Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

B@r pisze:Oprócz Pawicy, Latoszka i matki Mareczka to nie ma tam nikogo ze starej obsady. :lol:
Jest jeszcze wiele osób ze starej obsady, ale akurat w tym odcinku ich nie było. Zosia nadal występuje, Kuba właściwie też (bo co jakiś czas jest pokazywany jak rozmawia z kimś będąc w Australii, zresztą SPOILER niedługo wraca do Leśnej Góry), Sambor, dr Wójcik, Bożenka, Marta, Tretter... :wink: Tylko Moniki i Zyberta coś dawno nie było chyba.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Też tak mam, że jak włączam NDiNZ to prawie nikogo nie znam. Od początku są tylko Zosia i Kuba, Zybert i Monika chyba też, no ale podobno ich dawno nie było, jak sam napisałeś DeaconFan :wink:
Sambor to nie jest postać z przeszłości. On się pojawił stosunkowo późno już. Generalnie jest mnóstwo nowych postaci, które nawet nie są ciekawe. Z chęcią wróciłbym do oglądania tego serialu, ale to już nie to co kiedyś. Za dużo się pozmieniało.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tomala pisze:Od początku są tylko Zosia i Kuba, Zybert i Monika chyba też, no ale podobno ich dawno nie było, jak sam napisałeś DeaconFan :wink:
No tak, oni są od samego początku, bo od 1999 roku. I jeszcze dr Wójcik, ale on to bardziej taka drugoplanowa postać, choć też miewająca od czasu do czasu własne wątki i pojawiająca się w czołówce.
Tomala pisze:Sambor to nie jest postać z przeszłości. On się pojawił stosunkowo późno już.
A wg mnie gra już dość długo, chyba od 2004 roku. Latoszek i Lena też jakoś wtedy dołączyli do obsady na stałe, a to bardzo ważne postacie. Chociaż Witek był jeszcze wcześniej w paru odcinkach gościnnie, jak jeszcze nie pracował w Leśnej Górze... Ja całą tę trójkę zaliczam jeszcze do takiej "starej gwardii".

I jak dla mnie nadal jest ciekawie. Postacie rezydentów (Wiktoria, Przemek, Agata, Marcin) wprowadziły trochę ożywienia do serialu. Szczególnie Wiktoria i Agata. :P I od niedawna bardzo ciekawą nową postacią jest też dr Piotr Gawryło. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Bardzo fajny był ostatni odcinek NZINZ :D
Lubię Lenę i Latoszka, to chyba moja ulubiona para w całym serialu ;) fajnie, że Witek rozumie problemy Leny :) i ciekawa byłaby akcja jakby doczekali się w końcu tego dziecka :D
Pawica wystąpi w triathlonie :D i Witek też :D lubię odcinki, gdy występuje w nich Marcin Mroziński :serce:
Lena była słodka jak się zajmowała Amelką :P
I między Agatą a doktorem Gawryło iskrzy :D ładnie razem wyglądają :)
Wiktoria ma cały czas ślad psychiczny po tej akcji z gwałtem i w ogóle...
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Jak Wam się podoba po ostatnim odcinku para Wiktoria i dr Gawryłło?? Ja bym go wolała z Agatą, ale jeszcze zobaczymy co scenarzyści wymyślą :twisted:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Lizzy pisze:Jak Wam się podoba po ostatnim odcinku para Wiktoria i dr Gawryłło?? Ja bym go wolała z Agatą, ale jeszcze zobaczymy co scenarzyści wymyślą :twisted:
Nie podoba mi się para Wiktoria/Gawryło. Też bym go wolał z Agatą, albo ewentualnie jakiś romansik z Zosią może. :P Wiktoria jak dla mnie powinna się zejść z Przemkiem.
Ciekawi mnie to, że pojawił się ten pacjent - Paweł od kredytów i teraz adoruje Agatę. Ciekawe czy to będzie jakiś większy wątek. Mam nadzieję, że tak, bo bardzo lubię Macieja Marczewskiego, który wciela się w rolę Pawła. :)

Poza tym Kuba się znów pojawił, ale jak zwykle jedynie na moment. Czekam bardzo na jego powrót z tej Australii. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nikt nie komentuje ostatnich dramatycznych wydarzeń w NDINZ?

