O rety nie umiesz przestać obracać kota ogonem i bez czymkolwiek sensownym popartej wypowiedzi najwyraźniej odnosisz się do mojej niedawnej tezy odnośnie B@ra.Joe pisze:tak ambiwalentne zachowanie można podciągnąć pod ukryte bycie fanem Taylor.![]()
Bieżące odcinki "Mody na sukces"
- Adex-fan Brooke
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Osoba sytuacji Taylor powinna jak najdalej trzymać sie od %%%, ale jak widać to jej pomaga. Skoro zwidy ma na trzeźwo. Widzi coś czego nie ma, a jak pociągnęła prosto z gwinta to od razu jej przeszło, nawet ma ochotę na sexAle uważasz, że się stacza ze względu na to ile wypiła czy sam fakt, że sięgnęła?
Ja widziałem wielu ludzi, którzy wypili więcej niż Taylor bez przepity (bez późniejszych konsekwencji że tak to ujmę) a nie są alkoholikami, to ile wypiła jakoś mnie wcale nie dziwi.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Jasne, że jasne. Ale najgorsze co można w tej sytuacji zrobić to atakować, naskakiwać i krzyczeć na osobę niezrównoważoną emocjonalnie. Nie na tym polega pomoc, tym się pogarsza sytuację, i problem rośnie a nie znika.Adex-fan Brooke pisze:Taylor dziś dała czadu pijąc z gwinta wódkę i mając halucynacje a miała dziecko pod opieką i jak tu się dziwić że ktoś może mieć co do niej wątpliwości, strach z nią w takim stanie zostawić dziecko, to chyba jasne
A Ty jesteś jakimś autorytetem w tej kwestii??Robi pisze: nawet ja nie potrafię tyle wypić za jednym razem
Atakujecie Taylor jak gdyby celowo na złość wszystkim zaczęła pić, celowo nie chciała zajmować się dzieckiem. Uznaliście ją za złego człowieka, bo ma problem nadający się do leczenia.
Kiedy zaś Brooke przyznała się, że ma problem bo kiedy w grę wchodzi mężczyzna ona traci nad sobą panowanie, dostała natychmiastowe usprawiedliwienie i falę współczucia. Została z miejsca rozgrzeszona, bo to nie jej wina, że nie panuje nad sobą. I zgadzam się z tym (częściowo), ale wielką niesprawiedliwością jest traktowanie jednej według innych kryteriów niż drugiej.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Sad but true
Czy ja piszę, że jestem jakimś autorytetemA Ty jesteś jakimś autorytetem w tej kwestii??
Szczerze mówiąc nie pamiętam abyś kiedyś broniła w ten sposób Brooke, więc raczej nie jesteś osobą, która powinna mówić o ,,innych kryteriach''Atakujecie Taylor jak gdyby celowo na złość wszystkim zaczęła pić, celowo nie chciała zajmować się dzieckiem. Uznaliście ją za złego człowieka, bo ma problem nadający się do leczenia.
Kiedy zaś Brooke przyznała się, że ma problem bo kiedy w grę wchodzi mężczyzna ona traci nad sobą panowanie, dostała natychmiastowe usprawiedliwienie i falę współczucia. Została z miejsca rozgrzeszona, bo to nie jej wina, że nie panuje nad sobą. I zgadzam się z tym (częściowo), ale wielką niesprawiedliwością jest traktowanie jednej według innych kryteriów niż drugiej.
Taylor ma problemy i musi sobie z nimi poradzić. Niestety zostały one wywołane przez nią samą. Nie przez Bridget, Brooke, Nicka, no może częściowo przez szpital , ale na pewno nikt nie zrobił tego celowo. Teraz rodzi sie pytanie czy niezrównoważona psychicznie osoba może zajmować sie dzieckiem. Według Taylor ,,nie'' , sama składała w sądzie zeznania przeciwko Brooke, choć ta niepopełniła żadnego błędu ( wina Donny i Nicka ) i na tej bez sensownej podstawie zostały jej odebrane dzieci.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Do tego wszystkiego jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie.Adex-fan Brooke pisze:O rety nie umiesz przestać obracać kota ogonem i bez czymkolwiek sensownym popartej wypowiedzi najwyraźniej odnosisz się do mojej niedawnej tezy odnośnie B@ra.![]()
Nie błysnąłeś ani dowcipem ani trafnością (ale to nie nowość).
No właśnie, obwinianie tu jedynie Taylor to trochę jak przyjmowanie toku myślenia Stephanie w stosunku do Brooke w wielu sprawach.Tiril pisze:Atakujecie Taylor jak gdyby celowo na złość wszystkim zaczęła pić, celowo nie chciała zajmować się dzieckiem. Uznaliście ją za złego człowieka, bo ma problem nadający się do leczenia.
