X - Factor

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Ada Szulc jest fajna! :D Tylko widać, że jest zestresowana, myślę, że parę odcinków i się odblokuje ;)
Nie wiem co mam myśleć o tym Szpaku, głos gość ma super, ale jest taki pewny siebie jakby program już dawno wygrał i to jest mega wkurzające i ten jego image mnie również nie zachwyca... Poza tym on ma takie kobiece ruchy :P
Avokado odpadli słusznie, bo byli zdecydowanie najsłabsi w tym odcinku.
Gienek śpiewał super ;) on ma taki obłęd w oczach, nie macie takiego wrażenia? :P choć jak dla mnie to on ma na razie największe szanse żeby to wygrać.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Już mam swojego zdecydowanego faworyta po tym odcinku i jest nim...Gienek Loska! Facet jest niesamowity, po prostu zachwyciło mnie jego wykonanie. :D Nawet wysłałem na niego smsa. Podobnie jak Lizzy uważam, że ma on największe szanse na wygraną. :D

Na drugim miejscu widziałbym Michała Szpaka. Jednak nie wiem o co o nim myśleć. Też mnie wkurza jego pewność siebie i taka jakby zarozumiałość. I pewnie chłopak na tym się przejedzie. ::krzyw::

Podobali mi się też szczególnie Ada Szulc i Mats, ale faktycznie nie dostali odpowiednich dla siebie piosenek.
Z zespołów uważam, że najlepsi są Avocado. Szkoda, że odpadli.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja niestety nie widziałem wczoraj całego odcinka, ale zdecydowanie najbardziej podobał mi się występ Ady Szulc. Ona jest świetna! I już wiem kogo mi przypomina z wyglądu - Katie z "Mody na sukces" :wink:
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Michał Szpak- fenomenalny wykon!!! :serce: bardzo się cieszę,że wybrali właśnie tą piosenkę ; ) . Był troszkę chory,więc jeszcze większy szacun dla niego :)

DeaconFan,to jaki ma być? nieskromny? wystarczy,że Gienek jest. Michał wie co chce robić,ma wizję show, więc co w tym złego jest... ? :roll:

Ada Szulc- katastrofalnie . Już gdy usłyszałam pierwsze nuty... nieeee Zły dobór repertuaru. Nie podobały mi się też pierwsze 4 występy [występ p.Małgorzaty dobrze Kuba skomentował :P ] . Maja ...co ona tam lubi? Nie cierpię jej. Na castingach wydawała się lepsza,ale ona oceniać nie umie, a jej opinie są dla mnie mało znaczące. Niech idzie z tymi napompowanymi ustami,które wczoraj były okropnego koloru w dodatku :lol: ... i poza tym, to fajne te odcinki na żywo,ale liczę,że się prgram rozkręci :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Gabra-Sheila pisze:DeaconFan,to jaki ma być? nieskromny? wystarczy,że Gienek jest. Michał wie co chce robić,ma wizję show, więc co w tym złego jest... ? :roll:
Maja trafnie mu powiedziała, że jest cienka granica pomiędzy pewnością siebie a zarozumialstwem i on już jest bliski przekroczenia tej granicy. Po prostu nie podoba mi się jego zachowanie, ale talentu wokalnego mu nie mogę odmówić.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Przed chwilą obejrzałem "X-Factora" na OnetVOD (nie ma tylu reklam co na TVN). :D

Zgadzam się całkowicie z Mają, jeśli chodzi o ocenę Michała. On faktycznie jest trochę zarozumiały. Mnie nie zdziwiło to, jak został on ucharakteryzowany. Wyglądał jak kobieta. No, ale po grupie Kuby można wszystkiego się spodziewać, choć faktem jest to, że tam są największe osobowości muzyczne.
Wolałbym, by faceci z Avocado przeszli dalej. :wink:
Goku

Post autor: Goku »

Najlepszy jak dla mnie znowu zespół Dziewczyny! W ich występach wszystko jest perfekcyjne, naprawdę dobrze się je słucha i ogląda :).

Najgorsza pani Małgosia. Dokonała gwałtu na języku angielskim i na tej piosence.

Ciężko mi to przyznać, bo go nie lubię, ale Gienek zarówno tydzień temu jak i dzisiaj był świetny! Na pewno dojdzie do finału.

Ada ze swoim okropnym głosikiem psuje każdą piosenkę jaką wykonuje. Ona w ogóle nie powinna śpiewać i nie powinna się pokazywać. Mam nadzieję, że jakimś cudem dzisiaj odpadnie.

