Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Już przed wakacjami była tak podpisana :P
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Mnie też się najnowszy odcinek bardzo podobał ::ok:: :D
Dużo akcji, wątek z powodzią jak najbardziej na czasie ::ok:: :wink:
W ogóle praktycznie wszystkie wątki bohaterów NDiNZ są ciekawe, co sprawia, że ten serial jest jednym z lepszych spośród seriali polskich :zeby:
Od jakiegoś czasu NDiNZ utrzymuje naprawdę dobry poziom :: bow :: :zeby:
Awatar użytkownika
Mareczek

Kolejny odcinek Na dobre i na złe, naprawdę trzyma wysoki poziom :D
Dobra gra aktorska, przemyślane wątki, zaskakujące zwroty akcji - brawa dla twórców :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

I było nawet dużo Olgi Bończyk! :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tak, bardzo dobry odcinek. :)

Bardzo ciekawy był wątek pacjenta pracującego w banku.
Poza tym szok, że Agata będzie chyba miała endoprotezę. Bardzo mi się jej szkoda zrobiło, mimo iż trochę mnie irytowała dzisiaj tą swoją lekarską intuicją.

Szkoda, że nie było dr Gawryło.

Na plus zaliczyłbym też świetną muzykę w tym odcinku!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Na plus zaliczyłbym też świetną muzykę w tym odcinku!
Dokładnie! Coraz lepszą ścieżkę dźwiękową mają ostatnio :D

DeaconFanie, widziałeś wczoraj czołówkę - była "pani Maria" :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:DeaconFanie, widziałeś wczoraj czołówkę - była "pani Maria" :P
Widziałem, widziałem. :P

Ogólnie naładowali wczoraj do czołówki sporo postaci, które w sumie pojawiały się w tym odcinku epizodycznie jak np. Przemek, pani Maria, Edyta, czy Monika.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

NDiNZ trzyma poziom. :)

Agata jest mi raczej obojętna, ale dobrze wyszła we wczorajszym odcinku. :wink: Szkoda tylko, że przez nią może się popsuć pomiędzy Leną a Witkiem. Plus za pojawienie się dawno nie widzianych Edyty i Jędrasa, Monika też pojawiła się na chwilę. Za to Agata przypominała wczoraj dr House'a - poruszała się o lasce, wpadła na pomysł rozwiązania zagadki medycznej podczas rozmowy z pacjentem, łykała leki przeciwbólowe. :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dawno nic nie pisałem w tym temacie, ale nie oznacza to, że przestałem oglądać. Nadal wytrwale oglądam i obecne odcinki mnie ciekawią, a zwłaszcza (o dziwo) wątek Trettera i Żakowej oraz mamy Marty a także wątek Sambora i Gawryły. Fajnie ogląda się też sceny z Leną i Witkiem. Jedyne co mnie nieco denerwuje to ten wątek tej Izy od Marcina, nie przepadam za tą dziewczyną póki co.

Ale główna rzecz jaką chciałem tu napisać to to, że Artur Żmijewski wbrew pewnym plotkom jednak nie odchodzi z serialu. Co prawda postać Jakuba przebywa obecnie w Australii (i sporadycznie jest on pokazywany w serialu jak z kimś rozmawia za pomocą komputera), ale już wiadomo, że wraca wczesną wiosną. Artur Żmijewski zdradził w wywiadzie dla TT, że właśnie kręcone są sceny gdy Kuba znowu jest w Leśnej Górze. Te odcinki będą emitowane właśnie wczesną wiosną. I bardzo mnie to cieszy. :)
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ja też nadal wytrwale oglądam "Na dobre i na złe" :wink:

Wczorajszy odcinek był bardzo fajny jak dla mnie :wink:

Zainteresował mnie ten wątek prywatnego śledztwa Wiki, a wczoraj osiągnął on pkt kulminacyjny :shock:
Dobrze, że Przemek przybył zanim ten facet zdążył jej coś zrobić.

