Prosto w serce

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Mareczek

Prosto w serce

Post autor: Mareczek »

Jako fan "Jesteś moim życiem" czuję się zobowiązany do założenia tematu o naszej polskiej wersji, czyli "Prosto w serce" :)
Jestem już po obejrzeniu pierwszego odcinka i oczywiście nie podoba mi się :P
Poprostu nikt nie jest w stanie zagrać tak dobrze jak Natalia Oreiro - a Mucha w roli Moniki nie za bardzo mi odpowiada ::chytry::
Generalnie pierwsze sceny całkiem dobrze zagrane i mogą wciągnąć kogoś kto nie oglądał oryginału :)
Uważam, że zaproszenie Ewy Kasprzyk do roli Niny było bardzo dobrym posunięciem - mimo niewielu scen, bardzo mi się spodobała :mrgreen:
Jeżeli chodzi o czołówkę to jest to dno dna ::plask wczolo: Kto mógł takie coś wymyślić ::kwasny::

Chaotycznie napisałem ::jezyk::
Czekam na Wasze opinie i komentarze ::rad::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ja też obejrzałam z ciekawości pierwszy odcinek (orginału nie oglądałam co prawda ::jezyk:: ) i w zasadzie to nie podobał mi się xP
Jedyne, co mi się na razie podoba, to Filip Bobek xD :serce:
Poza tym strasznie krótkie te odcinki ::ke:: Szybciej się kończy niż zaczyna xD

Obejrzę pewnie jeszcze ze 2-3 odcinki i zobaczę, czy warto oglądać dalej ::jezyk::
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Ja również oglądałem :wink:
Mi w sumie podobał sie :)
Fajnie że gra tam Ania Mucha :) I to jeszcze główną rolę :serce:
Tylko szkoda że to takie krótkie :( ::kwasny::
Ja zapewnę będę oglądać ten serial ale zobaczę po 5 góra 10 odcinkach czy się opłaca :roll: ;p ::jezyk::
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja ogladalam swego czasu oryginal, wiec byc moze z ciekawosci zerkne na nasza rodzima produkcje, ale ogladac na dluzsza mete raczej nie bede, bo i po co jak fabula taka sama a wykonanie zapewne gorsze...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Obejrzałem dzisiaj i znudził mnie ten serial. O ile "BrzydUla" czy "Majka" zaciekawiły mnie po pierwszym odcinku, to ten serial ani trochę. No, ale dam mu szansę. :) Filip Bobek lepiej wyglądał jako Marek z "BrzydUli".
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo

Re: Prosto w serce

Post autor: mailo »

Dzisiaj obejrzałem powtórki. Serial jest dla mnie lepszy niż "Majka", więc będę oglądać. Fajna obsada - Mucha, Socha, Kasprzyk gra inna rolę niż zwykle takiej pospolitej kobiety a bie jakiejś biznes-woman:)
Mareczek pisze:Poprostu nikt nie jest w stanie zagrać tak dobrze jak Natalia Oreiro - a Mucha w roli Moniki nie za bardzo mi odpowiada ::chytry::
::
Dziwna opinia. Dla mnie Mucha jak najbardziej nadaje sie do roli takiej pyskatej, bezczelnej, upartej, kłótliwej dziewuchy :lol: . Wg mnie to rola stworzona dla niej. Nie oglądałem oryginału i przypouszczam że Natalia Oreiro była lepsza, ale spośród polskich aktorów to dobrze wybrali.
kimberly1990 pisze:Poza tym strasznie krótkie te odcinki ::ke:: Szybciej się kończy niż zaczyna xD