Kiedy zaś Brooke przyznała się, że ma problem bo kiedy w grę wchodzi mężczyzna ona traci nad sobą panowanie,
To nie znaczy, że ich nie ma. Problem jest i nie zniknie, dopóki ktoś jej nie pomoże. A na pewno pomocą nie jest atak ze strony osoby której się ufa i wierzy. To co robi Nick to zwykłe robienie w konia i egoistyczne oszukiwanie dla zaspokojenia własnych potrzeb, nie ma w tym cienia troski o Taylor. A Brooke bierze w tym udział i doskonale zdaje sobie z tego sprawę.Robi pisze: Taylor ma problemy i musi sobie z nimi poradzić. Niestety zostały one wywołane przez nią samą.
To chyba jasne, że nie? Nie ma się tu nawet nad czym zastanawiać.Robi pisze: Teraz rodzi sie pytanie czy niezrównoważona psychicznie osoba może zajmować sie dzieckiem.
Ale samo odebranie dziecka Taylor sprawy nie rozwiąże. Problem ma też Taylor, nie tylko to dziecko, a mam wrażenie że o niej się tutaj zapomina, kładzie na niej krzyżyk, że wystarczy zabrać jej dziecko, dać Brooke i wszystko będzie dobrze.
Sad but true
Sad but true
W czym bierze udział BrookeTiril pisze:To nie znaczy, że ich nie ma. Problem jest i nie zniknie, dopóki ktoś jej nie pomoże. A na pewno pomocą nie jest atak ze strony osoby której się ufa i wierzy. To co robi Nick to zwykłe robienie w konia i egoistyczne oszukiwanie dla zaspokojenia własnych potrzeb, nie ma w tym cienia troski o Taylor. A Brooke bierze w tym udział i doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
To zależy o kim mówimy. Brooke, Nick jak i cała rodzina która wie o sprawie trzyma kciuki za nią, aby w końcu się ogarnęła. Ale jeżeli nie będzie wyjść i Taylor dalej będzie brnąć w swoje fobię to w takim przypadku należy ratować co się da - mówiąc wprost Jacka.Ale samo odebranie dziecka Taylor sprawy nie rozwiąże. Problem ma też Taylor, nie tylko to dziecko, a mam wrażenie że o niej się tutaj zapomina, kładzie na niej krzyżyk, że wystarczy zabrać jej dziecko, dać Brooke i wszystko będzie dobrze.
Odcinki z czwartku dobitnie pokazały w rozmowe Taylor i Brooke, że tej ostatniej zależy na tym aby Taylor wyszła na prostą. Przeprowadziły merytoryczną i sensowną rozmowę , zakończyły ją w sposób spokojny. Taylor nie dostała ataku paniki . Jednak gdy wróciła do domu znów ją wzięło, baa wzięło ją na trzeźwo.
Jedyną osobą, która w tej chwili chce aby Jack wrócił do Brooke, jest matka Nicka - Jackie. Nikt inny.
Tak, w "dobijaniu". Takie spotkania jakie odbywa z jej mężem to nic innego tylko właśnie to. Troskę o dziecko Brooke rozumie i wyraża za pomocą utrwalania i wzmacniania więzi z Nickiem. A to właśnie doprowadza do stanu w jaki popada coraz bardziej Taylor.Robi pisze:W czym bierze udział BrookeTiril pisze:To nie znaczy, że ich nie ma. Problem jest i nie zniknie, dopóki ktoś jej nie pomoże. A na pewno pomocą nie jest atak ze strony osoby której się ufa i wierzy. To co robi Nick to zwykłe robienie w konia i egoistyczne oszukiwanie dla zaspokojenia własnych potrzeb, nie ma w tym cienia troski o Taylor. A Brooke bierze w tym udział i doskonale zdaje sobie z tego sprawę.W ,,dobijaniu'' Taylor
Logan w ogóle nie interesowała sie dzieckiem od momentu jego narodzin aż do dnia wyjaśnienia postrzelenia Stephanie.
Miałam na myśli tutejszych forumowiczów, bo to z nimi dyskutuję a nie z fikcyjnymi postaciami z serialuRobi pisze: To zależy o kim mówimy.
Sad but true
Sad but true
- Adex-fan Brooke
No przecież nie wskoczyłem do telewizora na nią krzyczećTiril pisze: Ale najgorsze co można w tej sytuacji zrobić to atakować, naskakiwać i krzyczeć na osobę niezrównoważoną emocjonalnie
Ja nie muszę nawet próbować, sam się ośmieszasz bo nie wierzę w taki zbieg okoliczności, więc oszczędź klawiatury bo nie wiem komu chcesz zamydlić teraz oczy że to spontaniczne "spostrzeżenie" było.Joe pisze: To nie było żadne"odnoszenie się do twojej tezy", tylko pisane z przymróżeniem oka spostrzeżenie, ale jak zwykle próbujesz mnie obrażać, co pokazuje że nie da się z tobą normalnie rozmawiać.
No właśnie, ale Tiril ma chyba jakieś nadinterpretacje aby nie powiedzieć zwidyRobi pisze:Jedyną osobą, która w tej chwili chce aby Jack wrócił do Brooke, jest matka Nicka - Jackie. Nikt inny.