Nie oglądałem akurat przedostatniego odcinka (muszę koniecznie nadrobić) i byłem w szoku jak zobaczyłem co się wydarzyło w hotelu rezydentów. :shock: Marcin, Przemek, Borys nieprzytomni, Agata próbuje ich ratować jednak sama traci przytomność. W końcu pojawia się Wiktoria i to dzięki niej niemal wszyscy zostają uratowani. Nie wszyscy niestety. Bardzo szkoda mi Aśki, którą grała Matylda Damięcka. Nawet ją trochę polubiłem i liczyłem, że ta postać ciekawie się rozwinie i że może będzie jakiś trójkąt Wiki/Przemek/Asia, ale teraz nic z tego. :( To już wiem dlaczego nie dodano jej do czołówki, tak jak dodano innych nowych rezydentów - Borysa i Ninę.

Poza tym bardzo ciekawe sceny także z Latoszkiem, który ruszył na miejsce tragedii zobaczyć co z Leną i Amelką oraz z niepokojącą się o los córki Zosią.
Ciekawe czy teraz relacje Zosi z dr Gawryło się pogłębią po tym jak uratował on życie Amelce. Od dawna liczyłem na to, że coś między nimi zaiskrzy.

No i wrócił Kuba. W samą porę można powiedzieć.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Dla mnie ten serial kiedyś był naprawdę bardzo ciekawy i z miłą chęcią wracam do pierwszych odcinków. Dobrze pamiętam Mareczka, problemy Bożenki, Bruna i jego rodzinę... Dzisiaj oglądałem kawałek odcinka i nie dość, że mało kto został z poprzedniej obsady, to jeszcze jest mnóstwo dziwnych, nowych postaci. No i szpital jakoś świeci pustkami... Z naprawdę dobrego serialu stał się taki drugi Klan... ::kwasny:: :roll:
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
sharkinator

Post autor: sharkinator »

fandantego pisze:Z naprawdę dobrego serialu stał się taki drugi Klan... ::kwasny:: :roll:
Z tym się absolutnie nie zgodzę!

Niestety ja zaprzestałem oglądania. Dziś udało mi się jednak obejrzeć. Co się stało z tymi rezydentami, czemu Przemek leży w szpitalu. Jestem niestety trochę do tyłu. Witek i Lena - oni sa dla siebie stworzeni i pomimo przeciwności losu powinni być razem. Ta dziewczynka co jej kiszki wykręciło to Amelka? Bardzo długo jej nie było. No i Kuba wrócił w sam raz gdy Zosia była wtulona w Gawryłę. Musiała mu podziękować.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

sharkinator pisze:
fandantego pisze:Z naprawdę dobrego serialu stał się taki drugi Klan... ::kwasny:: :roll:
Z tym się absolutnie nie zgodzę!

Niestety ja zaprzestałem oglądania. Dziś udało mi się jednak obejrzeć. Co się stało z tymi rezydentami, czemu Przemek leży w szpitalu. Jestem niestety trochę do tyłu. Witek i Lena - oni sa dla siebie stworzeni i pomimo przeciwności losu powinni być razem. Ta dziewczynka co jej kiszki wykręciło to Amelka? Bardzo długo jej nie było. No i Kuba wrócił w sam raz gdy Zosia była wtulona w Gawryłę. Musiała mu podziękować.
Może rzeczywiście trochę to źle napisałem. Chodziło mi o to, że nie jest już to ten sam serial co przed 10 laty i każdy kto oglądał NDINZ od samego początku to potwierdzi to. Mnie akurat urzekł szpital w Leśnej Górze 12 lat temu, ten który dzisiaj widziałem wywołał u mnie taką minę ::ke::
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
sharkinator