::
Polecam obejrzeć powtórki z całego tygodnia po kolei ::krzyw:: Wtedy jest ciągłość i nie ma takiego uczucia.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Spojlery:
-Monika i Artur spędzają noc na odludziu
-Rafał odchodzi z firmy
-Kuba zakochuje się w Poli
-Aneta vs Wanda
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja tez sobie obejrzalam te pierwsze odcinki i w sumie nawet mi sie podobaly. Chcialabym dalej ogladac, ale wszystko zalezy jak bede wygladac z czasem. Ale biorac pod uwage, ze odcinki sa takie krotkie to moze jakos sie uda.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Jednak wciągnął mnie ten serial! :D Mimo nudnego pierwszego odcinka, kolejne świetne! Anna Mucha świetnie sprawdza się w roli bezczelnej Moniki! :lol: Uwielbiam jej potyczki z Flądrą. :lol:

W przeciwieństwie do "mydlanej" "Majki", "Prosto w serce" klimatem przypomina "BrzydUlę". Nawet wnętrza są te same. :lol: :)

I tak jak pisał mailo, najlepiej się ogląda hurtem z całego tygodnia! :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Liason-fanka

No wlasnie mi klimatem serial tez bardzo przypomina BrzydUle, ktora mi sie bardzo podobala, wiec w miare mozliwosci na pewno bede ogladac kolejne odcinki.

I w sumie jestem zdziwiona jak bardzo polubilam Anne Muche w roli Moniki, bo z reguly to jakos srednio przepadam za ta aktorka. A w tej roli moim zdaniem sie naprawde sprawdza. No i jej potyczki z Fladra rzeczywiscie sa rozbrajajace:

Fladra: Jestes ubrana jak...
Monika: Jak w twoim wieku juz nie wypada?

Czy jakos tak to bylo :D Spodobal mi sie ten tekst! :)
Awatar użytkownika
mailo

Liason-fanka pisze:Fladra: Jestes ubrana jak...
Monika: Jak w twoim wieku juz nie wypada?

:)
No to było najlepsze :lol: W ogóle starcia Flądry I Moniki są najciekawsze, chociaz niedługo przyłączy się pewnie Konstancja. Fajne były akcje z Francuzami i spotkanie Gośki z tym szoferem. Ten adoptowany chłopak, to się ciąąąąąągle leje ze wszystkimi:)
Zabawną postacią jest też ta siostra Artura i Rafała. Trochę takie pustogłowie:)
Awatar użytkownika
Liason-fanka

mailo pisze:No to było najlepsze :lol: W ogóle starcia Flądry I Moniki są najciekawsze, chociaz niedługo przyłączy się pewnie Konstancja.
No jak tylko zauwazy, ze miedzy Arturem i Monika cos sie zaczyna dziac to pewnie tez zacznie swoje fochy :D
Zabawną postacią jest też ta siostra Artura i Rafała. Trochę takie pustogłowie:)
No ona pewnie taka ma byc - troche glupawa i zbyt slepo wierzaca Rafalowi, ale w gruncie rzeczy dobra. Tak przynajmniej na razie ja odbieram.
Awatar użytkownika
mailo

Świetny wątek z tą alergia Konstancji. Ciekawe co zrobi jak się dowie, że Artur baluje z Moniką (a ona jeszcze w jej sukience :lol: ). Ta nowa postać - Pola, to ma być Dżoana Krupa w młodości? :) Przesadzili z jej akcentem. Podoba mi się też konflikt Artura z Bernardem chociaż ten wyścig na torze zbyt krótki i sztuczny trochę.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Nie no akcent Poli to mnie po prostu zabija - jest tak sztuczny, ze az mnie w uszach kluje za kazdym razem jak ja slysze :D Masakra!!!!

A ten wyscig to rzeczywiscie jakis taki krotki i w ogole te sceny mi sie nie podobaly... Za to smieszyly mnie wszystkie sceny Moniki i Artura jak Artur myslal, ze Monike ktos bije :D
Awatar użytkownika
mailo

Na onet vod są do obejrzenia odcinki za darmo, także przedpremierowe - http://vod.onet.pl/prosto-w-serce,prost ... cinek.html

A na youtube mozna zobaczyc odcinki "Jesteś moim życiem" - pierwowzoru "Prosto w serce" http://www.youtube.com/watch?v=aqJp9NA-U5o
ODPOWIEDZ