Rywalizacja pomiędzy rezydentami przypomina mi trochę rywalzację, która często ukazywana jest w "Chirurgach" xD
Nie podoba mi się tylko ta dziewucha, którą gra Matylda Damięcka ::kwasny::

Przypadek dziewczynki z domniemaną kiłą też był ciekawy :wink:

No i był dr Gawryło :serce: (absolutnie ostatnio mój nr 1 spośród lekrzy w Leśnej Górze) :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tak, wątek tego prywatnego śledztwa Wiki i Przemka we wczorajszym odcinku był bardzo ciekawy, chociaż wiedziałem jak to się skończy, bo w ŚS wszystko było opisane. :wink:

Szkoda, że trochę dłużej tego nie pociągnęli - tzn. Wiktoria i ten szef mogliby się spotykać przez jeszcze kilka odcinków. Tak w ogóle to bardzo lubię tego aktora, który grał tego gwałciciela. Gra go Krystian Wieczorek, znany też z ról w M jak Miłość (Andrzej Budzyński - narzeczony Marty) i w Plebanii (ks Kuba - bardzo fajna postać). Liczyłem, że zagości w NDINZ na nieco dłużej. Ciekawe czy jeszcze go zobaczymy. :wink:

Fajnie, że na krótko pojawił się Gawryło. To także moja ulubiona postać obecnie spośród wszystkich lekarzy z LG. :wink:

Poza tym po długiej nieobecności powrócił Pawica. Również podoba mi się jego wątek z bratankiem.

Rywalizacja rezydentów jest bardzo ciekawa. Cieszę się, że nowi lekarze dołączyli do obsady. Najbardziej podoba mi się ta blondynka - Nina. Aśka (grana przez Damięcka) wydaje się być ciekawą postacią. O tym Borysie na razie nic więcej nie można powiedzieć. Jest nijaki póki co. A, i jest jeszcze ten nowy radiolog. Ciekawe czy zagości na dłużej.
Damian

Post autor: Damian »

Damięcka grała już kiedyś w 'Na dobre i na złe' :)
była przyjaciółką jednej z pacjentek ;)
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

DaMiAn pisze: Damięcka grała już kiedyś w 'Na dobre i na złe' :)
była przyjaciółką jednej z pacjentek ;)
O, to widzę że podobnie jak z Anitą Sokołowską(Lena) :wink:
Ona też przed rolą Leny grała w NDINZ nawet chyba dwa razy :wink:
Raz pamiętam że występowała jako jakaś Matylda Różycka :roll: :wink:
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Wróciłam do NDINZ po bardzo długiej przerwie (ah matura, matura...) ze względu na jednego z moich ulubionych aktorów teatralnych czyli Marcina Mrozińskiego :serce: :serce: :serce: i oczywiście od razu zakochałam się w postaci Kazika i generalnie śledzę jego wątek, liczę na to, że będzie trwał długo w serialu :D
Fajna była ta akcja z Wiki i Przemkiem, chociaż mogła rzeczywiście przeciągnąć się na kilka odcinków.
Leny nie było :evil: a taką fajną parą są z Witkiem :D
Jak chodzi to Aśkę, to fajnie, że wprowadzili taką ciekawą postać do serialu, aczkolwiek ja ją tak średnio odbieram, gdyż nie przepadam za M.Damięcką :?
Muszę powiedzieć, że w tym serialu zawsze się coś dzieje, a nudzić się nie można :P
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ostatnio zerknąłem na jakieś 3/4 odcinka i nikogo nie poznałem. :lol: Oprócz Pawicy, Latoszka i matki Mareczka to nie ma tam nikogo ze starej obsady. :lol: Śmiać mi się chciało, że zobaczyłem tam Krystiana Wieczorka w roli gwałciciela. TVP go ostatnio nieźle promuje, bo wciska go do wszystkich swoich produkcji... Mam na myśli Czas Honoru, Miłość nad rozlewiskiem, Plebanię, M jak miłość i pewnie coś by się jeszcze znalazło. :lol:
Ciekawy i szkoda, że taki krótki wątek ze staruszką no i fajna rywalizacja Damięckiej z tą prawie zgwałconą laską. :mrgreen:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