Post autor: sharkinator »

fandantego pisze:Może rzeczywiście trochę to źle napisałem. Chodziło mi o to, że nie jest już to ten sam serial co przed 10 laty i każdy kto oglądał NDINZ od samego początku to potwierdzi to. Mnie akurat urzekł szpital w Leśnej Górze 12 lat temu, ten który dzisiaj widziałem wywołał u mnie taką minę ::ke::
Masz rację, kiedyś było ciekawiej, ale zauważ że tak się mówi o wszystkich serialach, że wcześniejsze odcinki były lepsze. Wg mnie niekorzystnie na obraz serialu wpływają ciągłe zmiany w obsadzie. Ja osobiście ich nie lubię, na miejscu producentów skupiłbym się na kuszeniu aktorów którzy odeszli do powrotu.
Dzisiejszy odcinek był jakiś taki smutny:/
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jak dla mnie serial wciąż trzyma poziom mimo zmian w obsadzie. Potrzebni są nowi, młodzi bohaterowie. Jak dla mnie postacie Wiktorii, Agaty, Przemka są ciekawe i dużo wnoszą do serialu. Ponadto wciąż jak już kiedyś pisałem są osoby występujące w serialu od lat jak np. dyrektor Tretter, Zosia (ostatnio w końcu częściej się pojawia), Kuba (no z nim akurat jest problem, teraz niby wrócił, ale jego miejsce w serialu jest niepewne, bo były plotki, że aktor chce odejść), Witek Latoszek, Lena, Pawica, Bożenka, Marta (aktorka jest w ciąży znowu, więc postać się rzadko pojawia), profesor Zybert (ostatnio był po dłuższej nieobecności). Tylko brakuje mi coś Jędrasa, Moniki, Edyty. Coś ich nie widać od dawna. :roll:
Co do tych, którzy odeszli. Ja najbardziej chciałbym powrotu Bruna, Mareczka (oczywiście w tej roli musiałby występować jak dawniej Paweł Wilczak), może też Meg i Roberta. Niestety czytałem ostatnio, że Krzysztof Pieczyński (Bruno) definitywnie zdecydował rozstać się z serialem, a Paweł Wilczak mówił, że była szansa na jego powrót, ale jednak do niego nie doszło.
Ogólnie uważam, że każdy odcinek i każdy przypadek medyczny jest ciekawy i wart obejrzenia. Kiedyś, parę lat temu straciłem na moment wiarę w ten serial, ale na szczęście ją odzyskałem i nadal wytrwale oglądam. :)

A do "Klanu" NDiNZ absolutnie nie ma co porównywać. "Klan" lata świetności ma już dawno za sobą niestety. Nie pomaga mu nawet to, że wciąż występuje większość oryginalnej obsady. Scenariusz jest do kitu po prostu.
sharkinator pisze:Co się stało z tymi rezydentami, czemu Przemek leży w szpitalu. Jestem niestety trochę do tyłu. Witek i Lena - oni sa dla siebie stworzeni i pomimo przeciwności losu powinni być razem. Ta dziewczynka co jej kiszki wykręciło to Amelka? Bardzo długo jej nie było.
No właśnie, sam nie wiem do końca co się stało z rezydentami. Chyba ulegli zaczadzeniu. Muszę się upewnić jeszcze jak do tego doszło, bo była tam wcześniej jakaś impreza we wcześniejszym odcinku, ale go akurat przegapiłem. W Internecie można online obejrzeć. Jak nadrobię to napiszę co i jak. :wink:
A ta dziewczynka to Amelka, zgadza się.
Damian

Post autor: Damian »

To co się ostatnio dzieje jest świetne! :)
"Na dobre i na złe" wraca do formy :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Bardzo chciałem napisać o ostatnich wydarzeniach w serialu, ale nie mogłem pisać postów - więc zrobię to teraz :P
W domu rezydentów była impreza - Asia całowała się z Przemkiem i zaciągnęła go do łazienki. Tam chcili uprawiać seks, Przemek wyszedł po prezerwatywę, a Aśka zamknęła szczelinę wentylacyjną. Na dole tymczasem Marcin zamknął okno bo był przeciąg. Na to wszystko weszła Agata i powiedziała "O Boże" :wink:
W kolejnym odcinku Agata wchodzi jeszcze raz (jakież to modowe :P ) lecz nie jest w stanie udzielić im pomocy, bo nie jest w pełni sprawna. Dalej chyba już wiecie :wink:

Serial naprawdę trzyma poziom i jestem dumny, że nie przestałem go oglądać :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

O, dzięki za wyjaśnieniem Mareczku. Koniecznie muszę nadrobić ten odcinek. :D

Szkoda mi naprawdę tej Aśki. :( Czyli jednak dobrze przeczuwałem, że między nią a Przemkiem coś iskrzy/iskrzyło.
ODPOWIEDZ