Helena wygra :mrgreen:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Czemu nie piszecie tutaj o Telekamerach, tylko w shoutboxie?:) Najbardziej cieszę się, że wygrał "Magazyn Ekspresu Reporterów", który jest jednym z moich ulubionych programów, który oglądam regularnie co tydzień, reportaże są naprawdę świetne. Dlatego goku nie możesz sądzic tylko po sobie, że "nie wiesz co to jest" wiec się dziwisz czemu dostało Telekamerę. podobnie z Zielińską - mnie ona akurat nie rusza w ani jedna ani 2 stronę, ale mojemu bratu się bardzo podoba jako kobieta, a dla ciebie to paszczur co kto lubi.
Najbardziej przerażającym epizodem podczas gali wg mnie była Maryla Rodowicz w jakimś wstrętnym, pstrokatym, za ciasnym kimonie (że ledwo mogła się poruszać) i z jakąś namalowaną czaszką na jej obleśnych zwałach tłuszczu fuuu ::ysz:: I na dodatek rozpadła jej się fryzura :lol: Cieszę się że nie wygrał Markowski, ani jego córka - nie cierpię ich. Zaskoczyła mnie "Jaka to melodia", myślalem, że cos innego wygra.

Jeszcze co do oburzenia Goka - że impreza była sfałszowana, przekupiona itp. Wiesz, wyobraź sobie, że istnieją ludzie, którzy lubią Laskowika czy "Ekspres reporterów" a nienawidzą Wojewódzkiego czy "Mam talent". Moze to dla ciebie podejrzane, że TVN zszedł na dalszy plan a TVP zgarnęło większość, ale moim zdaniem tak po prostu głosowali ludzie.Więcej tolerancji zalecam:D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Oglądałem całą końcówkę od nagrody za muzykę, rozśmieszył mnie wygląd Maryli i jak Chylińska ją objęła to sadło się z tego dziwnego ubrania wylało :lol: i w ogóle ona takie dziwne miny nie pierwszy raz już strzelała, chyba zrobiła coś z twarzą że nie może normalnej mimiki mieć. Albo Chylińska rozwaliła z tekstem na koniec że musi na mleko uważać (odnośnie jej ruchów na scenie), coś nie była w formie do występu, ale i tak fajnie że ona zgarnęła nagrodę i fajnie że Patrycja Markowska druga. Dobrze też że Adamczyk dostał nagrodę, lubię go.
Ostatnio zmieniony 2011-02-07, 23:33 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

mailo pisze:Czemu nie piszecie tutaj o Telekamerach, tylko w shoutboxie?:)
Nie piszę, bo jestem zażenowany tą śmieszną galą :roll:
Najgorsze jest to, że ja kiedyś naprawdę ją lubiłem :?
Goku

Post autor: Goku »

Mailo - Problem w tym, że organizatorzy Telekamer niedawno przyznali, że anulowali sporą liczbę głosów z powodów podejrzenia oszustwa. Kilka dni po tym takie zaskakujące wyniki. Przypadek? Szczerze wątpię.

A razem ze mną wątpi też większość internautów np. na media2.pl. Nawet jeśli telekamery byłyby ustawiane co roku, to jeszcze nigdy nie było to zrobione aż tak perfidnie jak teraz.

Jedyne inne wytłumaczenie jakie potrafię znaleźć to możliwość, że kupony z Teletygodnia mogły wysyłać wiecznie wierne TVP emerytki. Ale to mnie jakoś nie przekonuje, bo przecież wygrała jeszcze m.in. Chylińska.

Przyznanie nagród w połowie kategorii(nie dotyczących TVP oczywiście) w czasie przerwy to też żenada.
ODPOWIEDZ