Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Stephanie nic nie wie o związku Taylor i Ricka a moralna świętoszka Taylor oczywiście jej nic nie mówi bo przewiduje że Stephanie stanęłaby może po stronie Brooke. Pokazanie rany Katie było poruszające a jak na złość reklamę tam wstawili w tym miejscu, ale na szczęście wyłączyli na czas. Marcus wydaje się ciekawą postacią, może chodzi o to że tajemnicze postacie zawsze są ciekawe, ale kto by się spodziewał że zada takie pytanie Donnie, która przecież nigdy nie miała dzieci. Nieobecność Beth jest głupia, zawsze jej brakowało aby Loganowie ponownie byli razem a teraz nawet jakby była to już Storma nie ma. A Stephanie wykurzyła Bridget z domku na plaży hehe
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

A mi się nie podobała uroczystość pogrzebowa. Bez sensu były niektóre przemowy, np. Stephen mówi "Jestem ojcem Storma". Jakby ktoś tam nie wiedział ::plask wczolo:
Ta fotografia to też już szczyt głupoty. Przypomniał mi się taki demotywator, w którym było zdjęcie z nk i podpis "Z rodziną po kremacji mamy" :?
Pani pastor miała trochę śmieszny strój :lol:
Z tą reklamą w czasie gdy Katie pokazywała ranę mnie strasznie zirytowało TVP :zmiesz::
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

Mnie się bardzo podobał odcinek z uroczystością pogrzebową Storma. Ten odcinek był dość smutny ale bardzo fajny. Przemowy bardzo ładne. To spotkanie pogrzebowe na którym w telewizorze były wyświetlane zdjęcia Storma z siostrami to świetny pomysł. Ładna również stała oprawiona duża fotografia Storma. Tylko nie wiem po co przyszli na nią dzieci Stephanie czyli Ridge, Thorne i Felicja. Trochę też dziwne było ta kobieta pastor ale mądrze i ładnie mówiła. Ogólnie uroczystość pogrzebowa bardzo dobrze została zorganizowana przez panią domu czyli Donnę która dużo bardziej pasuje do rezydencji Forresterów niż Stephanie.

Strasznie prostackie było wykurzenie Bridget przez Stephanie z domku na plaży. Tak nie zachowuje się osoba która uważa że ma klasę no tak ale Stephanie jej nie ma więc nic dziwnego. Tak jakby bogatej Stephanie nie było stać na kupno czy wynajęcie nowego domu tym bardziej że Stephanie nie pasuje do tego domku na plaży bo pasuje tam tak jak pięść do nosa. Taki domek był idealny dla osoby młodej energicznej takiej Bridget czy Ricka ale nie dla takiej starej rozlazłej kwoki jak Stephanie. Mając tyle kasy co Stephanie nie potrafił bym wyrzucić kogoś z domu bo mam kaprys tam zamieszkać podczas gdy mógłbym sobie kupić nowy dom taki jaki bym chciał. Zresztą Stephanie mogłaby się postarać też o jakiś ekskluzywny dom spokojnej starości bo tam by świetnie pasowała i mogłaby tam zamieszkać razem z Ann i tą stukniętą Pamelą :mrgreen: . A co do Markusa to można przypuszczać że to jest jej syn tylko dziwne że o nim wcześniej nic nie mówiono. Poza tym jeżeli Donna miała go bardzo młodo będąc nastolatką to on powinien być starszy od Ricka przecież a wygląda na młodszego. To się kupy nie trzyma.

Uważam też że w modzie źle dobierają aktorów pod względem wieku np. matkę Nicka gra aktorką tylko o 5 lat starsza od niego. Aktorka grająca Katie jest tylko od 2 lata starsza od swojej siostrzenicy Bridget a aktorką grająca Donnę jest o 6 lat starsza od Bridget. Uważam że niestety ale scenarzyści nie dobrali zbyt dobrze aktorów pod względem wieku. Albo Storm jak było widać na podpisie pod zdjęciem wynikało że urodził się 1964 roku co jest niemożliwe bo Storm jest najstarszy z rodzeństwa czyli też od Brookę pewnie przynajmniej o rok więc wtedy Brooke musiałaby być co najwyżej rocznik 1965 a to mało możliwe jest skoro bo w odcinkach teraz wyświetlanych musiałaby mieć 43 lata a to raczej nie możliwe skoro jej córka Bridget jest już lekarką więc Brooke powinna mieć przynajmniej w tych odcinkach z 47 lat.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:. Nieobecność Beth jest głupia, zawsze jej brakowało aby Loganowie ponownie byli razem a teraz nawet jakby była to już Storma nie ma. A Stephanie wykurzyła Bridget z domku na plaży hehe
O tak zapomniałem napisać o tym - co za bzdura z Beth. Nie być na pogrzebie syna:/
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