Wkurza mnie ten konflikt między Mają i Kubą. W tamtym tygodniu Kuba był naprawdę okropny dla grupy Mai, dzisiaj to Maja była strasznie denerwująca :roll:.
Awatar użytkownika
Lizzy

Dziewczyny mają ogromnego plusa u mnie za repertuar z Chicago! Świetne wykonanie ;)
Gienek fantastycznie. Nic dodać nic ująć.
Ada bardzo fajnie, podobała mi się.
Michał mi się za to dzisiaj bardzo nie podobał. Nie wiem czemu, ale wykonanie tej piosenki nie przypadło mi do gustu, a tak w ogóle to co on dzisiaj na sobie miał? :shock:
Wolałam Williama, ale jak dla mnie Kuba wybrał Sweet Rebels żeby Czesław i Maja mieli po tyle samo ludzi w grupie :P
Gabra-Sheila

Miszel był chory. To cud,że w ogole zaśpiewał... Może nie tak jak w poprzednich wykonach,ale mnie się podobało.
Przy śpiewie pani Małgosi o mało nie straciłam słuchu. To był dramat.
Chyba dziewczyny bym wyłoniła na 1 miejsce , choć to nie było perfekcyjne wykonanie mojej ukochanej musicalowej piosenki :p
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oczywiście najlepszy wg mnie był Gienek. Ten człowiek jest niesamowity. Jest naturalny, niczego nie udaje. I ma niesamowite wsparcie publiczności. Na bank musi być w finale i musi wygrać ten program! :P
Ogólnie to już wiem, że są trzy osoby, którym teraz kibicuję. To właśnie Gienek, Ada i Mats. Mats wypadł dużo lepiej niż tydzień temu. Miał lepszą piosenkę dla siebie. Ada też fajnie, ale jeszcze nie pokazała swoich wszystkich możliwości.

Szkoda, że William odpadł. Wszystko zależało od Kuby, który właśnie nie chciał chyba jeszcze bardziej osłabić grupy Mai.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Goku pisze:i ta starsza pani, która jest ok, ale odpadnie w pierwszym odcinku :P.

.
Ups, chyba nie:)

Dziewczyny naprawdę dały radę z tym utworem, rzeczywiście ich występy są perfekcyjne. Co do Gienka, to ma dobry głos, nie lubię takiej muzyki, ale myślę, że jakby nagrał płytę to sporo ludzi by ją kupiło, bo dużo ludzi w Polsce słucha takiej muzyki.
Co do Ady to jest jakieś głosowanie na Facebooku "Kto powinien wygrać X-Factor. Na razie:
1. miejsce - Michał Szpak
2. miejsce - Nie trawię Ady, bo piszczy i jest irytująca :D

Heh porównanie do Ali Janosz jest bardzo trafne, ale Ala Janosz miała chyba w Idolu 17 lat a ona z 22 chyba , a mizdrzy się jak jakieś dziecko. Po prozstu słłłłłłiiiiiiiitaaaaśna.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Goku pisze:Najlepszy jak dla mnie znowu zespół Dziewczyny! W ich występach wszystko jest perfekcyjne, naprawdę dobrze się je słucha i ogląda :).
Wyszły nienajgorzej, widzę je jeszcze przez 2-3 odcinki.
Najgorsza pani Małgosia. Dokonała gwałtu na języku angielskim i na tej piosence.
Tu trzeba docenić to, że porwała się ona na niezwykle trudną piosenkę. I wg mnie wyszło jej to dobrze, spodziewałem się gorszego wykonania. Przysłuchiwałem się o wiele gorsszym interpretacjom.
Ciężko mi to przyznać, bo go nie lubię, ale Gienek zarówno tydzień temu jak i dzisiaj był świetny! Na pewno dojdzie do finału.
Faktycznie, jest on dobry, ale nie pasuje mi do niego zbytnio jego styl. Zajdzie jednak daleko.
Wkurza mnie ten konflikt między Mają i Kubą. W tamtym tygodniu Kuba był naprawdę okropny dla grupy Mai, dzisiaj to Maja była strasznie denerwująca :roll:.
Kuba za bardzo przesadza.