Wiemy że forumowiczów masz na myśli tylko że nikt nie napisał tego co Ci się zdawało.Tiril pisze:Miałam na myśli tutejszych forumowiczów, bo to z nimi dyskutuję a nie z fikcyjnymi postaciami z serialu
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Chyba własnie teraz James ma być tym kimś chociaż wątpię żeby cos zdziałał. Wg mnie może być zbyt nieobiektywny bo za bardzo kiedyś był wciągnięty w rodzinne sprawy, poza tym był z Taylor i z Brooke:/ Wg mnie Nick dokonał złego wyboru.Tiril pisze:[. Problem jest i nie zniknie, dopóki ktoś jej nie pomoże. .
W ogóle jak zobaczyłem Nicka i Jamesa obok siebie to mam ochotę ogłosic konkurs na forum:
Nick VS James - który z nich jest bardziej pomarszczony ???
Twoje zachowanie jest takie przewidywalne, chyba każdy kto z tobą dyskutował na tym forum i miał inny pogląd na daną sprawę dowiedział się, że, np. ma urojenia albo tak jak w tym przypadku zwidy. Ale może zamiast pisać o forumowiczach zastanowiłbyś się nad serialem, to zauważyłbyś, że, np. Rick też chce żeby Taylor się wycofała i zrezygnowała z Nicka i Jacka.Adex-fan Brooke pisze:Robi napisał/a:
Jedyną osobą, która w tej chwili chce aby Jack wrócił do Brooke, jest matka Nicka - Jackie. Nikt inny.
No właśnie, ale Tiril ma chyba jakieś nadinterpretacje aby nie powiedzieć zwidy
Czemu piszesz w liczbie mnogiej ? o.OAdex-fan Brooke pisze:Wiemy że forumowiczów masz na myśli
Napisałem z "przymróżeniem oka" a nie spontaniczne, wbrew pozorom to nie to samo, więc przestań toczyć pianę, czytanie ze zrozumieniem się kłania.Adex-fan Brooke pisze:Ja nie muszę nawet próbować, sam się ośmieszasz bo nie wierzę w taki zbieg okoliczności, więc oszczędź klawiatury bo nie wiem komu chcesz zamydlić teraz oczy że to spontaniczne "spostrzeżenie" było.![]()
Co do dzisiejszych odcinków to trójkąt Eric - Stepha - Donna obrzydliwie nudny. Jedyna scena na poziomie, to końcówka drugiego odcinka i Eric który okłamuje Stephanie. Rick tak długo jechał gdzieś z tą flaszką, że do końca odcinków nie wynikło nic z tego, że dowiedział się, że Taylor piła.
- Adex-fan Brooke
I kto to mówiJoe pisze:Napisałem z "przymróżeniem oka" a nie spontaniczne, wbrew pozorom to nie to samo, więc przestań toczyć pianę, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Bo uważam wielu forumowiczów za na tyle inteligentnych że po prostu musieli zauważyć to co ja (jeśli czytają nasze ostatnie wypowiedzi).Joe pisze:Czemu piszesz w liczbie mnogiej ? o.O
Też tak uważam.mailo pisze:Wg mnie może być zbyt nieobiektywny bo za bardzo kiedyś był wciągnięty w rodzinne sprawy, poza tym był z Taylor i z Brooke:/ Wg mnie Nick dokonał złego wyboru.
Chyba twoje ostatnie posty w których już nie starasz się nawet udawać że posiadasz jakieś argumenty to żarty. Widzę, że teraz celowo mieszasz dwie kwestie...Adex-fan Brooke pisze:Joe napisał/a:
Napisałem z "przymróżeniem oka" a nie spontaniczne, wbrew pozorom to nie to samo, więc przestań toczyć pianę, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
I kto to mówiTwoje obracanie kota ogonem jest już nudne, jak nie zauważyłeś to słowo zwidy było specjalnie użyte jako żart aczkolwiek trafnie bo Tiril tu jakieś nadinterpretacje wysnuła.
W takim razie czego konkretnie dotyczyła ta nadinterpretacja? Czekam, może być ciekawie.
I skoro są aż tak inteligentni, że widzą to co ty, to nawet wypowiadasz się w ich imieniu.Adex-fan Brooke pisze:Joe napisał/a:
Czemu piszesz w liczbie mnogiej ? o.O
Bo uważam wielu forumowiczów za na tyle inteligentnych że po prostu musieli zauważyć to co ja
- Adex-fan Brooke
Naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem to nie trzeba Ci będzie tłumaczyćJoe pisze:czego konkretnie dotyczyła ta nadinterpretacja? Czekam, może być ciekawie.
Na prawdę wielu tu po prostu żenuje już polemizowanie z Tobą i już chyba przestanę się dziwić że nawet odpisywać Ci nie chcą bo to jak pisać do kamienia.
Co do Jamesa to w ogóle się dziwię ze on nadal wykonuje zawód, nie dość że spał ze swoją lekarką (Taylor) to jeszcze ze swoją pacjentką (Sheilą), ogólnie raczej pojawił się teraz jako przyjaciel, o tyle dobrze że to też przyjaciel Brooke i nie jest totalnie zaślepiony jedną stroną konfliktu.