mailo pisze:
Adex-fan Brooke pisze:. Nieobecność Beth jest głupia, zawsze jej brakowało aby Loganowie ponownie byli razem a teraz nawet jakby była to już Storma nie ma. A Stephanie wykurzyła Bridget z domku na plaży hehe
O tak zapomniałem napisać o tym - co za bzdura z Beth. Nie być na pogrzebie syna:/
Przecież ktoś ostatnio z Loganów mówił, że Beth od pewnego czasu nie daje znaku życia... ::chytry:: Więc pewnie nawet nie wie o Stormie...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ale Stephen powiedział, że jest tak wstrząśnięta, że nie będzie w stanie przylecieć :roll:
Awatar użytkownika
Majka21

Post autor: Majka21 »

Heh ale Donna byla zdziwiona widokiem tego jej niby syna :lol: jej wyraz twarzy mowil: "to ja kiedys rodzilam?" przynajmniej ja to tak odebralam ;)
Ciekawe z kim ma ciemnoskorego synka :twisted:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Mareczek pisze:Ale Stephen powiedział, że jest tak wstrząśnięta, że nie będzie w stanie przylecieć :roll:
B@r pisze:
mailo pisze:
Przecież ktoś ostatnio z Loganów mówił, że Beth od pewnego czasu nie daje znaku życia... ::chytry:: Więc pewnie nawet nie wie o Stormie...

Obydwa wytłumaczenia są rewelacyjne :roll: To niech zgłoszą jej zaginięcie.
Mam pytanie - czy tylko ja na forum nie wiedziałem, że Marcus jest synem Donny? :lol: Wiedziałem że taki ktoś jest, ale nie sądziłem, że w taki sposób powiązany:/
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mailo, wiedziałem, że ktoś taki jak Marcus jest w serialu, ale gdy usłyszałem, że Donna jest niby jego matką, to byłem zaskoczony. Później mi się przypomniało, że coś tam tu było pisane o tym, że Donna jest jego matką, ale tak czy owak to wszystko nie trzymało się logicznej całości. Dzisiaj dowiedzieliśmy się nieco więcej i ma to wszystko większy sens. I na razie nie mam zamiaru potępiać Donny za to, że oddała chłopca do adopcji. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń, bo tak naprawdę o Marcusie nic nie wiem. :P
Jak zobaczyłem Phoebe dziś, to już wiedziałem, że dziewczyna stanie oko w oko z matką i jej chłopakiem. :lol:
Fajny był moment "uprowadzenia" Katie ze szpitala. :D
Moim zdaniem Beth powinna była się zjawić na uroczystości pogrzebowej. Napiszę więcej, w miarę możliwości miała przylecieć do Los Angeles. Brooke chętnie zapłaciłaby za bilet lotniczy. Wytłumaczenie, że "jest wstrząśnięta" jest delikatnie mówiąc, kuriozalne.
Dawidek
Administrator

Zarówno Donna jak i Marcus mają rację. Donna nie widziała się w roli matki, była niedoświadczona, chodziła do szkoły i obowiązki by ją przytłoczyły. Wtedy dziewczyna uznała, że oddanie chłopca do adopcji było najlepszym rozwiązaniem, chciała mu zapewnić dom, lepsze życie. Popełniła tutaj kilka błędów, nie zaufała rodzinie, nie powiedziała o tej sprawie. Drugim jej błędem było to, że jak decydowała się na współżycie z facetem to mogła się zabezpieczyć (nie można tutaj tez wykluczyć wpadki mimo, że młodzi się zabezpieczyli - nie wiemy tego), potem po oddaniu, tak jakby zapomniała o chłopcu, w ogóle o nim nie mówiła, jakby wymazała go z pamięci. Te kwestie rzucają cień na jej relacje z synem. Marcus też ma rację - czuł się opuszczony i zadawał pytania czemu go zostawiła, czemu się nim nie zainteresowała? Pytania słuszne, Marcus miał prawo je zadać. Nie potępiam Donny, ale odnoszę wrażenie, że ona wszystkiego nie zrobiła, nie wykorzystała wszystkich możliwości. Mówiła ona, że myślała, tęskniła, nie przypominam jednak sobie by ona próbowała chociaż nawiązać z nim kontakt.
Teraz Donna nie powinna dłużej czekać - Eric powinien poznać prawdę.
Firma - stawianie Ericowi ultimatum przez dzieci jest niepoważne. Eric sam powinien zdecydować czy pójdzie i kiedy na emeryturę. wymuszanie na nim tej decyzji - dla dobra FC - jest egoistyczne. Rozumiem jeszcze obiekcje co do zajmowania kierowniczych stanowisk przez Donnę - ale nie rozumie braku szacunku wobec żony ojca. Eric podsumował dziś, że jego dzieci zachowują się jak dzieci. Zachowują się tak, jakby odebrano im zabawkę. Czy Thorne i Felicia nie mają własnego życia?
Nie dziwi mnie wściekłość i żal Phoebe - takie duże nadzieje wiązała z Rickiem - a tu się okazuje, że on woli jej matkę niż ją. Główną winę za to wszystko ponosi głównie Rick.
Awatar użytkownika
Alex1981