Jeszcze krótko pod adresem Michała Szpaka. Chciałbym go choć raz zobaczyć w normalnym ubraniu, bez zbędnej charakteryzacji. Jest dobry, ale nie chcę go w finale.
Coraz bardziej lubię Maxa. :wink:
Awatar użytkownika
Lizzy

Jakie wrażenia po dzisiejszym X-factorze? Kuba chyba był nie w nastroju, bo strasznie przeginał jak dla mnie z komentarzami...
Bardzo się cieszę, że Mats został, bo dzisiaj miał oba fajne występy, ponadto podoba mi się jako facet, więc mogę na niego patrzeć i patrzeć :P
Ada bardzo pozytywnie, to chyba był jej najlepszy występ we wszystkich odcinkach ::rad::
Michał mnie coraz bardziej irytuje. Głos ma wspaniały, ale musiałam zamknąć oczy, gdy śpiewał, bo tylko wtedy mogę go słuchać bardzo długo. Naprawdę chciałabym, aby wyszedł na scenę bez make-upu, pomalowanych paznokci i zrobionych włosów. Po prostu wkurza mnie to, że jest tak mało męski.
Gienek jak zwykle świetny. Nie rozumiem Kuby i jego negatywnej oceny... :roll:
Dziewczyny były mega pozytywne, cieszę się, że zostały ;) dobrze się czują na scenie i wnoszą taką fajną energię do programu :)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Zgadzam się, że Wojewódzki przechodzi już samego siebie w swym chamstwie, bezczelności i egoizmie. Rozumiem, że jakiś występ może mu się nie podobać, ale przecież można to wyrazić w normalny sposób - co ciekawe, dawniej potrafił komuś pojechać z klasą lub żartem, teraz jest naprawdę bezczelny. Poza tym wkurza mnie, że ciągle przerywa Mai i Cześkowi, zagłusza, nie pozwala nikomu dojść do słowa.
W jego konflikcie z Mają jestem zdecydowanie za nią. Powiedziała dzisiaj prawdę - tu nie chodzi o nich i ich rywalizację, tylko o tych zdolnych ludzi. Kuba za bardzo wziął to wszystko do siebie i chyba zapomniał, że w tym programie nie chodzi o niego...
Co do wokalistów, najbardziej podobali mi się dziś Ada Szulc i Gienek Loska. Pani Małgosia też dziś moim zdaniem sobie poradziła z tą trudną piosenką Celine Dion. Dobrze, że odpadły Sweet Rebels, bo rzeczywiście były najsłabsze, ale przez chwilę chciałem, żeby odpadł Matz, żeby wreszcie Kubie przyciąć nosa...
Gabra-Sheila

Bezapelacyjnie najlepszy był Miszel ::rad:: To było cudo! nie tylko piosenki rockowe,pokazał coś innego, było przepięknie ,magicznie, wzruszyłam się i bez wątpienia nr 1 ostatniego odcinka :!: :zeby:
Gienek zaczął mnie nudzić.Po raz kolejny bardzo podobny repertuar. Liczyłam,że pokaże coś więcej :? ,no ale... przeliczyłam się :P Może za tydzień. A te jego uwagi,że nie chciał krzyczeć? Co to miało być... :lol:
Ada Szulc, mimo mojej niechęci do niej, zaśpiewała bardzo ładnie i podobało mi się :). Całość była po prostu świetna!
Dziewczyny... to była tragedia. Najgorszy [no dobra, pani Małgosia była najgorsza :P ] , no drugi z najgorszych wykonów wczorajszego wieczoru :nie: Było tak słodko,że myślałam,że mnie zesłabi od tego cukru. :o Spadły w moim rankingu,a ostatnio były dość wysoko.^^ Ciekawe co Goku powie ::krzyw:: .
Pani Małgosia :x :x :x :x :x Następnym razem po prostu wyłączę głos. Katastrofa ::kwasny:: .Tak spieprzyć piękny utwór Jennifer Rush, istny dramat ;( :shock:
Mats za pierwszym razem moim zdaniem zaśpiewał słabo, nie podobał mi się aranż. W dogrywce było o niebo lepiej,jakby stres go opuścił kompletnie :) , choć pamiętam, że pomylił słowa :P
Sweet rebel po prostu słabiutkie. Powinny odpaść już tydzień temu,ale cóż.. Zagrywka taktyczna . Chwilowo myślałam,że Czesław wyeliminuje Matsa i to będzie rewanż za ubiegłą niedziele,a tu nie .^^ Czesiu postąpił jak trzeba :D .
ODPOWIEDZ