Post autor: Alex1981 »

Dawidek pisze:Rozumiem jeszcze obiekcje co do zajmowania kierowniczych stanowisk przez Donnę -
A ja tego nie rozumiem bo Donna ma takie same kwalifikacje do zajmowania kierowniczego stanowiska jak Thorne czy Felicja którzy mimo iż przez lata siedzą w tej firmie to nie mają w tej branży żadnych sukcesów osobistych bo ani nie mają talentu co do projektowania ani żadnych pomysłów i niczym tak naprawdę wielkim przez te lata się nie wykazali. Ja bym powiedział, że Donna ma nawet większe prawo do zajmowania kierowniczego stanowiska w FC bo to tylko i wyłącznie dzięki jej inteligencji i sprytowi Eryk odzyskał firmę którą wcześniej stracił przez Stephanie szkoda, że jakoś o tym fakcie dzieci Eryka już zapomniały. Poza tym Donna jest żoną Eryka i jako jego żona ma prawo zasiadać w kierownictwie firmy FC gdyby nie ona FC dalej byłoby w rękach Nicka lub kogoś innego. Takie są fakty. Poza tym moim zdaniem Donna ma kwalifikacje do zasiadania w kierownictwie firmy skończyła studia z wyróżnieniem, pracowała już wcześniej jako główna modelka w FC a później jak właścicielem FC był Nick była rzecznikiem prasowym tej firmy więc akurat branżę i strukturę FC i to jak firma funkcjonuje zdążyła już dobrze poznać. Poza tym Donna to bardzo inteligentna i wykształcona osoba w przeciwieństwie do nieokrzesanej i niewykształconej Darli ta to dopiero była prostaczką a jakoś pracowała w FC. Warto tez przypomnieć, że przed laty Donna pracowała w piśmie o modzie u Billa Spencera a przecież takie doświadczenie też jest bardzo cenne jak pracuje się w domu mody. Thorne i Felicja to już w ogóle nie powinni głosu zabierać bo nic nie wnieśli do tej firmy i podobnie jak ich mamusia tylko podpinali się pod sukcesy FC które to firma zawdzięczała Erykowi, Ridgowi i Brooke bo to tylko dzięki talentowi i pomysłom tej trójki FC odnosi sukcesy. Reszta rodziny tylko się "podpina" pod sukcesy Eryka, Brooke i Ridga. Takie są fakty. Donna która swego czasu była główną modelką FC wniosła i tak do tej firmy więcej niż Stephanie, Felicja i Thorne. Poza tym gdyby nie Donna to firmy by nie było w rękach rodziny Forrester szkoda że Ridge, Thorne i Felicja jakoś o tym zapominają. Przecież Donna gdyby wiedziała, że jeżeli Eryk zostanie przez swoje dzieci wysłany na emeryturę to nigdy w życiu nie pomogła by dla nich odzyskać FC to oczywiste bo zrobiła to tylko dla Eryka no i swojej siostry Brooke pewnie też. I jeszcze jedno dzieci Eryka nie chcą Donny w FC tylko z tego powodu bo są na nią złe, że wyszła za mąż za ich ojca i to jest jedyny powód niechęci do Donny. Bo jakoś Katie im nie przeszkadza a przecież doświadczenie w branży mody ma dużo mniejsze niż Donna. I jakim prawem Ashley która nie należy do rodziny Forrester jest w zarządzie firmy i śmie zabierać głos i krytykować Donnę. Reasumując uważam, że Donna powinna być w kierownictwie FC bo po pierwsze ma do tego prawo jako żona Eryka i siostra Brooke dzięki której pomysłom FC zarobiło kupę kasy, po drugie ma wystarczające doświadczenie w branży mody gdyż wcześniej pracowała jako główna modelka tej firmy, rzecznik prasowy a przed laty w piśmie o modzie u Spencera, po trzecie pomogła odzyskać Erykowi FC a to bardzo dużo a po czwarte to bardzo inteligentna osoba która ukończyła studia z wyróżnieniem a wykształcenie też jest bardzo ważne wśród osób zasiadających w zarządzie. Biorąc pod uwagę powyższe argumenty uważam że Donna ma większe prawo być w zarządzie niż Felicja i Thorne. Eryk i Brooke powinni postawić ultimatum Ridgowi, Thornowi i Felicji że jeżeli nie zaakceptują Donny w zarządzie FC to oni odejdą z FC a wówczas firma bardzo wiele straci bo sam Ridge jako szef FC i jego talent nie wystarczy do odniesienia przez FC sukcesu a na talent i pomysłowość Felicji i Thorna niech nie liczy bo oni takowego nie posiadają i podobnie jak ich matka mają skłonności do podpinania się pod sukcesy innych przypisując je również sobie. Rozumiem, że dzieci Stephanie ją kochają bo jest ich matką ale pomimo tego powinny widzieć jej błędy i gdyby nie wspaniałomyślność Brooke i to że Jackie w zamian za sprzedaż FC Nickowi nie oskarżyła Stephanie o zepchnięcie jej z balustrady to inaczej ich mamuśka z piekła rodem siedziała by w więzieniu i jej ukochane dzieci mogłyby ją co najwyżej odwiedzać w pierdlu. Więc niech dziękują Brooke i Jackie za milczenie bo inaczej mogliby swoja starą oglądać raz na jakiś czas w pudle.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Dzisiejsze sceny miłosne z Rickiem i Taylor ostre. :P :twisted:

Ale i tak powiewa jak dla mnie troszkę nudą ostatnio. Fajnie, że pojawił się Marcus. Czekam na większe rozwinięcie jego wątku. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Sprawa tego, czy ktoś powinien zasiadać w zarządzie jest bardziej skomplikowana. Uważam, że Thorne ma doświadczenie i kwalifikacje bo przez lata zajmował się dystrybucją - bez tego firma by nie istniała. Felicia była przecież projektantką - w FC też i u konkurencji - więc też jest właściwą osobą na właściwym miejscu. Ashley niekoniecznie musi tam być, Kate też nie, mimo że zajmuje się marketingiem. Ale faktem jest to, że Ferlicia i Thorne mają uraz do Donny i kierują się tylko osobistymi antypatiami.

Niewiele brakowało aby miłosne scenki między Rickiem a Taylor zamieniły się w klasyczny erotyk. Dość odważnie dzisiaj było - fakt. :D
Pięknie Marcus rozbroił minę o imieniu Pam. ::loll::
Brooke i Ridge powinni zostawić Ricka i Taylor w spokoju. Skoro Phoebe dała im swoje błogosławieństwo, to niech robią co chcą. Ja na dłuższą metę nie widzę tego związku. Po za tym Taylor jest już piątą dziewczyną Ricka (po Amer, Kim, Ashley i Phoebe). Pomijam już przelotne związki. Ten facet musi się nad sobą zastanowić. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Dawidek pisze:. Po za tym Taylor jest już piątą dziewczyną Ricka (po Amer, Kim, Ashley i Phoebe).
Była jeszcze Caitlin między Kimberly a Ashley. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Akceptacja i błogosławieństwo Phoebe tak szybkie, że aż podejrzane i nienaturalne a Taylor zamiast odczekać i skupić się na unormowaniu sytuacji już przeleciała Ricka, tym bardziej to niesmaczne że spała z jego dziadkiem Stephenem, bratem Thorne'm itd. Nawet sterotypowo oskarżana o rozwiązłość Brooke nie była w takich konfiguracjach. Podoba mi się że Ridge wie, iż to chora i zła sytuacja dla Phoebe, tak samo Brooke słusznie martwi się o Ricka.
Co do Donny to powinna być w zarządzie FC jako żona Eryka, nie powinna może mieć decydującego głosu, ale ma prawo pracować w firmie, Felicia i Thorne są dziecinni, Thorne ma wyraźny uraz do Donny po ich związku a Felicia to hipokrytka.
Fajnie Marcus nie dał się Pameli.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